«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πιπερόριζα κατά του διαβήτη!

Πιπερόριζα κατά του διαβήτη
Η Πιπερόριζα ή Τζίντζερ (Ginger) μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με βάση το αποτέλεσμα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Ένα συστατικό της ασιατικής ρίζας αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης της γλυκόζης των μυών. Με αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος των επιπλοκών για τα άτομα με διαβήτη μειώνεται.
Η Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στο διαβήτη
Τα εκχυλίσματα πιπερόριζας θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν θετικά, την προσθήκη της ινσουλίνης στην ασθένεια του διαβήτη, σύμφωνα με τον Basil Roufogalis, ο οποίος ηγείται της μελέτης.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι το έλαιο Τζίντζερ που περιέχεται στην Πιπερόριζα είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το έλαιο Τζίντζερ οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανομή της πρωτεΐνης GLUT 4 επί της επιφανείας των μυοκυττάρων. Με αυτή την πρωτεΐνη είναι δυνατή η μεταφορά της γλυκόζης στα μυϊκά κύτταρα. Η σχέση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την Astrid Glaser, διευθύντρια του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Διαβήτη, σε δηλώσεις της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (pressetext.at.)
Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν υπόνοιες, ότι η Πιπερόριζα επηρεάζει θετικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Η πιπερόριζα μπορεί επίσης να αποτρέψει τα κρυολογήματα
Η θετική επίδραση της Πιπερόριζας έχει τεκμηριωθεί σε πολλούς τομείς. Οι πικάντικες ύλες του παρέχουν μία ισχυρότερη ροή αίματος στο ρινικό βλεννογόνο, αλλά και την ενεργοποίηση των υποδοχέων θερμότητας του σώματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι παθογόνοι παράγοντες, όπως οι ιοί και τα βακτήρια, που μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα, να απομακρύνονται γρηγορότερα. Επιπλέον, το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και έχει συστατικά που σκοτώνουν τα μικρόβια.
Η πιπερόριζα ενάντια των πεπτικών προβλημάτων και της ναυτίας
Η πιπερόριζα είναι επίσης αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου στο στομάχι και την τόνωση της πέψης στο έντερο. Έτσι, βοηθά ιδιαίτερα, στη ναυτία και το φούσκωμα του στομαχιού. Στην οξεία ναυτία ή στη ναυτία των ταξιδιωτών, όταν μασηθεί άμεσα ένα κομμάτι από φλούδα πιπερόριζας, φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, μειώνονται ακόμη και τα προβλήματα της ναυτίας σε ασθενείς με καρκίνο, όταν πριν και μετά τη χημειοθεραπεία οι πάσχοντες τρώνε την Πιπερόριζα.
Η Πιπερόριζα μπορεί να κάνει τα πάντα…;
Οι δυνάμεις αυτής της «θαυματουργής» ρίζας δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν.
-Ακόμα και αν η Πιπερόριζα μπορεί να τονώσει το μεταβολισμό, παραμένει αμφίβολο το κατά πόσον το καρύκευμα μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.
-Ακόμα δεν είναι επιστημονικά ελεγμένο κατά πόσο μπορεί η Πιπερόριζα, με την τακτική κατανάλωση, μπορεί να θεραπεύσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα και τους πόνους των μυών ή εάν μπορεί να προληφθεί με την χρήση της ο καρκίνος.
-Τη δυνατότητα του μπαχαρικού να λειτουργήσει ως αφροδισιακό μπορεί ο καθένας μόνος του να την «τεστάρει»…
Κίνδυνοι και παρενέργειες πιπερόριζας
-Όποιος πάσχει από πέτρα στη χολή θα πρέπει να απέχει από την κατανάλωση της ρίζας, ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός στη χοληδόχο κύστη.
-Επίσης, για τις εγκυμονούσες συνιστάται να μην καταναλώνουν τη ρίζα, καθώς η Πιπερόριζα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την έναρξη του τοκετού.
http://www.glykouli.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>