«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτό το κάθαρμα παρακάτω διαβάστε στο τέλος τι κουμάσι είναι!

Φοροδιαφυγή της Eldorado Gold μέσω Μπαρμπέιντος περιγράφει ολλανδική ΜΚΟ και η προδοτική  η Καθημερινή  μας λέει άλλα τα παρακάτω τα κάνει γαργάρα!

Ντάισελμπλουμ: Αρκετός δρόμος ακόμη για συμφωνία με την Ελλάδα

Την άποψη ότι υπάρχει ακόμη «αρκετός δρόμος» για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Χάγη.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πάντως πως οι Ευρωπαίοι έλαβαν τη νέα λίστα της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως υπάρχει βελτίωση στις προτάσεις της Αθήνας.

 

 

 

«Η Ελλάδα παραδίδει συνεχώς περισσότερες και πιο λεπτομερείς προτάσεις. Σε μερικά σημεία, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι δεν αναμένει συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να βρεθεί ένα καλό ρεαλιστικό πακέτο. Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα. Εύχομαι σύντομα να συμφωνήσουν στα βασικά ζητήματα, έτσι ώστε να έρθουν προς συζήτηση στο Eurogroup», συμπλήρωσε ακόμη.

http://www.kathimerini.gr/

……………………………………..

Φοροδιαφυγή της Eldorado Gold μέσω Μπαρμπέιντος περιγράφει ολλανδική ΜΚΟ

Μέσω της Ολλανδίας , υπουργός Οικονομικών της οποίας είναι ο γνωστός μας Γερούν Ντάισελμπλουμ, και των νησιών Μπαρμπέιντος (γνωστού φορολογικού παραδείσου) η Ελντοράντο Γκολντ (Eldorado Gold), μητρική εταιρεία της “Ελληνικός Χρυσός”, αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ελλάδα. 

Αυτό αναφέρει σε έρευνά της η ολλανδική ΜΚΟ “Somo” (κέντρο που ερευνά τη δραστηριότητα των πολυεθνικών επιχειρήσεων), η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω του γνωστού ιστότοπου “Μεντιαπάρτ” και με τον εύγλωτοο τίτλο: «Φοροδιαφυγή: Πώς η Ελλάδα βλέπει τους φόρους της να εξατμίζονται μέσω της Ευρώπης» 

«Η έκθεση της ΜΚΟ είναι πετριά στον κήπο του Eurogroup, στο οποίο προεδρεύει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που πριν λίγες μέρες έδινε μαθήματα στην ελληνική κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, η «Ελντοράντο Γκολντ», η οποία έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση την άδεια εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, έχει κατορθώσει «να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,7 εκατ. ευρώ, φοροδιαφεύγοντας, μέσω Ολλανδίας, ενώ θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η «Ελντοράντο Γκολντ» – η οποία δραστηριοποιείται, επίσης, στον Καναδά, τη Ρουμανία και την Τουρκία -, χρησιμοποιεί ένα σύστημα τουλάχιστον 12 θυγατρικών, δηλωμένων στην Ολλανδία, οι οποίες είναι «κενά κελύφη», που της επιτρέπουν να κάνει ταχυδακτυλουργίες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να μειώνει σημαντικά τη φορολογία της.

Το 2013, όλες μαζί οι θυγατρικές, που εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση στο Άμστερνταμ, είχαν περίπου 2 δισ. δολάρια στο ενεργητικό τους, ενώ οι 11 από αυτές δεν έχουν κανέναν υπάλληλο, η δε 12η έχει μόνον τρεις υπαλλήλους.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται άμεσα το ελληνικό ορυχεία είναι η «Ελληνικός Χρυσός», που ανήκει σε δύο θυγατρικές της «Ελντοράντο», οι οποίες με τη σειρά τους χρηματοδοτούνται από μια τρίτη θυγατρική δηλωμένη στα νησιά Μπαρμπέιντος.

Αυτή η σύνθεση επιτρέπει μια ταχυδακτλουργική διαδρομή: Αντί η «Ελντοράντο» να χρηματοδοτεί κατ’ ευθείαν την εκμετάλλευση του ορυχείου και να πληρώνει τους φόρους για τα κέρδη της στο ελληνικό κράτος, εκδίδει ομόλογα της «Ελληνικός Χρυσός».

Τα ομόλογα αυτά, υποστηρίζει η έκθεση, αγοράζονται στη συνέχεια από τις δύο θυγατρικές στις οποίες ανήκει η «Ελληνικός Χρυσός», καθώς και από δύο άλλες ολλανδικές θυγατρικές του ομίλου. Με τον τρόπο αυτόν, οι θυγατρικές λαμβάνουν τακτικά χρήματα από την «Ελληνικός Χρυσός», η οποία πληρώνει  σε αυτές τόκους για τα ομόλογα που έχουν αγοράσει.

Στην έκθεση παρουσιάζεται στη συνέχεια η δαιδαλώδης δομή ανάμεσα σε Ολλανδία και Μπαρμπέιντος, όπου η φορολογία στα κέρδη είναι μεταξύ 0,2% και 2,5%.

«Αυτή η δομή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ψευτοκατασκεύασμα», λέει ο συντάκτης, αφού «η ίδια η εταιρεία εκδίδει και αγοράζει όλα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της, οι δε θυγατρικές της είναι εικονικές, αφού υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Ψεύτικη αλλά αποτελεσματική, διότι επιτρέπει τη φυγάδευση των κερδών από μια χώρα με βαριά φορολογία που είναι η Ελλάδα, σε μια περιοχή που είναι φορολογικός παράδεισος» υπογραμμίζεται στον ιστότοπο.

Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι η «Somo» είναι μια φερέγγυα και πολύ γνωστή ΜΚΟ,η οποία ειδικεύεται στις πρακτικές των πολυεθνικών. Είναι αυτή που πρόσφατα κατήγγειλε τον ρόλο της Ελβετίας στην οργάνωση της φοροδιαφυγής της πετρελαϊκής εταιρείας Shell.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/04/eldorado-gold.html#ixzz3WAYPnQH9

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>