«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Bloomberg (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ) προτείνει να διαγραφεί το Ελληνικό χρέος

image

 

Το ελληνικό δράμα της ΕΕ χρειάζεται μια τελευταία πράξη, αναφέρει σε δημοσίευμά του στην στήλη BloombergView το αμερικανικό πρακτορείο.

Όπως αναφέρει, και κρίνοντας από την χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ίσως να μην πάρει την εντολή που θέλει για να διατηρήσει τα μέτρα λιτότητας και να αποφύγει την στάση πληρωμών στα χρέη της χώρας. Αυτό θα ήταν ο λογικός δρόμος, αλλά είναι αρκετά εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες δεν θέλουν να τον ακολουθήσουν.

Αυτή η κατάσταση στοιχειώνει για άλλη μία φορά τους διεθνείς επενδυτές, διότι η ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα και η Γερμανία ειδικότερα, αρνείται να διαγράψει μέρος του ελληνικού κρατικού χρέους. Ωστόσο, όπως αναγνωρίζουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι, η χώρα δεν μπορεί ποτέ να ανακάμψει υπό το βάρος του χρέους, που βρίσκεται τώρα κοντά στο 180% του ΑΕΠ. Και η προοπτική ατελείωτων χρόνων λιτότητας σε αυτή την προσπάθεια, είναι πολιτικό δηλητήριο.

 

 

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, με την απόφασή του να επισπεύσει την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ο Αν. Σαμαράς ουσιαστικά προκαλεί τα μέλη του κοινοβουλίου να απορρίψουν τον υποψήφιό του, Στ. Δήμα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Εκλογές που το κατά της λιτότητας, νεό-μαρξιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και οι αγορές ομολόγων έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και στο παρελθόν. Ωστόσο κάθε φορά οι συνθήκες είναι και διαφορετικές».

Το Bloomberg επισημαίνει ότι μετά από έξι χρόνια πολιτικών λιτότητας που υπαγορεύτηκαν από τη συμφωνία διάσωσης –και που έχουν συρρικνώσει την παραγωγή και τους πραγματικούς μισθούς κατά το ένα πέμπτο- η χώρα είναι τώρα εξαντλημένη. Η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτύσσεται ξανά, αλλά ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει δουλειά, και περισσότεροι από τo 70% εξ αυτών, είναι μακροχρόνια άνεργοι.

«Ασφαλώς πρόκειται μόνο για αριθμούς και ασφαλώς η Ελλάδα ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της. Αλλά τι σημαίνει η λιτότητα για τους απλούς Έλληνες; Πρώτον, δεν έχουν επαρκή υγειονομική φροντίδα. Οι περικοπές στον προϋπολογισμό έχουν μειώσει τις κρατικές δαπάνες στην υγεία κατά το ένα τέταρτο. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί 45%. Οι μολύνσεις από HIV έχουν αυξηθεί 10%. Και η ελονοσία έχει επιστρέψει μετά από 40 χρόνια (λόγω της μείωσης των προγραμμάτων ψεκασμού)».

Καθώς τα mainstream πολιτικά κόμματα προσφέρουν περίπου το ίδιο πρόγραμμα λιτότητας, ακόμη και τώρα που η κυβέρνηση έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού, πολλοί Έλληνες έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπόσχεται να αυξήσει τις δαπάνες, να αντιστρέψει τις περικοπές στον προϋπολογισμό, να προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και παρόλα αυτά να αποφύγει μια επίσημη στάση πληρωμών ή μια επιστροφή στη δραχμή. Το κόμμα δηλώνει πως θα πείσει τους διεθνείς πιστωτές να αναδιαρθρώσουν το χρέος της Ελλάδας και να χρηματοδοτήσουν το «ξεφάντωμα δαπανών» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για τρέλες, ασφαλώς, με εξαίρεση το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν οι πιστωτές της Ελλάδας. Η χώρα έχει ήδη εξασφαλίσει κάποια ελάφρυνση του χρέους από τους ιδιώτες επενδυτές, εκτός των 240 δισ. ευρώ που έχει λάβει σε δάνεια διάσωσης. Ωστόσο η διάσωση έχει επίσης σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που είχαν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα.Επομένως η αναδιάρθρωση όχι μόνο θα ήταν κάτι καλό για την ευρωζώνη, αλλά επίσης θα μοίραζε πιο δίκαια τον πόνο», αναφέρει το δημοσίευμα του BloombergView.

Η σωστή συμφωνία για τους Έλληνες πιστωτές τώρα, δεν θα ήταν να πιέσουν για περαιτέρω λιτότητα με αντάλλαγμα περισσότερα χρήματα. Θα ήταν να προχωρήσουν σε διαγραφή του χρέους με αντάλλαγμα τις βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια βιώσιμη οικονομία. Ο Αν. Σαμαράς έχει μείνει πίσω σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανατρέψει αυτές που έχουν ήδη γίνει, για να επιδιώξει μια ανέφικτη αριστερή ουτοπία.

Ο Αν. Σαμαράς γνωρίζει τι σημαίνει να είναι κανείς ο πιο ανεύθυνος παράγοντας στην χώρα του. «Πριν γίνει πρωθυπουργός, ο ίδιος ήταν αντίθετος με τη διάσωση που διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα το 2010 (και αυτό ήταν αναγκαίο λόγω των τεράστιων χρεών που είχε συσσωρεύσει το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, την τελευταία φορά που βρέθηκε στην εξουσία). Και ήταν οι δικοί του εσφαλμένοι υπολογισμοί και ο αυξημένος λαϊκισμός που οδήγησαν τις εξελίξεις στην Αθήνα».

Το άρθρο του BloombergView καταλήγει επισημαίνοντας ότι το ελληνικό δράμα είναι λιγότερο ένας διαγωνισμός μεταξύ υπεύθυνης στάσης και εξτρεμισμού, όπως το έθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, από ό,τι είναι η ένδειξη ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει πλέον να πιέζει τους Έλληνες να πληρώσουν τα χρέη τους με περισσότερες περικοπές του προϋπολογισμού. Όποιος και αν είναι στην εξουσία στην Ελλάδα το επόμενο έτος, δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστεί μεγαλύτερη λιτότητα.

http://www.greekmoney.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>