«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο της Αγραύλου εφήβων όρκος

 

Ο Όρκος των Αθηναίων Εφήβων ή ο της Αγραύλου εφήβων όρκος  ή ο των Εφήβων όρκος ήταν ο όρκος που έδιναν οι Αθηναίοι έφηβοι κατά την ενηλικίωσή του, όταν έπαιρναν τα όπλα. Οι Αθηναίοι, όταν γίνονταν 18 ετών έπρεπε να υπηρετήσουν στρατιώτες για δύο χρόνια.

 Σε επίσημη τελετή, παρουσιάζονταν στην εκκλησία του δήμου στην Πνύκα, αναγράφονταν στους
καταλόγους των πολιτών (ληξιαρχικόν γραμματείον) και τους χορηγούνταν ένα δόρυ και μια ασπίδα. Η τελετή αυτή συχνά συνδυάζονταν με θεατρικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν, ένοπλοι ανέβαιναν στην Ακρόπολη και κρατώντας ασπίδα έδιναν στο ιερό της Αγραύλου τον όρκο των Αθηναίων εφήβων. Ο όρκος διασώζεται από τον ρήτορα Λυκούργο [Λυκούργος (ρήτορας), Κατά Λεωκράτους 1.77] και αναφέρεται από τον Δημοσθένη [Δημοσθένης περί παραπρεσβείας] και τον Αριστοτέλη [Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία 42 ]. Λέγεται μάλιστα πως ο όρκος γράφτηκε από τον ίδιο το Σόλωνα, νομοθέτη των Αθηναίων.
Στον όρκο διακρίνουμε πρωτίστως την προσήλωση στον παραστάτη, κρίσιμο σημείο στον τρόπο διεξαγωγής της μάχης εκείνων των εποχών, τον σεβασμό στα ιερά, στην πατρίδα και τους νόμους. Εν κατακλείδι αναφέρονται ως μάρτυρες θεοί, που προσδίδουν επισημότητα και κύρος στις ένορκες διαβεβαιώσεις των εφήβων.
Κρατώντας τα όπλα που του εμπιστευόταν η Πατρίδα, ο Αθηναίος έφηβος μπροστά στο ναό της Αγραύλου έδινε τον όρκο :

 «Οὐ καταισχυνῶ τά ὄπλα, 

Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, 

οὐδ’ ἐγκαταλείψω τόν παραστάτην

[«Ο παρά ιστάμενος, ο σύντροφος στη μάχη. 

Οι αρχαίοι οπλίτες πολεμούσαν κατά ζεύγη»] 

ὄτῳ άν στοιχήσω· ἀμυνῶ δέ καί υπέρ ἰερῶν 

καί ὁσίων καί μόνος καί μετά πολλῶν. 

τήν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, 

πλείω δέ καί άρείω ὅσης άν παραδέξωμαι. 

καί εὐηκοήσω τῶν ἀεί κρινόντων, καί τοῖς θεσμοίς

 τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί κρινόντων, καί τοῖς

 θεσμοίς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί ούστινας

 άν άλλους τό πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καί ἀν 

τις ἀναιρῇ τούς θεσμούς ή μή πείθηται οὐκ 

επιτρέψω, ἀμυνῶ δέ καί μόνος καί μετά πολλῶν. 

καί ἰερά τά πάτρια τιμήσω. 

ἰστορες τούτων 

Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς,

 Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη. » 

«Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά,
ούτε θα εγκαταλείψω το συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. θα αμυνθώ και για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μαζί με πολλούς και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όση την παρέλαβα. και θα υπακούσω πρόθυμα σ΄αυτούς που δικάζουν κάθε φορά και Θα πολιτεύομαι σύμφωνα με τους καθιερωμένους θεσμούς και σύμφωνα με όσους άλλους ο λαός με κοινή απόφαση θα καθιερώσει. Και σε περίπτωση που κάποιος θα αποπειραθεί να καταλύσει τους θεσμούς ή να μην πειθαρχεί σ΄ αυτούς, δεν θα επιτρέψω, θα αμυνθώ και μόνος και μαζί με πολλούς. Και θα τιμήσω τα πατροπαράδοτα ιερά. Μάρτυρες μου γι αυτά ας είναι η Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζευς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη.»

Λυκούργος Αθηνών, Κατά Λεωκράτους

 

Ποιητικό δρώμενο του 21ου αιώνα , από τον Σταύρο Σιταρά

 

 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Σπίθα και ρίζα του Ομήρου

είναι όλες οι δόξες,

τα μεγαλεία των Ελλήνων!

Ποιητές και στρατηγοί,

επιστήμονες μεγάλοι,

τον Όμηρο κρατούσαν

πάντα μέσα στην ψύχη

και μέσα στο κεφάλι!!!

 

Ο μεγαλύτερος

Ήρωας των Ηρώων,

Ο Βασιλιάς των βασιλιάδων,

Ο Θεός των θεών

Μέγας Αλέξανδρος,

τον Όμηρο

τον είχε προσευχή

και προσκεφάλι!!!

 

Εάν γνώριζαν εξαρχής

όλα τα Ελληνόπουλα

τον Ιερότατον

‘Όρκο τής Αγραύλου,

όπως γνωρίζουνε

το πάτερ ημών

και τή ζωή έν τάφω!

Ποτέ δέν θά βυθιζότανε,

ζωντανοί οι Έλληνες,

μέσα στον σκοτεινό τόν τάφο!…

 

«Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα Ιερά

και δεν θα εγκαταλείψω τον διπλανό μου,

μ’οποιονδήποτε κί αν βρεθώ στην μάχη.

θ΄αμυνθώ για τα Ιερά και τα Όσια

και μόνος μού και με τούς άλλους μαζί,

την πατρίδα μού δεν θα την παραδώσω

μικρότερη,

‘Αλλά Μεγαλύτερη και Ισχυρότερη,

Άπ΄ό,τι την έχω παραλάβει»! Κ.τ λ..

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος

την Π α ρ ά δ ω σ ε πολύ

Μεγαλύτερη και Ισχυρότερη

από ό, τι την παράλαβε!!!

Όλοι είμαστε προδότες

τον προπατόρων μας,

γιατί τα αξιώματα

πρέπει να δίνονται

στους ενάρετους

και Όχι στους κακούς.

Σταύρος Σιταράς (Ομηρίδης)

http://ellinondiktyo.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5205.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>