«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Σκακιέρα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

The Chessboard of World War III

Ο Dave Hodges

Αν ο πόλεμος ξεσπά στη Συρία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα είναι η πτώση του καθεστώτος Άσαντ, περίπου 2.000.000 αθώων ανθρώπων θα χαθεί και ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας της εγκατάστασης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τους νέους ηγέτες στη Συρία. Αν αυτό είναι το μόνο που συμβει ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης απερίσκεπτης  ενέργειας Ομπάμα , θα πρέπει να εξετάσουμε τους εαυτούς μας τυχερούς.

Ωστόσο, οι χώρες δεν είναι τρομερά φιλικό προς το παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα, έχει επίσης επιλογές.

Συρίας επιλογές

Άσαντ έχει λίγες επιλογές.

Άσαντ έχει λίγες επιλογές.

Άσαντ έχει πολύ λίγες επιλογές στη διάθεσή του θα πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν να επιτεθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ έχει τοποθετηθεί περίπου 700 συστοιχίες πυραύλων SCUD επισήμανε κατά του Ισραήλ. Η σαφής λόγος για αυτή την επιλογή είναι να παίξει το χαρτί του εκβιασμού οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει και να επιτεθεί στη Συρία. Ψάξτε για μια ΗΠΑ στην πρώτη απεργία για να πάρει έξω, όπως πολλοί από τους πυραύλους SCUD δυνατό. Ως εκ τούτου, σε συνδυασμό με την επίθεση κατά της Συρίας εντολών και ελέγχου συσκευών παρακολούθησης, η ταυτόχρονη στόχος θα είναι να πάρουν πυραύλους SCUD για προφανείς λόγους. Ωστόσο, ένας Αμερικανός πρώτη επίθεση δεν θα πάρετε όλα από τους πυραύλους SCUD και οι Ισραηλινοί το ξέρουν. Ιστορικά, όταν το Ισραήλ αισθάνεται την παραμικρή ποσότητα της απειλής, που συνήθως δεν διστάζουν να προβούν σε αντίποινα ή ακόμα χειρότερα, προληπτικά επιτεθεί στους εχθρούς τους με δύναμη σύνθλιψης.

Ισραηλινή Επιλογές

 

Το Ισραήλ έχει πολύ περιορισμένες επιλογές, αλλά πρωταρχικό και άμεσο στόχο τους είναι η εξάλειψη τόσο της Συρίας και του Ιράν απειλή για τη χώρα τους. Το Ισραήλ ποτέ δεν έχει πολύ υπέρ του να απορροφούν την πρώτη απεργία πριν απαντήσουν. Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να πάρουν για να αρχίσει τις εχθροπραξίες στη Συρία, το Ισραήλ μπορεί να το κάνει γι ‘αυτούς αν αισθάνονται την εθνική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο από τις 700 πυραύλους SCUD. Αυτό που λέω εδώ, είναι ότι ο Ομπάμα δεν μπορεί να έχει τον τελευταίο λόγο για το ποιος ξεκινά την πρώτη επίθεση. Το Ισραήλ θα πάει μόνο μαζί με την αμερικανική στρατηγική εφ ‘όσον αυτό είναι προς το συμφέρον τους. Και με τον κόσμο waffling στην υποστήριξή τους για την επικείμενη επίθεση του Ομπάμα τη Συρία, το Ισραήλ μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τη σύγκρουση με δική τους, διότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους, αν οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή.

 

Φυσικά, ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν το Ισραήλ να κάνει είναι να μείνει στο περιθώριο και να μην προσφέρουν καμία στρατιωτική βοήθεια μέχρι να είναι απολύτως αναγκαία. Αρκεί να πούμε, το Ισραήλ δεν εμπιστεύεται τον Ομπάμα. Ενώ όλα τα μάτια είναι για τον Ομπάμα, ο κόσμος θα πρέπει να παρακολουθούν και να μιλάμε στο Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει αυτή η σύγκρουση από ό, τι είναι ο Ομπάμα.

Αγγλική Επιλογές

 

Ακόμη και η Βρετανία, ο οποίος υποστήριξε, ή συν-εγκέφαλοι κάθε ΗΠΑ ιμπεριαλιστικού πολέμου λέει όχι στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Εξουσία είναι το καλύτερο μέρος της ανδρείας για τους Βρετανούς. Το βρετανικό Κοινοβούλιο κοίταξε μέσα στη ζούγκλα και είδε το μάτι της τίγρης κοιτάζοντας πίσω και να έχουν στη συνέχεια τρέχει για κάλυψη. Βρετανία δεν έχει το στομάχι για αυτό το είδος του πολέμου. Ωστόσο, παρακαλούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν είναι το Βρετανικό Στέμμα, ή το City του Λονδίνου, και να μην κάνετε κανένα λάθος γι ‘αυτό, το Βρετανικό Στέμμα πολύ άσχημα θέλει αυτόν τον πόλεμο στο όνομα και την προώθηση των κεντρικών στόχων τραπεζών. Ως εκ τούτου, δεν είμαι βέβαιος ότι η πρόσφατη συνθηκολόγηση από το Κοινοβούλιο είναι το βρετανικό τελευταία λέξη επί του θέματος.

 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εχθροί της, μπορεί να θέσει μυών πίσω από τη συλλογική ανυπακοή στο σύστημα πετροδολαρίων, η Κίνα καυχιέται ότι μπορεί να τοποθετήσει 100 εκατομμύρια άνδρες στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία διατηρεί πάνω από 1300 πυρηνικούς πυραύλους και προσχώρησε και η Ινδία το πυρηνικό αδελφότητα όπλων πριν από πολύ καιρό και οι Ινδοί μπορεί να βάλει μια αρκετά μεγάλη δύναμη στο πεδίο της μάχης, καθώς και.

 

Καθώς διαβάζετε αυτές τις λέξεις, μπορεί να αναρωτιέστε αν η σύγκρουση θα κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση. Έχω έναν σκληρό χρόνο φανταστούμε μια κατάσταση στην οποία η ηττημένη πλευρά δεν θα καταφύγουν στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ως καλύτερο σενάριο. Ρωτήστε τον εαυτό σας, εάν η χώρα σας ήταν αντιμέτωποι με την οικονομική και στρατιωτική εξάλειψη με την προοπτική της απώλειας του Γ ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ποια θα ήταν η απώλεια κέρδους πλευρά, κρατώντας πυρηνικούς πυραύλους τους κάθονται ήσυχα στις αντίστοιχες σιλό και υποβρύχια τους;

 

Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί ήταν σε θέση να ψηφίσουν από τον πόλεμο. Τι λέει για το πόσο μακριά έχει δημοκρατία δημοκρατία μας πέσει όταν το Κογκρέσο δεν διαθέτουν πλέον την ίδια εξουσία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Αυτό κάνει αναφορά στον Ομπάμα ως δικτάτορα μια ακριβή Περιγραφέας.

Κινέζικα Επιλογές

 

hu

 

Πόσο σοβαρές είναι οι Κινέζοι και οι Ρώσοι στην όρθιος στην ιμπεριαλιστική Ηνωμένες Πολιτείες; Λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο οι κινέζοι Πρόεδρος Hu και Υποστράτηγος Zhang Zhaozhong έχουν απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικό πόλεμο αν εισβάλουν είτε το Ιράν ή τη Συρία, θα έλεγα ότι είναι πολύ σοβαρή. Η συνετή άποψη λέει ότι αυτή είναι η τελευταία έκδοση του “Άξονα του Κακού” γραμμή στην άμμο.

 

Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία έχουν εναποθέσει οικονομικό μέλλον τους στο γεγονός ότι έχουν χωρίσει τους από την καταχρεωμένη δολάριο και να χαράξει μια νέα οικονομική πορεία με χρυσό ως τη βασική γραμμή. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

 

Στην επιφάνεια, η Κίνα δεν φαίνεται να έχουν ένα μεγάλο ποσό των επιλογών στη Μέση Ανατολή θα πρέπει η αμερικανική επίθεση στη Συρία ως απαραίτητο προοίμιο για να πηγαίνει στο Ιράν. Ωστόσο, η Κίνα μπορεί να προβεί σε αντίποινα σε άλλα θέατρα της δράσης. Αν ο Ομπάμα επιθέσεις στη Συρία, πιστεύω ότι είναι δεδομένο ότι η Κίνα θα κάνει μια κίνηση για την Ταϊβάν.

 

Θα ήθελα επίσης να εξετάσουμε για την Κίνα για να επιτεθεί στο νότιο υπογάστριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για όσους δεν διαθέτουν λεπτομερείς γεωπολιτική ευαισθητοποίηση, αυτό θα φαίνεται σαν μια εξωφρενική δήλωση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι έχουν τον έλεγχο της Διώρυγας του Παναμά. Αυτές οι δυνάμεις θα αποτελούν το κύριο σώμα της κινεζικής δύναμης εισβολής πηγαίνει Βορρά. Κίνα θα κινηθεί μέσω της Κεντρικής Αμερικής, όπως ένα καυτό μαχαίρι το βούτυρο. Και είναι επίσης πιθανό ότι το σημείο της επίθεσης θα βγει από την Sierra Madre στο Μεξικό. Ο καλός μου φίλος, ο αείμνηστος πρώην πράκτορα της CIA, Μπιλ Pawelec, μου είπε πολλές φορές ότι ήταν κοινή γνώση σε ορισμένους κύκλους της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών ότι οι Κινέζοι έχουν μια αρκετά μεγάλη δύναμη στην περιοχή και ότι το σημείο της κάθε επίθεσης θα προέλθει από αυτό περιοχή. Pawelec μου είπε επίσης ότι η Αριζόνα, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και Νότια Καλιφόρνια θα υπέρβαση σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Δυστυχώς, μερικά από ανώνυμες πηγές μου σήμερα επιβεβαιώνει αυτό Pawelec μου είπε πάνω από 15 χρόνια. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να σταματήσει την κινεζική εισβολή στην αμερικανική ΝΔ θα είναι η χρήση των πυρηνικών όπλων. Και αν μου ήταν να προσθέσετε το δικό μου κομμάτι της κερδοσκοπίας σε αυτό το σενάριο, θα ήθελα να στοιχηματίσετε ότι οι πρόσφατες Κίνας και της Ρωσίας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν ενσωματώσει τη στρατηγική της δέσμευση των αμερικανικών στρατιωτικών πόρων αναγκάζοντας την Αμερική για να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Και όσο περισσότερο ότι η Αμερική μπορεί να υποχρεωθεί να αμυνθεί στο σπίτι, το λιγότερο ποσό των πόρων που μπορεί να δεσμευτεί για τον αγώνα στη Μέση Ανατολή.

 

Η στρατηγική που διατίθενται στην κινεζική μου θυμίζει γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στην Ιταλία το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Στάλιν ήταν ουρλιάζοντας για τις ΗΠΑ να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο για να ανακουφίσει την πίεση από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων. Οι ΗΠΑ δεν ήταν έτοιμη να εισβάλει στη Γαλλία, έτσι ώστε μια συμβιβαστική λύση, η ιταλική εκστρατεία, είχε εκτελεστεί. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι ο ρόλος της Κίνας στην προσεχή σύγκρουση.

Επιλογές της Ινδίας

 

Οι Ινδοί διαθέτουν πυρηνικά όπλα και ένα μεγάλο στρατό. Αν αρκετά κίνητρα για μια συνδυασμένη ινδικές και κινεζικές προσπάθεια θα μπορούσε να εξουδετερώσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει σημαντικά την ανάγκη της Αμερικής για να ανταποκριθεί στις ρωσικές και κινεζικές στρατιωτικές επιδρομές σε όλο τον κόσμο.

Ρωσική επιλογές

 

Αν ήμουν ο Πούτιν, θα ήθελα να το εμπόριο Αλάσκα για τη Μέση Ανατολή, επειδή το πετρέλαιο θα είναι ισοδύναμη και υπάρχουν πιο σοβαροί λόγοι για τους Ρώσους στο μάτι Αλάσκα σε μια προσεχή σύγκρουση που πηγαίνει πέρα ​​από την ανάγκη για το πετρέλαιο.

 

Το 1999, σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale, στο παρελθόν-μυστικό ρωσικά έγγραφα που αποκάλυψε ότι η ρωσική δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν είχε υποστεί εκτεταμένη σχεδιασμό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να εισβάλει Βόρεια Αμερική το 1951. Η εκδήλωση ήταν μέρος μιας σειράς προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ουάσιγκτον, DC-βασίζεται Ψυχρού Πολέμου Ιστορία Διεθνούς Έργου (CWIHP), η οποία παρακολουθεί νέα έγγραφα σχετικά με τον Ψυχρό Πόλεμο. Το συνέδριο Yale επικεντρώνεται στη σχέση του Στάλιν με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Αυτά τα έγγραφα Ψυχρού Πολέμου αποκάλυψε ότι ο Στάλιν είχε ένα οριστικό σχέδιο για να επιτεθεί Αλάσκα το 1951-52 και είχε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές προετοιμασίες εν όψει της εισβολής. Η Ρωσία θεωρείται το ίδιο πάντα να είναι περίκλειστες και χρησίμευσε ως σημαντικό κίνητρο για τη σχεδιαζόμενη εισβολή της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να δώσει την πρόσβαση της Ρωσίας για την καλή τους θαλάσσιους λιμένες. Ο Στάλιν στη συνέχεια πέθανε και τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν, τουλάχιστον προσωρινά.

 

British γεωγράφος και στρατιωτικός ιστορικός, Sir Halford Mackinder , το 1904, έγραψε ένα άρθρο που άλλαξε τον τρόπο πολιτικοί και στρατιωτικοί έβλεπαν τον κόσμο. Ήταν μια αντίληψη που επηρέασε τον Χίτλερ να στείλει τα στρατεύματά του προς ανατολάς σε μια επίθεση από τη Ρωσία το 1940. Ήταν επίσης η κινητήρια δύναμη που οδήγησε στις βάσεις για την υπερδύναμη εξωτερική πολιτική που καθοδηγείται εξωτερική πολιτική και για τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η θεωρία που επηρέασε τόσο σχεδόν τρεις γενιές των στρατηγών, ήταν απλά ονομάζεται Θεωρία Heartland.

 

Βασικά, Θεωρία Heartland Mackinder που είδαν γεωπολιτική στρατιωτική ιστορία ως μια πάλη ανάμεσα σε χερσαίες και θαλάσσιες δυνάμεις. Mackinder πίστευαν ότι ο κόσμος είχε γίνει ένα «κλειστό» σύστημα, με σχεδόν καμία νέα εδάφη έφυγε για τις εξουσίες τους Ευρωπαίους να ανακαλύψουν, να κατακτήσει και την καταπολέμηση της πάνω χωρίς να δημιουργεί χάος αλλού. Σύμφωνα με τη θεωρία ο κοινός παρονομαστής για την παγκόσμια σύρραξη έχει μειωθεί με τις εξουσίες της θάλασσας εναντίον χερσαίες δυνάμεις που θα είναι στη συνέχεια αγωνίζονται για την κυριαρχία του κόσμου, και ο τελικός νικητής θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια παγκόσμια αυτοκρατορία. Ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτόν τον αγώνα ήταν φυσική γεωγραφία ? “Ο άνθρωπος και όχι η φύση αρχίζει, αλλά η φύση σε μεγάλες ελέγχους μέτρο».

 

Κάποιοι εικάζουν ότι η Ρωσία έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί στη Μέση Ανατολή. Αν αυτή η υπόθεση είναι αληθινή, θα ήταν λογικό ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Αλάσκα, των οποίων οι άμυνες έχουν παραβιαστεί από τον Ομπάμα. Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι επιτυχής στο να επιτεθεί στη Συρία και, τελικά, το Ιράν, μπορεί να αντιμετωπίσει μια εισβολή από την Κίνα από το Νότο και ταυτόχρονα από τη Ρωσία από τα βορειοδυτικά.

 

Ατού της Ρωσίας βρίσκεται στην επίθεση Σαουδική Αραβία, σε αντίποινα για τη δράση κατά των ΗΠΑ να επιτεθεί στη Συρία. Αυτό είναι ό, τι ο Ομπάμα φοβάται περισσότερο. Αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Οικονομία της Αμερικής θα έρθει σε πλήρη ακινησία, επειδή το πετρέλαιο θα πρέπει να κλείσει.

 

Συμπέρασμα

 

Η παρούσα σειρά εκδηλώσεων στον κόσμο θυμίζει μία από τις ημέρες που οδηγούν μέχρι την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου Ι. Η στάδιο για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ορίστηκε από έναν αγώνα μεταξύ ανταγωνιστικών υπερδυνάμεις στην Αφρική. Κάθε πλευρά σχηματίζονται συμμαχίες και πριν οι μάχες ξέσπασαν στην αφρικανική ήπειρο, αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου δολοφονήθηκε και η συμμαχία ήρθε στο προσκήνιο ως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε.

 

Για λόγους συντομίας, έχω αφήσει επίτηδες να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με τις επιπτώσεις του επερχόμενου πολέμου για τον αμερικανικό λαό. Επιπλέον, μια ισχυρή υπόθεση μπορεί να γίνει η οποία εμπλέκει το νυν Πρόεδρο και προδοτικές ενέργειες και τα κίνητρά του. Ναι, εσείς που διαβάζετε αυτό σωστά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα χάσει το επερχόμενο πόλεμο. Αυτά τα θέματα θα είναι το θέμα της επόμενης μέρος αυτής της σειράς.

 

Το πρωτότυπο

August 31, 2013

The Chessboard of World War III

Dave Hodges

 

If war breaks out in Syria the best possible outcome will be the fall of the Assad regime, approximately 2,000,000 innocent people will perish and the world will witness the installation of the Muslim Brotherhood as the new leaders in Syria. If this is all that happens as a result of Obama’s anticipated reckless actions, we should consider ourselves lucky.

The Chessboard of World War III

The worst-case scenario includes the entry of Israel, Russia, China and possibly India into the fight. Please note that all three of the four nations have abandoned the petrodollar in favor of a gold for oil scheme, and this fact will prove to be a prime motivator leading to the expansion of the Syrian war.

 

This article not only details the pattern of the likely fall of Syria, but this article primarily centers on each country’s role in the coming war should the conflict expand beyond the Syrian borders.

 

syria war

 

Assad Is a Despot but It Is Not Our Business

 

syrian rebels

 

By anyone’s standards, Assad is a despicable dictator, the type of dictator that blends in well with the scenery of the Middle East. However, the Syrian rebels are worse and if Obama gets his way, they and their backers, Al Qaeda, will soon overthrow Assad and will create a controversial and a fanatically anti-American regime. If Obama gets his way, the Syrian rebels will continue to massacre entire Christian villages and they will continue to release chemical weapons against innocent Syrian people because these are the type of actions consistent with the Muslim brotherhood.

 

Family Ties

 

 Malik Obama of the Muslim Brotherhood.

 

Malik Obama of the Muslim Brotherhood.

 

It is difficult for most Americans to fathom that an American president would actually seek to install the Muslim brotherhood as a puppet government on behalf of the bankers that control our government. However, that is exactly what we see in Libya and Egypt. And that is precisely what the Obama’s game plan consists of with regard to Syria and ultimately Iran. And if the facts are fully known, nobody should be surprised because Barack Obama‘s Kenyan half-brother, Malik Obama, manages investments for the Muslim Brotherhood. That is correct, Obama has direct family ties to one of the two major terrorist organizations on the planet and one that has openly declared a jihad war on the West. This same rogue organization is presently murdering scores of Christians while the White House laughs about these attacks. There is no question that Obama is supportive of the Muslim Brotherhood and his goal includes the destabilization of the Middle East.

 

What If War Does Break Out?

 

www3a

 

Based upon my insider contacts, I have constructed some possible spinoff events which could follow the aftermath of Obama’s launching a decisive military strike against Syria. This analysis is meant to demonstrate the danger and the volatility of the present situation. The players who will decide the outcome of the Syrian war, which could culminate with the outbreak of WWIII, are United States, Russia, China, Israeland possibly India as well as Syria and Iran.

 

United States Options

 

The United States game plan for Syria appears to be the same strategy as the CIA followed in Libya. The initial US strategy in Libya consisted of launching crippling airstrikes against the Libyan military. The secondary part of this strategy consisted of the CIA arming Al Qaeda backed rebels to launch a ground assault centered on finding and neutralizing the leader of the country.

 

An airstrike will sufficiently negate the mobility of the Syrian military forces as it did in Libya. This lack of mobility will leave Assad and the city of Damascus extremely vulnerable. As in Libya, Al Qaeda will eventually capture and likely kill Assad just like they did Qaddafi in Libya.

 

It is no secret that taking Syria, in a relatively short amount of time, is key to blocking a Russian land military intervention because the US would have time to set up its short and medium range missile batteries. The Russians can move as many ships into the Mediterranean that they want, but once these missile batteries are in place, combined with air cover, it is game over for Russia with regard to Syria.

 

Obama is surely reasoning that if this strategy worked in Libya and it worked in Syria, this strategy would surely work with Iran. After Syria falls, the same strategy will be put into place in Iran only the excuse for attacking Iran will be because of their suspected possession of weapons of mass destruction (i.e. nuclear weapons) in a repeat of what George W. Bush did in Iraq.

 

Once Iran falls, the Federal Reserve will be successful in preserving the petrodollar from which the rest of the world must first purchase dollars before they can buy precious oil.

 

The fallback position for the United States would consist of the nuclear option. Do I think that the real leadership in this country will hesitate to use the nuclear option as the strategy of last resort? Absolutely not! With their families safely tucked away in some underground hideout, such as in the bowels of Denver international Airport, these monsters will do whatever it takes to preserve their precious petrodollar.

 

However, countries not terribly friendly to the global central banking system, also have options.

 

Syrian Options

 

Assad has few options.

 

Assad has few options.

 

Assad has very few options at his disposal should the United States decide to attack. Reportedly, Assad has positioned nearly 700 SCUD missile batteries pointed at Israel. The clear reason for this option is to play the blackmail card should the US go ahead and attack Syria. Look for a US first strike to take out as many of the SCUD missiles as possible. Therefore, along with attacking the Syrian command-and-control surveillance apparatus, the simultaneous objective will be to take out SCUD missiles for obvious reasons. However, an American first strike will not get all of the SCUD missiles and the Israelis know it. Historically, when Israel feels the slightest amount of threat, they typically do not hesitate to retaliate or worse yet, proactively attack their enemies with crushing force.

 

Israeli Options

 

Israel has very limited options but their prime and immediate goal is the eradication of both the Syrian and Iranian threat to their country. Israel has never been much in favor of absorbing a first strike before responding. Therefore, the United States may not get to commence the hostilities in Syria, Israel may do it for them if they feel their national security is at risk from the 700 SCUD missiles. What I’m saying here, is that Obama may not have the last word on who launches the first strike. Israel will only go along with the American strategy so long as it’s in their best interest. And with the world waffling in their support of Obama’s impending attack upon Syria, Israel may feel compelled to start the conflict on their own because time is not on their side if the Russians are allowed to consolidate their forces in the Middle East.

 

Of course, what the United States would like Israel to do is to stay on the sidelines and not offer any military assistance until it is absolutely needed. Suffice it to say, Israel does not trust Obama. While all eyes are on Obama, the world should watching and talking to Israel. Israel is more likely to start this conflict than is Obama.

 

British Options

 

Even Britain, who has backed, or co-masterminded every US imperialistic war is saying no to war in the Middle East. Discretion is the better part of valor for the British. The British Parliament looked into the jungle and saw the eye of the tiger staring back and have subsequently run for cover. Britain does not have the stomach for this type of war. However, please realize that the British Parliament is not the British Crown, or the City of London, and make no mistake about it, the British Crown very badly wants this war in the name and the furtherance of central banking goals. Therefore, I am not certain that the recent capitulation by Parliament is the British final word on the subject.

 

One thing is for sure in that the British Parliament is keenly aware that its enemies can put muscle behind the collective defiance to the petrodollar system, China brags that it can place 100 million men on the battlefield. Russia maintains over 1300 nuclear missiles and India joined the nuclear weapons fraternity a long time ago and the Indians can put a sizable force on the battlefield as well.

 

As you read these words, you may be wondering if the conflict would escalate into a nuclear confrontation. I have a hard time imagining a situation in which the losing side would not resort to the use of tactical nuclear weapons as a best case scenario. Ask yourself, if your country was faced with economic and military obliteration at the prospect of losing World War III, what would the losing side gain by keeping their nuclear missiles sitting quietly in their respective silos and submarines?

 

As an aside, it is interesting to note that the British were able to vote themselves out of the war. What does it say about how far has our republic democracy fallen when Congress no longer possess the same power as the Parliament? This makes referring to Obama as a dictator an accurate descriptor.

 

Chinese Options

 

hu

 

How serious are the Chinese and Russians at standing up to the imperialistic United States? Considering that both Chinese President Hu and Major General Zhang Zhaozhong have threatened the United States with nuclear war if they invade either Iran or Syria, I would say that they are very serious. The prudent opinion says that this is the newest version of the “Axis of Evil’s” line in the sand.

 

China, India and Russia have pinned their economic futures on the fact that they are divorcing themselves from the debt-ridden dollar and are charting a new economic course with gold as the baseline. They are not going to back down.

 

On the surface, China does not appear to have a great amount of options in the Middle East should the US attack Syria as a necessary prelude to going into Iran. However, China may retaliate in other theaters of action. If Obama attacks Syria, I believe it is a given that China will make a move on Taiwan.

 

I would also look for China to attack the southern underbelly of the United States. For those who lack detailed geopolitical awareness, this would seem like an outrageous statement. However, it is common knowledge that the Chinese are in control of the Panama Canal. These forces would form the main body of a Chinese invasion force going North. China would move through Central America like a hot knife through butter. And it is also likely that the point of the attack will come out of the Sierra Madre’s in Mexico. My good friend, the late ex-CIA operative Bill Pawelec, told me many times that it was common knowledge in certain circles of the intelligence community that the Chinese have a sizable force in the area and that the point of any attack would come from this region. Pawelec also told me that Arizona, Texas, New Mexico and Southern California would be overrun in less than a week. Unfortunately, some of my unnamed sources today are confirming what Pawelec told me over 15 years ago. The only thing that could stop a Chinese invasion into the American Southwest would be the use of nuclear weapons. And if I were to add my own bit of speculation to this scenario, I would bet that the recent Chinese and Russian joint military maneuvers have incorporated the strategy of tying up American military resources by forcing America to defend its own borders. And the more that America can be forced to defend itself at home, the fewer amount of resources it can commit to the fight in the Middle East.

 

The strategy available to the Chinese reminds me of why the United States invaded Italy in WWII. Stalin was screaming for the US to open up a second front to relieve pressure from the invading German armies. The US was not ready to invade France, so a compromise solution, the Italian campaign, was acted upon. This I believe will be China’s role in the coming conflict.

 

India’s Options

 

The Indians possess nuclear weapons and a large army. If sufficiently motivated a combined Indian and Chinese effort could neutralize American forces in Afghanistan. This could significantly weaken America’s need to respond to Russian and Chinese military incursions around the world.

 

Russian Options

 

If I were Putin, I would trade Alaska for the Middle East because the oil would be equivalent and there are more compelling reasons for the Russians to eye Alaska in a coming conflict which goes beyond the need for oil.

 

In 1999, at a conference held at Yale University, previously-secret Russian documents revealed that Russian Dictator Joseph Stalin had undergone extensive planning in preparation to invade North America 1951. The event was one of a series of programs sponsored by the Washington D.C.-based Cold War International History Project (CWIHP), which monitors new documents pertaining to the Cold War. The Yale conference centered on Stalin’s relationship with the United States.

 

These Cold War documents revealed that Stalin had a definitive plan to attack Alaska in 1951-52 and had undergone major military preparations in anticipation of the invasion. Russia has always considered itself to be landlocked and this served as the major motivation for Russia’s planned incursion which would have given Russia access to good sea ports. Stalin subsequently died and the plans were abandoned, at least temporarily.

 

British geographer and military historian, Sir Halford MacKinder, in 1904, wrote an article that changed how politicians and military men viewed the world. It was a perception that influenced Hitler to send his troops eastward in an attack upon Russia in 1940. It was also the driving force that led to the underpinnings for superpower foreign policy which guided foreign policy for both sides during the Cold War. The theory that had so influenced nearly three generations of strategists, was simply called the Heartland Theory.

 

Basically, Mackinder’s Heartland Theory viewed geo-political military history as a struggle between land-based and sea-based powers. Mackinder believed the world had become a “closed” system, with virtually no new lands left for the Europeans powers to discover, to conquer, and to fight over without creating chaos elsewhere. According to the theory the common denominator for world conflict has been reduced to sea powers vs. land-based powers which would subsequently struggle for dominance of the world, and the ultimate victor would be in a position to set up a world empire. The determining factor in this struggle was physical geography; “Man and not nature initiates, but nature in large measure controls”.

 

Some speculate that Russia has been effectively neutralized in the Middle East. If that presumption is true, it would make sense that Russia would attack the United States through Alaska, whose defenses have been compromised by Obama. Although the United States might be successful in attacking Syria and ultimately Iran, we may face an invasion from China from the South and simultaneously from Russia from the Northwest.

 

Russia’s trump card lies in attacking Saudi Arabia in retaliation for action against the US attacking Syria.  This is what Obama fears the most. This would have catastrophic consequences. America’s economy would come to a complete standstill because oil would be shut down.

 

Conclusion

 

The present set of events in the world reminds one of the days leading up to the commencement of World War I. The stage for WWI was set by a race between competing super powers in Africa. Each side formed alliances and before the fighting broke out on the African continent, Archduke Francis Ferdinand was assassinated and the alliance came into play as WWI began.

In the interest of brevity, I have purposely left some open questions unanswered with regard to the impact of the coming war on the American people. Further, a strong case can be made which implicates this current President and his treasonous actions and motivations. Yes, you are reading this correctly, I believe that the US is supposed to lose the coming war. These topics will be the subject of the next part of this series

http://www.pakalertpress.com/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Η Σκακιέρα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

  • GERMA

    η λέξη απεργία δεν υπάρχει αλλά η λέξη κτύπημα . Η μετάφραση είναι πολύ κακή και αδικεί το πρωτότυπο.

    • Αγαπητέ φίλε το ξέρω αλλά στην αρχή της ιστοσελίδας το διευκρινίζω, κάποιο νόημα θα βγάλουν, για αυτό βάζω και το πρωτότυπο. Δεν εχω το χρόνο να κάνω μετάφραση φίλε μου. με ενδιαφέρει να ενημερωθούν περίπου,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>