«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Λαφαζάνης: Αν οι εταίροι επιμείνουν σε παράταση του αμαρτωλού μνημονίου, τότε η Γερμανία θα έχει επιλέξει ρήξη

“Εμείς δεν επιδιώκουμε τη ρήξη. Επιδιώκουμε να σταθεί όρθια η πατρίδα μας”, σημειώνει σε συνέντευξή του ο Π. Λαφαζάνης

«Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν υποδιαιρείται και δεν χωρίζεται σε “καλό” και “κακό”. Διότι έχει ενιαίο συνεκτικό προσανατολισμό. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι αναμένουμε μια συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα περιλαμβάνει αυτούσιο σε κάθε του λέξη το πρόγραμμά μας. Αυτό, όμως, που διεκδικούμε είναι μια συμφωνία που θα σέβεται τη δημοκρατία στη χώρα μας, που θα είναι απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός και θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα του και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» σημειώνει.

 

 

 

Σε ερώτηση περί του αν υπάρχει θέμα ρήξης με τους εταίρους μας, ο υπουργός απαντά: «Αν οι λεγόμενοι εταίροι επιμείνουν στην παράταση, με εκείνη ή την άλλη μορφή και παραλλαγή, του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του αμαρτωλού μνημονίου, γιατί αυτό εννοούν ως πρόγραμμα, τότε συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει. Τότε, οι λεγόμενοι εταίροι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Γερμανία, θα έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή ρήξης. Δεν εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο για τη Γερμανία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο και να σηκώσει τόσο κυνικά και απροκάλυπτα το βάρος μιας ρήξης, γιατί, πέραν των πολλών άλλων, θα είναι η ίδια που θα αντιμετωπίσει, σε μια τέτοια περίπτωση, τις πιο καταστρεπτικές επιπτώσεις… Εμείς δεν επιδιώκουμε τη ρήξη. Επιδιώκουμε, αντίθετα, να σταθεί όρθια η πατρίδα μας. Επιδιώκουμε να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την επιβίωση και την προοπτική του λαού μας και μαζί με αυτά, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Αυτές οι επιδιώξεις μας είναι το σχέδιο μας από το Α έως το Ω και οι κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για νέα προσφυγή στις κάλπες, ή έστω για δημοψήφισμα στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ο Π. Λαφαζάνης απαντά: «Ένα είδος “δημοψηφισμάτων” διεξάγονται σχεδόν καθημερινά στην κοινωνία μας και οι πολίτες κρίνουν από τα πράγματα και ώρα με την ώρα, την κυβέρνησή μας. Αυτή η νέα λαϊκή αφύπνιση και αγωνιστική παρόρμηση, αυτό το μεγάλο παλλαϊκό ρεύμα που έχει ποικίλες πηγές και προελεύσεις, είναι που μπορεί να ματαιώσει εκβιασμούς και απειλές και να αναγκάσει τους κυρίαρχους της ΕΕ να αποφύγουν “πάση θυσία” μια “μετωπική” σύγκρουση με την πιο λαοπρόβλητη και ελπιδοφόρα αυτή την ώρα κυβέρνηση της Ευρώπης».

Τέλος, για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει ανεξάρτητες και πολυεπίπεδες, τεσσάρων οριζόντων, διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις και σχέσεις, οι οποίες να σχεδιάζονται και να προωθούνται χωρίς μονομερείς εξαρτήσεις, αποκλειστικά με βάση το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

H συνέντευξη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:

Ερ: Παρά το κλίμα αισιοδοξίας μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την επίτευξη συμφωνίας, βλέπουμε τους ευρωπαίους εταίρους -στην πλειονότητά τους μάλλον- να αξιώνουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Εκτιμάτε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία ενόψει του αυριανού Eurogroup; Ή πάμε για ρήξη;

Απ: Αν οι λεγόμενοι εταίροι επιμείνουν στην παράταση, με εκείνη ή την άλλη μορφή και παραλλαγή, του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του αμαρτωλού μνημονίου, γιατί αυτό εννοούν ως πρόγραμμα, τότε συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει. Τότε οι λεγόμενοι εταίροι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Γερμανία, θα έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή ρήξης. Δεν εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο για τη Γερμανία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο και να σηκώσει τόσο κυνικά και απροκάλυπτα το βάρος μιας ρήξης, γιατί, πέραν των πολλών άλλων, θα είναι η ίδια που θα αντιμετωπίσει, σε μια τέτοια περίπτωση, τις πιο καταστρεπτικές επιπτώσεις.

Ερ: Έχετε πει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται. Άρα μιλάμε για «όλα ή τίποτα»;

Απ: Πράγματι αυτό που είπα, το εννοώ. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν υποδιαιρείται και δεν χωρίζεται σε «καλό» και «κακό». Διότι έχει ενιαίο συνεκτικό προσανατολισμό. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι αναμένουμε μια συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα περιλαμβάνει αυτούσιο σε κάθε του λέξη το πρόγραμμά μας. Αυτό, όμως, που διεκδικούμε είναι μια συμφωνία που θα σέβεται τη δημοκρατία στη χώρα μας, που θα είναι απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμα, που ενέκρινε ο λαός, και θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα του και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του.

Ερ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup, πώς θα χειριστείτε το ενδεχόμενό μιας ρήξης με τους εταίρους μας; Υπάρχει σχέδιο Β; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές;

Απ: Μην ρωτάτε εμάς πώς θα χειριστούμε μια ενδεχόμενη ρήξη. Το ερώτημα αυτό, όπως και του σχεδίου Β’, θα έπρεπε να απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στη Γερμανία. Εμείς δεν επιδιώκουμε τη ρήξη. Επιδιώκουμε, αντίθετα, να σταθεί όρθια η πατρίδα μας. Επιδιώκουμε να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την επιβίωση και την προοπτική του λαού μας και μαζί με αυτά, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Αυτές οι επιδιώξεις μας είναι το σχέδιο μας από το Α έως το Ω και οι κόκκινες γραμμές μας. Και αυτό το σχέδιο έχουμε υπέρτατο καθήκον να το υπερασπίσουμε πλήρως, ευλαβικά και μέχρι το τέλος.

Ερ: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζει, αλλά και δεν εκβιάζεται. Πιστεύετε ότι συνιστά εκβιασμό η στάση των εταίρων μας και ειδικά της Γερμανίας, που -θα έλεγα- δίνει και τον τόνο ως ηγεμονική δύναμη στην Ευρώπη;

Απ: Η Γερμανία, και για να είμαι πιο ακριβής, η κυβέρνηση Μέρκελ-Σόιμπλε, ακολούθησε μια απαράδεκτη τακτική σε βάρος της χώρας μας, η οποία είχε νεοαποικιακά χαρακτηριστικά και καταστροφικές συνέπειες. Θεωρώ αδιανόητο και απόλυτο παραλογισμό να επιμείνει εκβιαστικά η Γερμανία, ώστε η κυβέρνησή μας να τηρήσει επί της ουσίας και μετεκλογικά μια μνημονιακή πολιτική, που απέρριψε ο ελληνικός λαός, απλώς επειδή μπορεί να τροποποιηθεί το προσωνύμιό της.

Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και πορεία. Μνημόνια και τρόικα με οποιαδήποτε μορφή και παραλλαγή συνιστούν οριστικά τέλος. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι μόνο το μήνυμα των εκλογών, αλλά και το αγωνιστικό μήνυμα που εκπέμπει με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία, σχεδόν σύσσωμος, ο ελληνικός λαός μετεκλογικά.

Ερ: Υπάρχουν σκέψεις για νέα προσφυγή στις κάλπες, ή έστω για δημοψήφισμα στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας;

Απ: Όπως βλέπετε, ένα είδος «δημοψηφισμάτων» διεξάγονται σχεδόν καθημερινά στην κοινωνία μας και οι πολίτες κρίνουν από τα πράγματα και ώρα με την ώρα, την κυβέρνησή μας. Η πολιτική, αυτήν την περίοδο, έχει ξαναποκτήσει νόημα για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας, που την έβλεπαν με απώθηση και έχει αρχίσει να συγκινεί, να προκαλεί και να ερεθίζει ξανά τη νεολαία. Αυτή η νέα λαϊκή αφύπνιση και αγωνιστική παρόρμηση, αυτό το μεγάλο παλλαϊκό ρεύμα που έχει ποικίλες πηγές και προελεύσεις, είναι που μπορεί να ματαιώσει εκβιασμούς και απειλές και να αναγκάσει τους κυρίαρχους της ΕΕ να αποφύγουν «πάση θυσία» μια «μετωπική» σύγκρουση με την πιο λαοπρόβλητη και ελπιδοφόρα αυτήν την ώρα κυβέρνηση της Ευρώπης.

Ερ: Πώς θα λυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, αν δεν υπάρξει συμφωνία; Πώς θα πληρώσετε μισθούς και συντάξεις;

Απ: Καταρχάς οι μισθοί και οι συντάξεις δε πληρώνονταν ποτέ από την τροϊκανή χρηματοδότηση, αλλά από τους φόρους του ελληνικού λαού και την όποια δυναμική της οικονομίας μας. Η χρηματοδότηση, αντίθετα, της τρόικας κατευθύνονταν στους ίδιους τους πιστωτές για να αποπληρωθούν τα χρεολύσια και οι τόκοι τους. Γι αυτό πιστεύω αρκετά βάσιμα, πως ό,τι κι αν γίνει, θα βρεθούν τρόποι να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της χώρας μας, γιατί με αυτή τη χρηματοδότηση οι πιστωτές εξυπηρετούν ζωτικά και θεμελιώδη συμφέροντά τους. Το θέμα δεν είναι όμως εκεί. Το θέμα είναι να μπορέσει η χώρα μας να απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από το ασήκωτο βάρος ενός χρέους, που είναι αβίωτο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών. Πιστεύετε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ; Ίσως η Ρωσία, ή η Κίνα;

Απ: Η χώρα μας δεν είναι «προτεκτοράτο» εντός της ευρωζώνης και χρειάζεται επειγόντως μια νέα εξωτερική πολιτική πολυδιάστατων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων. Αυτή η πολιτική είναι απαραίτητη πρώτα απ’ όλα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και για την ασφάλεια της χώρας και μόνο το τελευταίο πράγμα είναι η άντληση δανείων.

Ερ: Επισκεφθήκατε πριν λίγες ημέρες το Μπακού και μετείχατε στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού αερίου. Στηρίζετε τον αγωγό ΤΑΡ, τι λέτε όμως και για τον ρωσικό αγωγό, που θα σταματά στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Υπάρχει προοπτική επέκτασης του ρωσικού αγωγού στην Ελλάδα; Μπορούν να συνυπάρχουν και οι δύο αγωγοί;

Απ: Δεν ξέρω να έχει γίνει οποιαδήποτε κρούση στη χώρα μας για ρωσικό αγωγό και φυσικά δεν γνωρίζω αν έχει προχωρήσει, ή προχωρά, τίποτα σχετικό και με την Τουρκία. Αυτό, όμως, που θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι η κυβέρνησή μας επιδιώκει ανεξάρτητες και πολυεπίπεδες, τεσσάρων οριζόντων, διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις και σχέσεις, οι οποίες να σχεδιάζονται και να προωθούνται χωρίς μονομερείς εξαρτήσεις, αποκλειστικά με βάση το εθνικό μας συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.

 http://news247.gr/eidiseis/politiki/lafazanhs-an-oi-etairoi-epimeinoyn-se-paratash-toy-amartwlou-mnhmonioy-tote-h-germania-tha-exei-epileksei-syneidhta-rhksh.3306674.html

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>