«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η καταστροφή μια χώρας, η λεηλασία του πλούτου της,η οδήγηση του λαού σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και δυστυχία…

όλα  ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΕΝΑ σε απλό πανέξυπνο αμπαλάζ!!! ΟΜΟΛΟΓΑ η αλλιώς (hedge funds)!!!

Πως είναι δυνατών να το γνωρίζει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του λαού που θα ήταν αφύσικο να έχουν όλοι τέτοιες απατεωνίστικες γνώσεις!

Όμως το γνωρίζουν πολύ καλά οι ηγέτες αυτού του λαού!!! Η δικαιοσύνη!!! Το υπουργείο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!! Τα χρηματιστηριακά γραφεία!!! Όλος ο καλώς και ΕΛΙΤ κόσμος!!! Όλοι οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, βιομήχανοι και λοιπά κατακάθια!!!

Και όλο αυτό το έγκλημα το ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, μέχρι και πρωθυπουργό τον κάναμε τον Παπαδήμο να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!

Ο γιατρός σου κολλάει μερικές ΒΔΕΛΛΕΣ στο σώμα για να αφαιρέσει το την ΜΟΛΥΝΣΗ, εδώ έχουν κολλήσει χιλιάδες ΒΔΕΛΛΕΣ στο σώμα της ΕΛΛΑΔΟΣ και βάσει με την ιατρική μετά από μια ποσότητα ΒΔΕΛΛΕΣ επέρχεται ο θάνατος!!!

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ τι άλλο θα περιμένουμε;

Πως να βρεθεί ο ΗΓΕΤΗΣ πατριώτης μπροστάρης να ανατρέψει τους παραπάνω;;;;;;;;; Με τι υλικό;;;;; Ένα κομμάτι σφάζετε για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Ένα άλλο για τα ΚΟΜΜΑΤΑ!!! Ένα άλλο περνά κάτω από ΕΙΚΟΝΕΣ για να φύγουν τα ΔΑΙΜΟΝΙΑ!!! Και ένα άλλο λέει Αααα δεν με αγγίζει εμένα, για τον διπλανό είναι!!!

Μην τους κουράζουμε τους απατεώνες και προδότες, αφού το αποφασίσαμε ας πάρουμε και το φτυάρι να ανοίξουμε τους ΤΑΦΟΥΣ μας!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

WALL STREET JOURNAL. Πως οι διαχειριστές αμοιβαίων της Eurobank και Εθνικής έβγαλαν τις μεγαλυτερες αποδόσεις παγκοσμίως απο τα ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου.

Και όμως, τα fundsπου έβγαλαν τις μεγαλύτερες αποδόσεις στον κόσμο από τα ελληνικά κρατικα ομόλογα, έχουν εδρα την Ελλάδα. Οι διαχειριστές κεφαλαίων της Εθνικής και της Eurobank, έπιασαν αποδόσεις από τα ομόλογα του Δημοσίου μέχρι και 100%, όταν ακόμη και τα καλύτερα των αναδυόμενων αγορών είχαν σχεδόν 35% και τα ευρωπαικά γύρω στο 3.5%.

Το άλλο ενδιαφέρον που μαθαίνουμε από την WSJ είναι ότι οι Έλληνες διαχειριστές, είχαν σταματήσει εντελώς προεκλογικά να παίρνουν ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου και ξανάρχισαν μετά μανίας να παίρνουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, μετά τις εκλογές υπήρχε μια συνεργάσιμη κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η γνωστή μέθοδος, αγοράζω φθηνά, πουλάω ακριβά. Αλλά κανείς δεν πουλάει πιο φθηνά από εμάς!

Τον Δεκέμβριο του 2012 στο LEFTerianewsείχαμε αναρτήσει πίνακα από το Bloombergο οποίος “φώναζε” ότι η Ελλάδα πουλάει φθηνά & αγοράζει ακριβά.

Σημείωνε τότε ο αναλυτής

“Κανείς δεν πληρώνει περισσότερο για να αγοράσει αυτά τα ομόλογα, από ότι η Ελλάδα.

Τουλάχιστον, όχι σε χρήμα. Μερικοί άνθρωποι καταβάλλουν για αυτά, πόνο.

Τώρα η Ελλάδα προσφέρει 30 με 40 σεντς στο δολάριο για τα ομόλογα. Τα hedge funds που τα αγόρασαν για λιγότερο από ό, τι αυτό, φαίνονται ευτυχή.

Αφού η Ελλάδα δηλώνει λιγότερο απεγνωσμένη πια και ότι υποστηρίζεται περισσότερο απ την τρόικα, γιατί θα πρέπει να δέχεται αυτές τις τιμές;  

Δείτε από την πλευρά του επενδυτή: αν δηλαδή πήρατε την αρχική ελληνική τιμή, για τα παλιά ομόλογα σας, μέχρι τώρα, βγάζετε περισσότερο απο 25-26 λεπτά ανα δολάριο.

 Το οποίο υποθέτουμε είναι καλό πράγμα για εσάς”.

Eπίσης, ενώ σήμερα, ελληνικα και ξένα funds, πανηγυρίζουν για τις αποδόσεις τους επάνω στα ελληνικά ομόλογα, ακριβώς έναν χρόνο πρίν, τέλος Οκτώβρη 2012, σε τηλεοπτική εκπομπή του WSJ μαθαίναμε ότι τα Funds αγοράζουν Ελλάδα, με 20 σεντς το δολάριο!

Παρόμοια σπέκουλα έιχε γίνει και την Αργεντινή, οπού εκεί όμως σύμφωνα με το BLOOMBERG BUSINESSWEEK, έγινε αθέτηση πληρωμής και τελικά ούτε σεντ δεν εχουν βγάλει στα δικαστήρια τα funds

Πως το είχε δηλώσει ο James Κ. Glassman, πρώην Υφυπουργός του G.W.Bush;

“Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων.Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό”

Τα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου πληρώνουν πολλά στους διαχειριστές κεφαλαίων.

Τρία Funds είχαν επιστροφές πάνω από 100% κατά το προηγούμενο έτος.

Οι διαχειριστές των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων με τις καλύτερες αποδόσεις στον κόσμο αυτό το έτος δεν είναι στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια. Έχουν έδρα την Αθήνα

Ο Πάνος Σίμος της Asset Management της Εθνικής και οι Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίγκας της Eurobank Asset Management διαχειρίζονται τρία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία έχουν επιστροφές άνω του 100% το τελευταίο έτος. Κανένα άλλο ομολογιακό από αυτά που παρακολουθεί η Morningstar παγκοσμίως δεν έχει αποφέρει τέτοιες αποδόσεις.

Και οι τρεις κέρδισαν πολλά, αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, ενώ άλλοι επενδυτές τα απέφευγαν.

Κάνοντας αποδόσεις άνω του 100% κατά το προηγούμενο έτος, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αποδόσεις μερικών από τα κορυφαία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές, τα οποία έκαναν περίπου 35% , και έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από μια εντελώς τυπική ευρωπαϊκή αγορά ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, η οποία επιστρέφει περίπου στο 3,5%.

Οι αποδόσεις των funds δεν οφείλονται ωστόσο μοναχά στην τύχη και οφείλουν κάτι στην υπομονή και σε κάποια πονηρά στοιχήματα.

Οι Παπαγεωργακόπουλος και Γκίκας, πρώτα μείωσαν τις θέσεις τους σε κρατικά ομόλογα ένα μήνα πριν από τις πρώτες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αγόρασαν ελληνικά τραπεζικά ομόλογα, ενώ αυτά διαπραγματευόταν χαμηλότερα της αρχικής τιμής, προβλέποντας ωστόσο ότι οι επενδυτές θα πληρωνόταν στο ακέραιο όταν θα έληγαν τα ομόλογα.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκαν εντελώς στα κρατικά ομόλογα, κατανέμοντας όλο το fund τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών του Ιουνίου του ίδιου έτους.

 “Μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών, κατορθώσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση πρόθυμη να συνεργαστεί με τους διεθνείς πιστωτές και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”, δηλώνει ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.

Της Eurobank Asset Management

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες άρθρο στα Αγγλικά.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πίνακας Bloomberg.Η Ελλάδα πουλάει φθηνά & αγοράζει ακριβά.

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/12/bloomberg.html

VIDEO.WSJ.Είναι αλήθεια,τα Funds αγοράζουν Ελλάδα, με 20 σεντς το δολάριο, περιμένοντας νεο PSI

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/10/videowsj-funds-psi.html

BLOOMBERG BUSINESSWEEK “Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Αργεντινής”. Ούτε σεντ δεν εχουν βγάλει απ τα δικαστήρια τα funds

http://lefterianews.blogspot.gr/2013/08/bloombergbusinessweekfunds.html

FORBES Πρ.Υφυπουργός Μπούς.”Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων.Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό”

http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/07/forbes-o.html

 http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304682504579157610871291216

Greek Government Bonds Pay Off Big for Fund Managers

Three Funds Deliver Returns of More Than 100% in the Past Year

Neelabh Chaturvedi

Oct. 27, 2013

The best-performing bond-fund managers in the world this year aren’t in London, New York or California. They are based in Athens.

Panos Simos of NBG Asset Management and Aris Papageorgakopoulos and John Gikas of Eurobank Asset Management manage three bond funds that have delivered returns of more than 100% in the past year. No other bond funds tracked by Morningstar globally have offered such returns.

All three top performers have won big from making the same bet: buying Greek government bonds at the height of the euro-zone debt crisis and holding onto them when other investors were steering clear.
Investors’ perception of Greece has turned around sharply in recent months. Some Greek government-bond prices have more than quadrupled from their nadir in June 2012, as fears of a Greek exit from the euro zone receded. Some major Greek companies have successfully issued bonds, and big-name investors have returned to Greek equities. Mark Mobius, who manages more than $40 billion in emerging-market assets at Franklin Templeton, told The Wall Street Journal this month that he plans to buy shares in Greek companies for the first time in more than a decade.

Against the backdrop of that shift in sentiment, Messrs. Simos, Papageorgakopoulos and Gikas are finding themselves in the right place at the right time.
“Greek bonds at one stage were the single most hated asset class in the world and we thought that there was not much to lose at the bottom of the market,” Mr. Papageorgakopoulos said.
The €83 million ($114.6 million) DELOS Domestic Bond Fund run by Mr. Simos has delivered a total return of 108% in the past 12 months, making it the world’s top-performing bond fund. Following closely are the €30 million Eurobank LF Government Bond Fund and the €137 million Interamerican Fixed Income 
Domestic Bond Fund, both run by Mr. Papageorgakopoulos and Mr. Gikas. Those funds returned 107% and 105%, respectively, to investors in the past 12 months, according to Morningstar data.

To be sure, these are small funds with specific mandates to invest in Greek debt. Nevertheless, their performance is way ahead of the world’s best-performing dollar-bond fund, which delivered returns of 34% from asset-backed securities, while the best-performing emerging-market fund returned 31%, Morningstar data show.

The Greek funds don’t use any complex mathematical strategies, nor do they particularly target extremely wealthy individuals. A majority of the investors are ordinary retail customers or the pension funds of Greek companies.
Despite the strong performance of their funds, the three fund managers don’t easily fit the mold of the superstar investor. Messrs. Papageorgakopolous and Gikas say they typically work from 9 a.m. to 6 p.m. and fly economy class when traveling for work. The 44-year-old Mr. Papageorgakopolous, who has a master’s degree from the University of Reading in the U.K. and an MBA from what is now known as Cass Business School in London, drives a 2003 Audi he bought secondhand in 2006 and lives in the same house where he grew up in the Athens suburb of Filothei.

The fund managers haven’t been spared from the impact of the flurry of austerity measures announced by the Greek government, either. Mr. Gikas, 44, said that he has had to cut down on expenses as his tax bill has gone up, while Mr. Simos, 36, said he had to defer plans to buy a house and is renting instead after banks cut down on lending.
“The mutual-fund industry was never the best-paid sector of finance in Greece. We don’t have a hedge-fund or an investment-banking mentality, so we never lost touch with reality,” Mr. Papageorgakopolous said.
He cited good luck as a major factor in his fund’s performance. Under their own rules, the funds have to invest at least 50% or more of their assets in Greek government bonds and can allocate the entire fund to them if needed.

The fund managers have put 100% of their portfolio in this single asset class.
In contrast, many asset managers based overseas have had to sit out the Greek market rally. The country’s bonds are rated deep in “junk” territory, which shuts them out of major bond indexes and many investors’ mandates. For some large investors, the small size of the Greek government-bond market is also a hindrance. Only €25 billion worth of new tradable bonds is outstanding in the market.
The funds’ performances aren’t due to good fortune alone, though, and owe something to patience and some canny bets. Mr. Papageorgakopoulos and Mr. Gikas first cut down their holdings of government bonds a month before Greece’s first general election in May 2012 that failed to lead to a decisive outcome. They instead bought Greek bank bonds while they were trading below their original price, correctly predicting that investors would get paid back in full when all of these bonds matured.

They then maxed out on government bonds, allocating their entire fund to Greek government debt after the second round of elections in June of the same year.
“After the second round of elections, we managed to get a government willing to work with international creditors and implement reforms,” Mr. Papageorgakopoulos said.
The three fund managers bought Greek government bonds at average prices as low as 12 cents to the euro. The average price of Greek bonds is currently around 53 cents to the euro, still in fairly depressed territory and an indication that some investors still don’t expect to be repaid in full.

All three had to endure some wobbly years when Greek government bonds were in freefall. When the Eurobank LF Government Bond Fund was launched in March 2009 with a size of around €13 million, 10-year Greek government bonds yielded a measly 1.2 percentage points above German bunds—the yardstick for sovereign debt in Europe. That was a sign that investors believed Greek bonds to be pretty safe.

A year later, concerns over the perilous state of Greek finances sparked chaos across financial markets and brought Greece the ignominy of being the first euro-zone country to seek financial assistance from its neighbors.
As the Greek economy continued to shrink, private investors were asked to exchange their existing Greek government bonds for new debt with lower interest rates in March 2012 to trim the country’s debt pile. As investors fled the country, the yield spread over German bunds ballooned to more than 11 percentage points. 
The bond funds shrank fast.
“There were times when we wondered whether we would have anything left. It was a difficult period,” Mr. Papageorgakopoulos said.
Mr. Gikas echoed that sentiment. “The last few years have been the most challenging time of my professional life, more so than the period in the 1990s when the drachma was the currency and treasury bill yields were as high as 30%.”

Since the tumult, there has been more encouraging news. The new government has brought a sense of stability, and the European Central Bank’s pledge to do whatever it takes within its mandate to save the euro has allayed existential fears over the common currency, Mr. Simos said.

Greece isn’t out of the woods yet. The economy is forecast to shrink by 4% this year and unemployment remains high. But spending cuts mean the country is now expected to post a small fiscal surplus, before counting debt repayments, of €340 million this year. It is targeted to rise to €2.8 billion next year. The economy is forecast to grow by 0.6% in 2014, and talk of Greece being shunted out of the euro zone has dissipated.

Flows to Mr. Papageorgakopoulos’s funds have picked up pace over the past two months as volatility in Greek bonds has ebbed. Average daily inflows were about €92,000 between January and August, rising to about €140,000 in September and October, according to Mr. Papageorgakopoulos.
Mr. Simos said he is having discussions with potential investors as well as people based overseas who want to hear his views on the market.
“Confidence takes time to evolve, but things are gradually improving. Our view is that as long as Greece stays in the euro zone and the government continues to reform the economy, it will all prove useful in the end.” Mr. Simos said.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>