«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Η Πορτογαλία επόμενος στόχος αν εξωθηθεί εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα»

Η πορτογαλική κυβέρνηση επιμένει ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει πλέον κανέναν τέτοιο κίνδυνο, εάν συνεχίσει να μειώνει το έλλειμμα και το χρέος της.

Προειδοποίηση ότι το κρατικό χρέος της Πορτογαλίας θα γίνει ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων στην περίπτωση που οι ευρωπαϊκές χώρες ωθήσουν την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης με τις απαιτήσεις τους να εφαρμόσει κι άλλη λιτότητα απηύθυνε η επικεφαλής του κόμματος Αριστερό Μπλοκ της Πορτογαλίας.

Η Καταρίνα Μαρτίνς προέβλεψε επίσης την κατάρρευση του ευρώ εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

 

 

 

«Εάν μια χώρα βγει από την ευρωζώνη, και άλλες μπορεί να ακολουθήσουν. Η κερδοσκοπία θα είναι πάρα πολύ έντονη και η Πορτογαλία θα είναι η πιο αδύναμη χώρα, εξαιρετικά ευάλωτη στις κερδοσκοπικές πιέσεις έναντι των οποίων δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της», είπε η Μαρτίνς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Αριστερό Μπλοκ είναι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία, αλλά το ποσοστό του είναι πολύ πιο χαμηλό, καθώς η κεντροαριστερά, οι Σοσιαλιστές, και η κεντροδεξιά, οι Σοσιαλδημοκράτες, συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό.

«Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από τη στιγμή που θα αποχωρήσει η πρώτη χώρα. Το να διατηρούνται τα πάντα ως έχουν σήμερα καταδικάζει το ευρώ, διότι η λιτότητα δεν είναι τρόπος να ισοσκελίσεις το ισοζύγιό σου ή να πληρώσεις χρέη», υπογράμμισε η Μαρτίνς και πρόσθεσε πως η λιτότητα έχει αυξήσει τις ανισότητες ανάμεσα στα πλούσια κράτη του ευρωπαϊκού πυρήνα και τα κράτη της περιφέρειας, τον λεγόμενο ευρωπαϊκό νότο.

Η Καταρίνα Μαρτίνς είπε επίσης ότι η Πορτογαλία έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους της σε χέρια ιδιωτών πιστωτών, μεγάλα χρέη του ιδιωτικού τομέα και άσχημο εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και έναν πληθυσμό που γηράσκει, χαμηλό δείκτη γεννητικότητας και υψηλό ποσοστό μετανάστευσης μεταξύ των νέων, στοιχεία που όπως τόνισε σημαίνουν ότι κινδυνεύει να είναι η επόμενη που θα βρεθεί «στη γραμμή του πυρός».

Η πορτογαλική κυβέρνηση επιμένει ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει πλέον κανέναν τέτοιο κίνδυνο, εάν συνεχίσει να μειώνει το έλλειμμα και το χρέος της, ενώ επιχειρηματολογεί πως οι πολιτικές λιτότητας οι οποίες εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια καρποφόρησαν, διότι η οικονομία αναπτύσσεται ξανά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του χθες βράδυ παρούσης της Πορτογαλίδας ομολόγου του Μαρίας Λουίς Αλμπουκέρκι, χαρακτήρισε την Πορτογαλία «την καλύτερη απόδειξη πως τα προγράμματα προσαρμογής δουλεύουν».

Η Μαρτίνς όμως τόνισε ότι παρά τη λιτότητα το χρέος της Πορτογαλίας έχει αυξηθεί σε απόλυτους αριθμούς ενώ το ΑΕΠ της έχει συρρικνωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο. Αυτό, ανέφερε η ίδια, είναι κάτι «στο οποίο συναινούν όλοι οι οικονομολόγοι που δεν προασπίζονται τις θέσεις της κυβέρνησης».

Η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ είπε επίσης πως συμφωνεί με τις εκτιμήσεις αρκετών πολιτικών αναλυτών οι οποίοι αναμένουν ότι οι Σοσιαλιστές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο αναμένεται να κερδίσει στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου στην Πορτογαλία, πιθανόν θα συνεχίσουν σε γενικές γραμμές να ασκούν την πολιτική της σημερινής κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα αποτελέσει μέρος μιας εναλλακτικής λύσης… διότι δεν είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει το επίπεδο της σύγκρουσης που απαιτείται στην Ευρώπη σήμερα».

Ωστόσο η ίδια είπε ότι θα συνεργαζόταν με μια κυβέρνηση για να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του χρέους και για να «απελευθερωθεί η χώρα από δεσμεύσεις που είναι αδύνατον να τηρήσει, όπως αυτές για τη μείωση του ελλείμματος, του χρέους και τις δημοσιονομικές περικοπές».

 Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>