«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

”Ολοι αντεγραψαν τους Έλληνες”

 Του Λεωνίδα Μπίλλη

Κι ένα τελευταίο σχόλιο:

Υπάρχουν κάποιοι που σίγουρα εξανίστανται με το να ασχολούμαστε, για το αν η μπουγάτσα ή ο μπακλαβάς είναι ελληνικής ή τουρκικής προέλευσης, καθ` ην στιγμή υπάρχουν τόσα σοβαρότερα κοινωνικά και ιδίως οικονομικά προβλήματα στην χώρα μας.

χάρη, ένας εξ αυτών είναι και κάποιος που με το ψευδώνυμο ”Ελπήνωρ Νέα Υόρκη”, στα σχόλια σχετικού άρθρου για τον μπακλαβά (www. tovima. gr, Το επταήμερο του Διόδωρου, 21-5-2006), αφού εκθέτει τις δικές του απόψεις για την προέλευση του μπακλαβά (πολλές εκ των οποίων είναι πολύ ορθές), καταλήγει γράφοντας (κατά λέξη), τα εξής:

 

”.Αυτά εν συντομία για την ιστορία του νοστιμότατου γλυκίσματος που αρέσει πολύ από όπου και αν προέρχεται, όπως και να λέγεται κοπτοπλακούντας, μπακλαβάς ή ότι άλλο. Είναι φαιδρό, αν όχι τραγικό: Δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο σοβαρό και ουσιαστικό οι γκρίζοι και οι μαύροι λύκοι, οι τουρκοφάγοι από τη μια μεριά και οι ελληνοφάγοι από την άλλη; Έχουν συμβάλει έτσι ώστε να λυθούν όλλλλα τα προβλήματα; Ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, σπατάλη πλούτου σε παλιοσίδερα, περιβάλλον, αβεβαιότητα, φόβος κ.τ.λ. Όλα λυμένα; Ο μπακλαβάς μας μάρανε; Μην τρελαθούμε κιόλας!”.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι δεν συμπαθώ να παίρνω θέση σε εκφράζοντες τις απόψεις τους χωρίς στοιχεία ταυτότητας, θα κάνω μια εξαίρεση απαντώντας σε όλους τους λογικοφανείς νεοέλληνες που έχουν αντίρρηση με τα ”δευτερεύοντα” θέματα τα οποία απασχολούν εμένα και άλλους ”τουρκοφάγους” και θα τους πω ότι η οικονομική, κοινωνική και όποια άλλη κοινωνικοπολιτική μάστιγα βαραίνει σήμερα τις πλάτες μας οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν κι ούτε τους ενδιαφέρει να γνωρίσουν (αν και είναι πλέον αργά), ότι ο μπακλαβάς, το μάνατζμεντ, το τηλεσκόπιο, η ιατρική, το τένις και τα λοιπά και τα λοιπά και όλα, τα πάντα, είναι ελληνικά. Διότι αν αυτό το γνώριζαν όχι τώρα, αλλά από προηγούμενες γενιές, δεν θα είχαν φτάσει ποτέ στο αναξιοπρεπές επίπεδο της πνευματικής και οικονομικής μιζέριας που βιώνουνε σήμερα ως προσκυνητάδες ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων.

Κατανοώ απόλυτα ακριβοί μου συμπατριώτες ότι σας είναι δύσκολο να συνδέσετε, το ότι αν γνωρίζαμε (από τότε που έπρεπε να γνωρίζουμε), ότι ο μπακλαβάς και ότι αυτό συνεπάγεται, είναι δικής μας επινόησης, τότε δεν θα φτάναμε ποτέ σε κανενός είδους κρίση.

Κατανοώ ότι σας είναι απίθανο να διανοηθείτε ότι η γνώση πως ο μπακλαβάς είναι δικός μας, δεν θα επέτρεπε ποτέ τα μεγέθη της ανεργίας που βιώνουμε, την αβεβαιότητα για το αύριο και την απροσδιόριστες φοβίες που μας διακατέχουν, διότι η γνώση αυτή και όλες οι γνώσεις των άλλων τομέων που πραγματεύομαι σ` αυτό το σύγγραμμα, θα μας είχαν σφυρηλατήσει την απολεσθείσα εδώ και πολλά χρόνια, εθνική μας συνείδηση και ουδέποτε θα είχαμε επιτρέψει στους βαρβαρίζοντες να διαχειρίζονται σήμερα τα του οίκου μας.

Για να συνδέσετε την άγνοια της προέλευσης του μπακλαβά με την κρίση, πρέπει να κάνετε ένα μεγάλο λογικό άλμα επί κοντώ, αλλά δεν έχετε πλέον κοντάρι. Γι` αυτό αφήστε τους ”τουρκοφάγους”, όπως μας αποκαλεί και ο Ελπήνωρ, να τους μαραίνει ο μπακλαβάς. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ν` αλλάξει τίποτα. Για να βαυκαλιζόμαστε αναμετάξυ μας το κάνουμε. ΔονΚιχωτάδες είμαστε. Τουλάχιστον εγώ, ο δραματογράφος.

 

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>