«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

”Το βαπόρι από περσία βούλιαξε Ομοσπονδία / Με μηνύσεις ήταν γεμάτο γιά συμβούλιο και πετράκο” Πάλι έγινε ”της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης το κάγκελο”

Υποτονική η παρουσία της Ελλάδας στις ΗΠΑ, εξαιτίας της ανικανότητας των διπλωματών της

ακροπολις-παρθενώνας

Κι άλλο σκάνδαλο, με…μηνύσεις-αγωγές, συγκλονίζει την Οργάνωση του ”γκέττο” μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης.

Μετά τα χοντρά σκάνδαλα-παρανομίες των απατεωνίσκων της Ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων Βοστώνης (γνωστών από έρανο γιά Μυρτώ), η Νέα Υόρκη, με ”λαμπρή παράδοση” σε σκάνδαλα, ”δοξάζει” πάλι την ημιδιαλυμένη -μόνιμα παρανομούσα- ”οργανωμένη Ομογένεια” των εγκάθετων, ”ισόβιων προεδροπαραγόντων”. ‘Ετσι ”δοξάζονται” και οι αστείες διπλωματικές ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ, που ”στηρίζουν” (και χρηματοδοτούσαν) ομογενειακές Οργανώσεις της ”πλάκας”.

 

-Περί διπλωματικών αποστολών Ελλάδας στις ΗΠΑ διαβάστε αναλυτικά και βγάλτε συμπεράσματα γιά τα χάλια…

Το θέμα ”ΗΠΑ: Υποτονική η παρουσία της Ελλάδας, εξαιτίας ανικανότητας των διπλωματών”, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 …………………..

”Βαρυσήμαντη δήλωση” του πρόεδρου της ελληνικής Ομοσπονδίας μικρομεσαίων απατεωνίσκων Βοστώνης: ”… ‘Οπου βάζω το χέρι μου, πάει η δουλειά ρολόϊ και όλα τα ταμεία μας τα παίζω κομπολόϊ… Απόδειξη οι φορολογικές δηλώσεις της Ομοσπονδίας μας” (που πιθανά θα τους στείλουν ”διακοπές στην ψειρού”).

 

Μέσα Οκτωβρίου 2012. Με φαξ και emails η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, ζητά από τα κατά τόπους ελληνικά Προξενεία να φροντίσουν να ενημερώσουν τις τοπικές Ομοσποδνίες ελληνικών συλλόγων-σωματείων, ώστε αυτές να στείλουν ”γράμμα διαμαρτυρίας” στο τότε Μιτ Ρόμνεϊ, υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικου Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012. Η διαμαρτυρία, γιά τις προεκλογικές δηλώσεις του προεδρικού υποψήφιου -στο Συνέδριο του Κόμματος στην Τάμπα και αλλού- περί Ελλάδας, όταν αναφερόμενος στην οικονομία έκανε αναφορές λέγοντας ”μην καταντήσουμε όπως η Ελλάδα”. Το αίτημα προς τα προξενεία υπόγραφε υψηλόβαθμη της πρεσβείας, με εντολή του πρέσβη.

Λίγους μήνες ενωρίτερα, ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν βάλει ”λουκέτο” σε 4 εκκλησίες στον Νότο, επειδή οι ”πάστορες” έκαναν κηρύγματα υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου. Εκκλησίες και ομογενειακές Οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν ένα κοινό: Είναι μη κερδοσκοπικές εταιρίες, υπάγονται στην κατηγορία 501(c)3, γιά φοροαπαλλαγή και απαγορεύεται ρητά να ασχολούνται με ζητήματα που έχουν σχέση με την νομοθετική, εκτελεστική εξουσία, κάθε μορφής, με στόχο τον επηρεασμό τους. Γι’ αυτήν την δουλειά -νόμιμα- υπάρχουν οι ”λομπίστικες” ομάδες.

Συμπτωματικά, ο υπογράφων, πληροφορήθηκε την ίδια ημέρα την ύπαρξη του γραπτού αιτήματος από την πρεσβεία προς τα προξενεία. Γνωρίζοντας την νοοτροπία των ”τουριστών-διπλωματών” της Ελλάδας στις ΗΠΑ και την ”φιλοσοφία” στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, έκανε το αυτονόητο, αντιλαμβανόμενος τον μεγάλο κίνδυνο: Δεν επικοινώνησε με την πρεσβεία. Θα ήταν χάσιμο χρόνου και χωρίς ουσία-αποτέλεσμα. Φρόντισε, εξαιτίας στενότητας χρόνου, να επικοινωνήσει με το γραφείο του τότε υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αυτός με την σειρά του, αντιλήφθηκε τι πάνε να κάνουν οι της πρεσβείας και άμεσα επικοινώνησε με τον πρέσβη, τον οποίον ”στόλισε” ανάλογα. Μετά λίγη ώρα η πρεσβεία ζητούσε από τα προξενεία να ”ξεχάσουν” το θέμα.

Το πραγματικό αυτό περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα πως ”εκπροσωπείται” η Ελλάδα στις ΗΠΑ, ειδικά την τελευταία 20ετία.

Και με την απλή λογική αναρωτιέται κανείς: Με τι προσόντα οι διπλωμάτες στέλνονται τις ΗΠΑ, που παραμένουν ακόμα υπερδύναμη; Το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα. Εξαρτάται τι ”πλάτες” έχουν στην κάθε κυβέρνηση. Επειδή, από προσόντα, δεν είναι οι καταλληλότεροι, ενώ σε ότι αφορά την γνώση της πραγματικότητας στην χώρα που υπηρετούν, αυτή είναι σχεδόν μηδενική.

‘Εχοντας υπόψη η Ομογένεια αυτά και γνωρίζοντας τους διπλωμάτες από κοντά, δίκαια τους απόδωσε τον χαραχτηρισμό ”τουρίστες”. Πιθανά ο χαραχτηρισμός να είναι επιεικής.

Στις 6 Νοεμβρίου 2012, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επανεκλέγηκε γιά την δεύτερη θητεία του.

 

Ακόμα γελά η Ομογένεια

Κι ενώ ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον είχε κάνει την μεγάλη ”γκάφα” λίγες εβδομάδες μετά την επίδοση των διαπιστευτήριών του (στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012) με την ”έκκληση” σε Ομοσπονδίες και λοιπές Οργανώσεις να ”μαλώσουν” τον υποψήφιο γιά την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 κατάφερε κι έκανε την Ομογένεια να… γελά μαζί του:

Παραχώρησε (!) τον χώρο της πρεσβείας στην -τυπικά υπάρχουσα- αλλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ουσιαστικά τα τελευταία 5 χρόνια Οργάνωση ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, γιά να… συνεδριάσει. Ο πρόεδρος της Οργάνωσης τον έπεισε ότι πρόκειται γιά ”μεγάλη” και ο πρέσβης χωρίς έστω να εξετάσει, παραχώρησε την αίθουσα κι έβγαλε και… λόγο στους ”εκπροσώπους”, που κατά πλειοψηφία εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους. Η Οργάνωση έχει μηδενική δραστηριότητα, ενώ έχει καταργήσει και τις… εκλογές.

Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν πολλά στο παρελθόν, ιδιαίτερα επί θητείας στην πρεσβεία των πρέσβεων Σαβαϊδη και Μαλλιά, οι οποίοι δεν φημίζονται γιά το ”έργο” τους στην Ουάσιγκτον.

 

Πως λειτουργούν προξενεία και πρεσβεία

Οι πρόξενοι, γενικοί πρόξενοι, κορυφαίοι στην πρεσβεία κ.ά., όταν έρχονται στις ΗΠΑ φροντίζουν να έχουν επαφή με τις ομογενειακές Οργανώσεις και την Εκκλησία. ‘Ετσι τους συμβουλεύει το υπουργείο Εξωτερικών. Αλλά το υπουργείο φημίζεται ότι είναι πολύ…καθυστερημένο. Στην δεύτερη δεκαετία αυτού του αιώνα, ακολουθεί πρακτικές χρήσιμες στις δεκαετίες ’70 και ’80.

Η Εκκλησία αποδυναμωμένη, δεν έχει την δύναμη που είχε επί Ιάκωβου, ούτε τον σεβασμό και την εκτίμηση της Ομογένειας.

Οι ομογενειακές Οργανώσεις, ειδικά οι Ομοσπονδίες είναι σχεδόν διαλυμένες, φαινόμενο αισθητό χρόνο με τον χρόνο την τελευταία δεκαετία. Ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στα τέλη του περασμένου αιώνα, δηλ. δεκαετία ’90. Τώρα, απλά υπάρχουν, με τις ίδιες αντιπαραγωγικές μικροομάδες και τα συμφέροντα που τις ”λυμαίνονταν” γιά χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση, η καλύτερη Ομοσπονδία δεν εκπροσωπεί τυπικά έστω, ποσοστό μεγαλύτερο του 1 – 2% της Ομογένειας στην Πολιτεία (State) όπου λειτουργεί.

‘Ετσι, οι διπλωμάτες, καταναλώνουν δυσανάλογο μέρος του χρόνου τους, συναλλασσόμενοι με Οργανώσεις που εκπροσωπούν (τυπικά μόνο) ποσοστό 0.5 – 1%% της κατά τόπους Ομογένειας. Πηγαίνουν στις εκδηλώσεις τους, αδιαφορώντας αν σε αυτές είναι μόνο ηλικιωμένοι, οι ίδιοι που ήταν και πριν 20-30 χρόνια. Βγάζουν λόγους, έδιναν χορηγίες, δηλ. χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όχι γιά κάτι χρήσιμο, αλλά γιά το τίποτα.

Και το πλέον κωμικό: Στις εκδηλώσεις στα προξενεία, καλούνται πάντα ως ”παράγοντες της Ομογένειας” τα ίδια πρόσωπα, άσχετο αν οι μισοί από αυτούς εκπροσωπούν Οργανώσεις-”μαϊμούδες” και οι Ομογενείς γελάνε μαζί τους, επειδή γνωρίζουν ότι οι ”αξιοσέβαστοι” γιά τα προξενεία παράγοντες είναι ”ψώνια” και εκπροσωπούν μόνο τον… εαυτόν τους. Με την… ”αφρόκρεμα” αυτή της Ομογένειας συναντούνται και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέπτονται τις ΗΠΑ, επειδή τους παρουσιάζουν αυτούς τα προξενεία, ως ”παράγοντες της Ομογένειας”. Το κωμικό αυτό φαινόμενο, που παρατηρείται γιά δεκαετίες, είναι έντονο, ειδικά στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη.

 

Αλλά και στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Δεξιώσεις γιά επισκεπτόμενους ‘Ελληνες πολιτικούς και γιά προεδροπαράγοντες της Ομογένειας. Ακόμα κι εκδηλώσεις γιά ελληνικές… γεύσεις με συμμετοχή τηλεμαγείρισων, όπου προσκαλείται η…”αφρόκρεμα” της τοπικής Ομογένειας. Δηλαδή ”ημέτεροι” με μηδενική προσφορά στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό. Αλλά ποτέ δεν γίνονται εκδηλώσεις γιά Αμερικανούς πολιτικούς και αμερικάνικα ΜΜΕ. Οι υπηρετούντες στην πρεσβεία, έχουν δυσκολία και ανικανότητα να αναπτύξουν σχέσεις με Αμερικανούς πολιτικούς και αμερικάνικα ΜΜΕ. Γι’ αυτό περιορίζονται στις ελληνοαμερικάνικες…συνήθειες που τις προβάλουν στην…Ελλάδα, ως ”μεγάλα επιτεύγματα”.

Μετά από εκδηλώσεις και συναντήσεις με τους ”παράγοντες της Ομογένειας”, οι διπλωμάτες μας, στέλνουν ”εκθέσεις” στην κεντρική Υπηρεσία στην Αθήνα, αναφέροντας τις ”δραστηριότητές” τους, παραπλανώντας διαχρονικά το Υπουργείο γιά την πραγματική κατάσταση στην Ομογένεια. Γι’ αυτό διαπιστώνουμε την λανθασμένη εμμονή του υπουργείου Εξωτερικών σε ”πεθαμένες” καταστάσεις, σε ότι αφορά την Ομογένεια και τις Οργανώσεις της. ‘Ετσι, οι διπλωμάτες κάνουν διπλό κακό: Και συντηρούν, με την άγνοιά τους, ”άρρωστες” καταστάσεις και παραπλανούν το υπουργείο Εξωτερικών, που ”χαράζει” πολιτική βασισμένο σε λάθος εκτιμήσεις, εκθέσεις και αναφορές.

Αγνοώντας την αμερικάνικη πραγματικότητα, οι διπλωμάτες μας, καταφεύγουν στο εύκολο και συνηθισμένο, αλλά καταστροφικό γιιά την Ελλάδα: Συναλλαγές με ουσιαστικά ανύπαρκτες Οργανώσεις, που τυπικά υπάρχουν στην φαντασία τους και σε αυτήν στο υπουργείο Εξωτερικών. Και με δεδομένη την αδυναμία τους να ”ανοιχτούν” στο ευρύ αμερικάνικο κοινό και κατεστημένο, έστω μέσω ΑμερικανοΕλλήνων, χειροτερεύει η κατάσταση. Την ίδια αδυναμία έχουν γιά να ανοιχτούν στο ευρύ κοινό της Ομογένειας, που δεν ασχολείται με τις μικρο-ψεύτικες Οργανώσεις της.

Αυτό το 98 – 99% των Ομογενών που δεν ασχολείται, αναρωτιέται τι αποστολή έχουν οι ‘Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ. Η Ομογένεια έχει μεγάλο αριθμό ανθρώπων με γνώση, μόρφωση, κατάρτιση, σχέσεις με την αμερικάνικη πραγματικότητα κ.ά. Αλλά ο ”εθισμός” των διπλωματών-”τουριστών” είναι εντυπωσιακός με αυτό που αποκαλούμε ”ψώνια” στην Ομογένεια, δηλαδή τους εγκάθετους με τις δεδομένες μικρές δυνατότητες και την μεγάλη τους ανάγκη γιά ”αναγνώριση”, στις διαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις.

Οι διπλωμάτες, μετά 4 χρόνια ”ευδόκιμης” (τουριστικής) υπηρεσίας και όταν αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως λειτουργεί αυτή η χώρα, αντικαθίστανται και οι διάδοχοί τους συνεχίζουν ακριβώς την ίδια… ”παράδοση”.

Τίποτα δεν αλλάζει. Ακόμα και οι διπλωμάτες μας στο εξωτερικό, λειτουργούν με την ελληνοκεντρική πολιτικο-κομματική καθυστερημένη πραγματικότητα του αμαρτωλού, αντιπαραγωγικού… παρελθόντος, που χαραχτηρίζει το κράτος των Αθηνών.

 

Οι… ”αχθοφόροι” Γραφείων Τύπου

Ο χαραχτηρισμός δεν είναι τυχαίος. Οφείλεται στο γεγονός ότι, στην διάρκεια των επισκέψεων στις ΗΠΑ των πολυμελών διακομματικών αποστολών της Βουλής στο πρόσφατο παρελθόν, ουσιαστικά χρησίμευαν γιά να τους εξυπηρετούν.

‘Ισαμε και την δεκαετία του ’90 τα ελληνικά Γραφεία Τύπου στις ΗΠΑ, έκαναν παρεμβάσεις με επιστολές σε αρνητικά γιά την Ελλάδα δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων. Την τελευταία δεκαετία πιθανά να υπάρχουν 2-3 επιστολές συνολικά σε όλα τα έντυπα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Βασική αποστολή τους να διαβιβάζουν με email, κάθε πρωί, στα ομογενειακά ΜΜΕ το…”ραδιοτηλεοπτικό” δελτίο που συντάσσεται στην Αθήνα με την κυβερνητική ”γραμμή”. Τα ομογενειακά ΜΜΕ το πετούν στα σκουπίδια γιατί είναι άχρηστο. Πριν 25-35 χρόνια, όταν δεν υπήρχε δορυφορική τηλεόραση από Ελλάδα, ιντερνέτ και οι εφημερίδες από την Αθήνα έφταναν Νέα Υόρκη 8 βράδυ τοπική ώρα, είχαν χρησιμότητα τα δελτία τα σχετικά με το τι γράφουν οι αθηναϊκές εφημερίδες. Τώρα, στην εποχή του ιντερνέτ δεν χρειάζονται σε τίποτα.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι, μετά 25-35 χρόνια, τα ελληνικά Γραφεία Τύπου (Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη βασικά), ακόμα δουλεύουν με τα εργαλεία της τότε εποχής. Μηδενικές οι επαφές τους με αμερικάνικα ΜΜΕ, που λογικά έπρεπε να ήταν η βασική ασχολία τους γιά την προβολή της Ελλάδας ή παρέμβαση υπέρ της χώρας που εκπροσωπούν. Φυσικά, ελάχιστα ενδιαφέρονται γιά τα ομογενειακά ΜΜΕ. Εξυπηρετούν μόνο τους ανταποκριτές αθηναϊκών ΜΜΕ.

Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: Αφού αυτήν την ”εργασία” μπορούσαν να την κάνουν τηλεφωνικά ή μέσω διαδίκτυου-emails από την Αθήνα, σε τι χρειάζονται στις ΗΠΑ; Γιά να πληρώνει ο ελληνικός λαός -με τα μνημονιακά βάσανά του- μισθούς γιά 15-20 άτομα, χώρια ενοίκια και λειτουργικά έξοδα, γιά ουσιαστικά αναποτελεσματικά-αχρείαστα γραφείων Τύπου;

(Σημ.: Λέγεται ότι πριν μήνες ήρθε στην Ουάσιγκτον νέος επικεφαλής του εκεί γραφείου Τύπου. Υπάρχει δεν υπάρχει, η παρουσία του είναι απαρατήρητη).

Συμπέρασμα: Τον χρόνο 2014 η Ελλάδα, διπλωματικά-”προπαγανδιστικά” στις ΗΠΑ, ακόμα βρίσκεται στην εποχή του…κάρου. Με νοοτροπίες παλιομοδίτικες και τοποθέτηση ανεπαρκών διπλωματών με κομματικά ή προσωπικά κριτήρια, που έχουν άγνοια της αμερικάνικης πραγματικότητας, η Ελλάδα έχει μηδενική παρουσία στις ΗΠΑ. Και περιορίζεται εκεί που βολεύεται, σύμφωνα με τα… ”προσόντα” των διπλωματών της: Στην διαλυμένη οργανωμένη Ομογένεια.

http://www.proini.us/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>