«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

‼‼‼ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ‼‼‼ Η… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ;;; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΟΣ 3


Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού‼!

Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα)

Η κρίση της δημοκρατίας έχει γενικευθεί,  η δημοκρατία είναι σε κρίση όταν δεν έχει στο μυαλό της την αξιοκρατία, την ίδια αντιμετώπιση των πολιτών της στην δικαιοσύνη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γενικά σε μια κοινωνία υγιή.

Αγαπητοί αναγνώστες, η δημοκρατία από την εμφάνιση της και το δοκιμαστικό στάδιο εφαρμογής , που ήταν λίγος ο χρόνος για να γίνει συνείδηση, τρόπος ζωής δεν επιβίωσε, για αυτό και δεν υπάρχει σήμερα, δεν διορθώθηκαν αμέσως οι αδυναμίες  και τα κενά με αποτέλεσμα να διεισδύσουν οι δολιοφθορείς και να την  συκοφαντήσουν.

Κάποιος μου είπε να πάρω  τα χάπια μου και να γυρίσω πλευρό, άλλος μου είπε ότι η δημοκρατία είναι επικίνδυνη και πολλά άλλα.

Θα ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας ότι η δημοκρατία είναι ότι καλύτερο δημιούργησε ο άνθρωπος υπέρ του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων!

Όχι αυτή την δημοκρατία την μπασταρδεμένη που έχουν εφαρμόσει μέχρι σήμερα οι εχθροί της δημοκρατίας.

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για δημοκρατία δεν θα πρέπει να λέμε τα μισά και μασημένα, ούτε να λέμε τα μισά που σκέπτεται ο εγκέφαλος και κυρίως να είσαι αποφασισμένος να θυσιαστής για την δημοκρατία, να πεις όλες τις αλήθειες όσο και αν είναι επικίνδυνες ακόμα και εναντίων των συμφερόντων σου.

Ο μεγαλύτερος διαχρονικός εχθρός της δημοκρατίας είναι η θρησκεία, είτε είναι ένας θεός, είτε δώδεκα.

Η δημοκρατία ελευθερώνει το σόμα, το πνεύμα, την ψυχή!

 

Αντίθετα η θρησκεία τα σκλαβώνει όλα τα παραπάνω, κάτω από ανύπαρκτες και ψεύτικες απειλές παραδείσου και κόλασης.

Η δημοκρατία τιμωρεί δίκαια τους κλέφτες, απατεώνες, εκμεταλλευτές, πόρνες, μυχούς, ανώμαλους,  κίναιδους,  λεσβίες,  δολοφόνους.

Αντίθετα η θρησκεία τους συγχωρεί όλους τους παραπάνω σε βάρος του τίμιου πολίτη!

Εγώ θα εκφράσω την άποψή μου τι είναι δημοκρατία και πως μπορεί να υπάρξει, δηλώνω ότι είμαι  δημοκράτης άθεος.

Εδώ θέλω να δηλώσω άλλο θρησκεία, άλλο θεοί και άλλο πίστη, χωρίς πίστη δεν υπάρχεις, πιστεύω στην αγάπη, την φιλία και πολλά άλλα που με αγγίζουν σε προσωπικό επίπεδο σαν άνθρωπο μέσα στο απέραντο σύμπαν. Πίστη ναι, θρησκεία και θεούς όχι, εκφράζω συχνά πυκνά την άποψή μου για να ξέρει ο αναγνώστης τις θέσεις μου.

Σήμερα που φτάσαμε στο έσχατο σημείο προσβολής της δημοκρατίας είναι ο κατάλληλος καιρός να αναστήσουμε την αληθινή δημοκρατία.

Είμαστε οι μοναδικοί  κληρονόμοι και αρμόδιοι να αποκαταστήσουμε και να διδάξουμε ξανά  την δημοκρατία.

Για να αναστηθεί και να εφαρμοστή η δημοκρατία θέλει κάποιοι από τους λίγους αρίστους που έχουν μείνει να θυσιαστούν.

Οι άριστοι θα είναι η αρχή για να παράγουμε πολλούς αρίστους,  που με την σειρά τους θα φτιάξουν το πλαίσιο για την ανάσταση της δημοκρατίας.

Τι χρειάζεται για υπάρξει δημοκρατία;

1)       100% Παιδεία.

2)      Για να προετοιμάσεις την εφαρμογή  από μια κοινωνία Βαβέλ , στην μετάβαση της δημοκρατίας,  χρειάζονται οι εξής προϋποθέσεις.

3)      Αληθινή ισότιμη φορολόγηση, που δεν θα επιδέχεται αδικίες, παράδειγμα  φορολογούνται οι πάντες ανάλογα με το τι έχουν, όποιος έχει μια δραχμή δίνει την μισή, όποιος έχει 1000 δραχμές δίνει τις 500 δραχμές, όποιος έχει εκατομμύρια δίνει τα μισά εκατομμύρια, έτσι ο λαός έχει δημοκρατική επιλογή αν θέλει να είναι πλούσιος  ή ολιγαρκής με αυτά που θα  του παρέχει μια δημοκρατική κοινωνία.

4)      Δεν θα  απαγορεύει σε κανέναν να επιλέξει αν  θα θέλει να είναι πλούσιος με βίλες και εφήμερες απολαύσεις, ή  με αυτά που θα του παρέχει η οργανωμένη κοινωνία.

5)      Από αυτήν την αφετηρία θα ξεκινήσουν όλα και όλες οι αλλαγές.

Όταν η πολιτεία θα έχει το οικονομικό λυμένο δίκαια και διαθέσει το 15% για την παιδεία, το 15% για ιατρική περίθαλψη και σύνταξη των απόμαχων πολιτών, το 15% για επιστημονικές έρευνες φιλικές στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, και τα υπόλοιπα για την άμυνα της χώρας και υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ας αρχίσουμε με την παιδεία η οποία για να αποδώσει καρπούς θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστο μια γενιά καινούργια απαλλαγμένη από όλα όσα μόλυναν μέχρι σήμερα την κοινωνία και  μακριά από τις θρησκείες.

Ο καθένας  θα έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει αλλά μόνο στο σπίτι του χωρίς προσηλυτισμούς.

 Ποια είναι τα αγαθά που πρέπει να προσφέρει μια αληθινή δημοκρατία που οι πολίτες της δεν θα στηρίζονται στο χρήμα, αλλά θα το έχουν σε δεύτερη μοίρα μόνο για επαγγελματικές συναλλαγές  και πλουτισμό και όχι για κοινωνικές  που έχουν να κάνουν με την μόρφωση και τις άμεσες ανάγκες του πολίτη.

Πως θα επιβιώσει μια δημοκρατία σε μια πολιτισμένη κοινωνία;

Ψήφος στο λαό κατά επιλογή, δηλαδή  θα ψηφιστεί ένας νόμος που θα έχει να κάνει μόνο με τους νέους  που θα  τον ψηφίζουν  οι νέοι αν θα κάνουν πόλεμο η όχι, δεν μπορεί να ψηφίζουν και οι ετοιμοθάνατοι για την τύχη των νέων. Οι νόμοι ανάλογα με την σοβαρότητα και την κατηγορία των θεμάτων  θα έχουν και την ανάλογη πλειοψηφία στην ψήφισή τους και όταν το επιβάλει μια έκτακτη κατάσταση θα ψηφίζουν όλα τα υγιή μέλη της πολιτείας. Και  γιατί λέω όλα τα υγιή μέλη, διότι θα πρέπει να θεσπιστεί ανώτατο όριο ηλικίας  στο δικαίωμα ψήφου με την αυστηρή τήρηση της  εγκεφαλικής υγείας ενός πολίτη για να έχει δικαίωμα στην ψήφο και σαν ηγέτης και σαν απλός πολίτης. Μετά από ένα όριο ηλικίας οι ηλικιωμένοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη. Δεν θα υπάρχουν κόμματα αλλά λίστες αρίστων από όλη την επικράτεια και ομογενών που ήρθαν και δήλωσαν ότι θα είναι μόνιμοι πολίτες στην ελληνική επικράτεια, όσοι ομογενείς αποχωρούν σε άλλη χώρα θα χάνουν και αυτά τα δικαιώματα.

Οι πολίτες που θα ζητήσουν να ηγηθούν , θα πρέπει να είναι σε  οποιοδήποτε αξίωμα άμεσα μετακλητοί, με άμεση αντικατάσταση από την δεξαμενή των αρίστων με κλήρωση.

1)      Οι πολίτες που θα φορολογούνται ισότιμα και δίκαια θα έχουν  δικαίωμα στα αγαθά πρώτης ανάγκης χωρίς εξαιρέσεις.

2)      Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρώτης κατηγορίας για όλους τους πολίτες.

3)      Σύνταξη αρκετή να μην χάνει την αξιοπρέπεια του και να απολαμβάνει  όλα τα κοινωνικά αγαθά.

4)      Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως προείπα χωρίς κατηγορίες  περιθάλψεις σε Α,Β,Γ,Δ που ξεχωρίζουν τους πολίτες.

5)      Δωρεάν  επίγειες συγκοινωνίες και δωρεάν όταν χρειάζεται αεροπλάνο για την  μεταφορά του για την υγεία του σε ξένο ιατρικό κέντρο.

6)      Δωρεάν ρεύμα.

7)      Δωρεάν νερό.

8)      Δωρεάν παραλίες και διάφορες κατασκηνώσεις για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

9)      Δωρεάν αστυνομική προστασία με αστυφύλακα της γειτονιάς γνώστη της τοπικής κοινωνίας ,  αφού εκτός απροόπτου ( ποινικό, ασθένεια, σύνταξη ) θα παραμένει ο ίδιος.

10)   Δωρεάν εκδόσεων και αιτήσεων οπουδήποτε έγγραφου, συμβολαίου, ή νομικής προστασίας.

11)   Δωρεάν γάμου, βαφτίσια, ταφής μετά από θάνατο χωρίς καμία μεσολάβηση θρησκείας.

12)   Όταν μια κοινωνία σου παρέχει τα παραπάνω θα πρέπει να είναι και αυστηρή στις τιμωρίες  όλων των παραπτωμάτων. Δεν θα υπάρχουν φυλακές αλλά οργανωμένα καταλύματα ειδικά για τιμωρημένους από τους επαγγελματίες που θα τους χρησιμοποιούν σε διάφορες δουλειές.  Θα υπάρχει η ποινή του θανάτου για τους δολοφόνους μόνο μετά από μια ασφαλή διορία χρόνου προς αποφυγή λάθους η εσκεμμένης κατηγορίας. Οι υπόλοιποι ανάλογα με την ποινή τους θα δουλεύουν σε ανάλογα έργα καταναγκαστικά και μη για να κάνει η πολιτεία αποσβήσει των εξόδων τους και να τιμωρούνται με τον σκοπό της αποκατάστασης τους ξανά στην κοινωνία, τα ελαφρά παραπτώματα θα είναι προσφορά εργασίας σε νοσοκομεία, νεκροταφεία, κήπους καθάρισμα δρόμων, βοήθεια σε παιδιά και ηλικιωμένους, κρατικές υπηρεσίες που προσφέρουν κοινωφελείς υπηρεσίες .

13)   Η επιστήμη και η έρευνα ελεύθερη αλλά οι εφαρμογές μόνο μετά από ρητή εντολή του νομοθετικού σώματος και σε ιδιάζουσες μορφές κινδύνου, από το σύνολο των πολιτών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου για αυτούς τους σκοπούς, το λεγόμενο δημοψήφισμα.

14)   Το δικαστικό  σώμα θα επιλέγετε μέσα από αρίστους  του δικαστικού σώματος με κλήρωση από μια ισάξια των ατόμων λίστα κάθε 5 χρόνια, μετά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες κρατικές υπηρεσίες που δεν θα έχουν σχέση με την δικαιοσύνη και αυτό για να υπάρχει δικλίδα ασφαλείας σε ανθρώπους που έχουν άλλων σκοπό από την αληθινή ανόθευτη δικαιοσύνη.

15)   Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες στην ελληνική επικράτεια θα είναι μέχρι τα 50 τους χρόνια στρατιώτες εκπαιδευμένοι στα σπίτια τους,  ανά τακτά διαστήματα  θα καλούνται για εκπαίδευση στα νέα όπλα ολίγων ημερών  και έτσι θα ζουν στα σπίτια τους  μέχρι να τους καλέσει η πατρίδα  κανονικά και με τη στρατιωτική εξάρτηση καλά φυλαγμένη σε ειδικό χώρο στο σπίτι τους. Φυσικά εδώ η πολιτεία θα αναπτύξει επιστημονική ψυχολογική  έρευνα με καθιέρωση τακτικής εξέτασης ψυχολογικά όλων των πολιτών όπως κάνουμε εξέταση αίματος θα είναι και υποχρεωτική σε τακτά διαστήματα και η ψυχολογική εξέταση για να αποφανθεί η κληρωτή επιτροπή αν ο τάδε πολίτης μπορεί να έχει τον οπλισμό στο σπίτι του και δεν πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Με αυτών των τρόπο δεν θα καταστρέφεται η μόρφωση ούτε θα διακόπτετε η σταδιοδρομία  των νέων, αφού θα είναι όλοι στρατιώτες με προκαθορισμένα καθήκοντα όταν τους καλέσει η πατρίδα, δηλαδή όλως ο ελληνικός λαός θα είναι ένας ετοιμοπόλεμος  εκπαιδευμένος στρατός σε ανάλογες ειδικότητες στα σπίτια τους και στις δουλειές τους.

Φυσικά όλα τα παραπάνω που είναι λίγα  αλλά βασικά από το σύνολο των ρυθμίσεων μιας αληθινής δημοκρατίας, για να έχει  ελπίδα επιβιώσεις και εφαρμογής,  χρειάζεται πρώτα μια παιδεία που δεν θα έχει θρησκευτικές  παγίδες  και θα διδάσκονται στα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων με προσαρμογή χωρίς να αφαιρούμε από την διδασκαλεία των προγόνων μας, προσαρμόζοντας την στην σύγχρονη παιδεία.

Και ένα απόσπασμα από τον Σωκράτη για την ζωή στην αληθινή δημοκρατία.

………………………………………..

Ο Σωκράτης πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς ήταν να επικεντρωθεί στην αυτο-εξέλιξη και όχι στο κυνήγι του υλικού πλούτου.

Ζωή

Ο Σωκράτης πίστευε ότι η αυτογνωσία ήταν επαρκής για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή. 

Ταύτιζε την γνώση με την αρετή.

Οι  άνθρωποι είναι δυνατόν να φτάσουν στην απόλυτη γνώση έλεγε, αρκεί να ακολουθήσουν τη σωστή μέθοδο.

Η γνώση δεν είναι δεδομένη και ανώδυνη, παρομοιάζεται μάλιστα με τις ωδίνες του τοκετού.

Αν μπορούμε να “μάθουμε τη γνώση”, τότε μπορούμε να διδαχθούμε και την αρετή.

Ο τρόπος που ζούσε συνίστατο στην εξέταση της ζωής των ανθρώπων, τη δική του και των άλλων, επειδή “Ο δἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ” (η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο).

Πρέπει κανείς να αναζητά τη γνώση και τη σοφία πριν από τα άλλα ιδιωτικά του συμφέροντα.

γνώση αναζητείται ως μέσο για την ηθική δράση. Η λογική αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή, κατά τον Σωκράτη

Η αληθινή μας ευτυχία εξαρτάται από το αν κάνουμε αυτό που είναι σωστό. 

μπορείς να είσαι ευτυχισμένος αν δρας αντίθετα με όσα πιστεύεις. 

Η ηθική του Σωκράτη έχει έναν τελολογικό χαρακτήρα – η μηχανιστική εξήγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι λανθασμένη.

Η ανθρώπινη δράση στοχεύει στο καλό και υπάρχει σκοπός στη φύση.

Ο Σωκράτης πίστευε ότι όταν οι άνθρωποι λειτουργούν ανήθικα δεν το κάνουν σκόπιμα, το οποίο είναι γνωστό και ως το Σωκρατικό Παράδοξο.

Έλεγε ότι αν κάποιος ξέρει ποιο είναι το σωστό, τότε θα πράξει αναλόγως.

Αλλιώς απλώς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό.

Αν κάποιος δεν λειτουργεί με τρόπο καλό, τότε μάλλον κάνει λάθος, του λείπει η γνώση για το πώς θα φερθεί σωστά στην όποια περίσταση.

Οπότε για τον Σωκράτη, η γνώση σημαίνει αρετή και είναι “καλή”, ενώ η άγνοια είναι “κακή”, άχρηστη.

Είναι λοιπόν σαν να είμαστε υπεύθυνοι για το τι γνωρίζουμε και τι όχι, επομένως είμαστε και υπεύθυνοι για την προσωπική μας ευτυχία.

Αριστοτέλης βέβαια διαφωνούσε, έλεγε ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο που έχει να κάνει, αλλά και πάλι να δράσει λανθασμένα.

Συχνά ρωτούσε τους συμπολίτες του “Δεν ντρέπεστε για την προθυμία σας να αποκτήσετε όσο πιο πολλά πλούτη, φήμη και τιμές γίνεται, αλλά δεν νοιάζεστε το ίδιο για την σοφία ή την αλήθεια, ή για την καλύτερη κατάσταση της ψυχής σας;” Τους έλεγε ότι ασχολούνται συνέχεια με τις οικογένειές τους, τις ευθύνες τους και τις πολιτικές τους ευθύνες, ενώ θα έπρεπε να ανησυχούν για την “ευημερία της ψυχής τους”.

Παρότρυνε τους ανθρώπους να “νοιαστούν για την ψυχή τους, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, γιατί άπαξ και μάθουμε τους εαυτούς μας μπορεί και να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για αυτούς”. Θεώρησε την ψυχή ως την πραγματική ουσία του ανθρώπου και την αρετή ως αυτό που επιτρέπει την πλήρωση της ανθρώπινης φύσης μέσα από την αναζήτηση και βελτίωση της ψυχής. Η αυτογνωσία δεν είναι παρά σοφία και δε γίνεται να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος (είτε για μας, είτε για τους άλλους), αν δεν έχουμε σοφία.

Καθημερινά, όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην βολική συμβατικότητα ή στην αφοσίωση στην αλήθεια και τη λογική. Ο Σωκράτης προτίμησε να τιμήσει την αφοσίωσή του στην αλήθεια και την ηθική, παρόλο που στο τέλος του κόστισε την ίδια του την ζωή. Πίστευε ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνει κανείς κάτι κακό, ούτε καν ως αντίδραση σε ένα κακό που έχει υποστεί. Πίστευε ακόμα ότι είναι πάντα λάθος να παρακούει κανείς τους νόμους του κράτους, άρα δεν πρέπει ποτέ να παρακούει το κράτος. Όπως δεν πρέπει να κάνουμε κακό στους γονείς μας, άλλο τόσο δεν πρέπει να κάνουμε κακό στην πατρίδα μας.

Η συνέχεια σε αυτόν τον σύνδεσμο    http://antikleidi.com/2014/07/22/sokrates/#more-73245

ΤΟ  ΑΠΟΛΥΤΟ  ΦΑΡΜΑΚΟ  ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΚΜΗΣ 
(25-7-2014)

  Για  να  είναι    αιώνια  υγιής  μια    κοινωνία  και  να  μην  παρακμάζει  ποτέ  ιδού  τί  χρειάζεται  : 

Ένα     “μοναστήρι    φιλοσόφων”  ή  ένα    “χωριό   φιλοσόφων”  ( όπως  θέλετε  πείτε  το )    που  θα  είναι   ο  Παντεπόπτης    Οφθαλμός   πάνω  στην  κοινωνία  .
  Θα  παρατηρούν   την  κοινωνία  και  θα   κρούουν  τον  κώδωνα  του  κινδύνου  στο  πρώτο  σημάδι  παρακμής . 
  Θα  επιλέγουν  τα  πρόσωπα  που  θα  επανδρώσουν  τον  κρατικό  μηχανισμό .

 Ο  πλούτος  σε  μια  κοινωνία   προέρχεται   είτε  απο  υποτελείς   χώρες   (  Αρχαία  Ρώμη  ,  Αρχαία  Αθήνα ,  ΗΠΑ  μετά  το  1950  ) ,  είτε  απο  δανεικά   (  Ελλάδα  1981-2008 ) ,  είτε  απο   προσφορά  υπηρεσιών  σε   διεφθαρμένους  (  σύγχρονη  Ελβετία ) . Σε  μια   υγιή  κοινωνία  ΙΣΩΣ  ο  πλούτος    να  είναι  εγχώριο   προϊόν  . 

  Ανεξαρτήτως   της  πηγής  του   πλούτου  οι  φιλόσοφοι  αυτοί   θα  ζούν   χωρίς  πολυτέλειες  .  Ακόμη  και  εάν   τα  μπαρμούνια   αφθονούν  και δίνονται  σαν  γατοτροφή  ,  ακόμη  και  εάν  υπάρχει  περίσσεια  μεταξωτών  υφασμάτων  ,  ακόμη   και  εάν  ο  κάθε  πολίτης  έχει  τρείς  υπηρέτες  , οι  φιλόσοφοι  θα  ντύνονται  με  φθηνά  υφάσματα ,  ενώ  η  διατροφή  τους  και  η  στρωμνή  τους   θα  είναι  μεν   πολύ   υγιεινές  για  το  σώμα  αλλά  ουδεμία  σχέση  θα  έχουν  με  αυτό που   σήμερα   λέμε  “πολυτέλεια”  .

  Bλέπε   http://lofos.info/laloslal/filfood.html  

Στην συνέχεια  στο θέμα δημοκρατία θα τοποθετηθώ στην παιδεία που πρέπει να υπάρχει σε μια αληθινή δημοκρατία στην σημερινή εποχή από την γέννηση του ανθρώπου μέχρι τον θάνατο.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

5 comments to ‼‼‼ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ‼‼‼ Η… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ;;; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΟΣ 3

  • Περαστικος

    H δημοκρατια ειναι μια ουτοπια.
    Καταρχην με αυτην την ιση φορολογηση Κωνσταντινε θα μαζευτει τοσο πολυ χρημα στο δημοκρατικο ταμειο που θα πεσουν κατι μασαμπουκες που τυφλα θα εχει ολο το σκυλολοι της βουλης.

    • Καλημέρα, αγαπητέ φίλε, ουτοπία είναι με τα σημερινά δεδομένα.
      Θα σου θυμίσω ότι οι Έλληνες για αυτό ξεχωρίζουν και τους φοβούνται, διότι πολλές φορές διαχρονικά έδειξαν ότι τίποτα για αυτούς δεν είναι ουτοπία! Πρόσφατα αμόρφωτοι, πιασμένοι , διχασμένοι, έδειξαν το μεγαλείο τους στον Β παγκόσμιο πόλεμο, έτρεψαν σε πανικό και φυγή, πολεμικές μηχανές, εκατοντάδες φορές ανώτερες! Έδειξαν το μεγαλείο τους οι Έλληνες και να ψάξεις να βρεις τις φωτογραφίες που ανέβαιναν στα τρένα τραγουδώντας για να πάνε να πεθάνουν για την πατρίδα τους. Και τότε για όλο τον κόσμο οι Έλληνες πραγματοποίησαν μια ουτοπία!
      Όσο για τα λεφτά που θα μαζέψει μια κυβέρνηση του λαού, με άλλο σύνταγμα με τον λαό στην εξουσία, όχι στα λόγια αλλά θεσμοθετημένα, θα έχει φροντίσει και όλους αυτούς τους προδότες.
      Στην συνέχεια του επόμενου θέματος θα ασχοληθώ λεπτομερέστατα με την παιδεία και εκεί θα περιγράφω πως μια ουτοπία μπορεί να πραγματοποιηθεί.
      Απαντώ και στο φίλο που λέει για τις ορδές των φυλών και που έχει δίκιο, απλά να του θυμίσω ότι οι άτλαντες είχαν αναπτύξει κλέβοντας από τους Έλληνες ανώτερη τεχνολογία και παρόλα αυτά τους εξαφάνισαν οι Έλληνες, δεν θέλω να αναφερθώ εδώ διότι θα το κάνω σε άρθρο μου, πόσες φορές ιστορικά και διαχρονικά ανατρέψαμε ουτοπίες, τώρα είναι ο καιρός κατάλληλος που έχουν ανατραπεί και ισοπεδωθεί τα πάντα να αναγεννηθεί η δημοκρατία, όχι αυτή που παπαγαλίζουν χιλιάδες χρόνια και τελευταία ο προδότης Παπούλιας, αλλά την αληθινή δημοκρατία.

  • Περαστικος

    Aν υποθεσουμε οτι καποιος βγαζει 20000 το χρονο
    και καποιος αλλος 10000 το χρονο.

    Ο πρωτος θα του μεινουνε 10000
    και του δευτερου 5000

    Ναι αλλα ο πρωτος θα εχει τα διπλασια εξοδα για να παει στην εργασια του
    και περισσοτερες ωρες.

    Ενω ο δευτερος θα πηγενει με τα ποδια γιατι θα ειναι στην γειτονια του η εργασια και οχι 20 χιλιομετρα,επισεις θα εργαζετε λιγοτερες ωρες και πενθημερο και οχι 6 μερες με περισσοτερες ωρες.

    Δηλαδη ο δευτερος θα κερδισμενος;;; Κωνσταντινε δεν ειναι δυνατον να γραφεις για φορολογια 50% προς ολους και να περιμενεις καποιοι να σε παρουν στα σοβαρα.
    Συγνωμη φιλε μου αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.
    Σκεψου μονο οτι υπαρχουν καποιοι που ξοδευουν 2000 ευρω σε καυσιμα γιατι δεν γινετε διαφορετικα.
    Και καποιοι αλλοι δεν ξοδευουν καυσιμα γιατι η δουλεια τους ειναι 5 στενα ποιο κατω.
    Οσο για το μεγαλειο στον Β παγκοσμιο πολεμο..Ποιο μεγαλειο ρε Κωνσταντινε; Εμεις διωξαμε τους Γερμανους η Φυγανε επειδη χασανε τον πολεμο με τους Ρωσους;
    Μεγαλειο ειναι που συνεχεια ειχαμε και εχουμε εμφυλιους πολεμους;
    Το θεμα ειναι τωρα τι γινετε και οχι να καλλιεργησουμε τις επομενες γενιες. Θα υπαρχουν επομενες γενιες για να τις καλλιεργησουμε;
    Φιλε νομιζω οτι δημοκρατια μπορει να υπαρχει μονο σε ενα οικογενειακο σπιτι. Εξω απο εκει η δημοκρατια μπαζει απο παντου.

    • Καλησπέρα, Φίλε μου πάλι δεν με διαβάζεις προσεκτικά, Η φορολογία αυτή δεν θα είναι με τις σημερινές συνθήκες, αλλά σε μια οργανωμένη κοινωνία του λαού και όχι της ελίτ. Γράφω στο άρθρο μου με τέτοια φορολογία ο λαός θα έχει υποχρεωτικά Δωρεάν συγκοινωνίες, νερό, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοπρεπή σύνταξη για όλους τους πολίτες ίδια και άλλα. Και σου ξανά τονίζω αυτά σε μια κοινωνία που μετά από τριάντα χρόνια με αληθινή παιδεία θα βγάζει όχι μόνο μορφωμένους, αλλά και το βασικότερο κοινωνικά μορφωμένους, το δεύτερο έχει μεγαλύτερη αξία από το πρώτο. Όσο Για το 1940 φίλε μου εμείς νικήσαμε, και οι Ρώσοι νίκησαν διότι θυσιαστήκαμε εμείς και καθυστερήσαμε τους Γερμανούς. Τώρα αν μας πούλησαν αυτό είναι μια άλλη ιστορία που έχει να κάνει με το πώς και ποιους ψηφίζουμε; Αντί για αρίστους για ηγέτες βγάζουμε μόνο προδότες, ας ψαχτούμε να δούμε τι κάνουμε λάθος;;;; Όσο για το τι κάνουμε σήμερα θα σου απαντήσω δεν ξέρω τα έχω χαμένα με την συμπεριφορά των πατριωτών μας. Όμως με το χέρι στην καρδιά και πατριωτισμό θα σου πω το εξής για να μην με ξανά ρωτήσεις διότι είναι κουραστικό να με ρωτάς κάτι που και εσύ ξέρεις ότι δεν είναι η απάντηση μονολεκτική και ούτε γράφετε και συνεχίζω εγώ είμαι άνθρωπος άρρωστος, πόσο θα ζήσω ακόμα, δηλώνω δίνοντας τον λόγο της αντρικής μου τιμής ότι αν βρεθούν πατριώτες να με ζώσουν να πάω στην βουλή, είναι σίγουρο ότι θα ανάψω την σπίθα της σωτηρίας. Αν γνωρίζεις ανθρώπους που θα με ζώσουν δέχομαι και αυτή την στιγμή, δεν χρειάζεται να κινδυνέψει κανένας, θα φορώ κουκούλα μέχρι να με ζώσουν να μην δω κανένα, ένα κουμπί θέλω στα χέρια μου, Θα το κάνω για την πατρίδα , τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Η ζωή είναι ωραία, αλλά αν είναι να την περνώ βασανίζοντας το σώμα μου και το μυαλό μου και την ψυχή μου βλέποντα γύρω τόση προδοσία και δυστυχία, Καλύτερα να κάνω ένα Κούγκι ακόμα. Δεν το παίζω παλληκάρι απέναντι στους πατριώτες μου, απλά αγαπώ υπερβολικά και πάνω από την ζωή μου την ιερή αυτή γη την ΕΛΛΑΔΑ. Ο κάθε πολίτης πέρα από την ψήφο του που την έχουν κάνει πατσαβούρι, έχει μια ζωή και μπορεί να την χρησιμοποιήσει με πατριωτικό τρόπω πριν σαπίσει στην γη.

  • Περαστικος

    Δηλαδη αν σιγα σιγα το Εβραιοσιωνιστικο καστρο των τραπεζων αρχισει να καταρρεει επειδη καποιο αλλο καστρο θελει να παρει τα ηνια του χρηματος.
    Και αρχισουν εξεγερσεις και διαδηλωσεις σε παρα πολλες πολεις ανα τον κοσμο.
    Με αποτελεσμα να διαλυθουν και να φυγουνε απο την Ελλαδα, μετα θα μιλαμε για κατορθωμα; Οτι διωξαμε τους τοκογλυφους;
    Σιγουρα οι Ελληνες δωσανε σκληρες μαχες με τους κατακτητες του Β παγκοσμιου, που δεν μπορουνε να τις ξεχασουν, αλλα οχι οτι τους διωξαμε κιολας.
    Εκτος αν εννοεις μονο με τους Ιταλους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>