«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΑΡΒΙΝΟΣ , ΜΙΜΙΔΙΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΕΝΤΡΟΠΙΑ .

( πρώτη γραφή 7-5-2013 )
ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ : Πρώτος ο Εμπεδοκλής έριξε την ιδέα της Φυσικής Επιλογής αλλά τότε πέρασε απαρατήρητη . Την δόξα την κέρδισε ο Δαρβίνος ο οποίος είπε : ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΕΠΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ .
Αυτό είναι μια γενική αρχή που ισύει όχι μόνο στην Βιολογία αλλά και στην Οικονομία και στην Πολιτική .
ΜΙΜΙΔΙΑ : Φαντασθείτε οτι όλοι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αποτελούν μια αρένα . Οι ιδέες ( τα μιμίδια ) μπαίνουν στην αρένα και μάχονται μεταξύ τους . Όποιο μιμίδιο καταφέρει να “κερδίσει” τους περισσότερους εγκεφάλους είναι ο νικητής !
Και για τις ιδέες λοιπόν υπάρχει η Δαρβινική Επιλογή .
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Πολλοί νομίζουν οτι Δημοκρατία σημαίνει : “Δώσε σε ΟΛΟΥΣ απο μία ψήφο ίσης αξίας” .

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !

Δημοκρατία σημαίνει “Δώσε σε ΟΛΕΣ τις ιδέες την ευκαιρία να μπούν στην αρένα και να παλέψουν” ! ( Πρόταση 1 )
Σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατία διότι τα ΜΜΕ δεν δίνουν σε όλους τους διανοητές την ευκαιρία να προβάλουν τις ιδέες τους .
Το να δίνεις σε ΟΛΟΥΣ απο μία ψήφο ίσης αξίας είναι καταστροφικό . Οι περισσότεροι είναι ηλίθιοι ή εγωκεντρικοί ( δηλαδή ευχαρίστως θα έβλαπταν την κοινωνία αρκεί να έχουν κάποιο πρόσκαιρο προσωπικό όφελος ) . Εάν τους δώσεις ίσης αξίας ψήφο με τους σοφούς και τους κοινωνιοκεντρικούς , έχεις ανοίξει την πόρτα του ολέθρου .

Κάπου μέσα σε κάθε κοινωνία πρέπει να υπάρχει ένας πυρήνας Δημοκρατίας .

Μέσα σε κάθε καλό ρολόϊ πρέπει να υπάρχει ένα διαμαντάκι στον μηχανισμό . Δεν έχει νόημα όμως ολόκληρο το ρολόϊ να είναι κατασκευασμένο απο διαμάντι !
Κάπου μέσα σε κάθε κοινωνία πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων που θα ακούει όλες τις ιδέες που κυκλοφορούν και θα ψηφίζει ( ελεύθερα απο κάθε εκβιασμό και καταπίεση ) για να εκλέξει την καλύτερη .

Δεν είναι ανάγκη να ψηφίζουν όλα τα μέλη της κοινωνίας .

Αυτοί που θα ψηφίζουν πρέπει να έχουν υψηλή νοημοσύνη ( για να μπορούν να κατανοήσουν τις ιδέες που ακούνε ! ) και πρέπει να βάζουν το όφελος της κοινωνίας πιο ψηλά απο το προσωπικό όφελος . ( Πρόταση 2 ) .
Η Πρόταση 1 και η Πρόταση 2 είναι τα θεμέλια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (διότι υπάρχουν και “δημοκρατίες” που βλάπτουν την κοινωνία ! ) .
Πώς όμως θα επιλέξουμε αυτούς που πραγματικά βάζουν το όφελος της κοινωνίας πιό ψηλά απο το προσωπικό όφελος ; Πώς μπορούμε να δούμε στην ψυχή του καθενός αφού δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη ο τέλειος ανιχνευτής ψεύδους ;
Έχω καταθέσει μια πρόταση στην http://lofos.info/pythas/tie-amesi.html .
Μακάρι να υπάρξουν και άλλες προτάσεις .

ΕΝΤΡΟΠΙΑ : Τί σημαίνει “όφελος της κοινωνίας” ;

Ωφελεί την κοινωνία ο,τιδήποτε την εξοπλίζει καλύτερα στον ανταγωνισμό με τις άλλες κοινωνίες ( υπάρχει Δαρβινική Επιλογή ΚΑΙ στις κοινωνίες ! ) .
“Καλύτερος εξοπλισμός” σημαίνει ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ( βλέπε και το συμπληρωματικό κείμενο http://lofos.info/pythas/entropy.html ) .
Κοινωνίες με υψηλή εντροπία μπορεί να προσφέρουν πρόσκαιρες ηδονές στα άτομα αλλά σύντομα οδηγούνται στην καταστροφή ( και σε πολύ μεγάλη οδύνη για τα άτομα ) . Επομένως δεν έχει νόημα να ψάχνουμε την πιό ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ κοινωνία αλλά την κοινωνία με την ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ (διότι αυτή δίνει – κατά μέσον όρο – την περισσότερη ηδονή ) .
Μια κοινωνία υψηλής εντροπίας μπορεί να δώσει μεγάλη ηδονή στην μιά γενιά και την απόλυτη καταστροφή στην επόμενη γενιά .
Τυπικό παράδειγμα η ελληνική κοινωνία : Η γενιά 1980-2004 ( η “γενιά του Πολυτεχνείου” ) απήλαυσε ηδονές τρώγοντας τα δανεικά ενώ η επόμενη γενιά βιώνει την καταστροφή .
Στην αρχαία Αθήνα είχαμε την εναλλαγή Χρυσούς Αιών ( ηδονές ) – Πελοποννησιακός Πόλεμος (οδύνες) .
Στην αρχαία Ρώμη είχαμε την εναλλαγή “διαρκής άνοδος στα χρόνια που διοικούσε η Σύγκλητος” και “διαρκής πτώση στα χρόνια των αυτοκρατόρων” .
Όποιος λοιπόν έχει καταληφθεί απο την ιδέα “ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ” πρέπει ( μόνον αυτός ) να έχει δικαίωμα να ψηφίζει δημοκρατικά για αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της κοινωνίας .
Όποιος έχει καταληφθεί απο την ιδέα “ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ” πρέπει να έχει δικαίωμα να ψηφίζει μόνον για δευτερευούσης σημασίας θέματα ( αυτά που αφορούν το ΠΑΡΟΝ και λίγο κόσμο ) .
*********************************
Επικοινωνία : pitago99@gmail.com
Αρχική σελίδα : http://lofos.info/pythas/index.html
————————–

Προς τον υπάλληλο που ελέγχει τις ιστοσελίδες και τις “καρφώνει” στα αφεντικά :

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ν e Α e . Π Ο Χ .Η ΕΣΕΝΑ ( που γνωρίζεις ΠΟΛΛΑ ) ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ;

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>