«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ, ΘΕΩΡΙΑ ‘Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ‘Η ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ;

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

25.04.2015

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Εδω και χιλιετιες συζητουν Φιλοσοφοι, Επιστημονες, Θεολογοι, Πολιτικοι, Οικονομολογοι και πολλοι αλλοι, για ποιες θα μπορουσαν να ειναι οι καλυτερες προοπτικες για την περεταιρω εξελιξη της ανθρωποτητας.

Κατα τον Αριστοτελη ειναι ποιθανο οτι κατι το απιθανο μπορει να συμβη!

Η αποψη του Πλατωνα και των Νεοπλατωνικων, οπως αυτη του Πλουτινου, για το Ον, το Απροβλεπτο και για το Συμπαν ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτην των προσωκρατικων Φιλοσοφων Ηρακλειτου, Ξενοφανη, Λευκιππου, Δημοκρητου, της «στο’ι’κης σχολης» και αλλων.

Οι τωρινες κοσμολογικες υποθεσεις και θεωριες των επιστημονων ξεκηνουν απο την υπονοια, οτι π.χ. η εξελιξη του συμπαντος αρχισε απο μια μικροσκοπικη μπαλα του μεγεθους της σκαλας μηκους του Plank. Κατανοουν μεν τις φασεις της μετεπειτα εξελιξης του συμπαντος αλλα οχι την αρχη.

Δεν γνωριζουν την πρωταρχικη αιτια και στιγμη κατα την οποια και η θεωρια της σχετικοτητας δεν ισχυει και για τον ακριβη «Οριζοντα» μιας μαυρης τρυπας, δηλαδη για τα ορια εκεινα των περιοχων απο τις οποιες δεν υπαρχει καμμια απολυτως επιστροφη.

 

 

 

Ο «Οριζοντας» αυτος ειναι το οριο μεταξυ της πληροφοριας που ειναι για τους ανθρωπους προσιτη, περαν του οποιου τα παντα ειναι τελειως αγνωστα.

Ο «Τιμαιος» του Πλατωνα (Τετραλογια μεταξυ του Σωκρατη, Κριτια, Τιμαιου και Χερμοκρατη) δεν ειναι τιποτε αλλο απο διδασκαλια αυτανελλισης της ανωτατης αρθοφροσυνης, και κατ’ επεκταση και η αυτανελλιση του συμπατος.

Ο χωρος και ο χρονος για τον Πλατωνα δεν εχουν μια αντικειμενικη σημασια, αλλα ανηκουν ως υποκειμενικη αντιληψη στο ανθρωπινο πνευμα.

Ο χρονος κατανοειται μονο με την σχεση του με την αιωνιοτητα.

Η αιωνιοτητα ειναι η ζωη του νοειν και ο χρονος η ζωη της ψυχης.

Κατα τον Πλατωνα (Τιμαιος 37c) το «Χθες» και το «Αυριο» ειναι φασεις του κοσμολογικου γιγνεσθαι, διοτι οι κινησεις αυτες λαμβανουν χωρα εντος του χρονου.

Σε ενα σημειο της «Πολιτειας» ομελει ο Πλατων επισης για ενα ταλαντευομενο συμπαν στο οποιο οι δεικτες του χρονου κατα περιοδους σταματουν να κινουνται και συνεχιζουν μετα την κινηση σε αντιστροφη κατευθυνση.

Οι απαντησεις στην πιεστικη ερωτηση, προς τα που πηγαινει ‘η πρεπει να πηγαινη το ταξειδι του κοσμου μας, διαφερουν μεταξυ τους αναλογα με την σταθμη της γνωσης, τα οραματα, την προελευση, τους στοχους, τα ενδιαφεροντα και την συλλογικη ευθυνη ολων των πρωταγωνιστων της γνωσης που απαιτουν να ειναι και οι κυριοι οδοδεικτες.

Τεχνολογικοι νεωτερισμοι, που επιδρουν εντατικα στην δομη της οικονομιας των ανθρωπων του πλανητη μας, λαμβανουν χωρα σε τακτικους και σε συγκυριακους οικονομικους κυκλους.

H αλληλοκαλυψη των επιμηκη κυκλων περιγραφεται στην «θεωρια των μακρεων κυματων» του οικονομολογου Nikolai Kondratjew (Kondratieff), την οποια δημοσιευσεν το 1926.

Για τον λογο αυτο τα κυματα αυτα ονομαζονται «Kondratjew-Κυκλοι». Ο τεχνικος ειδησεογραφιας, οικονομολογος και μελλοντολογος Leo A. Nefiodow στο εκδοθεν βιβλιο του το 2006 με τιτλο «Ο Εκτος Κυκλος Kondratieff ‘η Kondratjew» κατατασσει τους μεχρι τουδε μεγαλους τεχνολογικους- και συγκυριακους οικονομικους κυκλους ως εξης:

1. Πρωτος Κυκλος Kondratjew – Ατμομηχανη

Αρχικη Βιομηχανοποιηση, περιπου μεταξυ 1780 και 1810 μ.Χ.

Η πρωτη βιομηχανικη επανασταση υπηρξε αυτη του Ανθρακιτου και του Χαλυβος.

Για να μπορεση να καλυφθη η ξαφνικη αυξηση της παραγωγιγοτητας απο με ξυλα και πετροκαρβουνο καυση κινουμενων ατμομηχανων δεν αρκουσε πλεον οι ωρες με το φως της ημερας.

Οι εργασιες επρεπε να προχωρησουν και την νυχτα.

Γι’ αυτο εγινε περιζητητο το λαδι για τις λαμπες αλλα και για το φαγητο.

Προ της επαναστασης αυτης οι διαρθρωτικες αλλαγες στην τεχνολογια που επιδρουσαν και στην οικονομια ηταν μεγαλης χρονικης διαρκειας.

Ακομη και για την εξαπλωση της ατμομηχανης που κατασκευασθηκε το 1712 μ.Χ. και τεχνολογικα εξελιχθηκε το 1765, χρειασθηκαν πολλες ακομη δεκαετιες.

2.  Δευτερος Κυκλος Kondratjew  – Σιδηροδρομος

Δευτερη βιομηχανικη επανασταση μεταξυ περιπου 1830 και 1860 μ.Χ.

Η επανασταση αυτη υπηρξε του Χαλυβος και του Ηλεκτρισμου. Η εφευρεσης και η εξελιξη της μηχανης Otto και Diesel, του αυτοκινητου, του δυναμο και της ηλεκτρομηχανης ηταν τα σπουδαιοτερα γεγονοτα της δευτερης βιομηχανικης επαναστασης.

Απο το γεγονος καλυψης των αναγκων σε λαδι προχωρησαν οι ανθρωποι στην εκμεταλλευση θαλασσιων πηγων, Μεταξυ 1850 και 1860 η τιμη του λαδιου απο φαλαινες βρισκονταν μεταξυ 40 και 50 Cent δολλαριου των ΗΠΑ για καθε λιτρο.

Αρμαδες απο ειδικα πλοια για διωξη και επεξεργασια φαλαινων απο τις ΗΠΑ, Μεγαλη Βρεταννια, Γαλλια και Γερμανια προσπαθησαν να καλυψουν τις τεραστιες αναγκη λαδιου για φωτισμο.

Η εφευρεση της λαμπας πετρελαιου απο τον Jan Josef Ignacy το 1856 μ.Χ. στο Lemberg της Ουκρανιας οδηγησε στην εξελιξη της βιομηχανιας πετρελαιου στην Γαλατια.

Η ιδια εξελιξη ακολουθησε και στην Ρουμανια. Η 28. Αυγουστου 1859 σηματοδοτει την γεννηση της «μοντερνας» βιομηχανιας.

Την ημερα αυτη στο Titusville της Πενσυλβανιας των ΗΠΑ εντοπισθηκε με ενα απλο γεωτρυπανο, που κινονταν η γεωτρυπαντικη κεφαλη με την βοηθεια μιας ατμομηχανης, για πρωτη φορα στις ΗΠΑ ενα κοιτασμα πετρελαιου και εθεσε ενα τελος στο ψαρεμα φαλαινων για λαδι φωτισμου. Με την λεξη «μοντερνα» εποχη χαρακτηριζεται μια νεα βιομηχανικη εποχη με αναπτυγμενη  μηχανοποιηση και μεγαλη επιταχυνση της κινησης  και της κυνητικοτητα των ανθρωπων που αλλαξε και την χωροχρονικη αντιληψη αυτων.

3.  Τριτος Κυκλος Kondratjew – Ηλεκτροτεχνικη και Βαριες μηχανες.

Ηλεκτροτεχνικη και Χημεια μεταξυ περιπου 1870 και 1890 μ.Χ.

Η ηλεκτροτεχνια τροφοδοτησε τον πλανητη με μια νεα ενεργειακη πηγη και συμπληρωσε την ισχυ του ατμου. Οταν μετα το 1860 μ.Χ. κατασκευαζονταν αποδοτικα δυναμο χρησιμοποιουνταν ο ηλεκτρισμος για την ωθηση μηχανων και τραμ και για τον φωτισμο των δρομων, εργοστασιων και σπιτιων.

Μεταξυ 1840 και 1870 μ.Χ. επεκταθηκε μονο το σιδηροδρομικο δικτυο της Γερμανιας απο 549 σε 19575 χιλιομετρα. Μετα την ενεργειακη τροπη το 1859 μ.Χ. συνεκαθησε διπλα στο πετροκαρβουνο (Ανθρακιτη και Λιγνιτη) και το Πετρελαιο και αυξησε κατακορυφα το ενεργειακο δυναμικο.

Ετσι γεννηθηκε ενας συμπληρωματικος και παγκοσμιας επιδρασης ποταμος που ρεει παραλληλα με αυτον του πετρελαιου και αποτελειται απο την ρευστοτητα του χρηματος. Απο τοτε οι ροες των δυο αυτων ποταμων κυβερνουν τον πλανητη μας.

4.  Τεταρτος Κυκλος Kondratjew -Αυτοματισμος

Πετροχημεια, Αυτοκινητο και Αεροπλανο, πυρηνικη ενεργεια, ηλεκτρονικο υπολογιστες και αλλοι βασικοι νεωτερισμοι μεταξυ 1920 και 1935 μ.Χ.

Με την βοηθεια μιας απλης διαδικασιας καυσεως σε μια μηχανη λυθηκε το βαρυκινητο προβλημα της μεταφορας προ’ι’οντων και ανθρωπων.

Ξαφνικα επεσαν τα φυσικα εμποδια που χωριζαν τις επικοινωνιες των ανθρωπων επι χιλιετιες.

Ετσι και οι ανθρωποι διοχετευσαν την ενεργεια τους αντι για αποκλειστικα σωματικη εργασια περισσοτερο σε πνευματικη εργασια.

Το ιδιο συνεβη με τους εφευρετες, ερευνητες και επιστημονες. Το Πετρελαιο ξαφνικα δεν υπηρετουσε μονο τις λαμπες φωτισμου και εγινε η πηγη ενεργειας για κινηση μηχανων, αυτοκινητων, αεροπλανων και η πρωτη υλη για την πετροχημεια με σχεδον αοπεριορηστες δυνατοτητες στην βιομηχανια πλαστικων και λειπασματων.

Στις ανθρωπινες κοινωνιες γρηγορα γεννηθηκαν οι καστες ανθρωπων, ως των Μεγιστανων του Χρηματος που ελεγχουν απο τοτε τις ενεργειακες πηγες και τις οικονομιες των κρατων.

5.  Πεμτος Κυκλος Kondratjew – Πληροφορια και Επικοινωνια

Επικοινωνιακη – και Γονιδιακη τεχνολογια μεταξυ 1950 και 1980 μ.Χ.

Καθε αυτοκινητο, καθε γεννητρια, καθε σιδηδοδρομικη εγκατασταση, καθε πλοιο και καθε αεροπλανο που κινειται απο την καυση του πετρελαιου και των προ’ι’οντων αυτου επιβαρυνει την γηινη ατμοσφαιρα με ρυπους και διοξειδιο του ανθρακος.

Μετα απο 150 χρονια εξορυξης, επεξεργασιας και καταναλωσης του πετρελαιου αναζητουνται σε ικανοποιητικο βαθμο ενναλλακτικες λυσεις.

Επι περισσοτερο απο δυο δεκαετιες καθιερωθηκε στους ανθρωπους και ο δυνητικος ‘η φανταστικος κοσμος. Με το World Wide Web (www) δημιουργησε ο ανθρωπος κατι που η επιδραση αυτου ξεπερνα τα ορια της ανθρωπινης νοημοσυνης.

Οι ανθρωποι εκτιναθηκαν σε νεες περιοχες που δεν μπορουν πλεον να ζητησουν τις συμβουλες του Πλατωνα, του Αριστοτελη, του Ε’ι’νστα’ι’ν, του Λεοναρδου ντα Βιντσι για να κατατοπισθουν.

Δια της ενσωματωσης του ανθρωπου με τον ηλεκτρονικο υπολογιστη δημιουργειται και η αυταπατη της υπερνικησης του θανατου. Οι υποσχεσεις ομως του δυνητικου μελλοντος οδηγουν στην σωτηρια ‘η στον τελικο σκλαβωμα της ανθρωπινης υποστασης

Καθε απο τους ανω κυκλους με τα χαρακτηριστικα του που αναφερθηκαν εως τωρα στροφαλοφορουσε την οικονομια και επεδρασε αποφασιστικα στην κοινωνικη αναπτυξη.

Τι χαρακτηριστικα θα εχει  υποθετητικα ο Εκτος Κυκλοs Kondratjew;

 Ο ορος υποθεση προ’υ’ποθετει τις υποθετικες κρισεις (κρισεις κατα αναφορα, κατηγορηματικες, υποθετικεςς, διαζευτικες).

Ειναι γνωστο πως οι υποθετικες κρισεις στηριζονται σε δεδομενα για την ισχυ των οποιων τιποτε δεν ειναι βεβαιο. Υπαρχει ομως καθε λογικο δικαιωμα να υποθετη καποιος εναν ορο ‘η μια πραγματικοτητα (πιθανοτητα, αναγκαιοτητα, αδυναμια) και να συνεχιζη την συλλογιστικη η οποια κινειται σε αναλογα πλαισια.

Καθε λογικη υποθεση ειναι θεμιτη καθ’ οσον ανοιγει αυτη δρομους διερευνησης της αληθειας στην εμπειρικη και επιστημονικη κυριως προσπαθεια.

Καθε επιστημονικη υποθεση ειναι προ’ι’ον της δημιουργικης φαντασιας των ανθρωπων.

Μια υποθεση που διερμηνευει ολα τα γνωστα πειραματικα δεδομενα χωρις αντιφαση γινεται θεωρια.

Κατα τον Πλατωνα χωρις την ευρυτερη θεωρηση δεν θα υπηρχε ουτε αντιληψη, ουτε επιστημη «μετα λογου αληθης δοξα».

Η επιστημονικη θεωρια οταν επιβεβαιωνεται γινεται επιστημονικη αληθεια αναμφισβητητου κυρους.

Οταν διαψευδεται, αντικαθισταται απο αλλη θεωρια η οποια ειναι ισχυροτερη.

Η εν μερει γεωκεντρικη θεωρια του συμπαντος π.χ. των αρχαιων Ελληνων αντικατασταθηκε απο την ηλιοκεντρικη του Κοπερνικου, που ηταν ομως του Αρισταρχου και του Ερατοσθενη τους οποιους αντεγραψε, για να οδηγηθουμε στην ευρυτερη θεωρια περι παγκοσμιας ελξεως του Νευτωνα, θεωρια η οποια προ’υ’ποθετει την αδρανεια, βασικο φυσικο νομο.

Αργοτερα οταν αναπτυχθηκε η θερμοδυναμικη, η ηλεκτρομαγνητικη θεωρια και η βιολογικη, η θεωρηση του Νευτωνα δεν ικανοποιουσε τις προ’υ’ποθεσεις και τα δεδομενα της ερευνας, ηδη διατυπωθηκε η θεωρια της σχετικοτητας του Ε’ι’νστα’ι’ν η οποια ενσωματωσε και πολλες θεσεις του Νευτωνα.

Ταυτοχρονα ομως η κβαντομηχανικη που δεν συμφωνουσε με τις θεσεις της θεωριας της σχετικοτητας προσπαθεισε να δημιουργιση αλλες  ενοποιημενες θεωριες  για ικανοποιητικοτερη περιγραφη του συμπαντος.

Οι προαναφερθεισες θεωριες προσπαθησαν και προσπαθουν να ορισουν την κινηση, την μαζα, το ενεργειν των σωματων, τους νομους οι οποιοι διεπουν αυτα τα γενικοτερα με μεγεθη-συμβαντα στο συμπαν.

Εκ των πραγματων ομως ο ανθρωπος ως δημιουργος της επιστημονικης γνωσης, δεν ειναι δυνατο να γινη καθαρο αντικειμενο παραγωγης επιστημονικης αληθειας, διοτι καθισταται ταυτοχρονα υποκειμενο και αντικειμενο.

Ετσι πολυ συχνα εγκαταλειπεται η επιστημονικη μεθοδος και ακολουθειτε ο δρομος που καταληγει σε χωρους φαντασιωσης….

Ως δυνατες περιοχες εξελιξης για τον «Εκτο Κυκλο Kondratjew» που αρχισε το ετος 2000 μ.Χ, ειναι η Νανο- και Βιοτεχνολογια, η πυρηνικη συντηξη του ατομου (θερμη και κρυα), η χωρικη ενεργεια, η υγεια, η παιδεια και η επιτευξη της ψευδοεπαναστασης μιας πολιτισμικης ευρωπης.

Στον κυκλο αυτο θα αποκτησει η παγκοσμια οικονομικη κριση μια νεα δυναμικη που θα οδηγησει αναποφευκτα σε εναν Τριτο Παγκοσμιο Πολεμο.

Αυτο που οι ανθρωποι προς το παρων δεν ειναι σε θεση να κατανοησουν ειναι αυτο που οδηγει σε μια δυναμικη και επικινδυνη συγκρουση.

Προκειται για αρρωστα μυαλα επικινδυνων ανθρωπων που επιρεαζουν καταστασεις και εξελιξεις και ονειρευονται για μια παγκοσμια διακυβερνηση του πλανητη μας.

Προκειται για παρανο’ι’κους ανθρωπους των οποιων οι δραστηριοτητες οφειλουν να ελεγχονται για να μην βρεθh η ανθρωποτητα προ τετελεσμενων γεγονοτων.

Το απροβλεπτο σημερα δεν ειναι εξαιρεση αλλα ο κανονας.

Η προγνωση των  σημαδιων του χρονου μπορει να αποβη σωτηρια.

Δεν προκειται για συγκριση του παροντος με ενα επιθυμητο μελλον ‘η για ενα μελλον που θα προερχεται απο τις δομες του παρελθοντος.

Προκειται για μια εντατικη μειωση του απροβλεπτου, δηλαδη για μηδενισμο αυτου.

Μια παραλειψη της ερμηνειας του παροντος μπορει να εχη καταστροφικες συνεπειες εποχιακων μεγεθων. Γιατι διατηρειται π.χ. ο πληθωρισμος και σε εποχες οικονομικων κρισεων ενω αυτες οφειλονται στον αντιπληθωρισμον;

Δεν προκειται για αντιφαση στο περιβλημα των «κυκλικων υφεσων»;

Σε καμμια περιπτωση.

Ο κατευθυνομενος Αντιπληθωρισμος υπηρετει τα κεφαλαια της Μεγαλοβιομηχανιας και των Μεγιστανων του Χρηματος.

Με την ισχυρη μειωση της κυκλοφοριας του χρηματος επιρεαζεται ισχυρα και η μειωση του ΑΕΠ απο την ισχυρη αυξηση της ανεργειας.

Ακομη και στην αχμη του Αντιπληθωρισμου παραμενει ενας σχετικος πληθωρισμος υπαρκτος, διοτι σκοπημα ριχνεται στην κυκλοφορια περισσοτερο χρημα απ’ αυτο που αντιστοιχει στο ΑΕΠ.

Με αλλα λογια. Εντος μιας οικονομιας, η οποια τεχνιτα και σκοπημα μπλοκαρισθηκε, ριχνεται «καλπικο χρημα» στην κυκλοφορια για να μπορουν να πληρωνονται οι τοκοι και τα πανωτοκια.

Οι απαταιωνες των κεντρικων αλλα και των εμπορικων τραπεζων επιτυγχανουν παντοτε και στις φασεις υφεσης της οικονομιας να διοχετευουν στους πελατες τους «καλπικο χρημα» υπο μορφη υψηλοτοκιζομενων δανειων!

Οικονομικες κρισεις δημιουργουνται απο τους Μεγιστανους του Χρηματος οταν αυτοι αποσυρουν απο την κυκλοφορια μεγαλες ποσοτητες χρηματος.

Ενα κρατος με μειωμενη την κυκλοφορια του χρηματος του, αναγκαζεται να δανειζεται υψηλοτοκα απο τις ετσι ονομασθεισες Αγορες που ανηκουν στους ιδιους Μεγιστανους του Χρηματος.

Τα καθαρματα αυτα απλως μειωνουν την κυκλοφορια και στην συνεχεια την αυξανουν.

Βεβαιως η διαδικασια αυτη αποφερει κερδη οχι για το κρατος αλλα μονο για τα καθαρματα.

Θα πρεπει να εχη γινη σε καθε αναγνωστη κατανοητο, οτι μια μη εθνικοποιημενη κεντρικη τραπεζα ειναι μονο ενα αποδοτικο εργαλειο για τους ιδιωτες Μεγιστανους του Χρηματος, δηλαδη για τους Μεγαλοτραπεζιτες.

Αυτοι ευθυνονται για ολες τις μορφες των οικονομικων κρισεων. Οι πολιτικοι, οι οποιοι κατ’ εντολην παραπληροφορουν τους λαους και τους κανουν ευαλωτους

για καθε μορφη εκμεταλλευσης, ειναι τα πιστα και δουλικα τσιρακια των Μεγιστανων του Χρηματος.

Τον ιδιο ρολο παιζουν και τα εξαγορασμενα ΜΜΕ με ολους τους ρουφιανους της δημοσιογραφιας!

Γιατι εγινε η Ευρωπη και οχι μονο, τοσο αχορταγη για πολυπολιτισμο ενω εχει η ιδια μια πολυποικιλια πολιτισμων;

Γιατι αναγκαζεται ουσιαστικα να ενσωματωση πολιτισμους απο την Αφρικη και την Ασια;

Ειδικα οι πολιτικοι της που μεχρι χθες δεν εδειχναν κανενα ενδιαφερον για τον πολιτισμο ξαφνικα εγιναν οι πρωταγωνιστες για την πολυπολιτισμικοτητα!

Η απαντιση στις ως ανω ερωτησεις ειναι οτι οι πολιτικοι αυτοι εναι τα πιστα δουλικα εκεινων που σχεδιασαν την παγκοσμια οικονομικη και πολιτικη κυριαρχια.

Ενω επετρεψαν εδω και δεκαετιες τις εκτρωσεις στις χωρες μελη της Ε.Ε. ταυτοχρονα χρηματοδοτησαν ολες τις δραστηριοτητες για τις πληθυσμιακες εκρηξεις στην Αφρικη και στην Ασια.

Οπως εδιξαν οι προσφατες τραγωδιες με τους λαθρομεταναστες στην Μεσογειο θαλασσα οι σχδιαστες τις παγκοσμιοποιησης προσπαθουν με ολα τα υλικα και ανθρωπινα μεσα και αδιαφορο τι κοστιζουν, με την συμπραξη των  αγορασθεντων ΜΜΕ και σκλαβοεμπορων, με την δομικη καταστροφη των μελων κρατων και με τις νομθεσιες  της Ε.Ε. (Αρθρο 8 Α, Τιτλος ΙΙ, Αρθρο 8 Β 1, Τιτλος ΙΙ, Αρθρο 8 Β 12) να υλοποιησουν τα σχεδια τους, δηλαδη την Μπασταρδοποιηση των λαων της ευρωπης.

Με την καταρρευση, πολυ συντομα, του παγκοσμιου καπιταλιστικου  οικονομικου συστηματος που θα ξαφνιασει τους πολιτικους και στρατιωτικους οι κυνδυνοι απο το χαος που θα δμημιουργηθει θα οδηγησουν σε εθνολογικες συγκρουσεις.

Οι ΗΠΑ που εχουν ενα στρατιωτικο προβαδισμα μαζι με το ΝΑΤΟ δεν θα διστασουν να δημιουργησουν τις προ’υ’ποθεσεις για την εκρηξη του Τριτου Παγκοσμιου Πολεμου.

Ετσι θα εκπληρωθουν αυτα που διατυπωσε το 1952 ο οικονομολογος Ernst Winkler:

 «Ο πολεμος αποτελει την ποιο γενναιοδωρη και ποιο απολεσματικωτερη  καθαρτηριο κριση για την αποσοβηση των υπερεπενδυσεων που εγιναν.

  Ανοιγει απεραντες νεες δυνατοτητες για συμπληρωματικες επενδυσεις κεφαλαιων και φροντιζει εμπεριστατωμενα για την καταναλωση και την φθορα των συγκεντρωθεντων αποθεματων σε προ’ι’οντα και κεφαλαια, πολυ γρηγορωτερα και ριζικωτερα απ’ οτι γινεται γενικα στις περιοδους οικονομικων καταθλιψεων ακομη και οταν αυτες τεχνιτα υποστηριζονται.

   Ετσι ειναι…ο πολεμος το καλυτερο μεσο, για να αποφευγονται τελεσιδηκα  οι ολοκληρωροτικες καταστροφες του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος και να μεταφερονται αυτες για το απωτερο μελλον»

Οι Ευρωπαιοι εχουν την ταση να αντιδρουν τοτε, οταν ηδη οι αρνητικες εξελιξεις απεκτησαν την δικη τους δυναμικη. Δεν υπηρξε η παγκοσμιος οικονομικη κριση, που εζησαν εν μερει οι ανθρωποι του πλανητη μας και θα την ζησουν σε λιγο οι παντες, το αποτελεσμα των αποτυχημενων πολεμικων συγκρουσεων στην Εγγυς- και Μεση Ανατολη, των ανοιξιατικων αραβικων εξεγεσεων και της ουκρανικης κρισης;

Δεν υπηρχαν χαρακτηριστικες ενδειξεις που εδειχναν την εισβολη της;

Δεν εκπεπονταν σηματα απο την κατακορυφο αυξηση της φτωχεια των λαων και της παραφροσυνης των χρεων; Δεν εκπεπονταν σηματα που τροφοδοτουνταν απο την ανικανοτητα των υπευθυνων στα οργανα της Ε.Ε. για να λαβουν εγκαιρα τα καταλληλα μετρα αντιμετωπισης;

Οσο καιρο τα ακαταλληλα και ανικανα οργανα της Ε.Ε. θεωρουν το απροβλητο ως αρνητικη εξελιξη ‘η ως ατυχημα, θα ζουν αυτα με ξευδεσθησεις και με τετοιες θα οδηγουν τις χωρες της Ε.Ε., αρχης γενομενης απο την Ελλαδα, στην χρεωκοπια και στην καταστροφη.

Μια ελπιδα βρισκεται ακομη κρυμμενη στην χωρικη ενεργεια. Εαν στο αμεσο μελλον επιτευχθει η εκμεταλλευσης της θα δημιουργηθουν τετοιες νεες πολιτικοκοινωνικες καταστασεις που το πρωτο που θα εξουδετερωσουν τελεσιδηκα θα ειναι ισχυς των σημερινων μεγιστανων του χρηματος και τα τσιρακια αυτων που ελεγχουν και κατευθυνουν τα παντα οπως θελουν.

Θα εκρευσει εκ των πραγματων πλεον ενα νεο ρευμα!

Κατα τα λοιπα, το σημερινο δημοκρατικο αμερικανικο και ευρωπα’ι’κο «μεγαλειο» αδυνατει να καλυψη το βουβο μουρμουρισμα των ελληνικων ανησυχιων.

Η θριαμβευουσα ειδικα δημοκρατια της Ε.Ε. ειναι η νικη ενος ασθενους με ανησυχητικη διαγνωση. Σημερα στα οργανα της Ε.Ε. σημαντικα χρηματικα ποσα και ενεργεια ξοδευονται για την Ελλαδα σε καταπρα’υ’ντικες προσπαθειες.

Οι δημιουργοι των Μνημονιων εκθετουν τα θεραπευτικα τους προγραμματα (πιο αρμονικη διαχειρηση των προγραμματων λεηλασιας, της παραγωγης και της διανομης, περιστολη των ανισοτητων των χωρων του Βορρα και του Νοτου της Ε.Ε.) χωρις να συμφωνουν ωστοσο ουτε στην δοσολογια, ουτε στην αποτελεσματικοτητα του φαρμακευτικου υποκαταστατου για την Ελλαδα πρωτα και μετα για τις αλλες χωρες «Γουρουνια» του νοτου της Ε.Ε.

Το τελος της Ιστοριας.

Μια μονο λυση σωτηριας υπαρχει για την Ελλαδα.

Ταυτοχρονη εξοδο απο την Ευρωζωνη και την Ε.Ε., δηλαδη «Αυτονομια».

Η σωτηρια της πατριδας μας απαιτει την ριζοσπαστικη ανατροπη της ροης της εγχωριας οικογενειακης εξουσιας και της παραγωγης του κοινωνικου πλουτου.

Το αυτονομο, πολυεπιπεδο και συγρονο επαναστατικο αυτο προταγμα θα εξαρτηθει επισης απο την θετικη αντιπαραθεση εννοιων αυτου του ειδους και απο την κοινωνικοποιηση ευρεων θεωρητικων προσπαθειων. Μονο με την καταρρευση της φυλακης των ιδεολογικων Βαβελ θα απελευθερωθει η ενεργεια της ριζοσπαστικης σκεψης για την γνησια Αλλαγη και οχι για αυτη της μπουρδας του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>