«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και πρωθυπουργός του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ του την ΕΛΛΑΔΑ… απεφάνθη ότι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην περιθάλψει!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Χ.Ράιχενμπαχ: Προτεραιότητα η πρόσβαση όλων των Ελλήνων στο σύστημα Υγείας

Ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ραϊχενμπαχ (Δ) ενημερώνεται για την πρόοδο των έργων κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοτάξιο και τις Σήραγγες των Τεμπών.

 

«Η καθολική πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στο σύστημα υγείας είναι προτεραιότητά μας», τόνισε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στα Τέμπη.

«Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και κοστίζει, ωστόσο είναι προτεραιότητά μας και αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης της υγείας να διασφαλίσει καθολική πρόσβαση για όλους», επισήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Task Force.

Ο κ. Ράιχενμπαχ συμπλήρωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μελετούν την υιοθέτηση θετικών μοντέλων από άλλες χώρες για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό σύστημα υγείας.

«Πολύ σύντομα θα δούμε φως στο τούνελ»

«Η παρουσία μου εδώ είναι συμβολική σε δύο επίπεδα. Δείχνει ότι η επιμονή σε αυτό που θες να πετύχεις, αποδίδει. Επίσης, βρισκόμαστε σε ένα τούνελ και τόσες φορές οι Έλληνες έχουν μιλήσει για την ανάγκη να δουν φως στο τούνελ. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα το δούμε» υπογράμμισε ο κ. Ράιχενμπαχ. Ο ίδιος τόνισε ότι «οι αυτοκινητόδρομοι είναι πολύ σημαντικές επενδύσεις, οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα σήμερα» και πρόσθεσε ότι θα διατεθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία και 750 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα έργα των αυτοκινητόδρομων.

«Οι δρόμοι και τα τούνελ μάς ενώνουν, μας βοηθούν να επικοινωνούμε και να ξεπεράσουμε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους πολίτες «που από το δικό τους υστέρημα έχουν δώσει ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης» και χαρακτήρισε τον κ. Ράιχενμπαχ «έναν από εμάς».

Ο κ. Χυσοχοΐδης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι στη θέση Πυργετός θα κατασκευαστεί συμπληρωματικός κόμβος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων στον δήμο Τεμπών και στα παράλια του δήμου Αγιάς. Το κόστος του κόμβου θα είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και θα διατεθεί συμπληρωματικά των πιστώσεων, που έχουν ήδη δοθεί στον παραχωρησιούχο για το έργο.

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου περιλαμβάνει την κατασκευή των νέων τμημάτων Ευαγγελισμός-Ραψάνη και Πλαταμώνας-Σκοτίνα. Με την κατασκευή του τμήματος Ευαγγελισμός-Ραψάνη παρακάμπεται η κοιλάδα των Τεμπών, ενώ με την κατασκευή του τμήματος Πλαταμώνας-Σκοτίνα παρακάμπτονται οι στροφές στον Πλαταμώνα Πιερίας. Ο χρόνος που θα απαιτείται για τα οχήματα, προκειμένου να διανύσουν το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού, υπολογίζεται ότι θα είναι μειωμένος κατά 30 λεπτά.

Το νέο τμήμα θα έχει συνολικό μήκος 24 χιλιόμετρα, τα 11 από τα οποία αφορούν τρεις διπλές σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα και τα υπόλοιπα ανοιχτό αυτοκινητόδρομο. Το έργο έχει υλοποιηθεί συνολικά σε ποσοστό 76%. Οι σήραγγες Τ1 και Τ2 στο ύψος των Τεμπών, μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων αντίστοιχα, έχουν ολοκληρωθεί πλήρως σε επίπεδο διάνοιξης και τελικής επένδυσης. Η σήραγγα Τ3 στον Πλαταμώνα, μήκους 2,8 χιλιομέτρων, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 93% ως προς τη διάνοιξη (υπολείπονται 60 μέτρα για διάνοιξη στον κλάδο προς Θεσσαλονίκη και 300 μέτρα στον κλάδο προς Αθήνα) και 76% ως προς την τελική επένδυση. Και στις τρεις σήραγγες είναι σε εξέλιξη οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Σημειώνεται ότι οι σήραγγες θα έχουν 10,75 μέτρα πλάτος ασφάλτου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην κάθε κατεύθυνση. Κάθε σήραγγα θα συμπληρώνουν δύο κτίρια, ένα σε κάθε πλευρά εισόδου, από όπου θα γίνεται ο έλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή 20 γεφυρών, από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι μισές. Τέλος, τα έργα ανοιχτής οδοποιίας έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 45%. Εμπόδιο αποτελούσαν για καιρό απαλλοτριώσεις 40 στρεμμάτων πριν από τη σήραγγα Τ3, που θα αποφέρουν 1,5 χιλιόμετρο ανοιχτού δρόμου. Οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης φαίνεται πάντως ότι θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Μαρτίου, ωστόσο πιθανή καθυστέρησή τους θα οδηγήσει και σε καθυστέρηση παράδοσης του έργου.

Οι εργασίες είναι αναπτυγμένες στο 80% λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά την πλήρη ανάπτυξή τους από τον Απρίλιο και μετά θα απασχολούνται 1.500 άτομα ως προσωπικό. Τον Δεκέμβριο του 2015 αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση δευτερεύουσες οδοί και ο ΣΕΑ Νίκαιας.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη των κ. Ράιχενμπαχ και Χρυσοχοΐδη στις εργασίες της σήραγγας Τ3, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις υψηλές τιμές των διοδίων. «Το πρόβλημα της τιμής των διοδίων είναι εξαντλητικό για την κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός. «Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να βγει κανείς από μια τόσο δύσκολη κατάσταση» απάντησε ο κ. Ράιχενμπαχ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών, δημοσίων Αρχών και παραχωρησιούχων «σύνθετες, οπότε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν οι παραχωρησιούχοι να συμφωνήσουν σε κάτι πιο ευνοϊκό για τον πληθυσμό».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «τα διόδια δεν πηγαίνουν στην τσέπη κανενός, αλλά στην κατασκευή του έργου» και χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο «να πληρώνουν όλοι οι πολίτες δημόσια αγαθά, που χρησιμοποιούν ορισμένοι».

Σημειώνεται ότι θα δημιουργηθούν δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον Ευαγγελισμό και στο νέο κόμβο του Πλαταμώνα. Επίσης, το υπουργείο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζει την εισαγωγή τέλους διοδίων για τις εταιρείες, που κάνουν μεταφορές (κατά αντιστοιχία των τελών λιμανιών και αεροδρομίων).

http://www.kathimerini.gr/

 

Μοιραστείτε το!

2 comments to Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και πρωθυπουργός του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ του την ΕΛΛΑΔΑ… απεφάνθη ότι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην περιθάλψει!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

  • ΜΑΡΙΖΑ

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ………..
    ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΩ.

    • Αγαπητή φίλη είμαι στην κατάταξη μεταξύ των πρώτων πέντε ως επικίνδυνη ιστοσελίδα!!!!! Κάνουν τα πάντα μέρα παρά μέρα να ρίχνουν την ιστοσελίδα, δεν ξέρω τι άλλο θα χρησιμοποιήσουν;;;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>