«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το μυστικό, μέσα στο βλέμμα των ανθρώπων

 deaf-violence-wheel.gif

Η βία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο (εμπεριέχει τη διάσταση του χρόνου). Εκείνος που την γεννά, αδυνατεί, τόσο να προδιαγράψει, όσο και να ελέγξει την πορεία και τη διάρκειά της, μέσα στο χρόνο. Γι’ αυτό, ένας που σκέφτεται δυναμικά, ούτε που διανοείται να προσφύγει στη χρήση της.

Τα δεινά της βίας ακολουθούν τον 2ο νόμο της θερμοδυναμικής. Έτσι, τόσο εκείνοι που την γεννούν, όσο και εκείνοι που την υποθάλπουν παθητικά, συν τω χρόνω, εγκλωβίζονται μέσα στο σπιράλ της.

Γιατί να μην διερευνήσουμε το ζήτημα εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα; Γιατί να μην εξετάσουμε την υπαρκτική κατάσταση όσων, μεμονωμένων δυναστών και όσων μοχθηρών όχλων, βιαιοπράγησαν σε βάρος αθώων ανθρώπων; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους να συνάπτουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους, ή άλλες ομάδες; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους να νοιώθουν χαρά; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους, να νοιώθουν συμπόνοια και ντροπή και να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο; Γιατί να μην εξετάσουμε το βαθμό ύστερου εγκλωβισμού τους μέσα σε σπιράλ βίας;

Τα δυναμικά συστήματα (οικογένειες, πόλεις, κράτη, συνασπισμοί κρατών, η ανθρωπότητά μας) της εποχής μας, μοιάζει, να διακυβερνιούνται από στατικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Έτσι, το πρόβλημα της αναζήτησης και χρήσης ενός δημιουργικού τρόπου βιοπορισμού, μετασχηματίζεται στο πρόβλημα της, σχεδόν καθολικής, απανθρωπίας.

Από την ενεργητική ή παθητική, άμεση ή έμμεση χρήση της βίας, ουδείς μπορεί να βγει κερδισμένος.

Πώς, όμως, μπορούμε να σωθούμε από την σημερινή, εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανθρωπότητα;

Στον όμορφο πλανήτη μας, όλοι μαζί, τόσο οι, στατικά, όσο και οι, δυναμικά σκεπτόμενοι, μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά και αρμονικά. Γιατί το κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι ένας ολόκληρος οιονεί κόσμος, μέσα στον οποίο βρίσκεται το κλειδί της αληθινής ζωής, όλων των πλησίον του. Το κλειδί αυτό είναι ένας μυστικός τρόπος.

Ο τρόπος αυτός, είναι μυστικός γιατί η λεκτική διατύπωσή του δυνητικά θα τον ακύρωνε, καθώς, για τους πολλούς, η γνώση ενός τρόπου, δήθεν, ταυτίζεται με την κατανόηση της λεκτικής διατύπωσής του. Και είναι αποτελεσματικός, γιατί αυτή την αποτελεσματικότητα την επιβεβαιώνουν εμπράκτως, όλοι όσοι αποτελούν ενσαρκώσεις της χαράς, της ομορφιάς και της ιερότητας της ζωής.

Αυτό τον μυστικό τρόπο, όσοι τον αναζητούν, θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν, μόνο μέσα στα βλέμματα των ανθρώπων. Γιατί, αυτός ο τρόπος είναι:

το μυστικό, μέσα στο βλέμμα των ανθρώπων.

The Secret in Their Eyes – Ending Full Scene – 1080p Full HD

Υ.Γ. 1: Δεν είναι απειλητικός, ούτε είναι εκφοβιστικός ο χαρακτήρας του παρόντος άρθρου. Αντίθετα, αποσκοπεί στην κατάδειξη, τόσο της απόλυτης ματαιότητας, όσο και της απόλυτης αναποτελεσματικότητας, της χρήσης βίας.

Υ.Γ. 2: η φωτό από εδώ.

Υ.Γ. 3: Άραγε, θα υπάρξει καταλλαγή; Θα επικρατήσει η λογική; Θα αποκατασταθεί η αληθινή ειρήνη; Μακάρι!

http://agorapoliton.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Το μυστικό, μέσα στο βλέμμα των ανθρώπων

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>