«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ναι» στο κούρεμα του χρέους, «όχι» σε δημοσιονομικά μέτρα, λέει ο Α. Γκουρία

«Ναι» στο κούρεμα του χρέους, «όχι» σε δημοσιονομικά μέτρα, λέει ο Α. Γκουρία

Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους που έχουν στα χέρια τους ευρωπαϊκοί θεσμοί και κράτη τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος επισήμανε ότι οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, με δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, ο κ. Γκουρία είπε: «Έχετε ήδη κάνει πολλά για το χρέος σας. Το μειώσατε σημαντικά. Έχει μείνει ένα πολύ μικρό κομμάτι ιδιωτικού χρέους. Ένα ποσοστό το αντικαταστήσατε με επίσημο χρέος. Αυτό το επίσημο χρέος έχει ένα μέσο όρο ωρίμανσης τα 17 έτη, που είναι ο μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο χρέος χώρας του ΟΟΣΑ. Αυτή η μέση διάρκεια ζωής είναι κοντά στα 17 χρόνια που είναι μια πολύ μεγάλη περίοδος. Το μέσο κόστος του χρέους της χώρας σας είναι από τα χαμηλότερα. Δεν έχει να κάνει λοιπόν με τις αγορές και αυτά τα πολύ μεγάλα κόστη κυρίως επειδή είναι επίσημο χρέος – ανήκει δηλαδή στην ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. 
» Το μείγμα, λοιπόν, οδηγεί σε πολύ χαμηλό κόστος. Το μόνο ανοιχτό θέμα έχει να κάνει με τη μελλοντική διαχείριση του χρέους. Αν δηλαδή, το χρέος που επικρέμεται, ακόμη και μετά τις μειώσεις που έγιναν, είναι πολύ μεγάλο ή είναι διαχειρίσιμο μέσα από χρηστές πολιτικές ή θα διαπιστώσουμε ότι –ακόμη κι αν η Ελλάδα τα καταφέρει– είναι τόσο μεγάλο που θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά την πιθανότητα μείωσής του. 
» Και μάλιστα, για πρώτη φορά, ενδεχομένως θα πρέπει να είναι κούρεμα και στο ιδιωτικό και στο επίσημο κομμάτι. Αυτή είναι μια πολύπλοκη συζήτηση. Εμπλέκονται θεσμοί, εμπλέκονται χώρες, εμπλέκονται χρονοδιαγράμματα, εκλογές, αλλά είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, ακριβώς για να απαντηθεί η ερώτηση που μου κάνατε μόλις.
» Η πρότασή μας είναι, όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα. Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Μπορεί να υπάρχουν πρακτικά ζητήματα, μπορεί να χρειάζονται προετοιμασίες, όσο καλύτερες τόσο καλύτερο πιθανόν θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα συστήναμε ότι αυτό πρέπει να προσδιοριστεί, το συντομότερο δυνατόν».

 

Αντίθετος σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στην «Καθημερινή», ο κ. Γκουρία εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, σημειώνοντας ότι επιπλέον λιτότητα θα αυξήσει τον πολιτικό και κοινωνικό κίνδυνο, ενώ θα επιδράσει αρνητικά στη δημοσιονομική προσαρμογή που ήδη έχει επιτευχθεί, αλλά και στη βιωσιμότητα του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρία, δε χρειάζονται και ούτε πρέπει να επιβληθούν μένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, καθώς οι αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας έχουν εξαντληθεί. «Επιπλέον λιτότητα θα αυξήσει τον πολιτικό και τον κοινωνικό κίνδυνο, ενώ θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη δημοσιονομική προσαρμογή που ήδη έχει επιτευχθεί, αλλά και στη βιωσιμότητα του χρέους», ανέφερε. Ο κ. Γκουρία, τόνισε, επίσης, ότι «το ενδεχόμενο ‘κουρέματος’ του επίσημου τομέα δεν θα πρέπει να βγει από το τραπέζι» και πρόσθεσε ότι το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η «εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και κυρίως στη δημόσια διοίκηση.

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο το πρόγραμμα στήριξης στην Ελλάδα ήταν τελικά επιτυχημένο ή όχι, απάντησε ότι «το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε το 2010 έδωσε έμφαση μόνο στη δημοσιονομική προσαρμογή και απέτυχε στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υψηλότερη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους που οδήγησε στην αναδιάρθρωση το 2012. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη δημοσιονομική προσαρμογή και έχει περιορίσει σημαντικά το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που αντανακλά μεγάλη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Τώρα κάτι πρέπει να κάνει με το χρέος της και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την ανάπτυξη, θα μειώσουν την ανεργία, θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα κάνουν την οικονομία ακόμα πιο ανταγωνιστική».

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν δεν πρέπει να έχουν αρνητική δημοσιονομική επίπτωση ή τουλάχιστον όχι σημαντική. Από την άλλη, η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει όλο το φάσμα των μεταρρυθμίσεων και κυρίως να μεριμνήσει για μια πιο δίκαιη κατανομή του κόστους της κρίσης».

«Μέχρι σήμερα, η δημοσιονομική προσαρμογή και οι όποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν με τρόπο που έχει αυξήσει το αίσθημα της αδικίας. Οι απολύσεις και η εσωτερική υποτίμηση πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες. Ο δημόσιος τομέας θίχτηκε πολύ λιγότερο αν και εκεί έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις. Οι αδικίες φαίνονται και από την αύξηση της ανισοκατανομής του εισοδήματος, όπου τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα επλήγησαν περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας. Ταυτόχρονα, αυξήθηκε η αβεβαιότητα από την αποδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας, ενώ οι άνεργοι προήλθαν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, οι αποδοχές στο Δημόσιο –στα χαμηλότερα κλιμάκια και με χαμηλότερα προσόντα– παραμένουν υψηλότερες από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα, αν και οι αποκλίσεις έχουν περιοριστεί σε σχέση με το 2010. Με άλλα λόγια, το κόστος της προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων πρέπει να μοιραστεί δίκαια στην κοινωνία. Δεν μπορεί να πληρώνουν τη λιτότητα μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι», σημείωσε.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Φοροδιαφυγή, διαφθορά και γραφειοκρατία παραμένουν, όπως και οι στρεβλώσεις της αγοράς που κρατούν τις τιμές στα ύψη.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι οι κίνδυνοι για ύφεση παραμένουν, καθώς ο ΟΟΣΑ προβλέπει μεγαλύτερη αρνητική επίπτωση στην οικονομία από την υψηλή ανεργία και τα μέτρα της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας. «Το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί. Όμως, η υψηλή ανεργία και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας θα επιφέρουν περαιτέρω πιέσεις μισθών χωρίς να αποφασιστούν νέα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν είναι μόνο το μισθολογικό κόστος», τόνισε και επανέλαβε ότι «αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και περιοριστεί η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, και εκλείψουν οι στρεβλώσεις στην αγορά, τότε αυτομάτως θα πέσουν οι τιμές και το μοναδιαίο κόστος παραγωγής. Αυτό θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα γίνουν προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για μείωση των μισθών. Και όταν μια οικονομία γίνει ανταγωνιστική και προσελκύει επενδύσεις και γίνει εξαγωγική, τότε αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί έρχονται σε μια ισορροπία».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη για μείωση μισθών και τιμών λόγω ανεργίας και μεταρρυθμίσεων παραπέμπει περισσότερο σε επιβράδυνση, παρά σε ανάπτυξη που προβλέπει και ο Οργανισμός από το 2014 και μετά. «Πράγματι, ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι οι κίνδυνοι για ύφεση είναι μεγαλύτεροι από τις πιθανότητες για υψηλή ανάπτυξη ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 που προβλέπει η τρόικα. Πιστεύουμε ότι η ανεργία και η πτώση των τιμών θα περιορίσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ύφεση. Εμείς προβλέπουμε ότι το χρέος θα αυξάνεται μέχρι το 2015 και θα πέσει κάτω από το 160% του ΑΕΠ το 2020. Για να επιτευχθεί ο στόχος του 124% του ΑΕΠ θα πρέπει ο ρυθμός ανάπτυξης σε ετήσια βάση να κινείται άνω του 4,8% από το 2014 μέχρι το 2020. Αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Εμείς θεωρούμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σωρευτικά σε εσωτερική υποτίμηση της τάξης του 20% από την αρχή του προγράμματος μέχρι το 2020. Τόση θα είναι και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας», είπε.

http://www.eklogika.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>