«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα μελετών για νέα εβδομαδιαία θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2

ΔΙΑΒΗΤΗΣ 2

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα θεραπείας το οποίο φιλοδοξεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ασθενών που ζουν με διαβήτη τύπου 2 και κάνουν τακτική χρήση ινσουλίνης, βρίσκεται σε προχωρημένες φάσεις κλινικών μελετών και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.

 

 

Πρόκειται για το “Quantum Project”, το οποίο αποτελεί ένα σύστημα τριών θεραπειών με «επίκεντρο» τη δραστική ουσία efpeglenatide ο οποίος επιστημονικά περιγράφεται ως «ένας τελικού σταδίου μακράς δράσης αγωνιστής του υποδοχέα GLP-1-RA».
Ειδικότερα το “Quantum Project” είναι ένα σύστημα θεραπείας το οποίο αποτελείται από τη δραστική ουσία efpeglenatide που αναφέραμε, μία εβδομαδιαία ινσουλίνη και ένα εβδομαδιαίο συνδυασμό GLP-1-RA και ινσουλίνης σε σταθερή δόση. Οι παραπάνω θεραπείες αξιοποιούν αποκλειστικά την τεχνολογία της Πλατφόρμας Μακράς Δράσης Πρωτεϊνών / Ανακάλυψης Πεπτιδίων LAPSCOVERY, την οποία έχει αναπτύξει η Κορεατική εταιρεία Hanmi Pharm και η οποία πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία με τη Sanofi για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου πειραματικών, μακράς δράσης αντιδιαβητικών θεραπειών.
Η Τεχνολογία LAPSCOVERY αποτελεί μια πλατφόρμα που παρατείνει τη διάρκεια δράσης των βιολογικών παραγόντων. Στόχος είναι να ελαττωθεί η συχνότητα της θεραπείας και της δόσης που απαιτείται, περιορίζοντας έτσι τα ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα
Ειδικότερα με τη δραστική efpeglenatide επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια κυρίως στη μείωση της γλυκόζης με αξιοσημείωτη επέκταση της «ζωής» των πεπτιδίων ή μιας πρωτεΐνης από μία εβδομάδα σε ένα μήνα. Πλεονέκτημά της συγκεκριμένης δραστικής είναι η μη ενεργοποίηση αντισωμάτων ενάντια στο φάρμακο, ενώ η χορήγηση γίνεται με μία ιδιαίτερα λεπτή βελόνα απομακρύνοντας έτσι το φόβο στην ένεση που έχουν πολλοί ασθενείς.
Με τη βασική Ινσουλίνη( 115 LAPS) επιτυγχάνεται ασφαλής θεραπεία με εβδομαδιαία χορήγηση, με χαμηλό κίνδυνο υπογλυκαιμίας, χαμηλή μεταβλητότητα τιμών και διατηρήσιμο γλυκαιμικό έλεγχο σε εβδομαδιαία βάση. Το πλεονέκτημα είναι αφενός η εβδομαδιαία ένεση που πετυχαίνει με υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης ειδικά στους ασθενείς με καλύτερη συμμόρφωση στη θεραπεία
Το τρίτο μέρος της θεραπείας είναι ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων δηλαδή της νέας δραστικής και της ινσουλίνης, ο οποίος αποτελεί μια θεαματική συνδυαστική εβδομαδιαία θεραπεία. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 και είναι η μοναδική συνδυαστική θεραπεία εβδομαδιαίας χορήγηση που βρίσκεται σε στάδιο κλινικής μελέτης. Επίσης μεγιστοποιεί το γλυκαιμικό έλεγχο με χαμηλότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια και δεν επηρεάζει το σωματικό βάρος ή μπορεί να προκαλέσει και απώλεια.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα από πέντε κλινικές και μη κλινικές μελέτες για τη δραστική ουσία efpeglenatide παρουσιάστηκαν στο 75ο Αμερικανικό Διαβητολογικό Συνέδριο (ADA) τον Ιούνιο. Ο κ. Ja-Hoon Kaneg, Εκτελεστικός Διευθυντής και Επικεφαλής Κλινικής Ανάπτυξης της Hanmi Pharm δήλωσε ότι: «Τα τρέχοντα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες της efpeglenatide ως μια νέα θεραπευτική επιλογή για τον διαβήτη και την παχυσαρκία».
Από την πλευρά της Sanofi επίσης η κα. Pascale Witz, Executive Vice President, Sanofi, ανέφερε σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία ότι «Έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε το υπάρχον χαρτοφυλάκιο μας, συμπεριλαμβάνοντας φάρμακα που χορηγούνται ημερησίως και εβδομαδιαίως, τα οποία θα μπορούσαν να αναπτύξουν το πεδίο γνώσης μας στη βασική ινσουλίνη και να επεκτείνουν τις προοπτικές μας για το GLP-1-RA και το συνδυασμό GLP-RA/ινσουλίνης. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου μας ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες ευρύτερου πληθυσμού ασθενών.»

Πηγή: http://www.skai.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>