«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΙ

Φωτογραφία χρήστη.

(άγιος: εκείνος στον οποίο οφείλουμε τιμή και σεβασμό)

Κροκόδειλος, Κορκόδειλος, Κροκόνδειλος ή Ακροκόνδυλος Κλαδάς (περ. 1425 – 1490): Ηπειρώτης πολέμαρχος, υιός του πολέμαρχου Θεόδωρου Κλαδά. Την άνοιξη του 1459 αντιμετώπισε στην θέση «Άϊ Γιώργης», όπου βρισκόταν το οικογενειακό κάστρο του, με μόλις 900 άνδρες του τον επικεφαλής 3.000 ανδρών σουλτάνο Μωάμεθ «Πορθητή», ο οποίος θαύμασε την γενναιότητα και τεχνική του, τον συνάντησε άοπλος μπροστά από τους δύο στρατούς, τού εξέφρασε τον θαυμασμό του και τού δήλωσε ότι δεν θέλει να καταστρέψει τέτοιον πολεμιστή και συνεπώς του επέτρεπε να ζήσει ελεύθερος με τους άνδρες του στην περιοχή του Έλους, στο κάστρο Βαρδούνιας ή Μπαρδούνιας.

Στην υπηρεσία των Ενετών κατά το ξέσπασμα του πρώτου Ενετοτουρκικού Πολέμου (1463), αυτονομοποιήθηκε μετά την συνθηκολόγησή τους το 1479 και απελευθέρωσε πολλά χωριά και φρούρια της Μάνης, για αυτό και επικηρύχθηκε στις αρχές του 1480 από τους Ενετούς, ενώ η οικογένειά του κλείστηκε σε μια φυλακή της Βενετίας. Στις αρχές του 1481 συνέτριψε κοντά στο Οίτιλο τους Οθωμανούς, σκοτώνοντας 700 και αιχμαλωτίζοντας 1.000, αλλά μετά από νέα εισβολή τον Μάρτιο, διέφυγε τελικά με ναπολιτάνικα καράβια και κατέφυγε με τους επιζήσαντες πολεμιστές του στον βασιλιά Φερδινάνδο τον Γ της Σικελίας και της Αραγωνίας. Αφού βοήθησε για λίγο στην ευρύτερη Ήπειρο τον υιό του Γεώργιου «Σκεντέρμπεη» Καστριώτη Ιωάννη στον αγώνα του κατά των Οθωμανών, επέστρεψε τελικά το 1488 ή 1489 στην Λακωνία μαζί με τους υιούς του Θεόδωρο και Μανώλη και 140 ηπειρώτες ιππείς για να εκπαιδεύσει ορεινά αντάρτικα σώματα, επανακατέλαβε μάλιστα το οικογενειακό του κάστρο της Βαρδούνιας στην Μάνη, όμως τον Οκτώβριο του 1490 πιάστηκε αιχμάλωτος κοντά στον οικισμό Βέργα, γδάρθηκε ζωντανός και το γεμισμένο με άχυρα δέρμα του στάλθηκε ως δώρο στον σουλτάνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αιαντας Κωστας Βλαχος

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>