«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αντιμνημονιακή απάτη 5 χρόνια μετέφερε τα βάρη στους ασθενέστερους,διέλυσε την οικονομία και υπονόμευσε τη συνοχή της κοινωνίας

Τι ακριβώς ζητάμε από την Ευρώπη; Μια ανάσα αξιοπρέπειας. Ακούγεται ωραίο, σαν στίχος έντεχνος, τραγούδι των Τσακνή-Μαχαιρίτσα. Είναι εντυπωσιακής εφευρετικότητας οι ευφημισμοί που δημιουργήθηκαν αυτό το διάστημα για να μην ειπωθεί η καταραμένη λέξη από Λ. Ζητάμε χώρο και χρόνο, δημοσιονομικό χρόνο, να δώσουν μια ευκαιρία, μας στραγγαλίζουν, εικονικοί πνιγμοί, σχέδιο ασφυξίας, η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν μπορούμε να παραβούμε τη λαϊκή εντολή. Θέλουμε την «πολιτικοποίηση» των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε εμείς να μιλάμε και οι άλλοι να πληρώνουν. Θέλουμε, δηλαδή, λεφτά.

Την ημέρα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μέρκελ, οι Γερμανοί αφήνουν να διαρρεύσει στους F.T. η επιστολή του Α. Τσίπρα. Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, αντιμετωπίζουμε τις προσεχείς ημέρες κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ήταν η απάντηση της άλλη πλευράς, αν εσείς οι «αντισυστημικοί» θέλετε διαφάνεια και δημοσιοποιείτε τις συνομιλίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Να μη μιλάμε για λεφτά, αλλά λεφτά ζητάτε.

«Θέλουν μέσω χρηματοδοτικής ασφυξίας να φέρουν στο σημείο που η κυβέρνηση θα πρέπει να υποταχθεί και να προδώσει τη λαϊκή εντολή προκειμένου να καλύψει τις στοιχειώδεις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου». Έχουμε τόσο συνηθίσει στη κατασκευασμένη πραγματικότητα που δεν καταλαβαίνουμε καν πόσο παραλογισμό περιέχει αυτή η φράση. Η λαϊκή εντολή είναι, θέλουμε περισσότερα λεφτά και αφού δεν μας τα δίνουν, μας εκβιάζουν. Ενώ έπρεπε να μας δανείζουν με χαρά, γιατί αυτή είναι η λαϊκή εντολή. Δεν γίνεται, λέει ο Σουλτς, 18 χώρες να έχουν άδικο και η Ελλάδα μόνο δίκιο.

Κάθε φορά που ένας Έλληνας πολιτικός πηγαίνει στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις μεταμορφώνεται. «Θα ολοκληρώσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή». Αυτή δεν ήταν εγκληματική ενέργεια εις βάρος του ελληνικού λαού; «Το πρόβλημα των γερμανικών επανορθώσεων είναι ηθικό ζήτημα, δεν αφορά υλική διεκδίκηση». Κανείς υπουργός δεν είπε για κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε, άλλο κόμμα, άλλη κυβέρνηση έλεγε μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε. «Δεν θέλουμε να γκρεμίσουμε όσα θετικά έγιναν». Που δεν τα ψηφίζαμε. «Δεν φταίνε οι ξένοι για τα προβλήματά μας». Που τους λέγαμε γκάνγκστερ, στρατό κατοχής. Χρειαζόμαστε χρηματοδοτική ενίσχυση, κινδυνεύουμε με στάση πληρωμών. Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα δανεικά; «Εξαιτίας της αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων στην ολοκλήρωση των προγραμματισμένων αξιολογήσεων οι εκταμιεύσεις έγιναν με πολλές διακοπές». Είναι αστείο ο Αλέξης Τσίπρας να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί δεν εφάρμοσαν τα μνημόνια εγκαίρως, αλλά έχει δίκιο. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτό κάνει και η δικιά του. Δύο μήνες έχουν κλείσει οι αγορές γιατί ακυρώνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Άδειασαν τα δημόσια ταμεία γιατί υποσχέθηκε «σεισάχθεια». Έφυγαν 30 δις από τις τράπεζες γιατί φλερτάρουν με την έξοδο από την Ευρωζώνη. «Ανάμεσα στην υπογραφή νέων μνημονίων και την έξοδο προτιμούμε την έξοδο». Μονιμοποιήσεις 40.000 δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα σε συνδικαλιστές, αυξήσεις στις ΔΕΚΟ, 32.000 άνεργοι στους δήμους και το ευρύτερο δημόσιο με 5μηνα βάουτσερ, επιστροφή στην ΕΡΤ των 3.000 εργαζομένων.

«Πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής». Όπως ακριβώς έλεγε άλλωστε και ο Α. Σαμαράς. Φυσικά πρέπει να αλλάξει. Αλλά κάθε ελληνική αλλαγή είναι εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων, υπονομεύει την ανόρθωση της οικονομίας, προστατεύει το πελατειακό κράτος.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Σε ποιον το λέμε; Για τον υπόλοιπο κόσμο υπεύθυνος για την παρατεταμένη ύφεση είναι ακριβώς οι ελληνικές πολιτικές ελίτ οι οποίες αρνούνται να αλλάξουν το σύστημα που οδηγεί στη φτώχεια. Ανθρωπιστική κρίση, λέει ο Φερχόφσταντ, και έχετε τρεις οργανισμούς Γούνας στη Θεσσαλονίκη; Το πολιτικό σύστημα διατηρεί ανέπαφες τις δομές της χρεοκοπίας, το πλιάτσικο και τον παρασιτισμό, και απαιτεί από τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τη βοήθεια προς τα θύματά του. 200 εκ. ευρώ, τα μισά απ’ όσα έδωσε πέρυσι ο Σαμαράς με το «κοινωνικό μέρισμα». Αυτό ήταν η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δεν είναι ότι είναι λίγα. Είναι ότι δεν ξέρουν καν πού θα πάνε. Μπορούμε να κοροϊδευόμαστε αιωνίως, ποιος είναι ο πιο «φίλος του λαού», ενόσω ο καθένας φροντίζει τις δικές του πελατειακές ομάδες. Καμιά προσπάθεια δεν γίνεται προς την πλευρά των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο σύστημα που γεννάει φτώχεια, κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Αδύνατον να καταλάβω, λέει ο Βίζερ, γιατί πρέπει να ευνοηθούν με 100 δόσεις όσοι χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο. Μας έχουν πάρει πια χαμπάρι. Ξέρουν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα ευνοεί πάντα τη φοροδιαφυγή εις βάρος όσων πληρώνουν αδιαμαρτύρητα. Ρυθμίσεις που στόχο έχουν να πάψουν να μπαινοβγαίνουν στον Κορυδαλλό οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, όπως συνέβαινε αυτά τα χρόνια. Να πληρώνουν μια δόση και ανενόχλητοι να συνεχίζουν το παρασιτικό παιχνίδι της διαπλοκής.

Η αντιμνημονιακή απάτη 5 χρόνια μετέφερε τα βάρη στους ασθενέστερους, παρέτεινε την ύφεση, διέλυσε την οικονομία και υπονόμευσε τη συνοχή της κοινωνίας. Μέχρι που φτάσαμε στο φινάλε. Η Μέρκελ προχτές, ο Ντράγκι, το Eurogroup, είναι ξεκάθαροι: Έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε ό,τι μας φωτίσει ο θεός. Να βάζουμε φόρους υπέρ τρίτων, να μην αφήνουμε τον κόσμο να δουλέψει στα κλειστά επαγγέλματα, να μη συγχωνεύουμε τα ταμεία, να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 50 κάτι, να κρατικοποιούμε αντί να ιδιωτικοποιούμε. Να μπούμε όλοι στο Δημόσιο, εύκολα, με 12% προμήθεια. Όχι όμως με τα λεφτά των άλλων. Δεν μπορούμε να ζητάμε λεφτά από τους «κατακτητές». Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, θα κάνουμε τις επιλογές που έχει αποφασίσει η Ευρώπη.

Οι τσάμπα μαγκιές πέθαναν μπροστά στα άδεια ταμεία, στην αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Ο πρωθυπουργός της χώρας την περασμένη Δευτέρα στη Γερμανία δεν μίλαγε στη Μέρκελ, μίλαγε στο κόμμα του. Είναι δύσκολο να καταφέρει η κυβέρνηση των «αγανακτισμένων οικονομολόγων της πλατείας» να αλλάξει τον εαυτό της. Αλλά δεν έχει άλλο δρόμο και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αν δεν τα καταφέρει, άλλωστε, ξέρουμε πως θα έρθει το τέλος, προετοιμάζεται ήδη. Με αεροπλάνα και ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας, με εθνική διαπαιδαγώγηση από το στρατό στα σχολεία, με την μπάντα του στρατού να παιανίζει τσάμικα, με βρακοφόρους, με χιλιάδες σημαιάκια που θα μοιραστούν στον κόσμο, με το «έθνος» του ενός και το «λαό» του άλλου εταίρου ενωμένους ενάντια στους «κατακτητές». Για την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια. Και για το λόμπι της δραχμής που περιμένει ηρωικά να συνεχίσει ανενόχλητο τον παρασιτισμό.

Φώτης Γεωργελές

http://www.logiastarata.gr/2015/03/5_27.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>