«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τη διαπίστωση πως οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία παραμένουν «πολύ αυξημένες» μετέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς

Η Τουρκία ζητά το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, ανεξάρτητα από την πρόοδο στο Κυπριακό και δηλώνει πως η ΕΕ έχει δεσμευθεί σχετικά.

ΚΥΠΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣΟι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι όλοι ανθέλληνες. Αν ήθελαν σε μια ημέρα σταματούσαν τους λαθρομετανάστες και Έλυναν το πρόβλημα κατοχής της Κύπρου.

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου ένα «σχέδιο δράσης» που προβλέπει τη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους τριών δισ. ευρώ στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους να ελέγχουν καλύτερα τα σύνορά τους και να συνεργαστούν στη μάχη κατά των διακινητών.

 

 

Η ευθύνη για την εκ νέου ενεργοποίηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας ανήκει στην ΕΕ, ακόμα και αν οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποτύχουν, δηλώνει με θράσος ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.
«Ακόμα και στην προοπτική της μη επίλυσης του Κυπριακού πρέπει να ανοίξουν τα πέντε ενταξιακά κεφάλαια που μπλοκάρουν οι Ελληνοκύπριοι. Τα κεφάλαια πρέπει να ανοίξουν χωρίς απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που στάλθηκε στον πρωθυπουργός μας αποτελεί δέσμευση της ΕΕ για το άνοιγμα των πέντε αυτών κεφαλαίων. Στην επιστολή δεν αναφέρεται ότι τα κεφάλαια θα ανοίξουν μόνο αν επιλυθεί το Κυπριακό», συμπλήρωσε.

Η επιστολή στην οποία αναφέρεται ο Μποζκίρ στάλθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2015, σε συνάρτηση με τις κοινές δηλώσεις ΕΕ-Τουρκίας και μέσω αυτής δίδεται η υπόσχεση ανοίγματος των πέντε κεφαλαίων στο πρώτο τέταρτο του 2016.

Τα πέντε αυτά κεφάλαια τα έχουν μπλοκαριστεί από το κυπριακό βέτο. Υπάρχει όμως ανησυχία ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου θα υπάρξει αρνητική επίπτωση και στις σχέσεις Βρυξελλών-Άγκυρας.

«Η θέση μας είναι να κρατήσουμε το Κυπριακό εκτός της ενταξιακής διαδικασίας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία εμπλοκή του Κυπριακού στην ενταξιακή μας διαδικασία. Υπάρχει δέσμευση της ΕΕ επ’ αυτού. Όμως ακόμα και αν το Κυπριακό επιλυθεί, τότε τα εν λόγω κεφάλαια θα ανοίξουν αυτόματα», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Οι κοινές δηλώσεις ΕΕ-Τουρκίας ανοίγουν νέους δρόμους στον πολιτικό και οικονομικό διάλογο, είπε ο Μποζκίρ, προαναγγέλλοντας συνάντηση Ευρωπαίων αξιωματούχων με Τούρκους ομολόγους τους, στις 25 Ιανουαρίου. Την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα αποτελούν η υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Στις 28-29 Ιανουαρίου θα υπάρξουν συναντήσεις Ευρωπαίων και Τούρκων για τους αγωγούς ΤΑΝΑΡ, Turkish Stream και άλλους αγωγούς που θα μεταφέρουν υδρογονάνθρακες από το Τουρκμενιστάν, το Κατάρ, το Ιράν, το βόρειο Ιράκ (ιρακινό Κουρδιστάν) και την Κύπρο, τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Επίσης ο Μποζκίρ παραδέχτηκε πως η Τουρκία «παίζει» στην Ευρώπη, προσπαθώντας να διαμορφώσει, στοχευμένα, την άποψη ευρωπαϊκών κύκλων, μέσω δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

http://www.hurriyetdailynews.com/eu-must-keep-its-promises-to-turkey-ankara.aspx?pageID=238&nID=93556&NewsCatID=510

Η Τουρκία ζητά το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, ανεξάρτητα από την πρόοδο στο Κυπριακό και δηλώνει πως η ΕΕ έχει δεσμευθεί σχετικά!!!
Ο Φρανς Τίμερμανς ειπε στην τουρκική πλευρά κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα. Η μείωσή των μεταναστών είναι όρος στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία. Η Άγκυρα από την πλευρά της ανέφερε πως εξετάζει να δώσει άδειες εργασίας σε σύρους πρόσφυγες -κάτι που ίσως «κρατήσει» κάποιους στην Τουρκία.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ αυξημένος, από 2.000 έως 3.000 κάθε μέρα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φρανς Τίμερμανς. «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι».

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου ένα «σχέδιο δράσης» που προβλέπει τη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους τριών δισ. ευρώ στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους να ελέγχουν καλύτερα τα σύνορά τους και να συνεργαστούν στη μάχη κατά των διακινητών.

Παρά τη συμφωνία αυτή, πολλοί μετανάστες, κυρίως σύροι και ιρακινοί πρόσφυγες, συνεχίζουν να αψηφούν τον χειμερινό καιρό και επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά.

Τη Δευτέρα, τα πτώματα τριών μεταναστών, δύο γυναικών και ενός παιδιού πέντε ετών, εντοπίστηκαν ανοικτά του Αϊβατζίκ (βορειοδυτική Τουρκία), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Νομίζω πως πρέπει να επιταχύνουμε τις εργασίες μας ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων» υπογράμμισε επίσης ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Τίμερμανς, ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να χορηγήσει άδειες εργασίας στους σύρους πρόσφυγες, μια ιδέα στην οποία έχει γίνει πολλές φορές αναφορά, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί, και υποσχέθηκε ότι τα παιδιά τους θα έχουν καλύτερη εκπαίδευση.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «ενθαρρυντικές».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>