«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βεβαιάξ – Βεβαιάξ* !

Ο Προϋπολογισμός 2014

Άεθλος αάατος εκτετέλεσται*

“Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.

Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616, Άγγλος συγγραφέας

(από τον “Άμλετ”)

Λαέρτης ο Πύλιος

Αναλύω  το  ρυπαρό προϋπολογισμό 2014 του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθόσον μολύνει ανίατα το “δημοτικό κοινωνικό ιστό”.

Ελπίζω  με τις ταπεινές αναλύσεις μου να βοηθήσω  αφενός  τις υγιείς δυνάμεις να ξεσκεπάσουν και να ελευθερώσουν το δήμο από τις τοπικές ολιγαρχικές συμμορίες και τους συγκατανευσιφάγους και αφετέρου στους καιρούς τους ύστατους , εύχομαι  ολόψυχα οι συνδημότες μου, να τις διαβάσουν και όταν θα πάνε να ψηφήσουν, να  βρουν εκεί  στις κάλπες κάπου έναν καιάδα  να τους γκρεμοτσακίσουν.

Μέρος 1o

Προοίμιο: Η  Τζέμμα* του Ιονίου, η ημαθόεις* Πύλος του Ομήρου, το κύκνειο άσμα του αρχαίου βασιλικού συγκροτήματος του Νέστορα Νηληϊάδη, <μέγα κῦδος* Ἀχαιῶν> (Ιλιάδα  Ξ 42) [1], ο δήμος με πολυτάραχη ιστορία, ζει για μια ακόμη φορά την διαδικασία ποιμνιοποίηση των εκλογέων.

Πράγματι,  ο  χρισμένος  <κομματικός  Ανεμαζωξάρης*> και < Ψολοκομπιάς*>[2],  ξαναέβγαλε την <λαλιά του > και με μπόλικο Αβδηριτισμό*, παρουσίασε τον ανεκτέλεστο προϋπολογισμό για το έτος 2013  και ταυτόχρονα δημοσίευσε τον εκπρόθεσμο <μαγειρεμένο>  αλλά  πλασματικό προϋπολογισμό για το 2014 [3].

Αθεμιτοπραγία*  η  καθυστέρηση του προϋπολογισμού- καθόσον σύμφωνα με την νομοθεσία- έπρεπε να είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ωστόσο μέχρι την 6-3-2014 δεν είχε αποσταλεί στις αρμόδιες  αρχές, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δυο και πλέον μήνες όπως  αποκαλύπτει η  aftodioikisi.gr [4],  ο δήμος να κινδυνεύει με λουκέτο– καθώς με βάση το νόμο- χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούν να καλύψουν παρά μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και καμία άλλη δαπάνη, όπως λειτουργικά έξοδα, προμήθειες, καταβολή προνομιακών επιδομάτων κλπ.  Τελικά δόθηκε στη δημοσιότητα  ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2014 με απόφαση 46/2014 της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και επικυρώθηκε με την υπ αριθμό 17528/827/6-3-2014 απόφαση του γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων [5].

 

Μελετώντας  ο καθείς  τα αναγραφόμενα ποσά  στους αντίστοιχους κωδικούς, διαπιστώνει  ότι είναι  ένας χειροποίητος Προϋπολογισμός βουτηγμένος μέσα στο <σάμαλι>, ένα Κίβδηλο   άθυρμα* του τοπικού σαγματισμού. Είναι φανερό και ταυτόχρονα θλιβερό  αυτοί που ανάλαβαν να υλοποιήσουν-διαμορφώσουν τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, χρησιμοποίησαν για μια ακόμη  φορά, την απλή μεθοδολογία της ενακαινακανουνδυολογίας (εκ του «ένα και ένα κάνουν δυο»), μια διαδικασία που αποτελεί την κορωνίδα της διαρκούς απόπειρας ποιμνικοποίησης ή προβατοποίησης των ψηφοφόρων. Γιγνώσκω ταὐτά τινι, ότι με δυσανάβατη  υποκρισία και με κραυγαλέα ανεπιστημοσύνη*,  οι τοιουτοδείς λείχοντες* και έρποντες*  παρουσίασαν με βαυκαλισμό*  τον  τρισδείλαιο* και τρισβέλυκτο*  προϋπολογισμό – <ἄλλως τε και κλαρία καλούσι>*-  που καταγράφει κατ’ εξακολούθηση  με πονηρίδιον τρόπο  ως < ενύπνιον βαττολογίας>*, την απόκρυψη  των ατάκτως ερριμμένων*  εσόδων-εξόδων, τα οποία ἐφεξῆς δημιουργούν τα δημοτικά ελλείμματα, και αναγκάζουν το ήδη Χρεμύλο* δήμο, να παράγει μαζί  με τις μνημονιακές πολιτικές  την σημερινή βαρυδαιμονία*  και την παρακμή στη δημοτική κοινωνία.

Με άλλα λόγια αυτός ο Προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι Προϋπολογισμοί, είναι εικονικοί και ανεκτέλεστοι,  είναι και ήταν μια πυξίδα και ένα εργαλείο με επεοπτεροντικές υποσχέσεις, με λογιστικές λαθροχειρίες – νεοελληνιστή- παπαρολογίες [6].

 

Νυνί,* ας  αρχίσουμε τον Παρατιλμό* <του περίπου της ταυτοκίνησης> των Εσόδων-Εξόδων για να διαπιστώσουμε την αγυρτεία και τις <παντοῖαι*  φενάκες*> του προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος [7].

Έσοδα

Μία πρώτη παρατήρηση είναι ότι παρισινός προϋπολογισμός παρουσίαζε έσοδα 35.173.149,36€. Στις 31-12-2013 τα βεβαιωθέντα έσοδα ήταν 12.490.922,56€ ή το 36% ( σίγουρα τα εισπραχθέντα είναι λιγότερα), δηλαδή είχε μια αστοχία κατά 22.682.226,58 εκατομμύρια ή το 64%, δηλαδή  με απλά λόγια αν είχαν προϋπολογιστεί το 2013 έσοδα 100€, στις 31-12-2013 βεβαιώθηκαν ότι θα εισπραχτούν μόνο τα  36€, δεν μας λένε πόσα από τα 36€ εισπράχτηκαν, το σίγουρο είναι ότι δεν εισπράχτηκαν τα 64€, δηλαδή υπήρξε ένα έλλειμμα εσόδων κατά 64%.

 

Πίνακας 1

Δήμος Πύλου- Νέστορα

Ψηφισθέντα Έσοδα 2013

Διαμορφωθέντα Έσοδα 2013

Βεβαιωθέντα Έσοδα 2013

Ψηφισθέντα Έσοδα 2014

Σύνολο          Εσόδων

35.173.149,36

      26.927.263,30

12.490.922,56

34.199.009,62

                                                    

Σχ.1

Έτσι όπως φαίνεται  από τον προηγούμενο Σχ. 1  για το 2013,  τα βεβαιωθέντα έσοδα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού μόλις και αγγίζει το 35%. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο ανορθολογισμός και η αστοχία των εσόδων είναι η πρώτη αιτία για την δημιουργία ελλειμμάτων, τα οποία με την σειρά τους παράγουν το χρέος και καθιστούν το Δήμο Χρεμύλο* [8]. Αυτό επαναλαμβάνεται  από το 2010-2011 μέχρι το 2013. Για το 2014 τα ψηφισθέντα  έσοδα είναι 34.199.009,62€ δηλαδή  2,815 φορές παραπάνω, σε σχέση με τα βεβαιωθέντα έσοδα του περσινού έτους.. Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια αύξηση των εσόδων, όταν όλοι γνωρίζουν ότι λόγω του μνημονίου η λιτότητα, η ύφεση και η ρευστότητα  θα συνεχιστούν;

Ατταταί – Ατταταί,  τα δημοτικά κοπίδια πρέπει να προταθούν για το βραβείο Μικρόνοιας*.

Τακτικά έσοδα:

Ο  παρακάτω πίνακας.2  φανερώνει ότι τα τακτικά έσοδα ως προβλέψιμες πηγές εσόδων, βοηθούν στο καλύτερο προγραμματισμό και στην πληρέστερη οργάνωση των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών του δήμου. Επομένως  για να υπάρξει αξιόπιστος προγραμματισμός και  εύρυθμη  οργάνωση των δραστηριοτήτων του, θα έπρεπε τα τακτικά έσοδα να μην παρουσιάζουν απόκλιση μεταξύ των ψηφισθέντων, των βεβαιωθέντων και των εισπραχθέντων (δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι  είναι χαμηλότερα των βεβαιωθέντων).

Πίνακας 2

Δήμος Πύλου- Νέστορα

Ψηφισθέντα Τακτικά Έσοδα 2013

Διαμορφωθέντα Τακτικά  Έσοδα 2013

Βεβαιωθέντα Τακτικά Έσοδα 2013

Ψηφισθέντα Τακτικά Έσοδα 2014

Σύνολο Τακτικών   Εσόδων

6.439.200,04

 

       3.706.487,33€

 

4.832.487,33

 

4.925.319,28

 

 

Είναι ορατό  σε όλους τους δημότες  ότι στο δήμο επικρατεί η προχειρότητα  στο προγραμματισμό και τσαπατσουλιά στις  δραστηριότητες του. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η απόκλισης της τάξης των 1.606.712,71  μεταξύ ψηφισθέντων εσόδων 2013 και βεβαιωθέντων εσόδων 2013 (Σχ.2).

Σχ..2

 

Διαφορετικά, τα βεβαιωθέντα έσοδα στις  31-12-2013  αποκλίνουν  από τα ψηφισθέντα του 2013 κατά 25% (Σχ 2.1).

Σχ.2.1

 

Αυτό το δεδομένο δέσμευσε το  προϋπολογισμό του 2014  και ανάγκασε τα δημόσιτα  σαΐνια   να παρουσιάσουν τα  ψηφισθέντα έσοδα  μειωμένα  κατά 1.504.889,76€,  σε σχέση  με τα τακτικά έσοδα του 2013. Η μείωση των τακτικών εσόδων περιόρισαν περεταίρω την χρηματική αυτονομία του  δήμου, με άλλα λόγια αυτή η μείωση των τακτικών εσόδων, από την μια θα τον εξαρτήσει περισσότερο  από τις Δημόσιες επιχορηγήσεις  και από την άλλη θα παραγάγει  την  προχειρότητα  στο προγραμματισμό και τη τσαπατσουλιά στις  δραστηριότητες του.

Ο  Δείκτης Αυτονομίας (ΔΑ)

Τ γ’ ἔργῳ του προϋπολογισμό 2014,  πλαθουργεί  τη χρηματική  αιχμαλωσία και το περιορισμό  της αυτονομία του δήμου, καθόσον το  επιβεβαιώνει  και  ο  Δείκτης Αυτονομίας (ΔΑ). Αυτός ο δείκτης δείχνει το ποσοστό συμμετοχής των  ψηφισθέντων τακτικών εσόδων 2014  στο Σύνολο των εσόδων 2014. Όσο μειώνεται η τιμή του δείκτη, από την μια  περιορίζεται η αυτοδυναμία του δήμου και αυξάνεται η εξάρτηση του από τις Δημόσιες επιχορηγήσεις και από την άλλη συρρικνώνεται ο οικονομικός  προγραμματισμός  των δραστηριοτήτων και των υποχρεώσεων του  με βάση  τα τακτικά  έσοδα [9].  Ο Δείκτης Αυτονομίας (ΔΑ).= 4.925.319,28/ 34.199.009,62 = 14,4%.  Είναι φανερό ότι  ο συγκεκριμένος δείκτης είναι πάρα πολύ χαμηλός, που σημαίνει ότι  ο προγραμματισμός και οι δραστηριότητες του δήμου εξαρτώνται από τις δημόσιες επιχορηγήσεις κατά  85,6%. Είναι ήδη δημοσιευμένο ότι οι δημόσιες επιχορηγήσεις που έχουν εγγραφεί στο κρατικό προϋπολογισμό 2014,  έχουν  μειωθεί δραστικά  λόγο μνημονίου. Η εξάρτηση από τις κουρεμένες  δημόσιες επιχορηγήσεις  καταδεικνύει με μαθηματική ακρίβεια, αφενός το λουκέτο στο δήμο και  αφετέρου επιταχύνει την  φτωχοποίηση  της  δημοτικής  κοινωνίας.… Εικότως*, η  τοπική κομματοκρατία, έχοντας ιππεύσει επί του  δήμου,  μετέβαλε τους τοπικούς πολιτικούς καμποτίνους* σε δυνάστες της  σύνολης  δημοτικής κοινωνίας.  

Συνεχίζεται…….

ΥΓ1: ΕρωτώΓιατί κατεβάσατε από το  http://www.pylosnestor.gr/portal/index.php/homeτο Πρόγραμμα δράσης 2014. Προϋπολογισμός  Έσοδα- Έξοδα και Τεχνικό πρόγραμμα 2014 ;  Πληροφορώ κάθε ενδιαφερόμενο ότι τα εν λόγο έγραφα ήταν αναρτημένο μέχρι τις 5 /2/ 2014, καθόσον εκείνη την ημέρα τα <αντέγραψα >.

ΥΓ2: Οι  Ανημιωβολιαίοι* αγλυκόποδες* οσφυοκάπτες για να μην διαδίδουν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι υβριστικές, συνεχίζω να παραθέτω αφιλοκερδώς “το λεξικό του άρθρου”, αφενός για να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν τα  «κούτσουρα απελέκητα» του Δ. Μελάθρου και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι και αφετέρου να καλυτερεύσουν το προσωπικό τους  δείκτη : «γλωσσικής και πνευματικής καλλιέργειας».

  Λεξικό του άρθρου

Βεβαιάξ=πο, πο! Αριστοφάνης- “Βάτραχοι”

άεθλος αάατος  εκτετέλεσται=(Oδύσσεια, χ5)= «O  άθλος  ο φοβερός, ο άβλαπτος έχει ήδη εκτελεστεί». 

Τζέμμα= gemma=μπουμπούκι- άτομο πράγμα ή τοποθεσία με σπάνιες ομορφιέςκαι μοναδικά πλεονεκτήματα

Ημαθόεις [άμαθος (ΙΙ) + παραγ. κατάλ. –όεις] = αμμουδερή

Κῦδος=η δόξα

Ανεμαζωξάρης= Αυτός που ήλθε από άλλο χώρο ως μισακάρης (ο <λείχων και έρπων> από το χώρο της Ντορίνας στο χώρο του σάγματος, ο Σέμπρος.

Ψολοκομπιάς=Καυχησάρης αλαζόνας, ψόλος(καπνός )+κομπάζω

Αβδηρισμό = Ανοησία, ματαιοδοξία

Αθεμιτοπραγία< αθέμιτος + -πραγής < πράττω = η αθέμιτη, παράνομη πράξη, παρανομία.

Άθυρμα= παιχνίδι, μαριονέτα 

Ανεπιστημοσύνη =επιστημονική ανεπάρκεια

Τοιουτοδείς=τέτοιου είδους 

Λείχοντες* και έρποντες (από το λείχω= γλύφω και έρπω= σέρνομαι με την κοιλιά) = οι γλείφτες και οι κινούμενοι έχοντας, εκούσια, όλο το σώμα τους σε επαφή με το έδαφος. 

Βαυκαλισμός= Το νανούρισμα, το παραμύθιασμα. Το να καθησυχάζουμε κάποιον με απατηλές υποσχέσεις και ελπίδες .

τρισδείλαιος=τρισάθλιος             

τρισβέλυκτος=αποτρόπαιος

Κλαρία καλούσι= έχει κλητεύσει γραπτές ομολογίες χρέουςΒίοι Παράλληλοι/Άγις και Κλεομένης Πλούταρχος, [13.4]

Ενύπνιον βαττολογίας=όνειρο φλυαρίας

Ατάκτως ερριμμένα=αταξία, ακαταστασία

Χρεμύλος= πνιγμένος στα χρέη (το όνομα είναι επινόηση του Αριστοφάνη, από τις λέξεις χρέος + αιμύλω = απατώ),

Ατταταί= Μα το Δία…

Βαρυδαιμονία= δυστυχία

έπεα πτερόεντα = λόγια του αέρα, φληναφήματα, πομφόλυγες 

τῷ γ’ ἔργῳ=στην πραγματικότητα 

Νυνί= και τώρα 

Παρατιλμός =ξεπουπούλιασμα, μάδημα 

Παντοῖας = οποιοσδήποτε, καθένας 

Φένακες= ήταν γνωστοί κάποιοι δαίμονες, τους οποίους επικαλούνταν και ζητούσαν τη βοήθειά τους οι αρχαίοι Αθηναίοι όσες φορές επιθυμούσαν να εξαπατήσουν κάποιον άνθρωπο. Το όνομά τους ετυμολογείται από τη λέξη φενάκη = περούκα και μεταφορικά απάτη, ψευτιά: στον ενικό φέναξ = απατεώνας. 

Μικρόνοιας=η έλλειψη ευστροφίας και ευρύτητας πνεύματος, χαζομάρα.   

Κμποτίνος = ασήμαντος

Εικότως : κατά λογικό και εύλογο τρόπο, Επομένως

Ανημιωβολιαίος=Τιποτένιος της δεκάρας 

Αγλυκόπους = στραβοπόδης 

Πηγές

[1] http://books.google.gr/books? Ilias:

[2] http://ithominews.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9345.html http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_10.html http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1691.html http://www.arxaiaithomi.gr/2014/02/10                                                               Η συνευωχία της σαγματοκατασκεύαστης παρακατιανής. Συνευθυμία εν συμποσίω στο ψέμα: « όχι χρίμα και στηρίξεις» Λαέρτης ο Πύλιος

[3].http://www.pylosnestor.gr/portal/index.php/home

[4] http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/oi-24-dimoi-pou-etoimazontai-na-valoun-louketo? 

[5]static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΞ4Ω1Βyperdiavgeia.gr/decisions/downloadPdf/

[6] http://www.gargalianoi.com/2011/06/08  http://www.arxaiaithomi.gr/2012/02/29/omounarxostoudimoupylounestorosg/ http://attikanea.blogspot.gr/2012/02/blogpost_3488.htmlwww.arxaiaithomi.gr/?p=53320 Τα κανόνια του Ναυαρίνου  Ο Μούναρχος* του δήμου Πύλου- Νέστορος για δεύτερη χρονιά «Είπε… Ξείπε» Λαέρτης ο Πύλιος Φεβρουαρίου 29th. Ζω στο δήμο του ΕίπαΞείπα Λαέρτης ο Πύλιος

[7] Πρόγραμμα δράσης 2014. Έσοδα- Έξοδα 2014/2/5  http://www.pylosnestor.gr/portal/index.php/home   

[8]  http://ithominews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8849.html http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2013/01/5-online-28-2013_29.html http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5385.html  Χρεμύλος* ο δήμος Πύλου Νέστορα Λαέρτης ο Πύλιος

[9] www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff…/kya50698_02122011. Οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού των δήμων

Φίλε μου,

 Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλή  υγεία.

Αναλύω  το  ρυπαρό προϋπολογισμό 2014 του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθόσον μολύνει ανίατα το “δημοτικό κοινωνικό ιστό”.

Ελπίζω  με τις ταπεινές αναλύσεις μου να βοηθήσω  αφενός  τις υγιείς δυνάμεις να ξεσκεπάσουν και να ελευθερώσουν το δήμο από τις τοπικές ολιγαρχικές συμμορίες και τους συγκατανευσιφάγους και αφετέρου στους καιρούς τους ύστατους , εύχομαι  ολόψυχα οι συνδημότες μου, να τις διαβάσουν και όταν θα πάνε να ψηφήσουν, να  βρουν εκεί  στις κάλπες κάπου έναν καιάδα  να τους γκρεμοτσακίσουν.

 

ΥΓ:  Λόγω  μακροσκελότητας του άρθρου το παρουσιάζω σε συνέχειες.

 

Με επικούρειους χαιρετισμούς

Λαέρτης ο Πύλιος

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>