«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι πολιτικοί απατεώνες προεκλογικά ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ το λαό!

Η Σαλώμη ο Σαμαράς θα έπρεπε να διαπρέψει στο θέατρο! Δεν λέει στον Ελληνικό λαό πόσα θα δώσει και ποιες εννοεί αδύνατες η ευαίσθητες ομάδες;;; Γιατί θέλει να λαδώσει τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ του!

Πάτησε πόδι ο Σαμαράς: Δεν υποχωρούμε για το πρωτογενές πλεόνασμα! Ουαχα! χουχα

  Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους & χαμηλοσυνταξιούχους, προχώρησε ο πρωθυπουργός

Η τρόικα απεφάνθη για το πλεόνασμα: Λεφτά πρώτα στην ανάπτυξη και μετά σε κοινωνικές ομάδες, (του ΚΟΛΟΥ τα ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ, μαζί με την ΚΑΤΟΧΙΚΗ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κοροϊδεύουν το Ελληνικό λαό)!

Επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Στο μεταξύ, επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να κλείσει η συμφωνιά με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η συμφωνία αυτή θα εστιάσει κυρίως σε θέματα διαρθρωτικά, όπως περιγράφονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, π.χ. στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Όπως επεσήμανε έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Παράλληλα, πρόσθεσε μετά τη λήξη του χθεσινού Ecofin, την ευρεία «γκάμα» των προαπαιτούμενων δράσεων που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι για το 2013 υπήρχαν 896 προαπαιτούμενες δράσεις, εκ των οποίων υλοποιήθηκε το 79%.

Πιέζουν για το πλεόνασμα

Έμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διανομή «κοινωνικού μερίσματος» βάζει η τρόικα.

Η τρόικα απεφάνθη για το πλεόνασμα: Λεφτά πρώτα στην ανάπτυξη και μετά σε κοινωνικές ομάδες

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αφενός πιέζουν για να… συμπιεστεί το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 που θα διανεμηθεί εφέτος και αφετέρου «γκρινιάζουν» για τη διάθεσή του μόνο σε ενστόλους και χαμηλοσυνταξιούχους, ζητώντας να δοθούν κεφάλαια για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Πάντως χθες από τς Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως το 70% του ποσού που θα είναι διαθέσιμο από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα.

Ειδικότερα από το Μνημόνιο προκύπτει ότι υπάρχει η δυνατότητα διανομής υπό μορφή «κοινωνικού μερίσματος» του 70% της υπέρβασης του στόχου για το πλεόνασμα του 2013.

Πέρυσι είχε τεθεί στόχος για μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα. Εφόσον το πλεόνασμα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ, θεωρητικά, υπάρχει η δυνατότητα να διανεμηθεί «κοινωνικό μέρισμα» 1,05 δισ. ευρώ. Ομως υπό τις πιέσεις της τρόικας πιθανότατα το ποσό θα είναι τελικά μικρότερο.

Οι στόχοι

Κι αυτό γιατί ζητά πριν προσδιοριστεί το ύψος του «κοινωνικού μερίσματος» να διασφαλιστεί ότι η διανομή του δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014. Δηλαδή πρώτα να εξασφαλιστεί ότι το φετινό πλεόνασμα θα είναι 2,9 δισ. ευρώ και στη συνέχεια το ποσό που θα απομείνει να μπορεί να διανεμηθεί.

Επιπρόσθετα έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόταση για διάθεση μέρους του πλεονάσματος για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων που συζητούνται ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες (στα τέλη Ιανουαρίου φθάνουν τα 4,63 δισ. ευρώ), ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Για το θέμα κυβερνητικός παράγοντας υποστήριζε χθες ότι η επιλογή για το πώς θα διανεμηθεί το ποσό που θα προκύψει είναι καθαρά θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 δεν είναι το μόνο πεδίο της διαπραγμάτευσης που παρατηρούνται σημαντικές διχογνωμίες με την τρόικα.

Ασυμφωνία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για μία σειρά ζητήματα όπως το δημοσιονομικό κενό του 2015, τα εργασιακά, οι απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και οι παρεμβάσεις που περιέχονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι σε θέματα όπως για παράδειγμα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω και θα καταστεί προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Εξάλλου, χθες ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι δεν αλλάζει τίποτε με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τουλάχιστον έως τον Ιούνιο, πρόταση όμως που δεν έχει αποδεχθεί η τρόικα. Για το ποσοστό ιδιοκτησίας των φαρμακείων, τους είπε ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής και επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν είναι φαρμακοποιοί.

Οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε νέα απεργία την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

 http://news247.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>