«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα των Ελλήνων είναι ότι ψήφισαν τους δολοφόνους τους να τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ! Παρακάτω ο κατάλογος της φρίκη και του τρόμου!

Τα 9+1 χαράτσια που θα δώσουν χαριστική βολή στα νοικοκυριά

Δέκα χαράτσια που εκτιμάται ότι θα αποφέρουν 9,4 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι εντός του τρέχοντος έτους.

Το «καλεντάρι» της Εφορίας, το οποίο υπαγορεύτηκε από την τρόικα των δανειστών και καθορίστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει για το νέο έτος την υποχρέωση των φυσικών προσώπων να καταβάλουν έως και 10 διαφορετικούς φόρους, εκ των οποίων οι πέντε θα επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία τους, οι τρεις τα εισοδήματά τους και οι δύο τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα λοιπά οχήματα που κατέχουν! 

Τα νέα, υπέρογκα χαράτσια της Εφορίας, τα οποία θα επιβληθούν το επόμενο έτος, θα προστεθούν σε ένα πλήθος άλλων φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν ήδη καταλογιστεί τα προηγούμενα έτη στους περισσότερους φορολογουμένους και τους έχουν ήδη εξαντλήσει οικονομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, κάθε μήνα μένουν απλήρωτοι φόροι ύψους 1 δισ. ευρώ, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των περισσότερων νοικοκυριών να πληρώσουν εγκαίρως τα χαράτσια στα εισοδήματα και τις περιουσίες τους, τα οποία πέφτουν βροχή. Οι νέοι φόροι ύψους 9,4 δισ. ευρώ που πρόκειται να επιβληθούν το 2014 στα εισοδήματα και στα περιουσιακά στοιχεία των φυσικών προσώπων είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα καταστεί δυνατό να εισπραχθούν στο σύνολό τους. Συνέπεια αυτού θα είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο -τα οποία ήδη από το τέλος του περασμένου μήνα ξεπερνούν τα 63 δισ. ευρώ- να υπερβούν τα 70 δισ. ευρώ ως το τέλος του επόμενου έτους!

Το σχέδιο της τρόικας των δανειστών και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι εντός του 2014 θα πρέπει να καταβληθούν από εκατομμύρια νοικοκυριά οι παρακάτω φόροι: 

1) Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Οσοι φορολογούμενοι κατείχαν την 1/1/2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ πρέπει να καταβάλουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το τέλος Φεβρουαρίου 2014 τις δύο τελευταίες μηνιαίες δόσεις του ΦΑΠ του έτους 2011, συνολικού ύψους 140.000.000 ευρώ.

2) Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012. Οσα φυσικά πρόσωπα κατείχαν την 1/1/2012 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το τέλος Φεβρουαρίου 2014 τις δύο τελευταίες μηνιαίες δόσεις του ΦΑΠ του έτους 2012, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 140.000.000 ευρώ. 

3) Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2013. Οσοι κατείχαν την 1/1/2013 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οικόπεδα αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ οφείλουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το τέλος Φεβρουαρίου να εξοφλήσουν και τις δύο τελευταίες μηνιαίες δόσεις του ΦΑΠ του έτους 2013, οι οποίες υπερβαίνουν συνολικά τα 200.000.000 ευρώ. 

4) Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013. Ολοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που θα λάβουν στο πρώτο τετράμηνο του 2014 τις δύο τελευταίες διμηνιαίες δόσεις από το χαράτσι (ΕΕΤΑ) του 2013, οι οποίες υπερβαίνουν τα 450.000.000 ευρώ. 

5) Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2014. Μετά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο, θα σταλούν από το υπουργείο Οικονομικών τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή και του ΕΝΦΙΑ. Παραλήπτες των εκκαθαριστικών θα είναι πάνω από 5.500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1/1/2014 κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια και λοιπά ακίνητα. Ο νέος φόρος ακινήτων θα πρέπει να εξοφληθεί έως και σε έξι ή επτά μηνιαίες δόσεις. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,85 δισ. ευρώ.

6) Φόρος για τα εισοδήματα του 2013. Μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου, περίπου 5.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η εκκαθάριση των δηλώσεων θα γίνει αυτόματα με την υποβολή τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Από την εκκαθάριση αναμένεται να προκύψει υποχρέωση πληρωμής φόρων εισοδήματος συνολικού ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, καθώς οι περισσότερες φοροαπαλλαγές (ατομικά αφορολόγητα ποσά, αφορολόγητα παιδιών, εκπτώσεις φόρου για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.) έχουν καταργηθεί. 

7) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2013. Οσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογιστεί με συντελεστές 1% έως 4%, ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 1,178 δισ. ευρώ. 

8) Τέλος επιτηδεύματος για το έτος 2013. Οσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2013 εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα θα κληθούν να καταβάλουν και τέλος επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ για τους περισσότερους. Το συνολικό ποσό που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 230.000.000 ευρώ. 

9) Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για το έτος 2013. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι το 2013 κατείχαν Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών -τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/1/2004 και μετά- πισίνες και αεροσκάφη θα υποχρεωθούν να καταβάλουν και το 2014 τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν θα ανέλθει σε 141.000.000 ευρώ. 

10) Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2015. Ολοι οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν στο τελευταίο δίμηνο του 2014 να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Το συνολικό ποσό των τελών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 1,056 δισ. ευρώ.

Κατάθεση των δηλώσεων εως τις 30 Ιουνίου

Εως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το

2013 όλα τα φυσικά πρόσωπα. Νωρίτερα, μέχρι τις 30 Μαΐου, οι ιδιοκτήτες ακίνητων θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα έντυπα Ε9 του έτους 2014.

Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2013 θα υπολογίζονται αυτόματα, με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2014. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα «εκδοθούν» ηλεκτρονικά από την 1η έως την 30η Ιουνίου 2014 και οι φόροι που θα αναγράφουν θα πρέπει να εξοφληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Στέλιος Κράλογλου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>