«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απειλές ισλαμιστικών οργανώσεων στα Βαλκάνια – Τι παρακολουθούν στην Ελλάδα

20130515-2310

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ποιος θα με προστατέψει από τους δολοφόνους σας αλλοδαπούς;;;

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Απειλητικά μηνύματα σε ξένους διπλωμάτες, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους, καθώς και στις διεθνείς αποστολές που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, έχουν στείλει, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών ασφαλείας, άγνωστες ισλαμικές ομάδες στα Βαλκάνια αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να επανεξετάσουν πολλές ισλαμικές ομάδες.Κάτι που έγινε πιο επιτακτικό μετά την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
<<Πονοκέφαλος>> και για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ 
Το θέμα απασχολεί,σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, και τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη αλλά και το ΝΑΤΟ και οι λόγοι είναι προφανείς: Αφενός το γενικό ζήτημα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και αφετέρου τ για τα ειδικότερα θέματα ασφαλείας των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων  και των διπλωματικών/στρατιωτικών  αποστολών που βρίσκονται σε χώρες της περιοχής.
“Οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, αλλά και στο Σαντζάκ στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο και προσπαθούν συνεχώς να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην πΓΔΜ. Ύποπτες είναι οι παρακάτω οργανώσεις: οι Ισλαμιστές Πολεμιστές, η Ισλαμική Λεγεώνα, η Faitah, η Ισλαμική Νεολαία, η Sheve, η Χαμάς Τουρμπέ και άλλες”, δήλωσε είπε ο κ. Ζόραν Μιτέβσκι, πρώην βοηθός διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της πΓΔΜ.
Παρακολούθηση δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στην ιστοσελίδα setimes.com – από την οποία προέρχονται  στοιχεία του ρεπορτάζ για χώρες των Βαλκανίων – οι πληροφορίες –  λαμβάνονται μέτρα για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τέτοιων ομάδων με σκοπό την πρόληψη πιθανών τρομοκρατικών πράξεων.Ανεξάρτητα αυτών των στοιχείων και στην Ελλάδα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους – στον α ή β βαθμό-ισλαμιστικές οργανώσεις η δραστηριότητα των οποίων επιδιώκεται να παρακολουθείται και να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές ασφαλείας, πολλές φορές σε συνεργασία με τις  αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών και την Ιντερπόλ.
Οι ακτιβιστές των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από πηγές στη Μέση Ανατολή και ο πιθανός κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι οι ακτιβιστές έχουν εκπαιδευτεί στην κατασκευή εκρηκτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών παρόμοιων με αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, σύμφωνα με τον κ. Ιβάν Μπαμπανόβσκι, αναλυτή και πρώην καθηγητή μελετών ασφάλειας στο Τμήμα Ασφαλείας στα Σκόπια.
Δωρεές από Σ. Αραβία,  Ιορδανία, Συρία και Ιράν
“Υπάρχουν περίπου 3.000 Ουαχάμπι στην πΓΔΜ, κυρίως μεταξύ της Αλβανικής μειονότητας και των Βοσνίων, στην περιοχή των Σκοπίων, στο Τέτοβο, στη Στρούγκα και στο Κουμάνοβο. Το έργο τους χρηματοδοτείται από δωρεές που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και το Ιράν. Οι τελευταίοι συγκεντρώνονται για να πετύχουν βαθύτερη διείσδυση στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα Βαλκάνια ως εφαλτήριο”, δήλωσε ο Μπαμπανόβσκι.
Το Ιράν συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τα ισλαμικά κινήματα στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη ( Β-Ε ) που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με τον βετεράνο αναλυτή ασφαλείας κ. Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς.
“Οι Ουαχάμπι στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη είναι τα κατάλοιπα των πρώην μουτζαχεντίν, των μελών της Μουσουλμανικής Νεολαίας και των πολιτογραφημένων αλλοδαπών που βρίσκονται υπό την επήρεια των Σουνιτών, αλλά και των Σιιτών από το Ιράν. Το κίνημα αυτό έχει πλέον σχεδόν 120.000 μέλη, εκ των οποίων τα 3.000 αποτελούν απειλή για την ασφάλεια”, δήλωσε ο Γκαλιάσεβιτς.
Στόχος η Ευρώπη
Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση, μετά τη συνάντηση περίπου 500 Σαλαφιστών στην Τούζλα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η οργάνωση είπε ότι η Β-Ε αποτελεί το εφαλτήριο για το κίνημα Salafi, το οποίο χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για την επίτευξη των στόχων του, για να εξαπλωθεί στην Ευρώπη.
Εμπειρογνώμονες ασφάλειας είπαν ότι η αποικία Ουαχάμπι στη Γκόρνια Μαότσα κοντά στη Σρεμπρένικ δεν σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους της Β-Ε.
“Δεν υπάρχουν περιστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περιστατικά. Αρκεί η αστυνομία να επισκεφθεί το χώρο και να εφαρμόσει το νόμο κατά των ατόμων που παραβιάζουν τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας”, είπε ο Μεχμέτ Μπράνταριτς, μέλος της Μικτής Επιτροπής για την Άμυνα και την Ασφάλεια στο κοινοβούλιο της Β-Ε.
Κερδοφόρα τζαμιά
Οι Ουαχάμπι στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησαν με το να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα κερδοφόρα τζαμιά, τα οποία χρησιμοποιούν για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με τον Μπαμπανόβσκι.
Τώρα υπάρχει ένα σχολείο για μάρτυρες στο Κοσσυφοπέδιο και η αποζημίωση για τις οικογένειες εκείνων που διακηρύσσουν ότι θα ανατινάξουν τους εαυτούς τους φτάνει μέχρι και τα $3.000“, είπε ο κ. Μπαμπανόβσκι. Ο κ. Μπαμπανόβσκι ανέφερε ότι τα νέα μέλη στρατολογούνται από ομάδες στο Κοσσυφοπέδιο που διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα, θρησκευτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις.
Το Πρίζρεν αποτελεί ένα από τα κέντρα της επέκτασης των Ουαχάμπι στο Κοσσυφοπέδιο, όπου πριν από τρία χρόνια η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους πλέον εξτρεμιστές οπαδούς, αλλά έχουν πολλούς οπαδούς και στην Πρίστινα, στη Ντζακόβιτσα, στη Ντέτσανι, στην Ουρόσεβατς και στην Κατσάνικ.
Αναλυτής στρατιωτικής ασφαλείας
Ο κ,.Σκρμπίνα είπε ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην απογοητευτούν ή να μην εξαγριωθούν οι φιλήσυχοι οπαδοί του Ισλάμ.”Οι περιφερειακές αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται, με την υποστήριξη των δυτικών ομολόγων τους, με σκοπό την πρόληψη κάθε απειλής που προέρχεται από ριζοσπαστικές ισλαμικές δραστηριότητες, αλλά κυρίως εκείνων που μπορεί να έχουν στόχο ξένες διπλωματικές αποστολές”, είπε ο κ. Πέταρ Σκρμπίνα, αναλυτής στρατιωτικής ασφαλείας και απόστρατος συνταγματάρχης του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.
Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ επέτρεψε την κατασκευή ενός ισλαμικού κέντρου στην ιστορική πόλη και υπέγραψε μια συμφωνία με την Ισλαμική Κοινότητα στην Κροατία σχετικά με αυτό. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να επαινούνται, καθώς και κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθεί η ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων μουσουλμάνων, η οποία θα ήταν αυτό ακριβώς που θέλουν οι εξτρεμιστές“, είπε ο κ. Σκρμπίνα.
Τα δεδομένα στην Ελλάδα
Όσον αφορά την Ελλάδα πολλές φορές συναγερμό έχει σημάνει στις  αρχές ειδοποιήσεις  μυστικών υπηρεσιών από τα Βαλκάνια για τη δραστηριοποίηση ακραίων  ισλαμιστικών  οργανώσεων στην Ελλάδα-και πρόσφατα και παλιότερα. Για παράδειγμα,  σύμφωνα με τα Νέα, προ ετών οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν  αρμόδια επιτροπή του σερβικού Κοινοβουλίου πως ομάδα ακραίων μουσουλμάνων που ανήκουν στην εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Σαλάφ (μάλλον εννοούν την Salafi που κινείται πολύ στην Β-Ε) ,δραστηριοποιείται στα νότια σύνορα της Σερβίας.Όπως μάλιστα υποστήριξαν τα στελέχη της  σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών ασφάλειας ΒΙΑ, μέλη της Σαλάφ διατηρούν στρατόπεδα σε Βουλγαρία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα!
«Η Σαλάφ είναι το πιο ακραίο κομμάτι της ισλαμικής τρομοκρατίας, αλλά αποτελεί κάτι περισσότερο από οργάνωση. Είναι η πιο εξτρεμιστική έκφραση της ισλαμικής θρησκείας και είναι ενδεικτικό πως η Αλ Κάιντα ξεκίνησε ως παρακλάδι της. Η Σαλάφ αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες νεαρούς μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για τους σκοπούς της», αποκάλυψε τότε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής της ΕΛΑΣ, που ασχολείται με τη διεθνή τρομοκρατία. Όπως μάλιστα επισημαίνει, «οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν πως στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και ενδεχομένως και σε περιοχές της Βουλγαρίας βρήκαν καταφύγιο έμπειροι μουσουλμάνοι πολεμιστές από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και την Αλγερία, που ανέλαβαν την εκπαίδευση νέων στελεχών. Πριν από μερικές εβδομάδες 37 μέλη της Σαλάφ συνελήφθησαν σε Ιταλία και Γερμανία σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Τότε ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολείται με την αποφυγή δραστηριοποίησης ισλαμικών οργανώσεων στη χώρα μας είχε πει στην εφημερίδα ότι «οργανωμένο στρατόπεδο της Σαλάφ δεν υπάρχει στην Ελλάδα». Για να προσθέσει : «η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διερχόμενων τρομοκρατών που κατευθύνονται είτε προς τη Δυτική Ευρώπη είτε προς χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Επίσης έχουμε ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρα υποστήριξης ισλαμικών τρομοκρατικών δικτύων».
Μια σειρά γεγονότα, πληροφορίες και αναλύσεις έχουν οδηγήσει τελευταία σε κόσκινο δεκάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες πως ανήκουν σε σκληρές μουσουλμανικές οργανώσεις.
Εξάλλου αμερικανικές, βρετανικές, ιταλικές, γαλλικές κ.α.  μυστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές πως στελέχη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «χώρα υποστήριξης».
Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας πάντως έχουν φραγμό στις διαρροές πληροφοριών σχετικών με το κεφάλαιο ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή τους…
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ / OnAlert.gr
http://www.hellasontheweb.org/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>