«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: ΜΙΑ “ΘΡΗΣΚΕΙΑ” ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ


Από τα μαύρα ράσα,
στις άσπρες ποδιές
κι από τον εκφοβισμό τού ποιμνίου,
στο εμπόριο τής ελπίδας

Έγραψε στις 07.06.2013 ο/η: Δημόπουλος Μάριος
Επιστροφή

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο κι ιδιαίτερα στις αγγλόφωνες χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία, είναι αναπτυγμένη η Φυσική ή αλλιώς Εναλλακτική Ιατρική. Μερικά από τα συστήματα τής εναλλακτικής Ιατρικής είναι η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), η Ορθομοριακή Ιατρική, η Διατροφική Ιατρική, η Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), η Οστεοπαθητική, η Χειροπρακτική, η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός, η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική). Στις χώρες αυτές υπάρχουν εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολλέγια, όπου οι φοιτητές τους σπουδάζουν αυτές τις θεραπευτικές επιστήμες και μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να εργαστούν νόμιμα είτε σε νοσοκομεία είτε ιδιωτικά.

Παρ’ όλο, που η οργανωμένη Ιατρική (η καλούμενη ορθόδοξη ή συμβατική) έχει ισχυρή δύναμη σε αυτές τις χώρες, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, τα εναλλακτικά ιατρικά συστήματα είναι σε ιδιαίτερη άνθιση και μάλιστα με κρατική αποδοχή. Χιλιάδες βιβλία Φυσικής Ιατρικής κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην αγγλική γλώσσα και πολλά γίνονται μπεστ σέλλερς στις ανωτέρω χώρες. Χιλιάδες blogs και ιστοσελίδες υπάρχουν στο διαδίκτυο στην αγγλική γλώσσα για θέματα υγείας εξεταζόμενα με εναλλακτική προσέγγιση.
Πολλά άτομα των χωρών αυτών, αν και δέν έχουν σπουδάσει κάποια από τα προαναφερθέντα θεραπευτικά συστήματα, είναι αρκετά ενημερωμένα για θέματα υγείας. Πιστεύουν στην πρόληψη, δέν θέλουν να στρέφονται σε φαρμακοχημικές θεραπείες και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρέφονται υγιεινά, παίρνουν τις βιταμίνες τους και άλλα συμπληρώματα διατροφής, αθλούνται και διαβάζουν για θέματα υγείας. Σε ξένα blogs ή ιστοσελίδες, κάτω από ένα άρθρο ή δημοσίευμα μια εφημερίδας ή ενός γιατρού πάνω σε θέματα υγείας, θα δεις να ακολουθούν εκατοντάδες σχόλια ανθρώπων, που αν και δέν είναι ειδικοί επιστήμονες, θα θαυμάσεις τη βαθειά γνώση και ευαισθησία τους πάνω σε αυτά τα θέματα.
Παρά τις σοβαρές παρενέργειες τού εμβολίου τής γρίπης, στους προθάλαμους όλων των νοσοκομείων τής χώρας υπάρχουν φυλλάδια, που προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιασθεί.
Τα εμβόλια τής γρίπης, που κυκλοφορούν κάθε φθινόπωρο όμως, έχουν βασιστεί στα στελέχη των ιών τού περασμένου έτους. Οι ιοί εν τω μεταξύ έχουν μεταλλαχθεί, δέν είναι οι ίδιοι.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι τα εμβόλια δέν έχουν καμμιά παρενέργεια και μας προφυλλάσσουν, ειδικά από την γρίπη δέν μας προφυλάσουν από τους ιούς που θα έρθουν, αλλά για αυτούς που πέρασαν, γίνονται επομένως, χωρίς λόγο.
Η ιατρική κοινότητα τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης έχει καταντήσει να παίζει το ρόλο τού φαρμακέμπορα διαφημίζοντας μέσα στα νοσοκομεία την πραμάτεια των φαρμακευτικών, όπως έκανε και με τα εκατομμύρια εμβόλια για την δήθεν επικείμενη τότε πανδημία τής γρίπης των χοίρων, που όμως, δέν ήρθε ποτέ, παρά τού ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού απέφυγε τον εμβολιασμό.

Ανύπαρκτη η Φυσική Θεραπευτική στην Ελλάδα
Η Φυσική – Εναλλακτική Ιατρική είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Οι Φυσικοπαθητική (Naturopathy), Ορθομοριακή Ιατρική, Διατροφική Ιατρική, Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), Οστεοπαθητική, Χειροπρακτική, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική) δέν αναγνωρίζονται στη χώρα μας, δέν υπάρχουν ειδικά πανεπιστήμια ή κολλέγια, όπου κάποιος μπορεί να σπουδάσει μια από τις ανωτέρω επιστήμες κι αν κάποιος έχει σπουδάσει στο εξωτερικό Φυσική Θεραπευτική, οι σπουδές του δέν αναγνωρίζονται και πρέπει ή να μείνει άνεργος ή να δουλέψει ημιπαράνομα ή να ξενιτευτεί μια και καλή από την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, είναι μόνο γνωστή η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός, αλλά έτσι όπως χρησιμοποιούνται δέν διαφέρουν από την Κλασική Ιατρική και εφαρμόζονται από τους κλασικούς γιατρούς, αφού δέν αναγνωρίζονται από το κράτος ως ξεχωριστές επιστήμες.
Οι περισσότεροι γιατροί, που θέλουν να ασχοληθούν με την Ομοιοπαθητική και τον Βελονισμό, παρακολουθούν μόνο μερικά σεμινάρια και μετά εφαρμόζουν θεραπείες! Είναι σαν εγώ, που είμαι διατροφολόγος, να παρακολουθήσω μερικά σεμινάρια Οδοντιατρικής και μετά να παριστάνω τον οδοντίατρο.
Στο εξωτερικό, η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός θεωρούνται ξεχωριστές επιστήμες και διδάσκονται σε ξεχωριστά κολλέγια ή πανεπιστήμια. Ο απόφοιτος μιας Ομοιοπαθητικής Σχολής έχοντας σπουδάσει 3 ή 4 χρόνια ασκεί την επιστήμη του, όπως ασκεί την επιστήμη του ένας ψυχολόγος ή διατροφολόγος. Δέν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να εφαρμόσεις Ομοιοπαθητική, αφού έχεις αποφοιτήσει από σχολές Ομοιοπαθητικής. Φυσικά και ένας γιατρός μπορεί να γίνει ομοιοπαθητικός, αφού σπουδάσει στα ίδια κολλέγια και τις ίδιες διδακτικές ώρες (πλην των ιατρικών μαθημάτων, που δέν παρακολουθεί). Στην Ελλάδα, υπάρχουν σχολές, που διδάσκουν Ομοιοπαθητική ως ανεξάρτητη επιστήμη, αλλά το κράτος αρνείται να τις αναγνωρίσει επίσημα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βελονισμό. Ο απόφοιτος μιας σχολής Βελονισμού στην Αμερική ή στην Αγγλία εξασκεί νόμιμα το επάγ- γελμά του ως βελονιστής. Αντίθετα, κατά την εγχώρια νομοθεσία είναι παράνομο           Από διάδρομο σύγχρονου νοσοκομείου.
να εφαρμόσει βελονισμό ένας
μή γιατρός. Ο στόχος είναι εμφανής: Πλήρης ιατρικοποίηση τής κοινωνίας μας. Τα πάντα πρέπει να περνάνε μέσα από τα χέρια των γιατρών.

Η μονοκρατορία των διαιτολόγων
Και δεν είναι τυχαίο, που στην Ελλάδα δέν αναγνωρίζεται η Διατροφολογία (με την έννοια τής Διατροφικής Θεραπευτικής), αλλά μόνο η Διαιτολογία. Οι διαιτολόγοι τής Ελλάδας αυτοανακηρυσσόνται ως κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι, όρος ανύπαρκτος σε όλο τον κόσμο, αφού διαιτολογία και διατροφολογία είναι ξεχωριστές επιστήμες με διαφορετικές σπουδές. Το να ανακηρύσσεται κάποιος ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος δέν διαφέρει σε τίποτα, σα να λέει κάποιος, ότι είναι γιατρός – νοσοκόμος ή για να πω κάτι πιο ακραίο, σαν ένας να δηλώνει «καπιταλιστής – μαρξιστής»!
Οι σύλλογοι των διαιτολόγων στη χώρα μας δέν επιτρέπουν την εξάσκηση τού επαγγέλ- ματος από διατροφολόγους. Οι διαιτολόγοι παγκοσμίως είναι τα τσιράκια των γιατρών κι έχουν την κρατική υποστήριξη, αλλά στις περισσότερες χώρες, που είναι σε άνθιση η Εναλλακτική Ιατρική, οι διατροφολόγοι έχουν κι αυτοί το δικαίωμα εξάσκησης τού επαγγέλματος.

Οι διαιτολόγοι δέν θεραπεύουν παθήσεις με τη διατροφή. Απλώς λένε κάποιες ασάφειες περί «Μεσογειακής Διατροφής» και «Διατρο- φικής Πυραμίδας». Συμβουλές τού τύπου:
«να τρώτε πέντε μερίδες δημητριακών (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι) την ημέρα, και πολλά γαλακτοκομικά» είναι χαρακτηριστικές αντιεπιστημονικές συμβουλές των διαιτολό-
             11 Δέν είναι εκκλησία,
γων για το σύνολο τού πληθυσμού, λες και  
222 μια γνώριμη εικόνα είναι
όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και δέν έχουν
3333 από προθάλαμο νοσοκομείου
βιοχημική ατομικότητα. Στην πραγματικότητα,
444444στη χώρα μας!
τέτοιου είδους συμβουλές κάνουν τους ανθρώ-
πους να είναι περισσότερο άρρωστοι.
Γίνεται κατανοητό, γιατί οι Διατροφική Ιατρική δέν είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Η μονοκρατορία των διαιτολόγων σημαίνει μονοκρατορία των γιατρών και κέρδη για τις φαρμακευτικές. Ενώ ένας διατροφολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει παθήσεις με διατροφή και διατροφικά συμπληρώματα και να κάνει τον ασθενή ή να περιορίσει τα φάρμακά του ή να μην τα χρειάζεται καθόλου, οι διαιτολόγοι δέν θεραπεύουν τίποτα, απλώς δίνουν ένα διαιτολόγιο, που χρειάζεται ένας ασθενής όχι για να θεραπευτεί από την πάθησή του, αλλά για να παραμείνει ζωντανός και να λαμβάνει τα φάρμακά του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, γιατί συμφέρει το ιατρικό σύστημα να υπάρχουν μόνο διαιτολόγοι.
Στην Ελλάδα δέν εκδίδονται βιβλία για αυτά τα θέματα, αφού λίγοι είναι αυτοί που τα διαβάζουν, ελάχιστα είναι τα blogs ή οι ιστοσελίδες σε ελληνική γλώσσα, που ασχολούνται με αυτά, αφού μικρό είναι και το αναγνωστικό κοινό. Δέν θα δεις κάτω από ένα άρθρο υγείας ελληνικών ιστοσελίδων σχόλια αναγνωστών ή αν δεις αυτά θα είναι ή αρνητικά ή παιδαριώδη. Οι μόνοι που ασχολούνται με «εναλλακτικές» θεραπείες στην Ελλάδα είναι μερικοί πυροβολημένοι μυστικοπαθείς, που πιστεύουν σε αγγελικές θεραπείες, στην αστρολογική ιατρική, στη θεραπεία εξ αποστάσεως ή μερικοί πυροβολημένοι συνωμοσιολόγοι, που μαζί με τους αεροψεκασμούς πετάνε και κανένα άρθρο για την καταπίεση τής Εναλλακτικής Ιατρικής από τα οργανωμένα συμφέροντα τής Ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών.
Κατ’ ευθείαν στο «μάγο» θεραπευτή
Οι περισσότεροι ρωμιοί δέν πιστεύουν στην πρόληψη, δέν τρέφονται υγιεινά, δέν παίρνουν βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής και δέν διαβάζουν για θέματα υγείας, αλλά περιμένουν πρώτα να αρρωστήσουν κι ύστερα να βρουν τη γιατρειά τους στα φάρμακα και στον «μάγο» θεραπευτή τους (το γιατρό τους). Tα μόνα, που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να πίνουν τις φραπεδιές τους και τις ουισκάρες τους στις καφετέριες, να καπνίζουν τα τσιγαράκια τους και να τρώνε τα σουβλάκια, τα κεμπάπ και τα άλλα ανθυγιεινά τουρκοανατολίτικα εδέσματά τους.
Δέν είναι αιτία αυτής τής κατάστασης η δύναμη τής Κλασικής Ιατρικής και τού Ιατρικού Συλλόγου στη χώρα μας. Τέτοια δύναμη έχει η Κλασική Ιατρική και σε άλλες χώρες και παρ’ όλα αυτά η Εναλλακτική Ιατρική είναι σε ιδιαίτερη άνθιση. Δέν είναι αιτία η έλλειψη ενημέρωσης. Το διαδίκτυο είναι ελεύθερο σε όλους και όλοι γνωρίζουν αγγλικά, για να ενημερωθούν.

Τρώνε, πίνουν, δέν αθλούνται, κατεβά- ζουν στα καλά καθούμενα ένα σωρό φάρμακα για την πίεση, τη χοληστε- ρίνη, τις καούρες κ.λπ. κι όταν αρρω- στήσουν, σέρνονται γονυπετείς στον κάθε φαρμακέμπορα γιατρό και στο κάθε “θαυματουργό” μοναστήρι.


Αν κάποιο σοβαρό άρθρο υγείας εμφανιστεί σε ελληνικές ιστοσελίδες ή θα περάσει απαρατήρητο ή θα λάβει ειρωνικά σχόλια. Δέν θα ξεχάσω ένα πρόσφατο δημοσίευμα στο ελληνικό yahoo news. Ήταν ένα ενδιαφέρον εκλαϊκευμένο άρθρο για το ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο και με υγεία. Έλεγε λοιπόν το δημοσίευμα να μην τρώμε ζάχαρη, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα, κακά λιπαρά οξέα (trans λιπαρά) κ.λπ.. Το τι διάβασα στα σχόλια από κάτω δέν λέγεται. Ειρωνικά σχόλια τού τύπου: «Καλά να μην τρώμε τίποτα, να πεθάνουμε από ασιτία» ή «ποιος ηλίθιος τα έγραψε αυτά. Ε ρε τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο».
Επίσης, σε ένα κείμενο για την Ορθομοριακή Ιατρική διάβασα τα εξής σχόλια ενός αναγνώστη: «Το άλλο με το μάτι αν έχουμε ζαλάδες και πονοκέφαλο το μαθαίνετε στο bachelor τής σχολής ή είναι στο master πρόγραμμα; Γιατί έχει κάνει και η γιαγιά μου κάτι τέτοια, αμέ να σου πω εγώ. Πάω σπίτι και μου βάζει παρθένο ελαιόλαδο στο μέτωπο και λέει κάτι ξόρκια και γίνομαι καλά. Α, και για τους καρκίνους τι μαθαίνετε στη σχολή σας; Κρασάκι αντιοξειδωτικό και έτσι ε; Επιστήμη είστε βρε φτου!». Δυστυχώς, πολλοί ρωμιοί είναι σαν τα παραπάνω άτομα.
«Προσοχή, μήν αμερικανέψεις»!
Το κλασικό σλόγκαν ξενοφοβίας  των ρωμιών: «Προσοχή μη φραγκέψεις» έχει την ισχύ του και στην Εναλλακτική Ιατρική. Μόνο, που τώρα το σλόγκαν αυτό έχει την εξής μορφή: «Προσοχή, μην αμερικανέψεις». Οι αμερικανοί πέρα από τα κακά, που έχουν, έχουν και μερικά καλά. Πιστεύουν στα συμπληρώματα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχουν διαβάσει, ότι τα αντιοξειδωτικά κάνουν καλό κι έχουν ακούσει πολλούς, που έχουν γίνει καλά από μια πάθηση αλλάζοντας τη διατροφή τους και παίρνοντας βιταμίνες.
Ο ρωμιός το έχει ακούσει αυτό, αλλά το αυτί του δέν ιδρώνει. Έχω ακούσει από πολλούς να λένε, όταν κάποιος τους πει να πάρουν βιταμίνες: «Καλά τι αμερικανιές είναι αυτές; Σαν τους αμερικανούς θα γίνουμε, που παίρνουν με τις χούφτες τις βιταμίνες; Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υγεία μας;».

Άσπροι, κόκκινοι, πράσινοι μπλε: Έξι σταυροί σε ισάριθμα ιατρεία.

Μια διόρθωση: Δέν παίρνουν όλοι οι αμερικανοί συμπληρώματα βιταμινών, αλλά κυρίως οι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας. Και δέν παίρνουν μόνο οι αμερικανοί βιταμίνες. Παίρνουν και οι καναδέζοι και οι άγγλοι και άλλοι προοδευμένοι δυτικοί λαοί. Προφανώς, όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι και είναι έξυπνοι οι ρωμιοί τού φραπέ, του σουβλακίου και τής κοπάνας.
Codex Alimentarius
Τα οργανωμένα συμφέροντα τής Ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών θέλουν να απαγορεύσουν την ελεύθερη πρόσβαση στα καλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής κι αυτό προσπαθούν να το επιτύχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω τού κώδικα Alimentarius. Αυτό αποτελεί μια απειλή για τη δημόσια υγεία. Δέν θα μπορείς να παίρνεις ελεύθερα ούτε βιταμίνη C πάνω από μια συγκεκριμένη δόση (πιθανόν το ανώτατο όριο βιταμίνης C να θεωρηθούν τα 300 mg) λες και η βιταμίνη C είναι κανένα τοξικό φάρμακο. Αντίθετα, πολλά φάρμακα θα μπορείς να τα παίρνεις χωρίς καν συνταγογράφηση!
Ο Κώδικας Alimentarius θα απαγορεύει να κυκλοφορούν στις χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης τα καλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής και τα κινέζικα και ινδικά βότανα, καθώς και πολλά ευρωπαϊκά και αμερικανικά, ενώ θα επιβάλει την ακτινοβόληση όλων των ωμών τροφών, καθώς και τα μεταλλαγμένα, και όλα αυτά δήθεν για την προστασία τής υγείας των ευρωπαίων πολιτών!
 
Κι ενώ σε πολλές χώρες έγιναν δημόσιες διαμαρτυρίες κατά τού κώδικα, και δημιουργήθηκαν πολλές οργανώσεις αντίστασης, οι ρωμιοί δέν γνωρίζουν ούτε το όνομα Codex Alimentarius αποχαυνωμένοι με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, τη λαμογιά και τον φραπέ.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορευθεί να πουλούνται όλα τα κινεζικά και ινδικά βότανα ως διατροφικά συμπληρώματα και θα επιτρέπονται λίγα μόνο ευρωπαϊκά. Πολλά από αυτά τα βότανα έχουν ήδη απαγορευθεί να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπετε, οι βιταμίνες και τα βότανα αποτελούν απειλή για την υγεία των ανθρώπων (ή πιο σωστά για την τσέπη των φαρμακευτικών εταιρειών)!
Στην Αμερική τα πράγματα είναι κάποιος πιο ελεύθερα (προς το παρόν) για τα διατροφικά συμπληρώματα, αν και εκεί έχουν άλλα προβλήματα, όπως με τη Monsanto και τα μεταλλαγμένα, την απαγόρευση να καλλιεργείς λαχανικά στον κήπο σου, τη φθορίωση τού νερού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Προσφάτως σε μια αμερικανική πολιτεία δέν δέχθηκαν μαθήτρια στο σχολείο, επειδή αρνούταν  να εμβολιαστεί!
Ενώ σε ξένες χώρες, όπως στην  Αγγλία, έγιναν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά τού κώδικα Alimentarius και έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις αντίστασης με ιστοσελίδες, στην Ελλάδα οι περισσότεροι δέν έχουν πάρει είδηση και αγνοούν ακόμα και το όνομα «κωδικας Alimentarius». Κι ενώ σε όλη την Αμερική αυτό το μήνα έγιναν συλλαλητήρια από ακτιβιστές υγείας κατά τής Monsanto και των μεταλλαγμένων, το ρωμέικο δέν πήρε χαμπάρι.
Η φαρσοκωμωδία με τα γενόσημα
Το μόνο, που απασχόλησε τους ρωμιούς και έγινε θέμα επί ημέρες στις τηλεοράσεις, είναι τα γενόσημα φάρμακα! Τι θα γίνει η υγεία των νεορωμιών τώρα, που δέν παίρνουν αυθεντικά φάρμακα, αλλά γενόσημα; Αυτό, που δέν μπορούν να καταλάβουν είναι, ότι είτε γενόσημα είτε μη, όλα φάρμακα είναι. Στην πραγματικότητα δέν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ αυθεντικών και γενοσήμων. Όταν μια εταιρεία παρασκευάσει ένα φάρμακο, έχει κάποια χρόνια την αποκλειστικότητα για την πατέντα. Όταν περάσουν αυτά τα χρόνια, τότε οι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες μπορούν και αυτές να παρασκευάσουν το ίδιο φάρμακο. Αυτό είναι το καλούμενο γενόσημο. Επομένως, το όλο θέμα είναι φιάσκο και αυτοί, που στρέφονται κατά των γενοσήμων, είναι οι φαρμακευτικές, που είχαν την πατέντα.
Εδώ δεν κατηγορώ μόνο τον απλό λαό, αλλά και τα ΜΜΕ, που τον αποχαυνώνουν πλήρως, αφού αυτά είναι, τα οποία επί μήνες μας πιπίλισαν τα αυτιά σχετικά με τη δήθεν επικινδυνότητα των γενοσήμων. Αυτό, που τα ελληνικά ΜΜΕ δέν είπαν είναι, ότι όλα τα φάρμακα, γενόσημα ή μη, είναι εν πολλοίς τοξικά και η υγεία δέν αποκτάται με φάρμακα, αλλά με αλλαγή τού τρόπου ζωής.

«Ιερείς»
τής Ορθόδοξης Ιατρικής
με τα άσπρα «ράσα»
και τις
«θαυματουργές»
εικόνες τους
(χημικά φάρμακα
και χειρουργεία).


Η φαρμακολαγνεία τής Ρωμιοσύνης
Αλλά γιατί ο ρωμιός έχει τόση μεγάλη φαρμακολαγνεία και απαξιώνει τις βιταμίνες και τα άλλα φυσικά θεραπευτικά μέσα; Μια πρώτη επιφανειακή απάντηση είναι, ότι είναι συντηρητικός και δέν μπορεί να αφομοιώσει την καινούργια γνώση. Έτσι, η ιδέα, ότι αν κάποιος λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D από την εφηβεία, θα έχει 50-75% λιγότερες πιθανότητες να πάθει πολλές μορφές καρκίνου και μεταξύ άλλων καρκίνο τού μαστού, όταν γίνει ενήλικας, δέν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ρωμιό, ο οποίος ως πρόληψη θεωρεί τη μαστογραφία! Δηλαδή, δέν κάνει κάτι για να μην πάθει καρκίνο, αλλά κάνει check up, για να δει αν θα πάθει! Το ότι η μαστογραφία αφ’ εαυτής αποτελεί και μια αιτία καρκίνου τού μαστού, δέν περνά από το μυαλό του ούτε από το γιατρό του, που θησαυρίζει από τις μαστογραφίες.
Μετά και από την είδηση με την «ηρωίδα» Ατζελίνα Τζολί, που έκανε μαστεκτομή, πολύ φοβάμαι, ότι πολλές γυναίκες θα τη μιμηθούν, αφού στο μυαλό τους αυτό αποτελεί πρόληψη! Και για να μην αδικούμε μόνο τους ρωμιούς, και πολλοί ξένοι επηρεάστηκαν από την είδηση τής Τζολί, που όλα τα ξένα ΜΜΕ την μετέδωσαν και παρουσίασαν την ηθοποιό ως ηρωίδα. Βλέπετε, η οργανωμένη Ιατρική έχει τη δύναμη παντού και όπως και ο χριστιανισμός παίζει με τον φόβο και την ψυχολογία των ατόμων. Διότι, και η Ιατρική είναι μια μορφή θρησκείας τού φόβου.
Ορθοδοξία εναντίον φυσικών θεραπειών
Επανέρχομαι όμως, στο πρωταρχικό ερώτημα. Γιατί οι ρωμιοί έχουν τόση φαρμακολαγνεία και απαξιώνουν τις φυσικές θεραπείες; Μιλήσαμε για συντηρητισμό, αλλά αυτή η απάντηση δέν είναι επαρκής. Όσο κι αν εκ πρώτης φανεί περίεργο, η μόνη και κύρια αιτία τής φαρμακολαγνείας και τής απαξίωσης των φυσικών θεραπειών στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη, που καταπολεμά τις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες, διότι θεωρεί, ότι θα αλλοιώσουν την ορθόδοξη παράδοση τού ποιμνίου τους!
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ένας γνωστός μου πριν πολλά χρόνια είχε ανοίξει ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην Καρδίτσα, όπου πουλούσε βιολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και βότανα. Μετά από λίγο καιρό, η Εκκλησία τής περιοχής έβγαλε ανακοινώσεις, αποτρέποντας τους πιστούς να πηγαίνουν σε εκείνο το κατάστημα, διότι το κατάστημα αυτό «πουλάει πράγματα τού Σατανά και τής μασονίας». Την επόμενη μέρα, μια κυρία, που είχε αγοράσει από αυτό το κατάστημα διάφορα προϊόντα, πήγε στον ιδιοκτήτη του και τού τα επέστρεψε, διότι, όπως τού είπε: «δέν θέλω να έχω πάνω μου σατανικά προϊόντα»! Κατά τα άλλα η Ελλάδα θεωρείται προοδευμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτά μόνο στον μεσαίωνα συνέβαιναν, συνεχίζουν όμως να συμβαίνουν στη Ρωμιοσύνη.

“Παρουσία
και ενέργεια
δαιμονικών
πνευμάτων”:
Ορθοδοξία
vs
εναλλακτικών θεραπειών.


Από όσο γνωρίζω αυτό δέν γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές «χριστιανικές» χώρες. Αντίθετα, οι χριστιανικές εκκλησίες των χωρών αυτών είτε είναι ανεκτικές είτε και υποστηρικτικές των φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Από προσωπική πείρα γνωρίζω τι γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, θα βρεις ακόμα και κολλέγια με θεολογικό-βιβλικό προσανατολισμό να υποστηρίζουν τις φυσικές θεραπείες. «Ο Θεός έκρυψε τη θεραπεία στη φύση, στρέψου προς τη φύση να βρεις τη θεραπεία», θα σου πουν. Αντίθετα, εδώ η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πει: «Οι φυσικές-εναλλακτικές θεραπείες είναι τής Νέας Εποχής, με στόχο την αλλοίωση τής πίστης μας. Αν θες να γιατρευτείς, στρέψου στον κλασσικό-ορθόδοξο γιατρό σου και στα χημικά φάρμακα». Με λίγα λόγια, η Ορθόδοξη Εκκλησία τής Ελλάδας υποστηρίζει το φαρμακευτικό λόμπυ.
Μια εξήγηση τού γεγονότος αυτού είναι, ότι αντίθετα με άλλες χώρες, που δέν υπάρχει μια μόνο σέκτα τού χριστιανισμού, που να μονοπωλεί την εξουσία, στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλησία, που έχει δύναμη και φυσικά έχει πουλήσει την ψυχή της στον «Μαμωνά» και στις φαρμακευτικές εταιρείες. Αλλιώς, τι την πειράζει να μην παίρνει ο ρωμιός φαρμακοχημικά σκευάσματα, αλλά να αντιμετωπίζει το πρόβλημά τής υγείας του με σωστή διατροφή, βιταμίνες, βότανα, βελονισμό κ.λπ.; Θα αλλοιωθεί τάχα η ορθόδοξη πίστη τού λαού αν ο ρωμιός παίρνει συμπληρώματα βιταμινών ή αν κάνει βελονισμό;

Οι άγιοι θεραπευτές τής Ρωμιοσύνης:
– Οι άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, θεραπεύουν γενικά τις αρρώστιες.
– Ο άγιος Παντελεήμων είναι ειδικός για τις αρρώστιες τού ματιού.
– Ο άγιος Χαράλαμπος και η αγία Αικατερίνη απομακρύνουν τους λοιμούς.
– Ο άγιος Στυλιανός έχει ειδικότητα στις παιδικές αρρώστιες.
– Ο άη Γιάννης ο Πρόδρομος θεραπεύει τον πυρετό και την  ελονοσία.
– Η αγία Παρασκευή διώχνει τους πονοκεφάλους.
– Η αγία Φωτεινή θεραπεύει τις οφθαλμικές παθήσεις.
– Η Αθηναία αγία Μαύρα ελέγχει τις κρεατοελιές.
– Η αγία Βαρβάρα θεραπεύει την ευλογιά.
– Ο άγιος Αντύπας θεραπεύει τον πονόδοντο.
– Ο άγιος Ευστάθιος προφυλάσσει τις εγκύους γυναίκες.
– Ο άγιος Παρθένιος είναι ιαματικός στον καρκίνο. (Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ναΐδριο στον πρώτο όροφο τού νέου σύγχρονου ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά).
Τα εκκλησιαστικά θεραπευτήρια τής Ρωμιοσύνης:
Δέν αρκούν μόνον οι άγιοι, που μας προφυλάσσουν από τις ασθένειες. Απαιτείται και εξειδίκευση. Συγκεκριμένες παθήσεις γίνονται καλά μόνον αν προστρέξει ο ασθενής σε συγκεκριμένα μοναστήρια. Τέτοια μοναστήρια είναι: η μονή Χρυσοβαλάντου στην Αττική, η Παναγία η Μαλεβή, η μονή Οσίου Ναούμ στη Φλώρινα, η Παναγία η Τσαμπίκα στη Ρόδο, ο Πανορμίτης στη Σύμη κ.λπ. κλπ..

Η συμμαχία Ορθόδοξης Ιατρικής – Ορθοδοξίας
Η Ορθοδοξία (περισσότερο από κάθε άλλη σέκτα τού ιουδαιοχριστανικού δόγματος) τα έχει κάνει πλακάκια με την ορθόδοξη Ιατρική. Τι είναι κοινό τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στην ορθόδοξη Ιατρική; Το κοινό είναι, ότι αμφότεροι έχουν το αλάθητο. Αυτοί κατέχουν την «ορθή» δόξα και όλοι οι άλλοι είναι αιρετικοί, πεπλανημένοι και πρέπει να διωχθούν.
Στην περίπτωση τής Ορθοδοξίας οι αντιφρονούντες είναι αιρετικοί ή γενικά κατά το χριστιανισμό «αλλόπιστοι», «άθεοι» ή «όργανα τού Σατανά». Στην περίπτωση τής ορθόδοξης Ιατρικής οι αντιφρονούντες είναι «παραεπιστήμονες» και «τσαρλατάνοι».

«Κυνήγι μαγισσών»
Ο χριστιανισμός στο παρελθόν καταδίωκε τους αντιφρονούντες φτάνοντας μέχρι και στη φυσική εξολόθρευσή τους. Για τους αιρετικούς γίνονταν ειδικές σύνοδοι, για να καταπολεμηθούν τα «αιρετικά» τους δόγματα. Η ορθόδοξη Ιατρική, με τους ιατρικούς της συλλόγους κάνει «κυνήγι μαγισσών» κατά των αντιφρο- νούντων. Αν κάποιος είναι κλασικός γιατρός και κάνει μια θεραπεία αντίθετη από ό,τι επιτάσσει η ορθόδοξη Ιατρική τότε γίνεται πειθαρχικό συμβούλιο («Ιερά Σύνοδος»), όπου εκεί ο «αιρετικός» aaaaaaaaaaaaaa
Συμβαδίζουν
γιατρός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
bbbbbbbbb Ορθόδοξη Ιατρική
Στην καλύτερη περίπτωση το πειθαρχικό
ccccccccc και Ορθόδοξη Εκκλησία.
ιατρικό συμβούλιο θα τού ζητήσει να
σταματήσει τις ανορθόδοξες θεραπείες και στη χειρότερη περίπτωση θα τού αφαιρέσει την άδεια εξάσκησης τού επαγγέλματος ή και θα τον στείλει στη φυλακή. Αν αυτός, που εφαρμόζει ανορθόδοξες θεραπείες, δέν είναι κλασικός γιατρός, αλλά εναλλακτικός θεραπευτής, εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα.
Βέβαια, σε χώρες τού εξωτερικού υπάρχουν ρυθμίσεις, που καθορίζουν τα όρια δράσης γιατρών και θεραπευτών. Ένας θεραπευτής για παράδειγμα δέν επιτρέπεται να κάνει εγχειρήσεις ή να χορηγεί χημικά φάρμακα.
Ο πρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο στολισμένο με πλήθος εικόνων, αλλά και τη σημαία τής Ρωμιοσύνης γραφείο του.
Πατρίς – Θρησκεία – Ιατρική!
 


Αν διαβάσει κανείς ιατρικά βιβλία τού τέλους τού 19ου και αρχών τού 20ού αιώνα, θα δει, ότι πέρα από τη λεγόμενη «Κλασική» Ιατρική υπήρχαν και άλλα ιατρικά συστήματα, όπως η Naturopathy (Φυσικοπαθητική), η Orthopathy (Ορθοπαθητική ή Ορθοβιονομία ή Φυσική Υγιεινή), ο Εκλεκτισμός, η Οστεοπαθητική κ.ά.. Όλα αυτά τα ιατρικά συστήματα μάχονταν για το ποιο θα επικρατήσει ή τουλάχιστον για την ελεύθερη συνύπαρξη όλων των ιατρικών συστημάτων. Αυτά τα ιατρικά συστήματα δημιουργήθηκαν ως αντίδραση στις βίαιες και «ηρωικές» θεραπείες τής κλασικής ιατρικής.
Κύριες θεραπευτικές μέθοδοι τής κλασσικής ιατρικής την εποχή εκείνη ήταν οι αφαιμάξεις και χημικά δηλητήρια σαν τον υδράργυρο. Κι ενώ τα αντίπαλα ιατρικά συστήματα μάχονταν κατά των «ηρωικών» αυτών θεραπειών και τόνιζαν τη στροφή τού ανθρώπου στη φύση (υγιεινή διατροφή, αποτοξίνωση, καθαριότητα κ.λπ.), η ορθόδοξη Ιατρική πίστευε, ότι οι βάρβαρες θεραπευτικές της προσεγγίσεις ήταν σωστές και χαρακτήριζε τους αντιπάλους της ως τσαρλατάνους. Τελικά, η «ορθόδοξη» Ιατρική, λόγω τού ότι είχε την υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών τής εποχής, επικράτησε. Και φυσικά, δέν επικράτησε ειρηνικά, αλλά διώκοντας τους αντιπάλους της (όπως έκανε και ο χριστιανισμός, για να επικρατήσει).

Όλοι μαζί μπορούμε… και στο θάνατο!


Διώξεις «ανορθόδοξων» γιατρών
από το ιατρικό κατεστημένο
Στο βιβλίο μου Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης τού καρκίνουέχω παρουσιάσει πολλές τέτοιες «χριστιανικές» αντιδράσεις τής «ορθοδόξου» Ιατρικής κατά επιστημόνων, που εφάρμοζαν «ανορθόδοξες» και πολλές φορές αποτελεσματικές θεραπείες τού καρκίνου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τού γερμανού γιατρού Max Gerson, ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε αυθεντία στο επάγγελμά του. Σε νεαρή ηλικία το 1920, επινόησε μια ειδική δίαιτα, με την οποία θεράπευε επιτυχώς τον ερυθηματώδη λύκο. Ο Gerson άρχισε να εφαρμόζει τη δίαιτα αυτή τροποποιημένη και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, όπως την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη, και είχε τεράστια επιτυχία.
Πιο διάσημος όμως, κατέστη λόγω τής επιτυχημένης αγωγής του κατά τού καρκίνου, που πλην τής ειδικής δίαιτας περιλάμβανε αποτοξίνωση, υποκλυσμό με καφέ, για να μην πεθάνει ο ασθενής από τη διάσπαση τού όγκου, ενίσχυση τού συκωτιού, την υπολειτουργία τού οποίου θεωρούσε συνδεδεμένη με την εκδήλωση τού καρκίνου, οζονοθεραπεία, εξισορρόπηση καλίου-νατρίου, συμπληρώματα βιταμινών κ.λπ..
Τον λαμπρό αυτόν επιστήμονα κυνήγησε το αμερικανικό ιατρικό κατεστημένο διαγράφοντάς τον από τον Ιατρικό Σύλλογο τής Νέας Υόρκης. Αυτό είχε ως συνέπεια τα νοσοκομεία, με τα οποία συνεργαζόταν, να διακόψουν τη σχέση μαζί του.
Τη δεκαετία τού 1950, ο Gerson κατέθεσε στη Γερουσία υπέρ τής θεραπευτικής του αγωγής, η οποία είχε αποκτήσει τόσο κύρος, ώστε θα γινόταν δεκτή. Τότε όμως, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος εξαπέλυσε μια δριμεία επίθεση εναντίον του, διότι γίνονταν προσπάθειες για την καθιέρωση τής χημειοθεραπείας. Το κωμικοτραγικό είναι, ότι μια από τις κυριότερες κατηγορίες τού Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου εναντίον του ήταν, ότι ο Gerson απαγόρευε στους ασθενείς του να καπνίζουν. Μα το κάπνισμα δέν προκαλεί καρκίνο; Τι σημασία έχει; Η καπνοβιομηχανία Philip Morris χρηματοδοτούσε τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο και στο επίσημο περιοδικό του γραφόταν το εξής σλόγκαν: «Πολλοί κορυφαίοι ωτορινολαρυγγολόγοι συμβουλεύουν: Αλλάξτε μάρκα, καπνίζετε Philip Morris». Η θεραπεία τού Gerson τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των αναπόδεικτων θεραπειών.


Παθολογοανατομικό
εργαστήριο,
διαγνωστικό,
κυτταρολογικό κ.λπ. κ.λπ.
και… Παρεκκλήσιο
-όχι στην αυλή,
αλλά- εντός τού νοσοκομείου!
 


Άλλη περίπτωση είναι η δίωξη μιας από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες τής σύγχρονης Βιολογίας και Ιατρικής, τού Gaston Naessens, ο οποίος κατασκευάζοντας ένα υπερεξελιγμένο μικροσκόπιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από ειδικούς, ότι θα άλλαζε την επιστήμη και το οποίο καμμιά σχέση δέν έχει με τα κοινά μικροσκόπια, αμφισβήτησε τη μικροβιολογική θεωρία τού Παστέρ, υποστηρίζοντας τον πλειομορφισμό. Είδε με το τηλεσκόπιό του, ότι σωματίδια άλλαζαν μορφή ακολουθώντας 16 στάδια και προκαλούσαν καρκίνο, καθώς και αυτοάνοσες ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας, ερυθηματώδη λύκο κ.λπ.).
Το αν τα σωματίδια μετεξελιχθούν στα διάφορα στάδια, που θα προκαλέσουν τις διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες στον άνθρωπο εξαρτάται από την κατάσταση τού ανοσοποιητικού συστήματος τού ανθρώπου, από τη διατροφή του, τη συναισθηματική του κατάσταση κ.λπ..
Ο Naessens θεράπευσε πλήθος καρκινοπαθών και βοήθησε πολλούς ασθενείς με AIDS χάρη σε μια ένωση, που κατασκεύασε, την ονομαζόμενη 714-Χ, που αποτελεί υδατικό διάλυμα μορίων καμφοράς, μιας φυσικής ουσίας, που παράγεται από το δένδρο καμφοράς τής Ανατολικής Ασίας, εμπλουτισμένης με άζωτο.
Ας δούμε όμως πώς κυνηγήθηκε ο Naessens. Στη Γαλλία, όπου σπούδασε, κατασκεύασε αντικαρκινικά φάρμακα, με τα οποία παρείχε αγωγή σε καρκινοπαθείς. Όταν όμως το γαλλικό ιατρικό κατεστημένο πληροφορήθηκε τις ενέργειές του, τον λασπολόγησε ισχυριζόμενο, ότι δήθεν δέν είχε πτυχίο και τον έσυρε στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να «αυτοεξοριστεί» και να μεταβεί στον Καναδά.
Το 1989 ο ιατρικός σύλλογος τού Κεμπέκ τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και τον έσυρε στα δικαστήρια κατηγορώντας τον, ότι συνέβαλε στον θάνατο μιας καρκινοπαθούς γυναίκας. Δεδομένου, ότι δεκάδες ήταν οι μάρτυρες -μεταξύ των οποίων και γιατροί- που είχαν θεραπευτεί από ανίατες μορφές καρκίνου χάρη στον Naessens, το δικαστήριο πείστηκε, ότι ο Naessens δέν ευθυνόταν για το θάνατο τής γυναίκας ούτε ότι ήταν τσαρλατάνος, αλλά ότι ήταν ένας μεγαλοφυής επιστήμονας.
Θλίψη προκαλεί και η περίπτωση φίμωσης τού διαπρεπούς πολωνού γιατρού Stanislaw Burzynski, που ανέπτυξε μια πολλά υποσχόμενη ατοξική θεραπεία, την θεραπεία των αντινεοπλαστονίων, η οποία βασίζεται σε μια νέα βιοχημική θεωρία, η οποία, αν ισχύει, θα οδηγήσει στο να ξαναγραφτούν τα βιβλία τής Βιολογίας.
Σε ηλικία 24 ετών, μόλις αποφοίτησε πρώτος μεταξύ 250 φοιτητών από τη φημισμένη Ιατρική Ακαδημία Λούμπλιν στην Πολωνία, ανακάλυψε, ότι μια ομάδα πεπτιδίων (μικρές αλυσίδες αμινοξέων) και παράγωγα αμινοξέων εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Κατά την άποψή του αυτές οι ομάδες αμινοξέων αποτελούν μέρος ενός βιοχημικού αμυντικού συστήματος άγνωστου από τη συμβατική επιστήμη, που είναι τελείως διαφορετικό από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Burzynski ονόμασε τα πεπτίδια αυτά αντινεοπλαστόνια, λόγω τής ικανότητάς τους να αναχαιτίζουν την ανάπτυξη νεοπλαστικών (καρκινικών) κυττάρων.
 
Σταυροί και άγιοι
στο λογότυπο
τής Οδοντιατρικής Σχολής
Αθηνών.
Ο Burzynski ανακάλυψε, ότι οι καρκινοπαθείς εμφανίζουν τρομερή έλλειψη αυτών των ουσιών στον οργανισμό τους. Καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο διαθέτουν μόνο το 2 ώς 3% τής ποσότητας, που υπάρχουν σε υγιείς ανθρώπους. Η θεραπεία λοιπόν τού καρκίνου είναι πολύ απλή. Δέν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, εκτός από το να εισάγεις πεπτίδια στο αίμα των καρκινοπαθών είτε από το στόμα είτε ενδοφλεβίως. Η απλούστατη αυτή θεραπεία φαίνεται, ότι βοηθά ακόμα και επί καρκινικών όγκων, που δέν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, όπως οι όγκοι τού εγκεφάλου, προχωρημένοι καρκίνοι τού προστάτη, τής ουροδόχου κύστης και τού παγκρέατος. Μετά από μερικές εβδομάδες θεραπείας οι όγκοι συρρικνώνονται ή και εξαφανίζονται χωρίς καμμιά παρενέργεια στο σώμα τού καρκινοπαθούς.
 
Θεραπεία με αντινεοπλαστόνια έχει γίνει στην κλινική Burzynski και σε ασθενείς με AIDS με θεαματικά αποτελέσματα. Βελτιώθηκε ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων στους περισσότερους ασθενείς και αυξήθηκαν τα κύτταρα Τ4 (τα λευκά αιμοσφαίρια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από το AIDS) μετά από τέσσερεις εβδομάδες αγωγής.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ότι οι αρμόδιοι φορείς των ΗΠΑ θα προωθούσαν το έργο τού Burzynski και θα το αξιοποιούσαν για το καλό τής ανθρωπότητας κι ότι ο ίδιος ο Burzynski θα έχαιρε τιμών και θα βραβευόταν για το έργο του. Και όμως, το ιατρικό κατεστημένο όχι μόνο δέν τον τίμησε, αλλά προσπάθησε να τον δυσφημίσει και να κλείσει την κλινική του. Ο FDA και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και απέρριψαν το έργο του ως απάτη. Και ας έχει δημοσιεύσει 150 επιστημονικές εργασίες και ας έχει είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την αγωγή με αντινεοπλαστόνια σε δεκαέξι χώρες. Το 1988, η Εξεταστική Επιτροπή Γιατρών τού Τέξας επιχείρησε να τού αφαιρέσει την ιατρική άδεια.
Μην ξεχνάμε και την περίπτωση τού σύγχρονου γερμανού γιατρού dr. Hammer, ο οποίος εξήγησε, ότι ο καρκίνος είναι ασθένεια τού εγκεφάλου, έδειξε τους μηχανισμούς ανάπτυξής του και υποστήριξε, ότι υπάρχει θεραπεία του. Για τις θεωρίες του αυτές φυλακίστηκε για ένα διάστημα. Αν και έχω επιφυλάξεις για κάποιες από τις θεωρίες του, το να φυλακίζεις έναν επιστήμονα για τις απόψεις του παραπέμπει σε μεσαίωνα.
Μάριος Δημόπουλος
Κλινικός Διατροφολόγος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο κ. Δημόπουλος εκπαιδεύεται για απόκτηση πτυχίου Doctor of Naturopathy.
Είναι μέλος τού American Council of Applied Clinical Nutrition
και απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εκπαιδευτεί στη Φυσική Ιατρική στα:
British Institute of Homeopathy (New Jersey, USA),
Clayton College of Natural Health (Alabama, USA),
Trinity College of Natural Health (Indianapolis, USA) και
International Society of Homotoxicology, Baden-Baden, Germany.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για φυσικές θεραπείες και διατροφή.
Περισσότερες πληροφορίες για θέματα υγείας
μπορείτε να βρείτε στα ιστολόγια τού Μάριου Δημόπουλου:
http://orthomoriakiiatriki.blogspot.gr
http://orthomolecular-nutritional-medicine.blogspot.gr.
Βιβλία τού συγγραφέα, που έχουν παρουσιαστεί στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος
Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης τού καρκίνου
Διαβάστε επίσης, στην «Ελεύθερη Έρευνα»
τα άρθρα τού Μάριου Δημόπουλου:
Ήλιος: Ευεργέτης τής υγείας μας
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη ιατρική απάτη
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου
Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία
Η νηστεία τής Σαρακοστής βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Χημειοθεραπεία-ακτινοβολίες: Αναποτελεσματικές και επικίνδυνες
Φυσικές θεραπείες τού καρκίνου
http://www.freeinquiry.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>