«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φρουκτόζη. Τελικά είναι πιο υγιεινή;

Όχι ακριβώς. Η φρουκτόζη είναι ένας μονοσακχαρίτης και είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Αυτό οδηγεί πολλά άτομα να την χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο ζάχαρης για να γλυτώσουν θερμίδες. Επιπλέον συστήνεται σε διαβητικούς γιατί δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στο βαθμό που τα επηρεάζει η ζάχαρη, έχει δηλαδή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Στη φύση η φρουκτόζη υπάρχει σε μικρές ποσότητες σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και στην απλή άσπρη ζάχαρη (η ζάχαρη αποτελείται από φρουκτόζη και γλυκόζη). Ωστόσο υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι τελικά η φρουκτόζη δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύαμε. Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται ότι η φρουκτόζη μεταβολίζεται με διαφορετικό τρόπο και αποθηκεύεται πιο γρήγορα σε λίπος απ’ ότι η απλή ζάχαρη. Επιπλέον μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης που μπορεί να λαμβάνουμε μέσω συστατικών όπως σιρόπι φρουκτόζης που αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη, και βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, συσχετίζεται με αύξηση τριγλυκεριδίων στο αίμα. Eνώ φαίνεται να επηρεάζει και διάφορες ορμόνες όπως ινσουλίνη, λεπτίνη, και γκρελίνη και αυτό με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η απλή άσπρη ζάχαρη αποτελείται και αυτή από φρουκτόζη και γλυκόζη, μεταβολίζεται διαφορετικά από τα παράγωγα φρουκτόζης που βρίσκουμε σε συσκευασμένα προϊόντα. Και φυσικά θα το τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη αλλά σε μικρές ποσότητες σε σχέση με συσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ η φρουκτόζη στα φρούτα συνοδεύεται και από φυτικές ίνες με αποτέλεσμα ο οργανισμός να την αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με τεχνητή πρόσθετη φρουκτόζη.
Συμπέρασμα: Η μικρή… χρήση φρουκτόζης (όπως για παράδειγμα με καφέ) δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό. Ωστόσο δώσε προσοχή γιατί μπορεί να λαμβάνεις περισσότερη φρουκτόζη από αυτή που πιστεύεις: πολλά επεξεργασμένα προϊόντα περιέχουν φρουκτόζη όπως γιαούρτια, μπισκότα, κρέμες, ψωμί, ροφήματα, δημητριακά και άλλα. Κοίτα τη συσκευασία και προσπάθησε να αποφύγεις προϊόντα που περιέχουν φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι γλυκόζης- φρουκτόζης, αμυλοσιρόπιο.
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>