«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Απʼότι γνωρίζω η λέξη «γλώσσα»(γλωξ ή γλωχίς) (LIDDELL & SCOTT «ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ»),προέρχεται αυτούσια από την αρχαιοελληνική γραμματεία, όπως και η λέξη «νεκρή». Σε πολλές όμως περιπτώσεις χρησιμοποιούμε στη καθημερινή μας επικοινωνία και την άλλη αρχαιοελληνική «αποθανών».

Έτσι όταν θέλουμε να πούμε ότι αυτός πέθανε σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι νεκρώθηκε. Πολύ θα ήθελα η κα Ρεπούση να μεταγλώττιζε τη «νεκρή» φράση , «θανατική ποινή» στη «ζωντανή», «νεκρική τιμωρία».

Η λέξη «σχολείο» προέρχεται από τη λέξη «σχόλη» δηλ. «ελεύθερος χρόνος» που κατά τον Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Πλατών, Αριστοτέλη και Αριστοφάνη ,σήμαινε την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου για την εκπόνηση σημαντικού έργου και ιδιαίτερα για μελέτη ή διδασκαλία.

Οι ισχυρισμοί της εν λέγω «προοδευτικής» βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κας (Ντ)Ρεπούση , που μπερδεύει τη λέξη «σφαγή» με τη λέξη «συνωστισμός», αυτοαναιρούνται εξ ορισμού.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα κα Ρεπούση, θα σας στενοχωρήσω, αλλά είναι αυτή που διάλεξε ο Θεός για να γράψει το ευαγγέλιο Του, για ένα και μοναδικό λόγο. Για να αποδοθεί ο λόγος Του ακέραιος ,με ακρίβεια, μεα πληρότητα , και εννοιολογική ορθότητα, προς αποφυγή παρερμηνειών και αντιφάσεων.

Το μήνυμα της «ΑΓΑΠΗΣ» μπορεί να μη λέει τίποτα με τις λέξεις «Love», « ti Amo». «ich liebe dich», «je tʼaime», «tse tsa», στις αντίστοιχες γλώσσες, στην ελληνική όμως σημαίνει «άγω το παν» που ίσως να είναι και η λύση όλων των προβλημάτων μας.

Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορούν οι Άγγλοι να μεταφράσουν την λέξη «Κύριος» και χρησιμοποιούν αντίστοιχες σαν το «Mister» ή «Ser».

Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορεί να μεταφραστεί η λέξη «ΕΛΕΗΣΟΝ» σε καμιά άλλη γλώσσα του κόσμου.

Και βεβαίως δεν μπορεί να είναι νεκρή μια γλώσσα σαν την ελληνική όταν την εβδόμη μέρα της εβδομάδας την αφιερώνουμε στον Κύριο και την ονομάζουμε « Κυριακή» , ενώ οι φτωχοί γλωσσικά Άγγλοι , την αποκαλούν απροσδιόριστα, σαν ηλιόλουστη μέρα,«SUNDAY».

Η διεθνιστική αντίληψη της Αριστεράς για την κοινωνία , είναι αυτή που αποκόβει τους Έλληνες από τις παραδόσεις του και τις πανανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας μας.

Εκποιώντας τις αξίες αυτές, δεν χρειάζεται οι εργατοπατέρες της Αριστεράς να κλείνουν τα σχολεία με τις απεργίες τους, τα έχουν ήδη «κλείσει» με τις ιδέες τους.

 

Αντώνης Κρούστης

http://fileleftheros1966.blogspot.gr/

 

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

  • Περαστικος

    Φιλελευθερε, μη μας πρηζεις τα ουμπαλα με τα ευαγγελια και τα ΕΛΕΗΣΟΝ γιατι απο το πολυ ελεησον εχει κανταντησει ο παππας να πινει καρνεισον.
    Αν ειναι δυνατον να συνδεουμε την αρχαια Ελλαδα με τους σκαταδιστες.

  • SUNDAY πηγαζει απο την αρχαια ελληνικη κυριακη δηλαδη την ΗΛΙΟΔΙΤΗ. Εν μεροι καλα τα λες,αλλα ο εβραιοχριστιανισμος κατακρεουργησε τον ελληνισμο.βλεπε κυριακη ορθοδοξιας 7 αφορισμοι και καταρες καταΕΛΛΗΝΩΝ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>