«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Κουτσούμπα… πήγαινε στον καθρέφτη και φτύσε τα μούτρα σας, δικό σας παιδί είναι, εσείς το γαλουχήσατε, τώρα θα εισπράξετε τα έργα σας! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Δ. Κουτσούμπα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016 13:44

koutsoumpas-o-suriza-kanei-auta-pou-den-mporousan-na-kanoun-nd-kai-pasok

Κοροϊδία χαρακτήρισε τους ισχυρισμός ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά».

 

 

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση «εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, είπε ότι οι όλοι οι κυβερνώντες που δημιούργησαν το πρόβλημα, λένε τώρα ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε «αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε 1-2 χρόνια πάλι θα συζητάμε για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

«Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί.

Ακόμα δυσκολότερη χρονιά το 2016

Εκτίμησε ότι το 2016 μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συλλογικά, όχι με απλές διαμαρτυρίες, αλλά δίνοντας στον συλλογικό αγώνα περιεχόμενο και κατεύθυνση για την ριζική αλλαγή του συστήματος.

Πρόσθεσε ότι για αυτή την αλλαγή ο λαός πρέπει να έλθει σε σύγκρουση με την ΕΕ και την αστική εξουσία.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου «είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο λαός πλέον πρέπει να «πατήσει» στην πείρα του περασμένου έτους από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «μια πείρα που δεν είχε το 2012″ και να αξιοποιήσει την δύναμή του.

Για το σύμφωνο συμβίωσης

Ερωτηθείς για την στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης, αφού διευκρίνισε ότι το Κόμμα είχε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια, πρόσθεσε ότι θέση του Κόμματος είναι η θέσπιση ως καθολικού δικαιώματος και μάλιστα με περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών του πολιτικού γάμου, ενώ περαιτέρω απλούστευση μπορεί να επέλθει και σε διαδικασίες του Αστικού Δικαίου.

Κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ πρόσθεσε οτι οι απόψεις του Κόμματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αντιδραστικές αντιλήψεις, ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, ούτε με φασιστικές αντιλήψεις.

Για θητεία γυναικών

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κάτι τέτοιο «οδηγεί στην στρατικοποίησή τους».

Το ίδιο, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην θέσπιση Στρατιωτικών Λυκείων, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι πρέπει να ολοκληρώνουν την Γενική Εκπαίδευση.

Ενέταξε δε, τέτοιες κινήσεις στην «προετοιμασία του εδάφους για συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Δεν απέκρυψε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις, προσθέτοντας οτι η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο, μέσω της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και μέσω της παροχής διευκολύνσεων.

Επίσης, αναφερόμενος στην ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για όλο τον χρόνο, την χαρακτήρισε ως παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα

Στην παρατήρηση ότι «η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα», ο κ. Κουτσούμπας αποσαφήνισε οτι με τον όρο «ιμπεριαλιστική χώρα» εννοείται ότι ο καπιταλισμός στην δοσμένη χώρα είναι μονοπωλιακός.

Πρόσθεσε «στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός, η αστική της τάξη έχει συμφέροντα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς έκανε ξεκάθαρο λόγο για ενεργό συμμετοχή της χώρας στις εξελίξεις στην περιοχή, όπου υπάρχουν περάσματα αγωγών, κοιτασμάτων, μεταφορών κλπ».

Τόνισε επίσης ότι με δεδομένο το γεγονός πως η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς, είναι δυνατή η οικοδόμηση ενός διαφορετικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος με λαϊκή εξουσία, στο πλαίσιο του οποίου και με αποδεσμευμένη την χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μπορεί να αναπτυχθούν ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ αρνείται την στήριξη σε μια «αριστερή κυβέρνηση», είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο και η πολιτική του υπηρετεί ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. Η συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία δεν διορθώνεται στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας της αστικής τάξης».

«Ας φέρει ένα φιλολαϊκό νόμο και θα τον ψηφίσουμε. Αλλά δεν θα φέρει» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ «άγεται και φέρεται από τα μονοπώλια και έχει καταστεί εκ των βασικών πυλώνων του συστήματος, με την ΝΔ να διεκδικεί αντίστοιχο ρόλο ως ο άλλος πυλώνας».

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνήσεις συνεργασίας.
http://www.naftemporiki.gr/