«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ανυπακοή στην πολιτική της σιωπής για εγκλήματα που πράττονται εν ονόματι της δημοκρατίας χειροκροτείται από το κοινό.

Τζον Κυριακού Το έγκλημα της αλήθειας

Μετά την ιστορία των Wikileaks, έρχεται ένα ντοκιμαντέρ που θα ταράξει για ακόμη μια φορά το αμερικανικό κατεστημένο αφηγούμενο την ιστορία του φυλακισμένου πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριάκου.

Ο πρώην πράκτορας της CIA που αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μπους κατέφευγε σε βασανιστήρια για να αναγκάσει τους κατηγορουμένους για τρομοκρατική δράση να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες, γίνεται ο πρωταγωνιστής του «Silenced».

Το ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις ζωές Αμερικανών μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος από τον βραβευμένο σκηνοθέτη James Spione και με παραγωγό την γνωστή ηθοποιό Susan Sarandon αναμένεται να ταράξει τα νερά.

 

Τέσσερις «εσωτερικοί πληροφοριοδότες» αποκαλύπτουν τις πιο σκοτεινές πλευρές της μάχης που δίνει η Αμερική κατά της τρομοκρατίας επιβεβαιώνοντας πως το να λέει κανείς την αλήθεια γίνεται η πιο επικίνδυνη πράξη.

Μέσα από πρωτοσέλιδα εφημερίδων και μπροστά στα μάτια των Αμερικανών πολιτών αποκαλύπτονται οι πιο δραματικές αλήθειες για τις πολιτικές εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την μυστικότητα των ενεργειών της.

Ο Τζον Κυριακού μιλά στον «Εθνικό Κήρυκα» για τη ζωή στη φυλακή

Συμπαράσταση

Ερωτηθείς για τη συμπαράσταση, είπε: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές μου. »Εγώ -συνέχισε- ήμουν πάντα υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, αλλά αυτό το διάστημα είμαι πιο υπερήφανος από ποτέ. Ολη η Κοινότητα άνοιξε τις αγκάλες, ενώ πολλοί έβαλαν ακόμη και το χέρι στην τσέπη τους. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται μόνο για μένα και το μέλλον μου, αλλά και για το μέλλον της χώρας. Λαμβάνω καθημερινά 40 με πενήντα γράμματα και αυτό μου δίνει κουράγιο να προχωρήσω στη ζωή. Από τότε που ήρθα εδώ έχω λάβει περισσότερα από πέντε χιλιάδες γράμματα και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ασχολούμαι με τις απαντήσεις. Πολλά άτομα όρθωσαν το ανάστημά τους, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και ο Νίκος Μούγιαρης, ιδρυτής του Ελληνοαμερικανικού Ηγετικού Συμβουλίου, τον οποίο δεν τον συνάντησα ποτέ.

»Εγώ επικοινωνώ κάθε μέρα με την σύζυγό μου και μια μέρα με ρώτησε εάν γνωρίζω τον Νίκο Μούγιαρη και μου είπε ότι είναι στέλεχος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και μόλις μας έστειλε μια επιταγή πέντε χιλιάδων δολαρίων», επεσήμανε, για να τονίσει ότι η δωρεά αυτή τους έδωσε τη δυνατότητα να γλυτώσουν το σπίτι τους. «Ο Νίκος Μούγιαρης μας έστειλε και άλλες πέντε χιλιάδες δολάρια και ένεκα της γενναιοδωρίας του καταφέραμε να πληρώσουμε του φόρους για όλο τον χρόνο.

Το Ελληνοαμερικανικό ηγετικό συμβούλιο ανέλαβε μια εκστρατεία μέσω του διαδικτύου και κατάφερε να συγκεντρώσει 32.000 υπογραφές στο υπόμνημα υπέρ του Κυριακού. »Ηταν απίστευτη η υποστήριξη και συμπαράσταση και μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Ποτέ δεν αισθάνεσαι τόσο μόνος στη ζωή σου, όσο όταν έρχεται το FBI και σε συλλαμβάνει», συμπλήρωσε.

«Μεγάλη ήταν και η συμπαράσταση του 438ου Τμήματος της AHEPA, με έδρα την κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης στο Falls Church της Βιρτζίνια. Αυτοί είναι πράγματι αδέλφια μου, ο Γκας Μόσχος, που είναι 87 ετών, με βοήθησε όσο κανείς άλλος και το λεξιλόγιό μου είναι φτωχό να εκφράσει τα αισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη. Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου Σάββας ήταν εξαιρετικός. Μου στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, προσεύχεται για την οικογένειά μου και υποσχέθηκε να με επισκεφθεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Τζιμ Γρηγοράκης ο οποίος είναι φίλος του πατέρα του τον επισκέπτεται συχνά και του στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα. Ο Αλεξ Γεωργιάδης, μέλος της AHEPA που κατάγεται από την Κύπρο, με την οικογένειά του ήταν πολύ θερμοί υποστηρικτές του. Ο πατέρας του, ο οποίος ηγείται της χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Πίτσμπουργκ, προσπαθεί να δημιουργήσει θέση εργασίας όταν εκτίσει την ποινή του και αυτό του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει την ζωή.

«Ο Δρ. Γεωργιάδης ανεγείρει νοσοκομείο στην Κύπρο και πριν τη σύλληψή μου συνεργαστήκαμε για την ανέγερση νοσοκομείου στην Κολομβία και θα συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει για την ανέγερση νοσοκομείων σε όλον τον Κόσμο», πρόσθεσε. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν έλειψαν και οι απογοητεύσεις. Μετά τη σύλληψή του έπρεπε να είχε πολιτική στήριξη.

«Το “Silenced” δεν είναι απλά ένα ντοκιμαντέρ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τζον Κυριάκου με επιστολή που έγραψε από τις φυλακές του Loretto. «Είναι μια πράξη πατριωτισμού και μια δουλειά με την οποία είμαι περήφανος που σχετίζομαι», τόνισε.

Τι διακυβεύεται όμως πραγματικά;

Χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης του Τζον Κυριάκου ως υπέρμαχο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανυπακοή στην πολιτική της σιωπής για εγκλήματα που πράττονται εν ονόματι της δημοκρατίας χειροκροτείται από το κοινό.

Αιτία αυτής της προσέγγισης είναι η επικράτηση μιας γενικότερης αίσθησης της κοινής γνώμης πως οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος λειτουργούν τελικώς ως αρωγοί της Δικαιοσύνης.

Στον 20ο αιώνα με τις διαδοχικές συγκρούσεις, την τρομοκρατία, τον ψυχρό πόλεμο και την πτώση του «υπαρκτού» σοσιαλισμού, το θέμα των ατόμων που καταγγέλλουν την διαφθορά είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, η διασφάλιση και προάσπιση των δικαιωμάτων του κοινωνικού συνόλου ως μια διαδικασία σύστασης της κοινωνίας με δημοκρατικά χαρακτηριστικά ήρθε στην επιφάνεια με το ζήτημα της προστασίας ή μη των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

«Έχω μάθει με σκληρό τρόπο πόσο κρίσιμη είναι η πράξη της καταγγελίας για την εξυγίανση της δημοκρατίας μας, για την διατήρηση της δύναμης της χώρας μας και για τη διασφάλιση του απαραβίαστου του συντάγματός μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκου.

Η συνέχεια στους παρακάτω συνδέσμους.

http://www.ekirikas.com/

http://www.kathimerini.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ανυπακοή στην πολιτική της σιωπής για εγκλήματα που πράττονται εν ονόματι της δημοκρατίας χειροκροτείται από το κοινό.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>