«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι καλούνται να διαλέξουν το θάνατό τους

living-dead

Ήρθε η στιγμή που περιμέναμε. Η ώρα του διαπραγματευτικού εκβιασμού που όμως κρύβεται πίσω από την υπόδειξη των χειρότερων του στιλ “κοιτάξτε τι θα πάθετε αν δεν τα βρούμε!”.

του Στρατή Μαζίδη

stratisΤα είχαμε σημειώσει ήδη από πέρυσι όταν πρωτοψηφίζονταν οι νόμοι της κατάλυσης των εργασιακών κεκτημένων. Δεν είναι μόνο η λήξη των συμβάσεων και η εκπνοή της μετενέργειας. Πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ακόμη κι αν προκύψει σε κάποιο κλάδο σύμβαση, δεν υπάρχει πια η υποχρέωση της τήρησης από την πλευρά όλων των εργοδοτών του αντίστοιχου τομέα αν δεν είναι μέλη του διαπραγματευτικού φορέα.

Οι εποχές του +6% το χρόνο μαζί με τις κλίμακες και τις τριετίες τελείωσαν. Οι μισθοί ισοπεδώνονται. Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που έπεσαν στα μισά.

Ο κος Κορκίδης θέτει έξυπνα το δίλημμα. Τι προτιμάτε; 13% κάτω ή 30%-40% με την ΕΓΣΕΕ; Ή ακόμη πιο κάτω με μια ατομική σύμβαση; Τι θα κάνουν στο τέλος τα σωματεία των εργαζομένων; Αναγκαστικά θα υποχωρήσουν έχοντας απλά προσπαθήσει να περιορίσουν όσο γίνεται την απώλεια. Κανένας δε θα πάρει το ρίσκο της αποτυχίας επάνω του που θα οδηγήσει έστω όσους καλύπτονται από την υποχρεωτικότητα της σύμβασης σε ακόμη χειρότερα μονοπάτια. Χώρια φυσικά το προηγούμενο που θα δημιουργηθεί για τους άλλους κλάδους.

Βέβαια ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το δίλημμα του κου Κορκίδη στην πραγματικότητα είναι ψεύτικο διότι κι αυτό το οποίο προβάλλει ως φόβητρο θα έρθει λίγο παρακάτω στην πορεία.

Οι μισθοί έχουν ήδη πετσοκοπεί με τις μη αυξήσεις, με τα παγώματα, την ακρίβεια και την παντός είδους φορολογία. Επίσης κανείς δεν πιστεύει ότι σε ένα ή δύο χρόνια ανάλογα με τη διάρκεια της νέας σύμβασης δε θα επανέλθει ο κος Κορκίδης με μια πρόταση μιας ακόμη περικοπής του 10%-15%.

Στην ουσία μετά τους εργαζομένους και τους άνεργους, προκύπτει μια νέα κατηγορία που αντικαθιστά σταδιακά την πρώτη. Κάποιοι την έχουν προσδιορίσει ως “παγιδευμένοι”. Είναι αυτοί που εργάζονται για € 300,00-€ 400,00 (ενδεχομένως προ φόρων και ναύλων) από το πρωί ως το βράδυ και που σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι απλήρωτοι για μήνες.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να διαλέξουν το θάνατό τους. Αν είναι ξαφνικός ή αργός και βασανιστικός.

http://freepen.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>