«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ποινικοποίηση της «άρνησης γενοκτονιών» δεν ενισχύει τη Δημοκρατία, δεν αποδυναμώνει τον νεοναζισμό και ζημιώνει τους ίδιους τους λαούς-θύματα γενοκτονιών!

 

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Τώρα που διαβάσαμε τις τρεις προτάσεις των τεσσάρων κομμάτων για την κατάρτιση ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, μπορούμε να πούμε πως:
 Είχε δίκιο η ΝΔ όταν, αρχικά, διαπίστωνε ότι:
 “το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού”,
 “τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και επιθυμητές”.
– “η τυχόν θέσπιση ιδιωνύμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης που θα μπορούσε θεωρητικά να γενικευθεί κατά πάντων”,
 Ήταν λάθος της που, στη συνέχεια, δεν επέμεινε στη θέση αυτή και προχώρησε στην προσθήκη διατάξεων για την ποινικοποίηση της “άρνησης κ.λπ.” γενοκτονιών στην Πρότασή της για  “Τροποποιήσεις του Ν. 927/1979”.               
2.            Τα τέσσερα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με τις γνωστές Προτάσεις τους, προτείνουν ορισμένες προσθήκες στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς να αλλάζουν την ουσία των ρυθμίσεών του, όπως διοικητικές κυρώσεις  κατά νομικών προσώπων μέλη των οποίων καταδικάζονται…, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αυτών που καταδικάζονται…, δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής ορισμένων νομικών προσώπων…, αναστολή της απέλασης θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων των εγκλημάτων, ορισμό ειδικών εισαγγελέων κ.α.
Οι Προτάσεις της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνουν και την προσθήκη διατάξεων για την ποινικοποίηση της “άρνησης κ.λπ.” γενοκτονιών.
3.           Ερώτημα: Γιατί τα τρία κυβερνητικά κόμματα θεωρούν αναγκαίο το μέτρο αυτό;
3.1.        Οι “Αιτιολογικές Εκθέσεις” των τριών κυβερνητικών κομμάτων δεν αιτιολογούν την αναγκαιότητα του μέτρου.
Περιορίζονται σε απλή μνεία της απόφασης-πλαισίου 2008/913/ΔΕΥ/28.11.08 (για την καταπολέμηση «εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας») του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Από την “Αιτιολογική Έκθεση” των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, απουσιάζει παντελώς η λέξη “γενοκτονία”!
Ωσάν η Πρόταση Νόμου, για την οποία η Έκθεση αυτή, να μην περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την “άρνηση κ.λ.π.” γενοκτονιών!
3.2.         Οι απαντήσεις τους στο ερώτημα αυτό, που έχουν δοθεί σε δηλώσεις, ομιλίες κ.λ.π., μπορούν να συνοψιστούν, μαζί με κάποια δικά μας σχόλια, ως εξής:
(α) Γιατί αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαίτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
ΌΜΩΣ, η απόφαση-πλαίσιο την οποία επικαλούνται:
 δεν είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμβουλευτικού της οργάνου:
– συνιστά στα κράτη μέλη της Ε.Ε. να εφαρμόσουν τα αναφερόμανα σ’ αυτήν, αλλά δεν τα υποχρεώνει.
– επισημαίνει πώς “δεν συνεπάγεται υποχρέωση των κρατών μελών να λαμβάνουν μέτρα που αντιβαίνουν προς τις θεμελιώδεις αρχές τους σχετικά με (…) την ελευθερία της έκφρασης…”.
– μας λέει, εν ολίγοις: “Δείτε τι ορίζει το Σύνταγμά σας και αποφασίστε!”
Και κάποιοι πολιτικοί μας, διαβάζοντας στο Σύνταγμα της Ελλάδας πως “Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει τους στοχασμούς του”, συμπεραίνουν ότι η ποινικοποίηση της “άρνησης κ.λ.π.” γενοκτονίας δεν δημιουργεί συνταγματικό πρόβλημα!
 Όταν οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ, διαβάζοντας στο Σύνταγμα της χώρας τους πως “το Κογκρέσο δεν θα κάνει κανένα νόμο που να μειώνει την ελευθερία του λόγου”, κρίνουν πως δεν τους επιτρέπεται να ποινικοποιήσουν την  “άρνηση κ.λ.π.” γενοκτονίας.
 Όταν η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή επισημαίνει πως “η κατ’ αρχήν απόλυτη απαγόρευση της με οποιοδήποτε τρόπο έκφρασης ρατσιστικών και ξενοφοβικών ιδεών καθ’ εαυτή δεν είναι συνταγματικά ανεκτή”.
 Όταν ακόμα και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που πιέζει για την κατάθεση του νομοσχεδίου, κάνει λόγο για “προβληματικά σημεία” του νομοσχεδίου, όπως το ζήτημα αναφορικά με την αποκαλούμενη “άρνηση της γενοκτονίας”, των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
 (β) Γιατί αυτό κάνουν τα κράτη της Ευρώπης.    
ΌΜΩΣ, την ποινικοποίηση της άρνησης “εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή γενοκτονιών”, περιλαμβανομένων των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας την έχουν θεσμοθετήσει*:
 μόνο 11 κράτη (από τα 26) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχία) και από αυτά, στους σχετικούς νόμους τους:
– ένα μόνο (Λιθουανία) περιλαμβάνει και τη “δημόσια αποδοχή εγκλημάτων της ΕΣΣΔ”  
– ένα μόνο (Ρουμανία) αναφέρει ρητά την “άρνηση του Ολοκαυτώματος”,
– δύο (Πολωνία, Τσεχία) περιλαμβάνουν και την άρνηση “κομμουνιστικών εγλημάτων”.
 μόνο ένα κράτος (από τα 24) της υπόλοιπης (εκτός Ε.Ε) Ευρώπης (Ελβετία),
[Και μόνο ένα κράτος (Ισραήλ) από τον υπόλοιπο, εκτός Ευρώπης, Κόσμο].
(γ) Για να ενισχυθεί το οπλοστάσιο κατά του ρατσισμού.
ΌΜΩΣ, με τέτοια μέτρα, γίνεται το αντίθετο, αποδυναμώνεται το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας και ενισχύεται αυτό του ρατσισμού και του νεοναζισμού.
Για παράδειγμα, ο αριθμός των νεοναζιστικών οργανώσεων  είναι 12 στη Γερμανία (με 82 εκατ. κατοίκους) και 21 στις ΗΠΑ-Καναδά-Ρωσσία (με 500 εκατ. κατοίκους), όπου η “άρνηση κ.λ.π.” γενοκτονίας δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα*.
Στη χώρα μας, δεν φταίει η ισχύουσα νομοθεσία για τα ρατσιστικά εγκλήματα, αλλά η μη εφαρμογή της, για τους γνωστούς λόγους, γενικούς και ειδικούς.
4.            Οι γενοκτονίες αναγνωρίζονται, ή όχι, στη συνείδηση των πολιτών ελεύθερα.
Και όταν η αναγνώριση αυτή έχει εδραιωθεί στους πολλούς, η Δημοκρατία ζημιώνεται όποτε επιδιώκει να την επιβάλει με ποινικές τιμωρίες και στους ελάχιστους άλλους.  
Ζημιώνονται και οι ίδιοι οι λαοί-θύματα γενοκτονιών, κι ας μην το αντιλαμβάνονται αυτό κάποιοι ηγέτες τους, με τις εμμονές που κουβαλάνε.
5.           Εκεί που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, η λύση είναι να αποσυρθεί η πρόταση των κυβερνητικών κομμάτων για την ποινικοποίηση της “άρνησης κ.λ.π.” γενοκτονιών, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, και να συνταχθεί, από όλα μαζί τα κόμματα, ένα νέο νομοσχέδιο, που να περιλαμβάνει τις προτάσεις όλων τους για τις άλλες ρυθμίσεις του Νόμου.   
Αν τα κόμματα πράγματι επιθυμούν ο αντιρατσιστικός νόμος να ενισχύσει τη Δημοκρατία, να αποδυναμώσει τον νεοναζισμό  και να μη ζημιώσει τους ίδιους τους λαούς-θύματα γενοκτονιών.

*  ΠηγέςWikipedia, RationalWik

http://www.antilogoi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>