«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η «Ληστεία»!!!


Σε ένα στενό δρομάκι [Καμβουνίων αριθμός 10-στον Κολωνό], στο ύψος της οδού Λένορμαν αριθμός 134, στο Θέατρο «Σκάλα», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 συντελείται μια αριστουργηματική ψυχοπνευματική «Ληστεία» με δράστες τον Μέγα, ως απεδείχθη, Κώστα Πρέκκα και ένα νεαρό χαρισματικό, καλλιτεχνικό «κλεφτρόνι» την Κατερίνα Πυρίνη και με οργανώτρια της «Ληστείας», την εκ Κύπρου κυρία Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου.

Στην έναρξη των παραστάσεων της «Ληστείας», την 27η Ιανουαρίου 2014, σε ένα λιτό σκηνογραφικά περιβάλλον, μείναμε έκθαμβοι από την σκηνική παρουσία ενός αλλιώτικου Κώστα Πρέκκα, ενός Κώστα που μας αιφνιδίασε με το υποκριτικό του ταλέντο συνεπικουρούμενο από την καλλιτεχνική υποκριτική παρουσία μιάς ευγενικής  νεαρής Κατερίνας Πυρίνη, που έδενε άρρηκτα με την τέχνη μιάς πολυδιάστατης προσωπικότητος στο πρόσωπο ενός δημιουργικού, διαχρονικού Κώστα Πρέκκα.

Είναι αλήθεια τόσο συγκινητικό να ζει κανείς σήμερα μια ζωντανή πάντα μορφή της καλλιτεχνικής ζωής που αντιστέκεται στην θολούρα των καιρών με το ήθος και την αξιοπρέπεια που διακρίνει τον Κώστα Πρέκκα που κάποιοι ανερμάτιστοι γελωτοποιοί προσπάθησαν, κατά καιρούς, να τον κοντύνουν. Θα τους συνιστούσα, με θρμη, να διαθέσουν λίγο από τον περισπούδαστο χρόνο τους και να παρακολουθήσουν μια ζωντανή προσωπικότητα του σήμερα που αντιστέκεται, με την τέχνη του θεατρικού του λόγου, στην σαπίλα, αφού δεν τσαλαβούτησε στα απόνερα «χορηγών» και διαφόρων ΔΗΘΕΝ που τον αντιμάχονται από φθόνο ίσως για την ευθεία πορεία του.   

Ένα έργο θεατρικό που θα έπρεπε να επιχορηγείται τουλάχιστον από το Υπουργείο Παιδείας και το του Πολιτισμού για να διαπλάσει τις καρδιές και να σμιλεύσει τα συναισθήματα των παιδιών που ΔΥΣΤΥΧΩΣ τείνουν σήμερα προς την βαρβαρότητα, την σκληρότητα και την αδιαφορία όχι μόνο για τον πλησίον τους αλλά και για το οικογενειακό τους περιβάλλον που εμείς, των άλλων χρόνων, είχαμε ως το ιερότερο καταπίστευμα.

Οι λοβοτομημένες συνειδήσεις του ψυχρού σημερινού κόσμου, οπωσδήποτε θα ξυπνήσουν και ίσως δακρύσουν για την χαμένη τους ευαισθησία. Η συναισθηματική ανεπάρκεια των ημερών ίσως ταράξει τις ναρκωμένες χορδές της φθοράς.

Ας αποτολμήσουν οι κήνσορες του ευπρεπούς δημιουργού να παρακολουθήσουν ένα απαύγασμα θεατρικής ερμηνείας με έναν Κώστα Πρέκκα που θα τους καταπλήξει με την συνοδεία μιάς ύπαρξης, της Κατερίνας Πυρίνη ενώ η οργανώτρια της «Ληστείας», κυρία Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου διατυπώνει εύγλωττα την διαμαρτυρία της για τα κοινωνικά δρώμενα με μια γραφή, αυθόρμητη, οργισμένη, εκρηκτική. Εκφράζεται χωρίς ρητορισμούς και οι στοχασμοί της είναι κραυγές αγωνίας, διαμαρτυρίας και μάχης. Είναι συμπύκνωση θλίψης και αντίστασης και η προσπάθεια της ανανέωσης της δύσκολης τέχνης του θεατρικού λόγου, διαποτισμένη από πηγαίο συναίσθημα φέρνει στον θεατή μιά συγκίνηση  συγκλονιστική. Και είναι αυτή η συγκίνηση μια προέκταση της προσωπικότητος των δημιουργών της «Ληστείας».

Αγαπητές και αγαπητοί μου σας συνιστώ να παρακολουθήσετε μια αξιοθαύμαστη,  άκρως ηθοπλαστική «Ληστεία» που στην πράξη θα «ληστέψει» τα συναισθήματά σας αντικατοπτρίζοντας ίσως και τον δικό σας κόσμο και δίκαια θα αναφωνήσετε, από καρδιάς, στο δίδυμο Κώστα και Κατερίνα, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ!!!

Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά!!! 

Τηλιγάδας Οδυσσέας

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη ώρα 20:30. Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15 ευρώ- – Παιδικά: 10 ευρώ– Άνεργοι: 5 ευρώ               

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>