«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία (2)

18/05/15 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους και την ανάπτυξη, ενώ δεν θα επιβάλλει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.

 

 

 

 

Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας.

Τότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα μπροστά, αφήνοντας πίσω τη λιτότητα και περνώντας σε έναν “ενάρετο κύκλο” ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Δώσαμε ως κυβέρνηση σκληρό αγώνα για να πείσουμε τους εταίρους ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: Θέλω να υπογραμμίσω ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι εργαζόμαστε με ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας…Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δισ. ευρώ».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία, δυνάμεις με σχέδια διχαστικά για την Ευρώπη» ενώ τόνισε πως διατηρεί την ελπίδα ότι υπάρχουν φωνές που γνωρίζουν ότι η συμφωνία αφορά όλη την Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι αυτές οι μέρες θα καταγραφούν ως επαναβεβαίωση της πεποίθησης για την Ευρώπη» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους…Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και του χρόνου. Συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη. Συμφωνία που δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης. «Πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ανέφερε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας. Τότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα μπροστά, αφήνοντας πίσω την λιτότητα και περνώντας σε έναν “ενάρετο κύκλο” ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο τόνισε ότι θα εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη που θα στηρίζεται και στην ενίσχυση της ενεργού συζήτησης και όχι στηριζόμενη αποκλειστικά στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας» υπογράμμισε, και συμπλήρωσε: Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό. Δεύτερο πλεονέκτημα είναι οι φυσικοί πόροι της χώρας, τρίτον η γεωπολιτική θέση της χώρας, ο ενεργειακός κόμβος και ο τουρισμός.Η ανάπτυξη που χρειαζόμαστε και θέλουμε, οφείλει να σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα ώστε να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση. Πρέπει να στηρίζεται στις επιχειρήσεις έντασης κεφαλαίου».

Όσον αφορά την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συστράτευση «στον αγώνα» και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες της οικονομίας που «υπονόμευσαν την πορεία και το μέλλον της χώρας».

«Κατά τη διάρκεια της μνημονιακής πενταετίας τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά επιδεινώθηκαν. Το κυριότερο πρόβλημα αφορά την λειτουργία και τις δομές της Δημόσιας Διοίκησης: Αδυναμία στρατηγικού σχεδιασμού, επικάλυψη αρμοδιοτήτων…Κύριος στόχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης είναι να ασχοληθεί με την βελτίωση των παθογενειών χωρίς μειώσεις μισθών και προσωπικού» είπε ο κ. Τσίπρας.

Οι άξονες για τη δημόσια διοίκηση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους άξονες για τη δημόσια διοίκηση. Ο πρώτος άξονας, όπως ανέφερε, είναι ο νέος οργανισμός των υπουργείων ενώ ο δεύτερος η απλοποίηση των διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης.

«Κωδικοποίηση της νομοθεσίας, αιτούμενο του επιχειρηματικού κόσμου και όλων των πολιτών. Απλοποίηση φορολογικού συστήματος και φορολογικών διαδικασιών. Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος. Αμείλικτη πάταξη της διαφθοράς. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης πολιτικής και διοικητικής» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επίσης πρωτοβουλία για μακρόπνοη συνεργασία του ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη.

Σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Για τα “κόκκινα δάνεια” και την BRICS

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα δοθούν σύντομα για δημόσια διαβούλευση ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ένταξη στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομικών εξετάζεται με προσοχή.

 http://www.express.gr/news/politics/770353oz_20150518770353.php3

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>