«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι ΑΓΡΟΤΕΣ, τον αγώνα σας θα τον δείτε να αποκτά ΝΙΚΕΣ και οφέλη για την αγροτιά, μόνο όταν απαλλαγείτε από τους Μπουτάδες και ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ που δεκαετίες σαμποτάρουν και παίρνουν όλα τα κέρδη για τον εαυτό τους! Σας εύχομαι να βρείτε τον δρόμο σας η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της αγροτιάς που είσαστε το άλφα και το ωμέγα για την διαβίωση ενός λαού υπερήφανου.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του μπλόκου Σουληναρίου και μετά από 25 ημέρες στους δρόμους, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε, διεκδικώντας τρείς βασικούς στόχους:

– Την επιβίωσή μας, για να κρατήσουμε τα χωράφια και το βιός μας, για να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας.

 

– Την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας , που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, μας γκρεμίζει στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

– Μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων και θα εξασφαλίζει την διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

Τριάντα ημέρες, που οι αγρότες όλης της χώρας, βρισκόμαστε στους δρόμους , ασκήσαμε μεγάλη αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, για να την αναγκάσουμε να ασχοληθεί με τα ζωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Παρ’ όλα αυτά, η συγκυβέρνηση επέμεινε, μέχρι τέλους, στην αρνητική της στάση έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας. Η μόνη “παραχώρηση” που έκανε, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, ήταν να μεταθέσει το τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια και να μεγαλώσει το όριο του τζίρου για την υποχρεωτική κράτηση παραστατικών, από 10.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ. Επομένως, όλα αυτά που λέγονται από την κυβέρνηση και τα “παπαγαλάκια” περί “ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων”, είναι ψεύδη και κοροϊδία.

Έγινε ξεκάθαρο πλέον πως η άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, δεν είναι από πείσμα, ούτε από καπρίτσιο. Είναι πολιτική επιλογή της. Δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, για να μας οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα. Εκεί που, χρόνια τώρα, μας οδηγεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν με ζήλο και συνέπεια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γιατί είναι φανερό ότι με τόσο υψηλό κόστος παραγωγής και με τόσο χαμηλές τιμές παραγωγού για τα προϊόντα μας, με τις επιδοτήσεις “πετσοκομμένες” και με τα χαράτσια “να πέφτουν σαν το χαλάζι” στο κεφάλι μας συν τη βαριά φορολογία που μας φορτώνουν από φέτος, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε στο αγροτικό επάγγελμα. Φορτωμένοι με όλα αυτά και πολλά άλλα βάρη στις πλάτες, θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε τα χωράφια μας, η γη και η αγροτική παραγωγή θα περάσουν ολοκληρωτικά στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο αγώνας μας υπονομεύθηκε από την πρώτη στιγμή:

– Από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τα οποία επιχείρησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

– Από τα κεντρικά ΜΜΕ, που έχτισαν ένα “τείχος” σιωπής γύρω μας. Και όταν “κάτι” έλεγαν ή έγραφαν ήταν για να μας συκοφαντήσουν, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να σπρώξουν τον αγροτικό κόσμο στην απάθεια και στη μείωση των απαιτήσεων.

– Από τα “απομεινάρια” της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έστησαν “αντιμπλόκα”, για να μας πλαγιοκοπήσουν και να υπονομεύσουν την πάλη μας. Είναι αυτοί που, επί 33 χρόνια, σκάβουν το λάκκο για να θάψουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Μέχρι και μπλόκα «φαντάσματα» χρησιμοποιούν για την διάσπαση του αγώνα μας.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους δηλωμένους εχθρούς μας, αντιπαραθέσαμε το συντονισμό των μπλόκων σε πανελλαδικό επίπεδο. Και είναι αυτό μια μεγάλη κατάκτηση που η σημασία της θα φανεί και στο μέλλον. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι στον αγώνα μπήκαν νέοι σε ηλικία αγρότες, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας. Πολλοί από αυτούς -και δικαιολογημένα- είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Όμως, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και μακρύς.

Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε με νέες μορφές πάλης:

-Με επαφή και συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα του νομού μας και με κοινή δράση θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διάσπασης του αγώνα μας.

-Με την δημιουργία δυναμικών αγροτικών συλλόγων , με ομιλίες , συζητήσεις, περιοδείες και λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά θα καλέσουμε όλους τους αγρότες να μπουν στον αγώνα και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

-Με την οικοδόμηση συμμαχίας με εργαζόμενους και άνεργους, συνταξιούχους και σπουδαστές, με τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και με όλους αυτούς που πλήττονται από την πολιτική της κρίσης και των μνημονίων, συμμαχία η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι πως οι αγώνες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι. Η συμμαχία μας με ολόκληρο τον ελληνικό λαό θα δημιουργήσει ένα ορμητικό, αγωνιστικό, λαϊκό ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια. Είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα και τη συμμαχία θα καταφέρουμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας:

Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.

 

Σήμερα κλείνει ένας ακόμα κύκλος της πολύχρονης σκληρής πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μια μάχη τελειώνει, όμως ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Η αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο Σουληναρίου θα ξεκινήσει συντεταγμένα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 22 του Φλεβάρη.

Κλείνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ.

Το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα θα στείλει το μήνυμα ότι η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη της επιβίωσης μέχρι την νίκη: την εξασφάλιση της συνέχειας της ελληνικής αγροτικής οικογένειας.

Θα είμαστε όλοι εκεί με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τα χωριά.

Στις 2 του Μάη δίνουμε βροντερό παρών έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν μας τρομοκρατεί.

Καλή αντάμωση

21 Φλεβάρη 2014

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ agrsxa@gmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>