«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Της Φυλακής τα σίδερα είναι… όχι για τους λεβέντες, αλλά για τους απατεώνες.

Η Αλεπού όταν έτρωγε τα ξυράφια ήταν γλυκά όταν τα έβγαζε την έκοβαν!

Απατεώνα…

  Έχεις μια ευκαιρία να την γλιτώσεις στα μαλακά, κανε συμφωνία και δώσε όλους τους απατεώνες να εξιλεωθείς στα μάτια του λαού.

Άκου ηλίθιε απατεώνα… έπαιξες σε γήπεδο που δεν είναι στα μέτρα σου. Τώρα αρχίζει ο μεγαλύτερος σου εφιάλτης, πρόσεχε τι νερό θα πίνεις, που θα χέζεις, που θα τρως, σε ποια αγκαλιά θα πέφτεις, μεγάλα τα συμφέροντα για να στην χαρίσουν!!!

Κανε συμφωνία σήμερα όχι αύριο, και ξέρασέτα όλα για να προλάβεις να γλυτώσεις.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γ.Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες

Αθήνα

Υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα προστασίας, και πολυάριθμα φωτογραφικά φλας (για τα οποία υπήρξε και σχετικό επεισόδιο), άρχισε στην αίθουσα Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.

 

 

 

Οι κάμερες περίμεναν τον πρώην υπουργό στην είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ενώ οι φωτογράφοι είχαν κατακλύσει την είσοδο της αίθουσας εν αναμονή του. Υπήρξε παράκληση από τον κ. Βασίλη Δημακόπουλο, εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, να μη φωτογραφηθεί ο εντολέας του, βεβαιώνοντας ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν παρών σε διπλανό ειδικό δωμάτιο αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί προτού υπάρξει σχετική συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος έκανε ωστόσο σαφές ότι η φωτογράφηση δεν απαγορεύεται, αρκεί να μη θίγεται η τιμή και η υπόληψη του κατηγορουμένου (απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση, η τηλεοπτική μετάδοση και η μετάδοση ηχογράφησης). Αφότου οι φωτογράφοι όρμησαν προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου για να τους απομακρύνει: «Θέλετε να σας αποβάλλω από την αίθουσα;» τούς είπε.

Ο πρώην υπουργός ανέβηκε -με ένταση- στο βήμα, ανέφερε τα προσωπικά στοιχεία του, δηλαδή ότι είναι γεννημένος το 1961, διατηρεί την ιδιότητα του οικονομολόγου και είναι έγγαμος (η σύζυγός του ήταν παρούσα στη διαδικασία), και άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες», ήταν η γενική θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, όταν του ζητήθηκε από το Δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα των οποίων οι καταθέσεις αποτελούν τμήμα του παραπεμπτικού βουλεύματος και μάλιστα έρχονται σε μεγάλη αντίφαση με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Ανέφερε μεταξύ άλλων τα ονόματα των Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Διώτη, Ιωάννη Καπελέρη, Αναστάσιο Μπάνου και Στέλιου Στασινόπουλου.

Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας Δημήτριος Μασίνας, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο «τρακ» -όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος- του οποίου, απάντησε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου λέγοντας: «Σας φοβίζουμε; Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνον οι παρανομούντες».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, κατεβλήθη προσπάθεια από τον Τάκη Βασιλακόπουλο, εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, να καταδειχθεί ότι εφόσον δεν έχει περατωθεί αμετακλήτως καμία φορολογική διαδικασία (που αφορά τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου), δεν μπορεί να διαπιστωθεί και η όποια ζημία.

Ο κ. Μασίνας τόνισε πάντως ότι θεωρεί δεδομένη την έκθεση του ΣΔΟΕ, δεν διενεργεί επανέλεγχους οπότε εκ των πραγμάτων αδυνατεί να απαντήσει σε ερωτήσεις περί τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ενώ δέχθηκε τα επικριτικά σχόλια του προέδρου του δικαστηρίου, για την καθυστέρηση των διαδικασιών ελέγχου. «Φανταστείτε να περιμέναμε έλεγχο για όλους όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα».

«Διενεργούμε ελέγχους σε βάθος 15ετίας» απάντησε ο κ. Μασίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε να τοποθετηθεί οθόνη στην αίθουσα του δικαστηρίου, κρίνοντας σκόπιμο να προβληθεί η λίστα Λαγκάρντ, κατά τρόπον ώστε οι δικαστές να έχουν εικόνα.

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε από τις 4.10.2012 η υπηρεσία του, για τυχόν αδικήματα οικονομικής φύσης, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος βεβαίωσε ότι περιήλθε στα χέρια των αρχών το usb- στικάκι («ποιο από όλα;» ρώτησε σκωπτικά ο πρόεδρος), με 2.059 αρχεία, και αργότερα σχετικό cd από τις αρχές της Γαλλίας, το οποίο περιείχε και τα τρία ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, διαβεβαίωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι οι εμπλεκόμενοι συγγενείς του πρώην υπουργού είχαν πλήρη γνώση του ελέγχου που διενεργείτο από το ΣΔΟΕ, αν και ουδέποτε ενόχλησαν τους αρμόδιους.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να καλέσει τους εξής μάρτυρες : Ιωάννη Διώτη, Στέλιο Στασινόπουλο, Ηλία Πλασκοβίτη, Ιωάννη Καπελέρη και Αναστάσιο Μπάνο.

Η απόφαση πυροδότησε την αντίδραση των συνηγόρων του πρώην υπουργού, οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο να κλητεύσει τον Παναγιώτη Νικολούδη, νυν υπουργό Επικράτειας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και τέως επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και τον Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, πρώην πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η εισαγγελέας διαφώνησε με την κλήτευση των δυο τελευταίων προσώπων, τονίζοντας ότι δεν έχουν εμπλακεί στη μέχρι τώρα διαδικασία και μόνο επιστημονικές απόψεις μπορούν να εισφέρουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Στη συνέχεια της εξέτασής του ο κ. Μαντούβαλος τόνισε ότι διενεργήθηκε έλεγχος για το αν τα εν λόγω πρόσωπα διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα, κάτι που έγινε σε 1678 φυσικά και 40 νομικά πρόσωπα. «Ελέγξαμε επίσης εμβάσματα από και προς το εξωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, για να διαβεβαιώσει ότι δεν αρκέστηκαν οι έλεγχοι στη λίστα. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι εμπλεκόμενοι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου δεν επαναπάτρισαν κεφάλαια όταν δόθηκε η σχετική δυνατότητα το 2010.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επιχείρησε πάντως να αποδομήσει την αξιοπιστία των υφιστάμενων οικονομικών στοιχείων (και τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέρος του ποσού που καταλογίζεται ως εισόδημα στην κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, δεν είναι παρά τίμημα αγοράς ακινήτου το 2002, με αντικειμενική αξία 505.000 ευρώ, από ιρλανδική εταιρεία. “«Με αφορμή σχετικό νομό, έγινε η μεταβίβαση σε φυσικά πρόσωπα. Η ιρλανδική εταιρεία ανήκει στην ίδια και τον άνδρα της και αυτά τα 505.000 ευρώ είναι μέσα σε αυτά τα 2,9 εκατ. ευρώ που αναφέρετε».

Τι κατέθεσε η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η Χρυσή Χατζή, πρώην διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντινου ως υπουργού, η οποία είπε προς το δικαστήριο ότι τη μέρα (αρχές Οκτωβρίου 2010, είπε, και όχι 29 Σεπτεμβριου) που έφθασε ο φάκελος με το επίδικο υλικό, έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό, με το οποίο την ενημέρωνε ότι περίμενε ένα εμπιστευτικό φάκελο από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία.

Οι εμπιστευτικοί φάκελοι παραδίδονταν στα χέρια του υπουργού, δεν περνούσαν προηγουμένως από το Πρωτόκολλο, τόνισε η ίδια. Σε σύσκεψη μάλιστα που έγινε στις 24.1.2011, ο πρώην υπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι έλαβε φάκελο από τη Γαλλία με στοιχεία ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, καθώς και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για περαιτέρω έλεγχο.

«Ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε» σχολίασε ο πρόεδρος προς την κ. Χατζή, πιέζοντάς την να θυμηθεί την 29η Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη, ο υπουργός τόνισε ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ μπορεί και πρέπει να προχωρήσει, με προσοχή, όπως συνιστούσε ο νομικός σύμβουλος κ. Μπάνος, καθώς τα στοιχεία δεν αποτελούν απόδειξη φοροδιαφυγής, αλλά βάση περαιτέρω ελέγχου από το ΣΔΟΕ.

«Πως τελείωσε η σύσκεψη;» ρώτησε η εισαγγελέας.

«Έκλεισε με τη δέσμευση του υπουργού να ερευνήσει το ΣΔΟΕ και να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελέγχου, αν και εφόσον χρειαζόταν» απάντησε η κ. Χατζη.

Στο σημείο αυτό η εισαγγελέας εξανέστη: «Ποιος έλεγχος του ΣΔΟΕ να προχωρήσει, χωρίς τη λίστα;» ρώτησε. «Έδωσε εντολή προφορική, στο πόδι, έτσι στο κουβεντιαστό, για ένα τόσο σοβαρό θέμα;» σχολίασε.

Η μάρτυρας κατέθεσε πάντως ότι δεν έμαθε ποτέ τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Καπελέρη.

Η ίδια σφυροκοπήθηκε με βροχή ερωτήσεων σε έντονο ύφος από τους δικαστές.

«Τον είδατε να ψάχνει εναγωνίως το cd, όταν φύγατε πια από το υπουργείο Οικονομικών;» ρώτησε ο πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση της μάρτυρος ότι δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη της.

«Μα πώς χάθηκε;» ρώτησε και ξαναρώτησε το Δικαστήριο, χωρίς να λάβει απάντηση.

«Έδωσε να του κάνουν ένα αντίγραφο και είπε να φυλαχτεί» υπογράμμισε η κ. Χατζή, στοιχείο που άκουσε από τον κ. Παπακωνσταντίνου πολύ αργότερα στη Βουλή.

«Αν θεωρούσε πολύ ευαίσθητη τη φύση των πληροφοριών, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι το έδωσε σε μια γραμματέα του να το αναπαραγάγει; Το θεωρείτε λογικό; Θα έκανε ποτέ κάτι ανάλογο ο Ομπάμα με ένα έγγραφο εμπιστευτικό»; ρώτησε το δικαστήριο.

«Έδινε συνεχώς στις γραμματείς έγγραφα για φύλαξη και αναπαραγωγή» απάντησε η μάρτυς.

«Τι εννοείτε αρχεία; Μας είπατε ότι δεν ξέρετε ότι επρόκειτο για cd; Παίζετε γύρω-γύρω με τις λέξεις… Ξέρετε πολλά» ρώτησε ο Γιώργος Μπόμπολης, αναπληρωτής εισαγγελέας.

«Θα μπορούσε να είναι σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν ήταν cd» απάντησε η κ. Χατζή.

Ελευθερία Κόλλια

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231388142

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>