«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διατροφή και καρκίνος.

spices-300x300

Μια σχετικά νέα επιστήμη που ονομάζεται επιγενετική έχει ρίξει τεράστιο φως στον έλεγχο της διαδικασίας που αναπτύσονται τα καρκινικά κύτταρα.

Η επιστήμη της επιγενετικής είναι η  μακράς διάρκειας, μελέτη, των αλλαγών στη λειτουργία των γονιδίων που δεν περιλαμβάνουν όμως αλλαγές στην δομή τους.

 Η Επιγενετική μας έχει δείξει, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παράγοντες, όπως θρεπτικά συστατικά για να ενεργοποιήσουμε η να απενεργοποιήσουμε ένα γονίδιο.

 

Οι επιγενετικές αλλαγές λειτουργούν σαν ένα είδος διακόπτη ο οποίος ενεργοποιεί μόνο όσα γονίδια πρέπει να εκφραστούν σε κάθε κυτταρικό τύπο.

 Εάν το γονίδιο που ενεργοποιείται, είναι ένα ογκο-κατασταλτικό γονίδιο (ένα γονίδιο που αποτρέπει την υπερβολική αντιγραφή κυττάρων), ή ένα που ενεργοποιεί τον τερματισμό των ελαττωματικών κυττάρων (όπως τα προ-κακοήθη κύτταρα μέσω των κανονικών αποπτωτικών διεργασιών), αυτές οι επιγενετικές τροποποιήσεις είναι ικανές να αποκλείσουν τη εξέλιξη ενός καρκινικού κυττάρου.

berries_480

Η επιστήμη της επιγενετικής εξήγησε τελικά, την διαδικασία που  τα θρεπτικά συστατικά και ορισμένα φάρμακα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που τα καρκινικά κύτταρα γερνούν και αναπαραγάγονται.

Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος- Η γλώσσα της θεραπείας: η ιστορία μιας επανάστασης στην ιατρική επιστήμη

Με βάση την επιστήμη της επιγενετικής, η Big Pharma είναι σε αγώνα δρόμου τώρα για να παράγει χημειοπροστατευτικά φάρμακα.

 Αλλά η φύση είναι πολύ πιο μπροστά, ως συνήθως.

Η σούπα του Ιπποκράτη

Πλήθος θρεπτικά συστατικά που έχουν ερευνηθεί έχουν ισχυρά, και συχνά πολλαπλά, επιγενετικά και χημειοθεραπευτικά αποτελέσματα ,χωρίς τις παρενέργειες που σχετίζονται με φάρμακα όπως η ταμοξιφένη, την οποία ο FDA ενέκρινε για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η χρήση ειδικών παράγοντων για την πρόληψη της ανάπτυξης του καρκίνου ονομάζεται χημειοπροφύλαξη (χημειοπρόληψη).

 Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, η χημειοπροφύλαξη, θα είναι σε θέση να εξαλείψει τα προ-κακοήθη κύτταρα, να εμποδίσει την εξέλιξη των κανονικών κυττάρων σε επιθετικούς όγκους, και τελικά να σταματήσουν έναν καρκίνο πριν να φθάσει ποτέ σε ένα μέγεθος που θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα ή να ανιχνευθεί.

 Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν δεκάδες θρεπτικά μόρια με ισχυρά, και συχνά με πολλαπλά χημειοθεραπευτικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, το ασβέστιο, το σελήνιο, και η βιταμίνη D έχουν δείξει σε κάποιο βαθμό αποτέλεσμα στην μείωση της εμφάνισης του καρκίνου.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕ 8 ΒΟΤΑΝΑ. FLOR-ESSENCE

Μία ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών ουσιών είναι υπεύθυνες για αλλαγές που υπόσχονται ισχυρή χημειοπροφύλαξη κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε μερικές από τις πιο συναρπαστικές επιπτώσεις της δύναμης των συμπληρωμάτων διατροφής.

                              Θρεπτικά συσ/κά            Ποσοστό

image_thumb%255B8%255D

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού από συγκεκριμένες ενώσεις

Θρεπτικά συστατικά της Φύσης που προλαμβάνουν τον καρκίνο.

 Αυτό που ακολουθεί είναι 11 κατηγορίες στοχευμένων θρεπτικών συστατικών που έχουν μελετηθεί για την επίδρασή τους στην υγεία,  την πρόληψη και την καταστολή του καρκίνου.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιος συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών θα είναι πιο αποτελεσματικός για την περίπτωσή σας.

 Τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά σε αυτόν τον κατάλογο έχουν πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

 Αυτό συμβαίνει γιατί το κάθε θρεπτικό συστατικό έχει πολλούς διαφορετικούς βιοχημικούς στόχους .

Κρόκος «Ανθισμένη» αντικαρκινική βόμβα

 Επειδή ο καρκίνος έχει πολλαπλές αιτίες και φάσεις ανάπτυξης, οι επιστήμονες γνωρίζουν καλά ότι μια πολυ-στοχευμένη προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτεθείς σε μια ασθένεια όπως ο καρκίνος.

Καρκίνος πρόληψη μέσω της διατροφής. Δίαιτα 14 εβδομάδων

 1  Θρεπτικά συστατικά που εμποδίζουν τις βλάβες στο DNA.

 Ο καρκίνος , πάντοτε αρχίζει με κάποια αλλαγή στη δομή ή τη λειτουργία του DNA ενός μεμονωμένου κυττάρου.

Τόσο η βλάβη του DNA  όσο και  μια αλλαγή στον τρόπο που ένα κανονικό γονίδιο εκφράζεται μπορεί να προκαλέσει ένα κύτταρο να γίνει κακοήθες.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ένα ογκοκατασταλτικό γονίδιο μπορεί να σιγήσει, επιτρέποντας την ανεξέλεγκτη κυτταρική αντιγραφή, ή ένα καρκινικό υποκινητικό γονιδίο μπορεί να ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, πολλά θρεπτικά συστατικά λειτουργούν για την πρόληψη της βλάβης του DNA που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύτταρο να γίνει καρκινικό.

Οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντι-καρκινικά αποτελέσματα στον καρκίνο  είναι:

 Συνένζυμο Q10 (CoQ10)

Καφές και πολλά από τα συστατικά του

Κιτρινόριζα (κουρκουμίνη)

Πράσινο τσάι πολυφαινόλες,

ειδικά η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG)

Ινδόλη-3-Καρβινόλη (I3C)

Λυκοπένιο

Mελατονίνη

Mετφορμίνη

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)

Χυμός ροδιού και εκχυλίσματα

Ρεσβερατρόλη

Σελήνιο

Συλιβίνη και σιλιμαρίνη

Σόγια γενιστείνη φλαβονοειδή και διαζείνη

Σουλφοραφάνη

Τοκοτριενόλες

Mελατονίνη, ακτινοβολίες και ακτινοθεραπεια.

Ακτινοβολίες, ακτινοθεραπεία και διαιτολογική υποστήριξη.

2     Θρεπτικά συστατικά που ελέγχουν τα ρυθμιστικά γονίδια.

 Διεργασίες που ονομάζονται υπερμεθυλίωση και αποακετυλίωση ιστονών μπορεί να ξεκλειδώσουν ανεπιθύμητη επιγενετική έκφραση ή την καταστολή των ρυθμιστικών γονιδίων.

Ευτυχώς, ένας αριθμός από θρεπτικά συστατικά μπλοκάρουν αυτές τις διαδικασίες, και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των επιγενετικών αλλαγών που οδηγούν σε καρκίνο .

 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Λυκοπένιον

Γενιστείνη, μια ισοφλαβόνη της σόγιας

Ρεσβερατρόλη

Καφεϊκό οξύ, ένα συστατικό του καφέ

Σουλφοραφάνη από σταυρανθή λαχανικά

Cancer-Fighting-Foods

 3. Θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν την φλεγμονή, που προέρχεται από τον καρκίνο.

 Μόλις ένα κύτταρο έχει καταστεί κακοήθες, η φλεγμονή είναι ένα ισχυρός επιγενετικός προαγωγέας στα επόμενα βήματα της διαδικασίας για να μετασχηματιστούν τα υγιή σε καρκινικά κύτταρα.

Ελαιόλαδο.Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, και φλεγμονές

Η Φύση παρέχει πολλά φυσικά αντι-φλεγμονώδη μόρια με συγκεκριμένη ειδίκευση στην χημειοπρόληψη του καρκίνου , συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 Ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη)

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Καφές συστατικά του

Κιτρινόριζα (κουρκουμίνη)

Πρόπολη

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA

Ρόδι και εκχυλίσματα του

Κερκετίνη

Ρεσβαρατρόλη

Βιταμίνη D

Η πρόπολη αναστέλλει τους καρκινικούς όγκους

 4. Θρεπτικά συστατικά που μπλοκάρουν την υπερβολική αναπαραγωγή των κυττάρων.

 Η υπερβολική ταχύτητα του κυτταρικού πολλαπλασιασμού είναι ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του καρκίνου.

Πολλά θρεπτικά συστατικά είναι ικανά να αποκλείουν τη συνεχή ανάδευση του κυτταρικού κύκλου αναδιπλασιασμού και να επιβραδύνουν η ακόμα και να διακόπτουν την ανάπτυξη του καρκίνου, το οποίο τελικά συμβάλλει στην χημειοπροστασία του καρκίνου  μέσω επιγενετικών μέσων.

 Απιγενίνη, ένα κίτρινο μόριο φλαβόνης, που βρίσκεται σε πολλά λαχανικά

και ιδιαίτερα στα (μαιδανό, σέλινο, χαμομήλι)

Aσπιρίνη

Καφές διτερπένια

Ινδόλη-3-Καρβινόλη (I3C) από σταυρανθή λαχανικά

Mελατονίνη

Πτεροστιλβένη, στενός συγγενής της ρεσβερατρόλης

Σελήνιο

Σουλφοραφάνη από σταυρανθή λαχανικά

spices-300x300

 5. Θρεπτικά συστατικά που διαφοροποιούν τα κακοήθη κύτταρα, ξανά σε υγιή.

 Ακόμα και μετά από την διαφοροποίηση των υγιών κυττάρων σε κακοήθη, υπάρχει μια πιθανότητα να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία με τον καταναγκασμό τους να «διαφοροποιηθούν» πάλι σε φυσιολογικά κύτταρα.

Τα Θρεπτικά συστατικά που προάγουν τη διαφοροποίηση των καρκινικών κυττάρων  περιλαμβάνουν:

 Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)

Βιταμίνη D

 6. Θρεπτικά συστατικά που προκαλούν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

 Ένα ισχυρό φυσικό μέσο ελέγχου της κυτταρικής αντιγραφής είναι η διαδικασία της απόπτωσης, ή ο προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος.

Τα φυσιολογικά κύτταρα έχουν την ικανότητα να αυτοκαταστρέφονται εάν λαμβάνουν σήματα ότι η αντιγραφή έγινε πάρα πολύ γρήγορα.

Τα κακοήθη κύτταρα χάνουν αυτή την ικανότητα, συμβάλλοντας έτσι στον άναρχο ρυθμό ανάπτυξης τους.

Σε ένα υγιές σώμα, η περίσσεια κυτταρικής αντιγραφής είναι υπό στενό έλεγχο από γενετικά σήματα από γονίδια που ονομάζονται καταστολείς όγκου και γονίδια αυτοκτονίας.

Όταν ένα ογκοκατασταλτικό γονίδιο ενεργοποιηθεί στην απόκριση ενός ασυνήθιστου σήματος, αποτρέπει την κυτταρική διαίρεση και παίρνει τον έλεγχο.

Παρομοίως, η ενεργοποίηση ενός γονιδίου αυτοκτονίας πυροδοτεί μια μορφή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου που ονομάζεται απόπτωση.

 Τελικά, η ανάπτυξη του καρκίνου είναι το άμεσο αποτέλεσμα του πώς τα γονίδια εκφράζονται στους ιστούς.

Οι Καρκίνοι σχηματίζονται όταν η λειτουργία ενός γονιδίου αλλάζει, είτε ενεργοποιώντας τα γονίδια που παράγουν καρκίνο , είτε  απενεργοποιώντας τα γονίδια που καταστέλλουν τον καρκίνο.

 Ένας αριθμός θρεπτικών ουσιών έχουν την ικανότητα να αποκαταστήσουν την ικανότητα της απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων του μαστού, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 Απόπτωση

 Aπιγενίνη  (μαιδανός, σέλινο, χαμομήλι)

Καφές  διτερπένια

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Κιτρινόριζα (κουρκουμάς-τουρμέρικ)

Πράσινο τσάι και πολυφαινόλες EGCG24

Ινδόλη-3-Καρβινόλη (I3C)

Mελατονίνη

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)

Ρόδι

Κερκετίνη

Σελήνιο

Σιλιβίνη (συστατικό του γαιδουράγκαθου)

Iσοφλαβόνες σόγιας,

Τοκοτριενόλες (βιταμίνη Ε)

Βιταμίνη D

 7  Θρεπτικά συστατικά που διακόπτουν την παροχή αίματος στους αναπτυσσόμενους όγκους.

 Μόλις ο καρκίνος έχει αρχίσει την ταχεία φάση ανάπτυξης του, απαιτεί μια τεράστια αύξηση προσφοράς αίματος.

Τα καρκινικά κύτταρα είναι ικανά να επάγουν την ανάπτυξη νέων αγγείων (αγγειογένεση) μέσω πολλαπλών επιγενετικών μηχανισμών.

Ένας αριθμός θρεπτικών ουσιών είναι ικανός να αναστρέψει την διαδικασίας, στερώντας την παροχής αίματος στους αναπτυσσόμενους όγκους, τους σταματάει την τροφή και πεθαίνουν.

 Aπιγενίνη  (μαιδανός, σέλινο, χαμομήλι)

Συνένζυμο Q10 (CoQ10)

Καφές, διτερπένια

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Κιτρινόριζα

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού

Πράσινο τσάι

Ινδόλη-3-Καρβινόλη (I3C)

Λυκοπένιο

Mελατονίνη

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Ρόδι

Κερκετίνη

Σιλιβίνη

Ισοφλαβόνες σόγιας

Βιταμίνη D

Συνένζυμο CoQ10: Ο παράγοντας μακροζωίας.

 8. Θρεπτικά συστατικά που εμποδίζουν την εξάπλωση των όγκων.

 Οι αναπτυσσόμενοι όγκοι αναπτύσσουν την ικανότητα να εισβάλλουν σε τοπικούς και περιφερειακούς ιστούς, και “μεταφυτεύουν” σε άλλες περιοχές του σώματος κακοήθη κύτταρα μέσω της διαδικασίας της μετάστασης.

Για την επίτευξη αυτών των διαδικασιών, οι όγκοι αυξάνουν την παραγωγή ενζύμων “τήξης πρωτεϊνών” που ονομάζονται μεταλλοπρωτεϊνασες, ή MMPs.

Η αποτελεσματική χημειοπροφύλαξη περιλαμβάνει επιγενετικές αλλαγές που επηρεάζουν την παραγωγή όγκων »των MMPs, όπως φαίνεται στις δραστηριότητες αυτών των θρεπτικών ουσιών (και φάρμακα):

 Συνένζυμο Q10 (CoQ10)

Διτερπένια καφέ και φαινολικά

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Σταυρανθή λαχανικά με συστατικά σουλφοραφάνη και ισοθειοκυανικά

Κουρκουμάς (κιτρινόριζα)

πράσινο τσάι πολυφαινόλες

Μελατονίνη

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC)

Σιλιμπινίνη

Σόγιας ισοφλαβόνες

 Ενώσεις που λειτουργούν μέσω άλλων μηχανισμών και αναστέλλουν τη μετάσταση περιλαμβάνουν:

 Τροποποιημένη πηκτίνη εσπεριδοειδών

Ασπιρίνη

Σιμετιδίνη

+ Σημειώστε ότι η σιμετιδίνη και η τροποποιημένη πηκτίνη εσπεριδοειδών χρησιμοποιούνται μόνο από εκείνους που έχουν ήδη καρκίνο.

Δεν έχουν δείξει προληπτικά αποτελέσματα.

 ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 Όταν ο καρκίνος του μαστού είναι ανιχνεύσιμος, έχει ήδη περάσει από μια μακρά και πολύπλοκη σειρά γεγονότων που μετέτρεψαν ένα φυσιολογικό, υγιές κύτταρο σε καρκινικό.

Η απάτη της μαστογραφίας To μεγαλύτερο όπλο σας κατά του καρκίνου του μαστού είναι να πείτε (Οχι στην μαστογραφία)

Βασικά, ο καρκίνος εμφανίζεται όταν η κυτταρική αναπαραγωγή έχει διαστρεβλωθεί, όπως ανέφερα πιο πάνω.

 Σε ένα υγιές σώμα, η περίσσεια κυτταρικής αντιγραφής είναι υπό στενό έλεγχο από γενετικά σήματα από γονίδια που ονομάζονται καταστολείς όγκου και γονίδια αυτοκτονίας.

Όταν ένα ογκοκατασταλτικό γονίδιο ενεργοποιηθεί στην απόκριση ενός ασυνήθιστου σήματος, αποτρέπει την κυτταρική διαίρεση και παίρνει τον έλεγχο.

Παρομοίως, η ενεργοποίηση ενός γονιδίου αυτοκτονίας πυροδοτεί μια μορφή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου που ονομάζεται απόπτωση.

 Τελικά, η ανάπτυξη του καρκίνου είναι το άμεσο αποτέλεσμα του πώς τα γονίδια εκφράζονται στους ιστούς.

Οι Καρκίνοι σχηματίζονται όταν η λειτουργία ενός γονιδίου αλλάζει-είτε ενεργοποιώντας τα γονίδια που παράγουν καρκίνο , ή απενεργοποιώντας τα γονίδια που καταστέλλουν τον καρκίνο.

Καρκίνος στήθους, Roundup και μεταλλαγμένη σόγια.

 9  Θρεπτικά συστατικά που αποκαθιστούν τους Υποδοχείς και ενισχύουν το Πρότυπο Θεραπείας.

 Χονδρικά το 70% των κυττάρων του καρκίνου του μαστού εξαρτώνται από μια συνεχή παροχή  οιστρογόνων για την ανάπτυξή τους, ενώ ένας μικρότερος αριθμός των καρκινικών κυττάρων εξαρτώνται από τον παράγοντα ανάπτυξης που ονομάζεται HER2/neu.

Αυτοί οι καρκίνοι μπορούν δυνητικά να αντιμετωπιστούν με την παρεμπόδιση των υποδοχέων, καθιστώντας τους υποδοχείς, λιγότερο επικίνδυνους.

Το 15 έως και 25% των καρκίνων του μαστού, ωστόσο, είναι οι λεγόμενοι “τριπλά αρνητικοί” καρκίνοι, που σημαίνει ότι στερούνται οποιοδήποτε από τους τρεις υποδοχείς (οιστρογόνα, προγεστερόνη, ή HER2/neu), και είναι αντίστοιχα ανθεκτικοί στη θεραπεία.

474005

Μεταξύ των πιο συναρπαστικών ανακαλύψεων της επιγενετικής είναι ότι οι θρεπτικές ουσίες για χημειοπρόληψη καρκίνου μπορούν να αποκαταστήσουν έναν ή περισσότερους από αυτούς τους υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, χαμηλώνοντας τον πήχυ για πιο αποτελεσματικές τυποποιημένες θεραπείες, όπως ο αποκλεισμός του υποδοχέα των οιστρογόνων από το tamoxifen.

Ρόζ κορδέλα και καρκίνος του μαστού

 Άλλα θρεπτικά συστατικά μπορούν να τροποποιήσουν τουλάχιστον έναν από τους υποδοχείς, αλλοιώνοντας την ικανότητα των κυττάρων να λαμβάνουν τα σήματα ανάπτυξης που χρειάζονται, και προκαλώντας τον πρόωρο θάνατο τους.

Θρεπτικά συστατικά (και ένα φάρμακο) όπου διαμέσου της επιγενετικής χημειοπροφύλαξης, τροποποιούν ή αποκαθιστούν τους υποδοχείς του καρκίνου του μαστού, ή που έχουν αποτελεσματικότητα εναντίον στους τριπλά αρνητικούς καρκίνους.

 Καφές

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Κιτρινόριζα

Πράσινο τσάι, πολυφαινόλες

Mελατονίνη

Mεταφορμίνη

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Σουλφοραφάνη από σταυρανθή λαχανικά

 10. Θρεπτικά συστατικά που αναστέλλουν την παραγωγή οιστρογόνων.

 Το ένζυμο αρωματάση είναι υπεύθυνο για την παραγωγή οιστρογόνων στους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του μαστού.

Οιστρογόνα και καρκίνος του στήθους.

Συνεπώς, η ανασταλτική δράση της αρωματάσης είναι ένα σημαντικό μέσο για την επιβράδυνση της ανάπτυξης του 70% των ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων του μαστού. Τα θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν σαν χημειοπροφυλακτικά μέσω της αναστολής της αρωματάσης είναι:

 Χρυσίνη

Εντερολακτόνη από εκχύλισμα λιγνανών

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού

Λυκίσκος εκχύλισμα

Mελατονίνη

Ρόδι

Βιταμίνη D75

 Σημείωση: την αρωματάση την αναστέλλουν και φάρμακα όπως το Arimidex ® (αναστροζόλη), που έχει πολύ πιο ισχυρά οιστρογόνο-κατασταλτικά αποτελέσματα, αλλά χαμηλώνει τα οιστρογόνα τόσο πολύ ώστε  μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες και εμμηνόπαυση.

 11. Θρεπτικά συστατικά που μπλοκάρουν την ανώμαλη ανάπτυξη των αυξητικών παραγόντων.

 Εκτός από τα οιστρογόνα, την  προγεστερόνη και την HER2/neu, ένας αριθμός άλλων παραγόντων ανάπτυξης δρουν στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού.

Η αναστολή ή η  επιγενετική τροποποίηση αυτών των αυξητικών παραγόντων είναι ένας σημαντικός στόχος στην χημειοπρόληψη του καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

 Aπιγενίνη

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Κιτρινόριζα

Γάμα τοκοτριενόλη (βιταμίνη Ε)

Πράσινο τσάι,πολυφαινόλες

Ινδόλη-3-Καρβινόλης (I3C)

Mελατονίνη

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Σιλιμπινίνη

Σουλφοραφάνη από σταυρανθή λαχανικά

Βιταμίνη D

Επιμέλεια μετάφρασης

Ευαγγέλου Μαριάννα

Βιοχημικός Msc

Αλλα ενδιαφέροντα άρθρα.

Βιταμίνη D. 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

Η Θανατηφόρα Απάτη της Χημειοθεραπείας

 Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ-

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του παγκρέατος;

Eνζυμα το άλφα και το ωμέγα της ζωής.

Σεραπεπτάση -Νατοκινάση. Χρησιμοποιήστε τα ένζυμα για την ινοκυστική ίνωση του πνεύμονα , τον καρκίνο, ινομυώματα μήτρας, συμφύσεις, και ενδομητρίωση.

 

Πηγή και βιβλιογραφία

Επιγενετική δίαιτα -διατροφή και πρόληψη καρκίνου

http://fytro.wordpress.com/2014/02/03/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/#more-3548

Μοιραστείτε το!

1 comment to Διατροφή και καρκίνος.

  • Σημαντική θωράκιση του οργανισμού έναντι των καρκινικών κυττάρων, προσφέρει και το εξαίρετο Γανόδερμα.

    Υπάρχουν πληθώρα δημοσιεύσεων στην Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ για την δραστικότητα του.

    Επίσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η ίδρυση του Διεθνές Ινστιτούτου Έρευνας για το Γανόδερμα στις ΗΠΑ, Ν.Υόρκη, το 1993, με σκοπό την προαγωγή της διεθνούς επιστημονικής και φαρμακευτικής έρευνας σχετικά με αυτό. Προσωπικά, δεν γνωρίζει να έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο για άλλη τροφή.

    Επιπρόσθετα, αρκετά βιβλία έχουν γραφτεί για το Γανόδερμα, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, το πρώτο βιβλίο για το Γανόδερμα.

    Όσοι πιστεύουν ότι η διατροφή συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, τότε αξίζει να διερευνήσει πιο προσεκτικά το Γανόδερμα

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>