«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πως τα πουλημένα ΜΜΕ βαφτίζουν έναν ανθέλληνα σε φιλέλληνα! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Η διαχρονικότητα του δυτικού “φιλελληνισμού”

 04/07/2014

howe-juncker

S. G. Howe – J. C. Juncker

Μπορεί η πρώτη, ιστορική απεικόνιση να μην είναι φωτομοντάζ όπως η δεύτερη, σημερινή του mediasoup.gr, όμως οι διαφορές ως προς την ουσία του θέματος σταματούν εκεί. Η αντιστροφή της πραγματικότητας καλά κρατεί από το 1821. Μιλάμε για τον πολιτισμικό προσανατολισμό του ελληνικού κράτους και -στη συγκεκριμένη περίπτωση- για τον όρο “φιλελληνισμός”.

Η ιστορική διάσταση του φιλελληνισμού

Κατά την διάρκεια της Επανάστασης “φιλέλληνες” ονόμαζε το κομιτάτο του Λονδίνου όσους έστελνε ή σύστηνε στην προσωρινή κυβέρνηση Κουντουριώτη (όπως οι Ellice, Napier, Villévêque, δούκας του Sussex).

 

Την καπηλεία και υποκρισία που συνόδευε τον όρο “φιλελληνισμός” έφτασαν να την καταγγείλλουν, ήδη από εκείνη την εποχή, απεσταλμένοι φιλελληνικών οργανώσεων όπως ο Samuel Gridley Howe (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι ίδιοι βρίσκονταν εκτός της ευρύτερης ομάδας).

Και μια και ανοίξαμε το θέμα, επειδή το τσουβάλιασμα των λεγόμενων φιλελλήνων είναι άστοχο, να πούμε επιγραμματικά ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάζουμε τι έπραξε ο καθένας και αν ο ίδιος αυτοσυστήθηκε ως “φιλέλληνας” ή τον σύστησε ως τέτοιο το διεθνές “φιλελληνικό” κέντρο, αυτό που καθόριζε την πολιτική “δάνεια-πολίτευμα-πληροφόρηση”.

Πρέπει να πούμε ότι η πλαστότητα του όρου “φιλελληνισμός” ενώ φαινόταν να εξυπηρετεί τις εκάστοτε ιδιοτέλειες, δεν ήταν ατομικό εφεύρημα κάποιου φιλέλληνα. Είχε κεντρικό σχεδιασμό, είχε προηγηθεί της Επανάστασης και στόχος ήταν ο προσδιορισμός του όρου “ελληνισμός“.

Με άλλα λόγια, στις περισσότερες περιπτώσεις ο -συνήθως μη συνειδητός- ρόλος του “φιλέλληνα” ήταν να ορίσει τον “Έλληνα” δηλαδή το υποκείμενο της Επανάστασης και συνεπώς τον στόχο της. Έτσι, κατακυρώθηκε μεταγενέστερα ως “φιλελληνική” η Επιτροπή του Λονδίνου και “φιλέλληνες” ο Canning, ο Bentham, και ο Bowring, ενώ κρύφτηκαν επιμελώς ένα σωρό στοιχεία, ακόμα και δηλώσεις του -φερέφωνου- Ιωάννη Ορλάνδου όπως:

“Α και να ήξευρες, αδελφέ, τι θέλει να ειπή κομιτάτα!”

(μερική παραδοχή του πλαστού φιλελληνισμού κατά την περίοδο θεσμοθέτησης του γαλλικού κόμματος, 1825), “Ολίγος χρυσός διέλυσε Συνελεύσεις” (κυνική παραδοχή και της ανάδειξης Κουντουριώτη στην ύστερη απολογία του, 1841).

“Γιούνκερ, ένας μεγάλος φιλέλληνας”

Ας πάμε στο σήμερα. Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προέκυψε μετά τις ευρωεκλογές του 2014; Ο Ιωάννης-Κλαύδιος Γιούνκερ, που, από πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, έφτασε μέσω προεδρίας του Euro-group να γίνει πρωθυπουργός της Ευρώπης.

Άρα το ότι πρόσφατα προτάθηκε να αποκτήσει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια, το ότι τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Το όλο σκηνικό επιβεβαιώνει ότι η πρακτική να είναι αχυράνθρωπος ο “εκλεκτός” της αφανούς πολιτικής δεν αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα (βλ. Μπαρόζο, Ρομπάι, βαρώνη Άστον κλπ). Όμως και πάλι το θέμα δεν είναι η αξία μόνον αυτού του πολιτικού ανδρός, αλλά η δυνατότητα των επιλογών, δηλαδή η εικονικότητα της εκλογικής διαδικασίας, που περνάει μέσα από την εικονικότητα του κομματικού σκηνικού.

Αυτή είναι που αναδεικνύει και την  διαχρονικότητα του εικονικού δυτικού φιλελληνισμού. Ας δούμε ελάχιστα στιγμιότυπα από την πρόσφατη παρουσία του Γιούνκερ στην “ελληνική κρίση”: 2011   2012   2013   2014

Η συνέχεια στον σύνδεσμο παρακάτω

http://karavaki.wordpress.com/2014/07/04/philhellenism-eu/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>