«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποιο κάτω σας εχω μερικές πληροφορίες τι είναι μαγνητικές καταιγίδες επιπτώσεις από της Ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις κ.α!

Αγαπητοί φίλοι επειδή το φαινόμενο που θα επηρεάσει την Ελλάδα περισσότερο είναι αύριο δεν προλαβαίνω να κάνω καλύτερη μετάφραση.

SDO της NASA παρατηρεί Mid-level Solar Flare
05.22.13
UPDATE 16:30 EDT : Το M7-class φωτοβολίδα συσχετίστηκε επίσης με μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή CME, ένα άλλο ηλιακό φαινόμενο που μπορεί να στείλει δισεκατομμύρια τόνους σωματιδίων στο διάστημα. Αν και αυτό δεν ήταν CME Γη-κατευθυνόμενη, έχει συνδυαστεί με μια προηγούμενη CME, και το πλευρό του συνδυασμένου νέφους μπορεί να περάσει τη Γη. Σωματίδια από το CME δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από την ατμόσφαιρα για να βλάψει τους ανθρώπους στη Γη, αλλά μπορούν να επηρεάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων όσο και στο έδαφος.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 11:06 π.μ. EDT στις 22 Μαΐου 2013, από το SOHO δείχνει το συνδυασμό των δύο στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας ροής μακριά από τον ήλιο.

> Προβολή Μεγαλύτερης
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 11:06 π.μ. EDT στις 22 Μαΐου 2013, από την ESA / NASA Solar and Heliospheric Observatory δείχνει theconjunction των δύο στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας ροής μακριά από τον ήλιο. Αυτή η εικόνα είναι αυτό που είναι γνωστό ως στεμματογράφο, στον οποίο το φως του ήλιου είναι αποκλεισμένη, προκειμένου να καταστεί ατμόσφαιρα dimmer του, το στέμμα, ορατό. Credit: ESA και NASA / SOHO
Πειραματικά μοντέλα της έρευνας της NASA, με βάση τις παρατηρήσεις από το Solar Terrestrial Relations Observatory της NASA και της ESA / NASA ‘s Solar and Heliospheric Παρατηρητηρίου δείχνουν ότι η πρώτη CME ξεκίνησε στις 5:12 π.μ. EDT, αφήνοντας τον ήλιο σε περίπου 400 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Η δεύτερη CME άρχισε στις 9:24 π.μ. EDT, αφήνοντας τον ήλιο σε ταχύτητες της τάξης των 745 μιλίων ανά δευτερόλεπτο. Γη-σκηνοθεσία CME, μπορεί να προκαλέσει ένα φαινόμενο διαστημικού καιρού ονομάζεται γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία συμβαίνει όταν διοχετεύουν ενέργεια σε μαγνητική ασπίδα της Γης, ​​η μαγνητόσφαιρα, για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο. Στο παρελθόν, οι γεωμαγνητικές καταιγίδες που προκαλούνται από την CME, αυτής της δύναμης ήταν συνήθως ήπιες. Τα μοντέλα της NASA δείχνουν επίσης ότι οι συνδυασμένες CME, θα περάσετε από το STEREO-Α διαστημόπλοια και οι φορείς της αποστολής της έχει κοινοποιηθεί. Εάν χρειαστεί, οι επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν διαστημικό σκάφος σε ασφαλή λειτουργία για την προστασία των οργάνων από το ηλιακό υλικό. NASA και NOAA – καθώς και η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. Καιρός Οργανισμού (afwa) και άλλοι – να παρακολουθούν συνεχώς τον ήλιο για να παρακολουθήσει για το διάστημα καιρικά φαινόμενα, όπως γεωμαγνητικές καταιγίδες. Με την εκ των προτέρων κοινοποίηση πολλοί δορυφόροι, διαστημικά οχήματα και τεχνολογίες που μπορούν να προστατευθούν από τις χειρότερες επιπτώσεις Space Weather της NOAA Κέντρο Πρόβλεψης (http://swpc.noaa.gov) είναι η επίσημη πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το διάστημα προβλέψεις προειδοποιήσεις καιρού, ρολόγια και τις προειδοποιήσεις.
Solar της NASA Dynamics Observatory συνέλαβε αυτή την εικόνα μιας ηλιακή έκλαμψη στη δεξιά πλευρά του ήλιου στις 22 Μαΐου 2013.
> Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας
Solar της NASA Dynamics Observatory συνέλαβε αυτή την εικόνα μιας ηλιακή έκλαμψη στη δεξιά πλευρά του ήλιου στις 22 Μαΐου 2013. Αυτή η εικόνα δείχνει φως στο 131 Angstrom μήκος κύματος, μήκος κύματος που δείχνει υλικό θερμαίνεται σε έντονες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια μιας έκλαμψης και αυτό είναι συνήθως αλλάζουν χρώμα στο teal. Credit: NASA / SDO
Ο ήλιος εκπέμπει ένα mid-level ηλιακή έκλαμψη το πρωί της 22 του Μάη 2013. Η έξαρση κορυφώθηκε στις 9:38 π.μ. EDT και είχε χαρακτηριστεί ως M7. M-class εκλάμψεις είναι οι πιο αδύναμοι φωτοβολίδες που μπορεί να προκαλέσει ακόμα κάποια αποτελέσματα χώρου καιρό κοντά στη Γη. Στο παρελθόν, έχουν προκαλέσει σύντομες διακοπές ρεύματος ραδιοφώνου στους πόλους. Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις της ακτινοβολίας. Επιβλαβείς ακτινοβολίες από μια έκλαμψη δεν μπορεί να περάσει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης για να επηρεάσει σωματικά τους ανθρώπους στο έδαφος, όμως – όταν αρκετά έντονη – που μπορεί να διαταράξει την ατμόσφαιρα στο στρώμα όπου το GPS και επικοινωνίας ταξιδιωτικών σήματα. Αυτό διαταράσσει τα ραδιοσήματα για όσο χρονικό διάστημα η έκλαμψη είναι σε εξέλιξη, οπουδήποτε από λεπτά έως ώρες. Αυξημένος αριθμός των εξάρσεων είναι αρκετά συχνές αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η κανονική 11-ετή κύκλο του ήλιου δραστηριότητα αναδιατάσσουν επάνω προς ηλιακό μέγιστο, το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2013. Οι άνθρωποι έχουν παρακολουθούνται αυτό το ηλιακό κύκλο συνεχώς από τότε που ανακαλύφθηκε το 1843, και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πολλές φωτοβολίδες ημέρα κατά τη διάρκεια της αιχμής δραστηριότητα του ήλιου. Space Weather της NOAA Κέντρο Πρόβλεψης (http://swpc.noaa.gov) είναι η επίσημη πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το διάστημα προβλέψεις προειδοποιήσεις καιρού, ρολόγια και τις προειδοποιήσεις. Ενημερώσεις θα παρέχονται όπως είναι διαθέσιμα στην έξαρση και αν υπήρχε μία στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή CME, ένα άλλο ηλιακό φαινόμενο που μπορεί να στείλει ηλιακά σωματίδια στο διάστημα και να επηρεάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων και στη Γη.

Animated GIF δείχνει M7 class ηλιακή έκλαμψη που συμβαίνουν στις 22 Μαΐου 2013, όπως θεωρείται από SDO.

> Λήψη animated gif
Αυτές οι εικόνες μιας ηλιακής έκλαμψης συνελήφθησαν από Solar Dynamics Observatory της NASA στις 22 Μαΐου 2013. Αυτή η εικόνα δείχνει φως στο 131 Angstrom μήκος κύματος, μήκος κύματος που δείχνει υλικό θερμαίνεται σε έντονες θερμοκρασίεςκατά τη διάρκεια μιας έκλαμψης και αυτό είναι συνήθως αλλάζουν χρώμα στο teal. Credit: NASA / SDO / GSFC
Επιπτώσεις της Ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις
http://www.nasa.gov/images/content/748429main_eit195hr.1300.jpg

Το Solar and Heliospheric Observatory διαστημικό σκάφος συνέλαβε αυτή την εικόνα μιας ηλιακή έκλαμψη που ξέσπασε από τον ήλιο από νωρίς 4 Νοέμβρη του 2003. Αυτή ήταν η πιο ισχυρή έκλαμψη μετράται με σύγχρονες μεθόδους, που ταξινομούνται ως X28. Credit: ESA και NASA / SOHO > Μεγαλύτερη εικόνα

 

Με δεδομένη την εύλογη ανάγκη για την προστασία της Γης από τις πιο έντονες μορφές του διαστημικού καιρού – μεγάλες εκρήξεις της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και τα σωματίδια που μπορεί μερικές φορές να ρεύμα από τον ήλιο – μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι μια γιγαντιαία “δολοφόνος ηλιακή έκλαμψη» θα μπορούσε να ρίξει αρκετή ενέργεια για να καταστρέψει Γη, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά δυνατή. Ηλιακή δραστηριότητα είναι πράγματι σήμερα αναδιατάσσουν προς αυτό που είναι γνωστό ως ηλιακό μέγιστο, κάτι που συμβαίνει περίπου κάθε 11 χρόνια. Ωστόσο, αυτό το ίδιο ηλιακός κύκλος έχει συμβεί πάνω από χιλιετίες, ώστε ο καθένας πάνω από την ηλικία των 11 ετών έχει ήδη βιώσει μια τέτοια ηλιακό μέγιστο χωρίς βλάβη. Αυτό δεν είναι να πούμε ότι οι καιρικές συνθήκες το διάστημα δεν μπορεί να επηρεάσει τον πλανήτη μας. Η εκρηκτική θερμότητα ενός ηλιακή έκλαμψη δεν μπορεί να κάνει όλη τη διαδρομή προς πλανήτη μας, αλλά η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ενεργητικά σωματίδια σίγουρα μπορεί. Οι ηλιακές εκλάμψεις μπορεί να αλλάξει προσωρινά την ανώτερη ατμόσφαιρα δημιουργώντας διαταραχές με την μετάδοση σήματος από, ας πούμε, ενός δορυφόρου GPS στη Γη με αποτέλεσμα να είναι μακριά από πολλά ναυπηγεία. Ένα άλλο φαινόμενο που παράγεται από τον ήλιο θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο διασπαστική. Γνωστό ως μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή CME οι ηλιακές εκρήξεις ωθήσει εκρήξεις των σωματιδίων και των ηλεκτρομαγνητικών διακυμάνσεων μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα. Οι διακυμάνσεις αυτές θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτρικές διακυμάνσεις στο επίπεδο του εδάφους που θα μπορούσε να σβήσει μετασχηματιστές στα δίκτυα ενέργειας. Σωματίδια ενός CME μπορεί επίσης να συγκρούονται με κρίσιμα ηλεκτρονικά πάνω σε ένα δορυφόρο και αποδιοργάνωσης των συστημάτων της. Σε ένα όλο και πιο τεχνολογικό κόσμο, όπου σχεδόν ο καθένας εξαρτάται από κινητά τηλέφωνα και GPS δεν ελέγχει μόνο στο αυτοκίνητό σας σύστημα χάρτη, αλλά και αεροπλάνο πλοήγησης και την εξαιρετικά ακριβή ρολόγια που διέπουν τις οικονομικές συναλλαγές, τον καιρό του διαστήματος είναι ένα σοβαρό θέμα. Αλλά είναι ένα πρόβλημα που οι ίδιες τυφώνες τρόπο είναι ένα πρόβλημα. Κάποιος μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του με την εκ των προτέρων πληροφορίες και τις κατάλληλες προφυλάξεις. Κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα ρολόι, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να μένουν στη θέση τους … ή μπορεί να σφραγίσει το σπίτι, απενεργοποιήστε τα ηλεκτρονικά και να βγει από το δρόμο. Ομοίως, οι επιστήμονες στη NASA και NOAA δίνουν προειδοποιήσεις για ηλεκτρικές εταιρείες, φορείς διαστημοπλοίων και κυβερνήτες αεροσκαφών πριν CME έρχεται στη γη, έτσι ώστε οι ομάδες αυτές μπορούν να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Space Weather της NOAA Κέντρο Πρόβλεψης ( http://swpc.noaa.gov ) είναι επίσημη πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το διάστημα προβλέψεις προειδοποιήσεις καιρού, ρολόγια και τις προειδοποιήσεις. Η βελτίωση αυτών των ικανοτήτων πρόβλεψης η ίδια πρόβλεψη καιρού τρόπο έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών είναι ένας από τους λόγους NASA μελετά τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες χώρο. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον καιρό του διαστήματος, αλλά μπορούμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Και, ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση τους, φωτοβολίδες του ήλιου δεν είναι ικανός να καταστρέψει τη Γη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά X-class ηλιακές εκλάμψεις: http://www .nasa.gov / mission_pages / sunearth / news / X-class-flares.html Για τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον καιρό του διαστήματος: http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/spaceweather/index.htm
Karen C. Fox Goddard της NASA Space Flight Center , Greenbelt, MD
Μοιραστείτε το!

2 comments to Ποιο κάτω σας εχω μερικές πληροφορίες τι είναι μαγνητικές καταιγίδες επιπτώσεις από της Ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις κ.α!

  • dimitris

    Αγαπητέ φίλε Κωνσταντίνε καλησπέρα.
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτή η μαγνητική καταιγίδα θα κτυπήσει μόνο την Ελλάδα και όχι άλλο γειτονικό μέρος.
    Μήπως επειδή εμείς είμαστε τα δειλά πειραματόζωα και κάτι άλλο μας ετοιμάζουν; Μόνο στους δειλούς ελληνόφωνους μπορούν να κάνουν τα πειράματα τους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>