«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κύριε??? κ. Φίλη, πως την εννοείτε την δημοκρατία από μια υπεύθυνη κυβέρνηση απέναντι σε όλους τους πολίτες;;;

Άλλο  αριστερή αντίληψη σε εφαρμογή για όλους τους πολίτες και άλλο η πολιτική του ΣΤΑΛΙΝ και του ντόπιου εκπρόσωπού του, που είναι το ανεγκέφαλο και προδοτικό ΚΚΕ, μην πάτε να γκρεμίσετε ότι φτιάξατε, σαν την αγελάδα που κλοτσά την καρδάρα γεμάτη γάλα. Κύριε κ. Φίλη αν ονειρεύεστε ένα κράτος μπουρδέλο, που θα κάνετε παιχνίδια εμφυλίου και χάους, είσαστε μακρυά νυχτωμένοι, Μπορείτε κύριε κ. Φίλη να πάτε άνετα στο προδοτικό ΚΚΕ που θα σας καταλάβει. Οφείλω να πω συγχαρητήρια στον κύριο Πανούση για τις καθαρή και υπεύθυνη θέση του!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κυβερνητικές «αναταράξεις» από τις θέσεις Πανούση

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Την εμφατική διαφοροποίησή του απο τoν τρόπο που λειτουργούν αρκετοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε άρθρα του στην “Κ” και στα “Νέα”. Δύο μέρες μετά την “μετακόμιση” του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Πανούσης φαίνεται ότι δεν αισθάνεται ότι καλύφθηκε επαρκώς επι της προσέγγισής του στην αντιμετώπιση του θέματος των καταλήψεων.

 

 

Το άρθρο του κ. Πανούση στα “Νέα” και οι αιχμηρότατες αναφορές του («αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα» – «Την Αριστερά του Τίποτα δεν την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» – «Πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την αριστερή Αστυνομία; Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;») προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε το άρθρο «ατόπημα», «υπενθυμίζοντας» στον κ. Πανούση ότι είναι «υπουργός κι όχι σχολιαστής».

Ο ίδιος, ωστόσο, ο κ. Πανούσης όχι μόνον δεν δηλώνει μετανοιωμένος για τα άρθρα του, αλλά έκρινε σκόπιμο να ανταπαντήσει στον κ. Φίλη, μέσω στενού του συνεργάτη με τον οποίο επικοινώνησε πριν από λίγο η «Κ»: «Eνας υπουργός προφανώς δεν είναι σχολιαστής, γιατί απλούστατα είναι υποχρεωμένος από την θέση του να έχει σαφείς πολιτικές θέσεις. Μια τέτοια ξεκάθαρη θέση εξέφρασε ο κ. Πανούσης και είναι επίσης προφανές ότι αυτή δεν στρέφεται κατά του πρωθυπουργού. Πολύ περισσότερο όταν ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τις αυτονόητες θέσεις που διατύπωσε ο κ. Πανούσης» είπε ο συνεργάτης του υπουργού, υπονοώντας έτσι ότι άλλους φωτογράφιζαν τα επίμαχα άρθρα και όχι βέβαια τον πρωθυπουργό.

Με τον κ. Φίλη όμως διεφώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος τόνισε ότι τα όσα λέει ο κ. Πανούσης είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. «Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς πού είναι η χρυσή τομή» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Αντιθέτως ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, τον οποίο εμφανώς φωτογραφίζουν τα άρθρα Πανούση (καθώς είχε εμφανιστεί ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης στις καταλήψεις), απέφυγε μέχρι στιγμής να λάβει σαφή θέση αρκούμενος να χαρακτηρίσει «καθ’ όλα άριστες» τις μεταξύ τους σχέσεις.

Το δε Μαξίμου, το οποίο για μια ακόμη φορά αιφνιδιάστηκε πλήρως από την πολυφωνία των υπουργών του, εξέδωσε πριν από λίγο ένα ακόμη non paper δίνοντας και την δική του εκδοχή στα γεγονότα. «Οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν» αναφέρεται στην ανεπίσημη ανακοίνωση και παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι «η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης»…

«Έχει την άποψή του, τη γράφει, δικαίωμά του είναι. Όσον αναφορά στο περιεχόμενο, σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα περιεχόμενο με το οποίο μπορούσε κανείς να συμφωνήσει σε αρκετά πράγματα από αυτά. Κατά τη γνώμη μου, στη φάση που βρισκόμαστε, έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα γίνει μεγάλη “αγιοποίηση” αυτού του γράμματος και θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει», δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

«Στηρίζω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση»

Πάντως, με γραπτή δήλωσή του, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Πανούσης ξεκαθαρίζει ότι με τις γραπτές του παρεμβάσεις, στηρίζει «τον Πρωθυπουργό και συνολικά την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της». «Ολα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις», συμπληρώνει. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε επί του θέματος και από τη Λαμία λίγο μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τονίζοντας:

«Είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη. Δεν σχολιάζω έναν νόμο ή μια πολιτική πρακτική. Λέω ποια είναι η άποψή μου. Αλίμονο αν οι υπουργοί δεν είχαν πολιτική άποψη για το θέμα. Τότε δεν θα ήταν υπουργοί. Θα ήταν τεχνοκράτες ενός τομέα. Φαντάζομαι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτά, στις εφημερίδες, θα αποδέχονται άρθρα πολιτικής παρέμβασης υπουργών. Δεν θέλω να πάω παραπέρα. Είναι μια άποψη. Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αρθρογραφία του ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση και σε σχέση με τις αντιδράσεις στο Μαξίμου σχολίασε λέγοντας πως «δεν τίθεται θέμα να τρίζει η καρέκλα μου», ενώ για τη θέση της κυβέρνησης τόνισε με νόημα πως «μου την διαβάσανε. Μια χαρά τη βρίσκω εγώ».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχόλια που υπενθύμιζαν τις προγραμματικές θέσεις στο συγκεκριμένο τομέα, κ. Πανούσης τόνισε πως «δεν θυμάμαι προγραμματική δήλωση που να λέει επιτρέπονται οι καταλήψεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ψάξω να τη βρω», ενώ σημείωσε ότι «το άρθρο (στα Νέα) δεν στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτό να είναι σαφές. Ίσα – ίσα στηρίζω αυτή την προσπάθεια μιας κυβερνώσας αριστεράς να απαλλαγεί από κάποια ιδεολογήματα ή από κάποιες ιδεοληψίες. Θέλω να ελπίζω ότι έχω και τη στήριξη του πρωθυπουργού πάνω σ’ αυτό…».

Στήριξη από ΑΝΕΛ

«Οι επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, στο άρθρο του στα ΝΕΑ, είναι αυτονόητες. Η κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργών της, έχει την απόλυτη ευθύνη σχετικά με την αστυνόμευση, την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της νομιμότητας» δήλωσε την ίδια ώρα η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τι λέει το επίμαχο άρθρο

«Πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι χωρίς πρόσωπο», αναφέρει ο κ. Πανούσης στο άρθρο του στα “Νέα” το οποίο δημοσιεύεται με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «Αριστερά και μάλιστα κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη».

Στο άρθρο του, ο κ. Πανούσης τονίζει πως «όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο, αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα», ή «πιστεύει ότι τα διδάγματα της ιστορίας μας είναι περιττά αφού όλοι οι λαοί είναι αδελφωμένοι και ότι η Παιδεία μας επιτραπεί κάθε ανομική δράση, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημειώνει πως η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα «δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων, και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».

Στο πλαίσιο αυτό, διερωτάται πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι την Αριστερή Αστυνομία. Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;», ενώ παράλληλα επιτίθεται στους δήθεν «γνήσιους αριστερούς», τους οποίοι κατηγορεί ότι θεωρούν φασιστικό «ό,τι δεν τους αρέσει».

Η διαφωνία με τον Βούτση

H αποχώρηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την «ομπρέλα» του υπουργείου Εσωτερικών δρομολογήθηκε λόγω της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών . Ο κ. Πανούσης έχει από ημέρες διατυπώσει την άποψη ότι δεν μπορεί να αφεθεί η κατάσταση με τις καταλήψεις χωρίς αντιμετώπιση, διότι κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης είχε εμφανιστεί ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρχικά ζητήθηκε από τους δύο υπουργούς «να τα βρουν», αλλά διαπιστώθηκε, έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις το τελευταίο τριήμερο, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και προέκυψε η χθεσινή εξέλιξη. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αισθάνεται πως «περιορίζεται» υπό την «ομπρέλα» του κ. Βούτση.

http://www.kathimerini.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>