«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!


Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς;

Για τον θάνατο των Ελλήνων και της ΕΛΛΑΔΟΣ!

JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon Για να πάρει εντολές.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.
Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;

Έκθεση της JPMorgan, δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς:

Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!


Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών» προγραμμάτων.
Κατά τους συντάκτες της Έκθεσης η περαιτέρω «διαρθρωτική προσαρμογή» βρίσκει εμπόδιο σε δημοκρατικούς θεσμούς και κεκτημένα, σε εμπεδωμένες δομές του πολιτεύματος. Το συνταγματικό πλαίσιο ελευθεριών και δικαιωμάτων στις χώρες του Νότου είναι «άκρως» προοδευτικό, αντικατοπτρίζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στις χώρες αυτές στην περίοδο της μεταπολίτευσης, μετά την έξοδο από φασιστικά καθεστώτα.
Η «αριστερίζουσα» κρατούσα αντίληψη της δεκαετίας μετά την πτώση της Χούντας εμπέδωσε και θεσμοθέτησε θεσμούς και πρακτικές, που αποτελούν σήμερα ανάχωμα στην «δημοσιονομική εξυγίανση» της χώρας.
Η ανάγνωση αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο:

Και ο Ελληνικός λαός κοιμάται κάτω από το κρεβάτι από περίεργη  και πρωτοφανή δειλία!

«Τα Συντάγματα των χωρών αυτών αποκρυσταλλώνουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών κομμάτων, μετά την ήττα του φασισμού. Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάν για διαρκή διαδικασία προσαρμογής, προφανώς έχουν στο νού τους συνδυασμό οικονoμικών και πολιτικών αλλαγών».

Και παρακάτω: Τα ανομολόγητα;;;

Τα πολιτικά συστήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Αδύναμη εκτελεστική εξουσία, ισχυρές περιφερειακές δομές, συνταγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, συστήματα συναινετικών διαδικασιών που ευνοούν τις πελατειακές σχέσεις, δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά «προωθούμενων» αλλαγών στο status quo.
Τα «μειονεκτήματα» (!!!!!!) αυτής της πολιτικής κληρονομιάς ανέδειξε η οικονομική κρίση.

Οι κυβερνήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπήρξαν μόνο μερικώς επιτυχείς στην επιβολή ατζέντας οικονομικών και δημοσιονομικών «αλλαγών», αφού ήρθαν αντιμέτωπες με «εμπόδια»(!!!!!!!!!), όπως οι εμπεδωμένοι θεσμοί στην Πορτογαλία, η ισχυρές περιφέρειες στην Ισπανία και η άνοδος των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ελλάδα.
Η JP Morgan ξερνάει ωμά και απροκάλυπτα όλη την αλήθεια για όσα εξυφαίνουν για την Ελλάδα τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Στόχος είναι να ξεφορτωθούν εργασιακά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, να πνίξουν πυρήνες αντίστασης και κινήματα και να αποτρέψουν το λαό από το να ψηφίσει τα «λάθος κόμματα».

Εισηγήσεις που αν υλοποιηθούν θα υπονομεύσουν την δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική σταθερότητα δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από συνεργάτες και συμβούλους του όπως αναφέρουν πληροφορίες του Periodista.gr.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σύμβουλοι του πρωθυπουργού προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη τη νομική φόρμουλα, το νομοθετικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας, όπως είναι αυτό στις Σκουριές.

Συνταγματολόγοι και νομικοί του “κλίματος Βενιζέλου” φέρονται να είναι οι νομοπαρασκευαστές, τον πολιτικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με την προπαγανδιστική δουλειά θα επιφορτιστούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής που θυμήθηκαν να διαδραματίσουν το ρόλο των… μπροστάρηδων του “αντιφασιστικού αγώνα”,μόνο όταν η κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα σφύριζε αδιάφορα, πιέστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή.

Αντικειμενικός σκοπός του σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με “στρατηγείο” το Μέγαρο Μαξίμου είναι η δραστική αντιμετώπιση των κινημάτων διαμαρτυρίας και αντίστασης στη νεοποικιακού χαρακτήρα πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και κυρίως των πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς ως…

“εγκληματικών οργανώσεων” στη βάση σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως περίπου συνέβη με τη Χρυσή Αυγή.

Όπως σχολίαζε σε ιδιωτική συζήτηση κορυφαίο και με μεγάλη εμπειρία πολιτικό στέλεχος της χώρας “Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν έχει ως τελικό στόχο τη Χρυσή Αυγή, αλλά την Αριστερά. Τελικά, έστω και αν η ηγεσία της πληρώνει το τίμημα, η Χρυσή Αυγή έπαιξε τον ρόλο της”.

Τελικός σκοπός της κυβέρνησης, του ντόπιου κατεστημένου και των υπερεθνικών πολιτικών και οικονομικών κέντρων δεν είναι άλλος από την ποινικοποίηση κάθε μορφής διαμαρτυρίας στην επιβαλλόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα θα τεθούν στο στόχαστρο του κατεστημένου και των υπο διαμόρφωση αντιδημοκρατικών κρατικών δομών και οι πολιτικοί φορείς, οι οποίοι στηρίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για το ΚΚΕ, είτε για όποιο άλλο κόμμα.

Στηριζόμενο στο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, το κατεστημένο θα αποπειραθεί στο μέλλον να συνδέσει τους πολιτικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις που στηρίζουν τους λαϊκούς αγώνες, με τους υποτιθέμενους… εγκληματίες, με τις υποτιθέμενες “εγκληματικές οργανώσεις” που θα κατασκευάσει ο μνημονιακός μηχανισμός εξουσίας καθ’ υπόδειξιν των κολοσσιαίων ιδιωτικών συμφερόντων και δεν είναι άλλοι από τους διαμαρτυρόμενους, από τους απεργούς, από όσους αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα.

Με όχημα τη “θεωρία των δύο άκρων” που αναπτύσσει με συνέπεια το πρωθυπουργικό επιτελείο και αναπαράγουν οι δορυφόροι του και αφού θα υπάρχει το προηγούμενο της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, οι εκφραστές της μνημονιακής εξουσίας και τα μιντιοκρατικά δεκανίκια τους, θα συμψηφίζουν την διαμαρτυρία και την αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης και ιδιωτικών συμφερόντων, με τη δραστηριότητα και το παράδειγμα της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Αν δεν καταφέρουν να εξουδετερώσουν την Αριστερά τότε

Ο λαός να προσέξει

Ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, πολιτικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης επιλέγουν να δυναμιτίσουν το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο λόγος που η κυβέρνηση καταφεύγει στη στρατηγική της έντασης είναι προφανής: Το καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία πρόγραμμα “δεν βγαίνει”, μεγάλες επιχειρήσεις είτε κλείνουν, είτε εγκαταλείπουν τη χώρα μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό, διαψεύδοντας έτσι το success story, οι ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ κλείνουν, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων και κυρίως έρχονται νέα μέτρα, νέο μνημόνιο.

Ταυτόχρονα και παράλληλα με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελεί νίκη του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος, η κυβέρνηση αναπτύσσει τη “θεωρία των δύο άκρων”, συμψηφίζοντας την Αριστερά με την δραστηριότητα των ναζί. Πρώτος – και καθόλου τυχαία- το χορό έσυρε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και alter ego του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έσπευσε να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “εκτός συνταγματικού τόξου”. Επρόκειτο για μία συνειδητή επιλογή από την πλευρά του Μαξίμου, που επιμένει στη γελοία και επικίνδυνη για τη δημοκρατική σταθερότητα “θεωρία των δύο άκρων”. Οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη απομόνωσαν ακόμη πιο πολύ το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο, όπως αποκάλυψε το Periodista.gr, συν τοις άλλοις χρησιμοποίησε τη “θεωρία των δύο άκρων” ως άμυνα απέναντι στα σενάρια αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από μεταβατικό πρωθυπουργό. Μάλιστα αυτά τα σενάρια αποτελούν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης στους κόλπους της Κεντροδεξιάς.

Η συνέχεια ανήκε στον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι “φυλλάει τις ‘σφαίρες΄ του για τον αληθινό εχθρό”, τον οποίο προσδιόρισε: Εχθρός της ετοιμόρροπης και επικίνδυνης κυβέρνησης, αλλά και της ολιγαρχίας της οποίας όργανο είναι η κυβέρνηση, δεν είναι άλλος από την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι και η δήθεν “αντισυστημική” Χρυσή Αυγή έχει τον ίδιο εχθρό με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Φαήλου Κρανιδιώτη αντανακλά την κεντρική στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρωθυπουργικό επιτελείο, η κεφαλή δηλαδή μιας κυβέρνησης με μηδενική λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση, μην έχοντας καμία δυνατότητα να παράγει πολιτική, γνωρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μην έχοντας να προτείνει τίποτα στην ελληνική κοινωνία πέραν από την συνειδητή καταστροφή της χώρας, καταφεύγει στην υλοποίηση της “στρατηγικής της έντασης”, η οποία λειτουργεί διχαστικά στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, αποπροσανατολιστικά και τελικά υπονομεύει την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ώριμος από εδώ και πέρα και να μην πέσει στην παγίδα που στήνει ο κυβερνητικός μηχανισμός εξουσίας παρέα με τα δομημένα συμφέροντα που προωθούν την πολιτική του μνημονίου, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την μετατροπή της Ελλάδας στην πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη, σε ένα αληθινό εργασιακό κάτεργο. Ο λαός επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει τις προβοκατόρικες ενέργειες που ετοιμάζουν σκοτεινοί παρακρατικοί μηχανισμοί από εδώ και στο εξής και να τις αντιμετωπίσει με αντικειμενικό σκοπό την ακύρωσή τους. Μόνο ο λαός μπορεί να αποτρέψει την υλοποίηση των βρώμικων σχεδίων της κυβερνητικής κλίκας. Μόνο ο λαός μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα και τη Δημοκρατική σταθερότητα.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>