«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Εξαιρετικό άρθρ ο J.M. Lamarque για του ς Έλληνες: «Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις»!

 

Η περιδίνηση της κρίσης που ακόμα (και δεν ξέρω για πόσο ακόμα ) μας στροβιλίζει , έχει αλλοιώσει τα ανακλαστικά μας . Πέτυχε το ζητούμενο από τους σχεδιαστές της !

Με βίαιο τρόπο μας ανάγκασε να μπούμε στο αδιέξοδο της ενοχοποίησης και της αυτοτιμωρίας .

Όταν ο ΓΑΠ , με το «υφάκι» που του φόρεσαν οι image makers των εντολέων του , άρχισε τις συνεδρίες ενοχοποίησης της κοινωνίας με τις αθλιότητες περί διεφθαρμένης χώρας , ελαττωματικών πολιτών , ανοργάνωτου και υποβαθμισμένου κράτους , ήξερε καλά τι έκανε (όχι μόνο τι έλεγε) ! Μας βρήκε απροετοίμαστους , είχε φροντίσει αυτός και «άλλοι» να είμαστε αφοπλισμένοι !!

(Τι θα γίνει όμως με αυτόν ; θα δώσει ποτέ λογαριασμό ; Οι υπόλοιποι άθλιοι θα λογοδοτήσουν 😉

Σοκ και Δέος λοιπόν ! Πέτυχε απόλυτα !

Κανείς δεν αντέδρασε ή μάλλον σχεδόν κανείς μας δεν έκανε ό,τι ο αυτοματισμός του αξιοπρεπούς πολίτη επιτάσσει ! Ζαλιστήκαμε , αδρανοποιηθήκαμε , καταφύγαμε υποχρεωτικά στην μοιρολατρεία των μονοδρόμων και της παραδοχής πως κάθε αντίδραση είναι μάταιη γιατί οι «δανειστές» είναι πανίσχυροι και εμείς είμαστε αμαρτωλοί και διεφθαρμένοι , ανίκανοι και κυρίως ψεύτες και απατεώνες !!

Η καταιγιστική διεθνής επίθεση που ζήσαμε , ο ολοκληρωτικός προπαγανδιστικός πόλεμος , που ακόμα δεν έχει λήξει , είναι σίγουρο πως θα αναλυθούν πολύ από τους κοινωνιολόγους του μέλλοντος ! Άψογος ο συντονισμός από τα επιτελικά κέντρα .

Οι επερχόμενες γενιές των επιστημόνων της κοινωνιολογίας και των επικοινωνιολόγων , θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στην μελέτη των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της χώρας μας .

Πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται αυτό που εκτυλίσσεται στον τόπο μας εδώ και 4 χρόνια ! Την τελευταία πράξη βέβαια , δεν την έχουμε ακόμα παρακολουθήσει .

Προφανώς οι σεναριογράφοι δεν έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες του «φινάλε» !

Μην ξεχνάμε βέβαια πως οι «επενδυτές» και οι πάσης φύσεως χρηματοοικονομικοί

παράγοντες «περιμένουν»!!!

Πολλά φαντάσματα όμως εμφανίστηκαν . Μιλάμε πάλι για την προτεσταντική «λογική» , για την «ανεμελιά» των λαών του Νότου , για τις απώτερες επιπτώσεις της Τουρκικής επί 400 χρόνια υποδούλωσης της χώρας μας . Δεν «μιλάνε» όμως οι εταίροι μας «Ευρωπαίοι» , Βρίζουν , λοιδωρούν , προσβάλλουν . Προχωρήσανε στην φτηνιάρική ομαδική ψυχοθεραπεία που δήθεν τους ανεβάζει την αυτοεκτίμηση , τον αυτοσεβασμό , τον αυτοθαυμασμό για τον πολιτισμό και τις «αξίες» τους !

Η μεθόδευση δεν ήταν μόνο για να μας καταστρέψουν ως κοινωνικά πειραματόζωα !

Είχε να κάνει και με την αναισθητοποίηση των κοινωνιών της Ευρώπης μπροστά σε όσα επέρχονται . Ήδη σήμερα ο βασιλιάς της Ολλανδίας με τον επισημότερο τρόπο , προειδοποίησε ή μάλλον ανήγγειλε την κατάργηση του κοινωνικού κράτους στην χώρα του !! Οι Ολλανδοί όμως αισθάνονται πολύ ανώτεροι , πολύ πιο πολιτισμένοι από τους μαυριδερούς Νότιους ! Ήδη οι κυβερνήσεις τους , τούς εφοδίασαν με προπαγανδιστικά κατευναστικά !!

Πριν λίγο καιρό ο Γιούγκερ , τότε που όλοι ερχόντουσαν στην Αθήνα , για τις «επισκέψεις» που προέβλεπε «το σχέδιο» , είχε αναφερθεί εύστοχα στην διαφορά της προτεσταντικής λογικής από τις άλλες ! Ο ίδιος καθολικός , ο Σόϊμπλε πατεντάτος και άκρως θρησκευόμενος προτεστάντης , η αμοιβαία καχυποψία πασίγνωστη ! Οι θρησκευτικοί πόλεμοι έχουν αφήσει βαθειές ουλές στο σώμα της Ευρώπης !!

Ο J.M.Lamarque , όμως είναι άλλη περίπτωση . Η παιδεία του πολύ προσεγμένη , αδιαβροχοποιημένη στις επικοινωνιακές καταιγίδες , ήθος και αξιακά συστήματα παλαιάς σίγουρης κοπής ! Ας τον ακούσουμε προσεκτικά . Είναι από τους φίλους που σε στηρίζουν και όταν έχεις άδικο !

Μην φοβάσαι φίλε , οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουμε , είναι παλιά ιστορία αυτό ! Θα την ξεπεράσουμε την κρίση , σίγουρα δεν θα χαθούμε .

Εγώ σ’ ευχαριστώ .

Λάμπρος

Παρα πολυ ενδιαφερον αρθρο ,φιλελληνικο,με πολλες αληθειες για την συμπεριοφορα των ξενων ,(φωτογραφιζοντας τους Γερμανους κυριως) και με επιεικια για τα ελαττωματα των Ελληνων τα οποια ειτε τα αγνοει ειτε το πιθανωτερο δεν τα τονιζει (απο αγαπη για μας) και τα οποια καθυστερουν η/και ματαιωνουν την απαραιτητη ανασυγκροτηση του κρατους μας…

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: «Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις»!

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα …

της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα. Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε. Η απόλυτη σιωπή. Μάλιστα το να διαμαρτύρεται κανείς στο προαναφερθέν πλαίσιο είναι υγιές, επειδή είναι “αγνό” και δεν κάνει θόρυβο. Και βέβαια μια τέτοια διαμαρτυρία είναι αποδεκτή από όλους, γιατί προτιμάμε υποκριτικά την αισθητική μιας εικόνας όπου διαμαρτύρονται συναθροιζώμενοι ξανθοί και «άσπιλοι» άνθρωποι που όταν μιλάνε μένουν ανέκφραστοι κρατώντας ακίνητα τα χέρια τους, μη κουνώντας ούτε καν το κεφάλι τους.

Και εν συνεχεία οι διαμαρτυρόμενοι πηγαίνουν στη σάουνα. Ο Έλληνας αντίθετα θα πάει στο Χαμάμ. Γιατί οι Έλληνες είχαν καταληφθεί από τους Τούρκους πριν πολλά χρόνια. Και σήμερα που η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη, αυτή της κρατάει μεν την πόρτα ανοιχτή ωστόσο την τελευταία στιγμή χρησιμοποιείται η έννοια της “ασφάλειας” για να κλείσει διπλωματικά η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Έτσι λοιπόν το να έχεις κατακτηθεί από τους Τούρκους και το να είσαι μεσογειακή και ορθόδοξη χώρα είναι αρνητικό στα μάτια των Βορειοευρωπαίων. Όχι, πραγματικά δεν μπορεί να εμπιστεύεται η Ευρώπη “τέτοιους ανθρώπους”. Η Ελλάδα είναι σαν την Ισπανία. Οι Ισπανοί είχαν καταληφθεί από τους Μαυριτανούς, ως εκ τούτου, ο Ισπανός έχει κάτι το αραβικό στο αίμα του, και για να το καταλάβεις αυτό αρκεί απλά να κοιτάξεις την Αλάμπρα. Όσον αφορά την Ιταλία, θα μπορούσαμε να την εμπιστευτούμε, παρ” ότι είναι κι αυτή χώρα της Μεσογείου, όμως κι αυτοί έχουν τη μαφία, την nangretta, την Καμόρα, και το Βατικανό. Εν ολίγοις, αυτό είναι αρκετό για να έχεις επιχειρήματα ώστε να αποφασίσεις να μην τους εμπιστευτείς ούτε τους Ιταλούς. Τέλος, υπάρχει και η Πορτογαλία. Πενήντα χρόνια φασιστικής δικτατορίας, στοιχειώνουν το παρελθόν της.

Η Πορτογαλία είναι, λοιπόν, φασιστική χώρα, όπως η Ισπανία του Φράνκο και η Ελλάδα των συνταγματαρχών. Όχι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις μεσογειακές χώρες. Δεν μιλάμε καθόλου βέβαια για τη ναζιστική Γερμανία και τη Φινλανδία, και όποια άλλη χώρα συνεργάστηκε με τους Ναζί. Όχι, εκεί ξεχνάμε το παρελθόν, γιατί αυτές είναι οι περιβόητες χώρες του Βορρά και μπορούμε να τις εμπιστευθούμε έτσι κι αλλιώς. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι και η Γαλλία και το Βέλγιο αλλά και η Ουγγαρία συνεργάστηκαν επίσης κατά κάποιο τρόπο με τους ναζί. Κι τελικά αυτός ο μηδενιστικός συλλογισμός καταλήγει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη αληθινή ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Πόσο καιρό όμως θα διαρκέσει αυτή η ανοησία; Πόσο καιρό θα αντέξoυμε να θεωρούνται οι Έλληνες ανόητοι, και κλέφτες; Το ότι η ελληνική πολιτική σκηνή δεν υλοποίησε ποτέ την ιδέα του εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, είναι ένα γεγονός. Ίσως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που είχε την επιθυμία να αναπτύξει τη χώρα του πολιτικά να είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας.

Αλλά, όταν ο Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρότεινε το δημόσιο εθνικό λογιστικό έλεγχο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είχαν αρνηθεί. Αρνήθηκαν, γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία της Ελλάδας ήταν πειραγμένα. Ήξεραν ότι ο Ελληνικός λαός δεν ήξερε τίποτα. Εξάλλου ζήτησε ποτέ κανείς την πολιτική αναδιάρθρωση του Ελληνικού κράτους; Όχι, κανείς στην Ευρώπη δεν το ζήτησε ποτέ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζονταν ως ένας τουριστικός προορισμός, και μια χώρα παραγωγής ελαιόλαδου, όλα θεωρούνταν ότι λειτουργούν μια χαρά. Οι Έλληνες παρέμεναν όλο αυτό τον καιρό Ευρωπαίοι δεύτερης κατηγορίας που συνεισφέρουν στο να ολοκληρώνεται το μεγάλο φαγοπότι.

Μιλώντας για την ιστορία της Ελλάδας και την αρχαιότητα ειναι αλήθεια ότι όλοι αποδεχόμαστε ότι ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Ηρόδοτος και πολλοί άλλοι, έζησαν στην Ελλάδα, αλλά στο μακρινό παρελθόν. Και σήμερα όλοι εμείς κατηγορούμε τους Έλληνες και αναρωτιόμαστε αν κατασκεύασαν ποτέ αεροσκάφη, πυρηνικά εργοστάσια, αυτοκίνητα; Υπήρχε όλο αυτό τον καιρό ένα προϊόν «made in Greece», εκτός από τη φέτα; Όχι, γιατί η Ελλάδα παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η χώρα των φτωχών αγροτών και των μικροαστών που μιλούνε δυνατά, και περπατάνε με κομπολόγια στο χέρι, τρώνε περισσότερο λαχανικά παρά κρέας ενώ τα γλυκά τους δίνουν στο στόμα την αίσθηση ενός μελένιου φιλιού.

Και αν η Ελλάδα τελικά χρεωκοπήσει, εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση τι θα υποστηρίζει η Ευρώπη σε δέκα χρόνια για αυτήν; … «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα!» … «Είμαστε υπεύθυνοι αλλά δεν είμαστε ένοχοι! … » κτλ. Η ευθύνη θα επιστρέψει στους Έλληνες, για άλλη μια φορά.

Τα έχω βαρεθεί πια όλα αυτά τα στερεότυπα! Δεν μπορώ να ανέχομαι πλέον το γεγονός ότι το να ανήκεις σε ένα μεσογειακό λαό έχει καταντήσει συνώνυμο μιας ιδιότυπης σύγχρονη ψυχολογικής δουλείας. Δυστυχώς οι Έλληνες προς το παρόν είναι σιωπηλοί και δεν αντιδρούν έντονα. Αυτό είναι το λάθος. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το γράφει αυτό κάποιος που ζει στο Παρίσι. Αλλά εγώ το γράφω γιατί θέλω μέσα από τα λόγια μου να εμφυσήσω την εμπιστοσύνη σε όλους τους Έλληνες, και να τους πω ότι πρέπει να εμπιστευτούν τη νεολαία του τόπου και να της παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας για έναν εκσυγχρονισμό της χώρας που συνάμα θα σέβεται την κληρονομιά και τη διαφορετικότητά της.

Όλα είναι δυνατά γιατί η αληθινή ζωή δεν έχει τιμή. Και ακόμα πιο ευτελής είναι η τιμή του ελληνικού χρέους που έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν. Από τη μια η Γερμανία ρυθμίζει το επιτόκιο του δανεισμού της για εξυπηρέτηση του εθνικού της χρέους στο 2% και από την άλλη επιβάλλει στην Ελλάδα ένα θεόρατο επιτόκιο ύψους 30%.

Τέρμα τα ψέματα! Το γράφω λοιπόν και το φωνάζω δημόσια, οι Έλληνες δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα. Οι Έλληνες είναι ίσοι με κάθε άλλο λαό στον πλανήτη κι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στη χώρα τους, στη γη τους, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους που θα διαχειρίζεται την Ελλάδα ως μια πραγματική δημοκρατία, στις βάσεις μιας πραγματικής ισότιμης κοινωνικής πολιτικής και ενός παραγωγικού ενθουσιασμού που θα δημιουργήσει ανάπτυξη προς όφελος της ίδιας της χώρας.

Εξάλλου το να καταστρέψουμε την Ελλάδα θα έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο και στο μέλλον της Ευρώπης. Είμαι Γάλλος αλλά νιώθω Έλληνας στην ψυχή, και υποστηρίζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ την Ελλάδα. Ολόκληρη την Ελλάδα.

Jose Manuel Lamarque

Aleyromagiros Dimitris

George gmantzaris51@gmail.com