«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στα ρώσικα победа σημαίνει Νίκη!

9295 e189 500

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι αυτή σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

 

Καλύτερα όμως, να μην έχομε καμία ψευδαίσθηση, όπως αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει με τη φλόγα του ο Ρήγας Φεραίος στους ραγιάδες, τότε στα Ορλοφικά, που έγραφε:  

Ἀκόμα τούτη τὴν ἄνοιξη, 

ραγιάδες, ραγιάδες, 

τοῦτο τὸ καλοκαῖρι, 

ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος, 

ραγιάδες, ραγιάδες, 

νὰ φέρει τὸ σεφέρι 

Μοριᾶ καὶ Ρούμελη…

Αλλά ξέρουμε το αποτέλεσμα των Ορλοφικών, δεν το ξέρουμε?

Ο Πούτιν είναι ένας Μεγάλος (με κεφαλαίο “μι”) ηγέτης, που οι Ρώσοι τον λατρεύουν, γιατί έδωσε ξανά στη Ρωσία τη χαμένη της αξιοπρέπεια, ενοχλώντας με την παρουσία του την επέλαση του Δυτικού Νεοφιλελευθερισμού. Το φράγμα που πάει να χτίσει η δική του BRICS, έχει για συνεταίρους τη Βραζιλία της διαφθοράς και της κοινωνικής ανισότητας, τη Νότιο Αφρική της κοινωνικής εξαθλίωσης των φτωχών που είναι μαύροι στην πλειοψηφία τους, αλλά δεν ενδιαφέρει πια εκεί το χρώμα του δέρματός σου άμα είσαι φτωχός, την Ινδία των καστών και της προ γενετής αποφασισμένης κοινωνικής κατάταξης, και την Κίνα, του ακραίου οικονομικού επεκτατισμού και της κοινωνικής καταπίεσης. Ωραία παρέα! Αυτό είναι το άλλο στρατόπεδο και είναι αστείο να τρέφομε ψευδαισθήσεις, ότι εκεί θα είναι καλύτερα να καταφύγουμε και ότι κάποιος από τους παραπάνω BRICS θα μας χρηματοδοτήσει για τα ωραία μας τα μάτια. Αν μας δώσουν λεφτά οι άλλοι, εξίσου στυγνοί θα είναι και δεν θα το κάνουν χωρίς να απαιτήσουν όρους που θα εμπεριέχουν εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων ή εθνικής περιουσίας, όπως συμβαίνει τώρα στο μεγάλο λιμάνι με τους Κινέζους. Αν συγκρίνει κανείς τους Δυτικούς μ’ ετούτους, στη νοοτροπία των πολιτικών τους ηγεσιών, μπορεί να καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι οι Δυτικοί είναι λίγο καλύτεροι γιατί τουλάχιστον έχουν θεσπίσει και κάποιους περιβαλλοντικούς όρους, κάποιους κανόνες που έστω κι αν συχνά τους καταστρατηγούν στις αποικίες τους, τουλάχιστον τους έχουν. Eνώ οι BRICS κατασπαταλούν το οικολογικό απόθεμα που αναλογεί στην εξουσία τους, ακόμα πιο ανεξέλεγκτα και πιο αδιάφορα από τους Δυτικούς, με μοναδικό σκοπό το κέρδος και τη δύναμη.

Ως μοχλός πίεσης απέναντι στους αναίσχυντους του ευρω-ιερατείου που συνεχίζουν να μας εκβιάζουν, εμάς και την κυβέρνησή μας, είναι αποδεκτός αυτός ο συναγελασμός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ταβάρις Πούτιν δεν είναι λιγότερο αδίστακτος από τους άλλους νεοφιλελέδες της Treuhand ούτε λιγότερο φασίστας.

Οπότε, κι αν φουσκώνει το στήθος μας από εθνική περηφάνια για την победа του Αλέξη και του Λαφαζάνοφ (όπως μαθαίνω ότι τον λένε χαϊδευτικά οι φίλοι του) στη Μόσχα, ας μην παρασυρόμαστε από τον Ρήγα, γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες ψευδαισθήσεις. 

Η προτροπή που συνοδεύει αυτό το κείμενο, η σύνθεση του Ρήγα που ψάρεψα στο flickr, μου πάει καλύτερα. Οφείλομε να πάρομε τα άρματα. Και τα όπλα μας σήμερα, δεν είναι βέβαια τα πυροβόλα. Είναι οι συνθήκες… 

Εκτός από τους γνωστούς θεσμούς (sic), τουτέστιν, το ευρω-ιερατείο, την Casa del Capo dei Capi Draghi και τους τοκογλύφους πέραν του Ατλαντικού, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλοι θεσμοί στην Ευρώπη, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εφόσον ερωτηθεί, μπορεί να γνωμοδοτήσει για την κατάφωρη παραβίαση του ελάχιστου ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής στην Ελλάδα. 

Υπάρχουν πολλά εργαλεία κι ας μην τα ξαναλέμε, ούτε να επαναλαμβάνομε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας, λόγου χάρη, προνοεί και προτάσσει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ένα ελάχιστο ευρωπαϊκό κεκτημένο, που είναι ο κατώτατος μισθός, ο κοινωνικός διάλογος, η διαιτησία, το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση. Προφανώς το κάθε κράτος τα διαχειρίζεται όλα αυτά όπως νομίζει καλύτερα, αλλά υπάρχει ένα ελάχιστο κεκτημένο που με τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης, στην Ελλάδα έχει αναίσχυντα καταργηθεί! 

Υπάρχουν επίσης τα αρμόδια όργανα για να κρίνουν αν η σύμβαση της Βιέννης παραβιάστηκε ή δεν παραβιάστηκε (για τη Σύμβαση της Βιέννης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ) υπό το καθεστώς των μνημονίων.

Πράγματι, πολλά τα εργαλεία. Τα έχομε ξαναπεί αυτά από καιρό κι ας μην τα επαναλαμβάνομε… 

(Από την άλλη μεριά, για να μιλήσουμε λίγο κι επί του πρακτέου που πρέπει τώρα ειδικά, να μας ενδιαφέρει περισσότερο, επειδή οι Ρώσοι, πράγματι, δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για προτάσεις συνεπιχειρηματικότητας με αμεσότερο χαρακτήρα από τα μελλοντικά και αβέβαια σχέδια του αγωγού αερίου, ας ελπίσουμε ότι οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον σύντροφο Αλέξη στη Μόσχα, δεν ήταν ετούτη τη φορά, οι γνωστοί ή άγνωστοι και μη εξαιρετέοι, που “επιχειρούν” τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ρημάζοντάς την, αλλά άλλοι, διαφορετικής νοοτροπίας. 

Κι αυτό που ασφαλώς πρέπει να μας ενδιαφέρει ως οικονομία, δεν είναι μόνο το εμπόριο των νωπών, των εποχικών και των ευπαθών προϊόντων, είναι και η τυποποίηση και η διοχέτευση επώνυμων προϊόντων στα απέραντα ρωσικά εμπορικά δίκτυα, συντηρημένων τροφίμων που τόσο τα συνηθίζουν στις αγορές της αχανούς Ρωσίας… Ας παραγγείλουν λοιπόν μερικά εργοστάσια από τους Ρώσους ή καλύτερα να τους καλέσουν να συντηρήσουν τα υφιστάμενα τυποποιητήρια που κόστισαν σ΄εμάς και στους κουτόφραγκους δισεκατομμύρια για να τα φτιάξουμε και τώρα τα αφήνομε να σαπίζουν και να τα πουλάει ο εθνικός μας τραπεζίτης, για παλιοσίδερα.

Και βέβαια, αν μη τι άλλο, ας ξεκινήσει τουλάχιστον μια απογραφή των προβληματικών υποδομών που σκουριάζουν και ας ζητήσουμε από τις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες, αφού από μόνοι μας φαίνεται δεν είμαστε άξιοι, να μας φτιάξουν επιχειρησιακά σχέδια και να μας βρούν και τους ευρωπαϊκούς πόρους, να τους κάνομε ένα γρασάρισμα. 

Μόνοι μας θα σηκωθούμε από τις λάσπες, αν είναι να σηκωθούμε. Ας ξεκινήσομε τουλάχιστον αυτήν την έρμη την απογραφή, μην περιμένομε να μας τη ζητήσουν οι τρεις θεσμοί (sic), γιατί αυτοί αν ήταν, θα μας την είχαν ζητήσει, 5 χρόνια τώρα που μας πιλατεύουνε, κατά γενική παραδοχή, ασκόπως… )

Υ.Γ. Με τίτλο “Το ξανθό γένος των Ρώσων που θα σώσει την Ελλάδα. Ένα ωραίο παραμύθι, που η Ελλάδα το πλήρωνε πάντα με αίμα, δίνει τα ιστορικά στοιχεία…” υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στη Μηχανή του Χρόνου!

http://raskolnick.soup.io/post/565553227/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>