«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η περι Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη

Άρης Πετάσης
Agora Dialogue

Wires 2 infront of cloudy restricted area 1a LLΤο παρόν αποτελεί συνέχεια του άρθρου μου για την επικοινωνιακή απάτη του “εφικτού.”

Τελευταία βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνιακής απάτης από επικοινωνιολόγους και έμμισθους εκπροσώπους για δημιουργία ψεύτικης ευφορίας και ενθουσιασμού γύρω από δήθεν επικείμενο άνοιγμα της Αμμοχώστου, αγνοώντας τις κρυστάλλινες θέσεις της Τουρκίας και τα ανταλλάγματα που ζητά.  Οι ίδιοι κύκλοι δημαγωγούν εκμεταλλευόμενοι τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες του Δημάρχου Αμμοχώστου και των συνεργατών του υπέρ μιας καθαρής επιστροφής ολόκληρης της πόλης.

Επικοινωνιακή απάτη 1:

 

“H Τουρκία σύντομα θα ανοίξει την Αμμόχωστο.”  Οι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν καλά (αλλά το κρύβουν) πως για την Τουρκία δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Αμμοχώστου.  Μιλούν μόνο για την περιοχή των Βαρωσίων και ζητούν απαράδεκτα ανταλλάγματα.  Ουδέποτε αναφέρουν την “διοικητική περιοχή του Δήμου της Αμμοχώστου.”  Δύο λόγια τώρα και για τα συγκριτικά μεγέθη των δύο περιοχών:  α.) η συνολική έκταση της Αμμοχώστου καλύπτει 38.2 τ. χιλ ενώ β.) η έκταση των Βαρωσίων καλύπτει μόλις 6,4 τ. χιλ (δηλαδή ποσοστό 16,75% της διοικητικής περιοχής του Δήμου  Αμμοχώστου.)  Οι Τούρκοι μιλούν για περιοχή ίση περίπου με τον Πρωταρά που βασικά θα είναι περικυκλωμένη από Τούρκους και χωρίς μέλλον.  Γι’ αυτά τα 6.4 τ.χλ απαιτούν καταστροφικά για το μέλλον μας ανταλλάγματα τα οποία η προπαγάνδα αποκρύπτει.

Επικοινωνιακή απάτη 2: 

“Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα σώσει την οικονομία της Κύπρου, γιατί θα ανοίξει απεριόριστος αριθμός θέσεων εργασίας, κ.ο.κ.”  Η περιοχή των Βαρωσίων αποτελεί το 0.0007% της συνολικής έκτασης της Κύπρου που φθάνει τις 9,251 τ.χλ.  Πουθενά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ένα τέτοιο ποσοστό έκτασης (0.0007% του συνόλου) μπόρεσε να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας.  Ούτε κατά διάνοια—ακόμα και εάν το Βαρώσι ήταν το SaintTropez, το Acapulco ή το Copacabana.  Η προπαγάνδα ξεχνά να αναφέρει πως με την “λύση” θα νομιμοποιηθούν προς εκμετάλλευση από τους Τούρκους 3,355 τ.χλ. κλεμμένης γης μας μαζί και οι παραλίες της Κερύνειας, Μόρφου και Καρπασίας οι οποίες υπό την τουρκική τους πλέον  μορφή θα ανταγωνίζονται αθέμιτα το Βαρώσι και τις άλλες περιοχές.  Απλά δημιουργείται μια επικοινωνιακή πλάνη με σκοπό να επηρεαστούν οι Αμμοχωστιανοί και άλλοι υπέρ του υπό διαμόρφωση νέου σχέδιο Ανάν.   

Επικοινωνιακή απάτη 3:

“Θα εισρεύσει απεριόριστο  χρήμα από ξένους,” και κυρίως από την Αμερική, για να στηρίξουν τη “λύση.”  Εδώ πρόκειται και για πλάνη αλλά και για  καθαρό ψεύδος, γιατί μόλις οι εκπρόσωποί μας υπογράψουν το νέο σχέδιο Ανάν το μόνο πράγμα που θα πάρουν ως αντάλλαγμα είναι μιαν άθλια και κατάμαυρη αναφορά του ονόματος στους στην βιβλιογραφία των χαμένων πατρίδων. Πάντως, η Κύπρος δωρεές δεν πρόκειται να πάρει.  Τα όσα συνέβησαν το 2004 είναι άκρως διαφωτιστικά σε ό,τι αφορά το θέμα μας.  Τότε ο κύριος Günter Verheugen, Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, έσερνε τον χορό υποσχέσεων με τίτλο, “ξένη οικονομική στήριξη για λύση στην βάση του σχεδίου Αναν.” Προς τον σκοπό εξεύρεσης χρημάτων μίλησε στις 15 Απριλίου, 2004 (δηλαδή πριν από το δημοψήφισμα) στο “Συνέδριο Δωρητών” όπου και θα κατέγραφε τα ποσά ανά δωρητή.  Τελικά, δεν βρήκε δωρητή για να καταγράψει ένα άξιο λόγου ποσό δωρεάς!  Καμιά χώρα δεν ήθελε να φορολογήσει τους πολίτες της, για να κάνει δωρεά στην Κύπρο. Φανταστείτε τώρα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τι θα γίνει.  Υπενθυμίζω πως στις 15 Μαρτίου 2013 το κούρεμα πτώχευσε τον λαό μας κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα χωρίς καμιά ξένη χώρα να χάσει τον ύπνο της.

Επικοινωνιακή απάτη 4:

“Θα βοηθήσουν αντικειμενικοί μεσολαβητές για να πάρουμε την Αμμόχωστο.”  Το ίδιο ακούγαμε και το 2004 όταν η προπαγάνδα παρουσίαζε τον κ. Verheugen σαν στενό φίλο της Κύπρου.  Ας δούμε τι είπε σε τίτλο της η έγκριτη Γερμανική  Spiegel (23.10.2006) δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα: “Ο  Verheugen πέφτει από την υπόληψη:  Πολιτικό σκάνδαλο χτυπά την Ευρωπαϊκή Ένωση.”  Ένας άλλος  “αντικειμενικός” διπλωμάτης, “στενός φίλος” της Κύπρου του 2004, ήταν και ο Αμερικάνος Matthew Bryza.  Ας δούμε τι γράφει στην Αμερικανική εφημερίδα “Wall street Journal”  (16.08, 2008) ο δημοσιογράφος Jay Solomon (4 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν.)  Γράφει πως αφού πήρε την θέση του “Αμερικανού Απεσταλμένου στον  Καύκασο,” ο κύριος Bryza, άρχισε να ενθαρρύνει τον Mikhail Sackashvilli, πρόεδρο της Γεωργίας, να επιτεθεί κατά του Ρωσικού στρατού με την “υπόσχεση” πως θα τον στήριζε η Αμερική.  Η Γεωργία πίστεψε και έκανε αυτή την τρέλα στις 7 Αυγούστου, 2008.  Ο Ρωσικός στρατός αντέδρασε και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε, στις 12 Αυγούστου, 2008, 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τυφλίδα, με τον Bryza να μην βρίσκεται πουθενά για να βοηθήσει τους Γεωργιανούς ως υποσχέθηκε σαν “φίλος” τους.  Υπήρχε και τρίτος “αντικειμενικός μεσολαβητής” το 2004, το όνομα του οποίου δεν έρχεται τώρα στην μνήμη μου, που μετά το Ανάν βρέθηκε στην φυλακή για κάποια παρανομία.

Επικοινωνιακή απάτη 5:

Ξένοι προπαγανδίζουν το θέμα “Αμμόχωστος” στο εξωτερικό και οι εδώ έμμισθοι αμέσως μεταδίδουν την είδηση σαν “πληροφορίες από έγκυρες πηγές του εξωτερικού.”  Για σκοπούς πειστικότητας και τεχνητού ενθουσιασμού οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν και γνωστά ονόματα πρώην επισκεπτών στο Βαρώσι (Αμμόχωστο το λένε!)  Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό της Elizabeth Taylor.  Σπουδαίο πράγμα! Και η Raquel Welsh είχε επισκεφθεί την Κερύνεια.  Και ο Telly Savalas την Λευκωσία και ο Lord Tonypandy καθώς ο Chris Barnard την Πάφο!  Στο διαδίκτυο προπαγανδίζεται, επίσης, πως, “το Βαρώσι θα ενώσει τους κατοίκους της Αμμοχώστου.” Προφανώς εννοούν πως οι Βαρωσιώτες θα ενωθούν με τους έποικους που θα νομιμοποιηθούν στην πόλη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και του Αντώνη Παπαδόπουλου!

Κλείνοντας, η συνεχής προπαγάνδα σε κάποιο στάδιο καταντά πληκτική και γι’ αυτό οι προπαγανδιστές θα πρέπει να την διανθίζουν και με καμιά αλήθεια την οποία ο λαός μας τόσο έχει ανάγκη.  Ενώ ο λαός μας απαιτεί να δει μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο οι προπαγανδιστές αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν την επόμενη δόση παραπλάνησής του προς στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Δρ Άρης Πετάσης είναι μέλος του Board of Trustees, Int’l Fund, Moscow State Aviation University

http://agora-dialogue.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>