«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τι οδήγησε στην παραίτηση τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς

Η πολυκύμαντη θητεία, οι σχέσεις με την εξουσία και το «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων

Τι οδήγησε στην παραίτηση τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς

Όσοι γνωρίζουν καλά και από κοντά τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη χαρακτηρίζουν την «παραίτησή» τους από το αξίωμα, που πολλές φορές βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων αλλά και της δημοσιότητας, ως μονόδρομο για τον χαρακτήρα και την ιστορία τους.

 

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι οικονομικοί εισαγγελείς δούλευαν ως αργά στα γραφεία τους, έχοντας πάρει όμως την απόφασή να μη διεκδικήσουν παράταση της πολυκύμαντης θητείας τους η οποία έφερε πάντως στη δημοσιότητα και μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς. Εκτός της «λίστας Λαγκάρντ», την οποία αποκάλυψε ο Τύπος και ανέσυρε με εντολή για προκαρκτική ο κ. Πεπόνης, από το γραφείο του πέρασαν πολλές υποθέσεις με επίκεντρο τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργούς, ακόμα και τα κόμματα, που δανειοδοτήθηκαν.

 

 

Δύο ήταν τα θέματα που μέτρησαν στην αποχώρηση αμφότερων των εισαγγελέων από το οικονομικό έγκλημα.

 

 

Το ένα ήταν η δημιουργία του θεσμού του εισαγγελέα Διαφθοράς (τη θέση κατέχει η κυρία Ελένη Ράικου), ο οποίος «ψαλιδίζει» ουσιαστικά τις αρμοδιότητες των δύο και τους περιορίζει σε εισαγγελείς της φοροδιαφυγής. Οι ίδιοι απέφευγαν να σχολιάσουν το θέμα, το γεγονός όμως ότι δεν προβλέφθηκε καν μεταβατική διάταξη και εκείνοι ήταν αναγκασμένοι να παραδώσουν ακόμα και τις εκκρεμείς δικογραφίες τους προκάλεσε ένα θέμα «αξιοπρέπειας» για τους δύο.

 

 

«Εμείς εφαρμόζουμε μόνο τον νόμο» έλεγαν σε όσους τους ρωτούσαν τις τελευταίες εβδομάδες, παρ’ ότι είχαν σαφή άποψη και για τη διάταξη που απάλλασσε τους τραπεζίτες από τις ευθύνες της δανειοδότησης των κομμάτων, αλλά και για όλες τις «ψευδοδιαρροές» για επικείμενη εμπλοκή τους με την πολιτική, για τις οποίες έκαναν διάφορα αστεία.

 

 

Το δεύτερο θέμα που φαίνεται ότι «μέτρησε» στην απόφασή τους είναι – λένε όσοι γνωρίζουν τους δύο – η έλλειψη συνεργασίας με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Είχαν διαφορετικές αντιλήψεις αμφότερες οι πλευρές, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα από τη Δικαιοσύνη. Παρ’ ότι η επιλογή τους έγινε κυρίως με εισήγηση του προϊσταμένου τους κ. Νίκου Παντελή, οι σχέσεις τους και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Λαγκάρντ ήταν από ψυχρές έως ανύπαρκτες.

 

 

Αυτή η σχέση με τον προϊστάμενό τους πέρασε δυο μεγάλες κρίσεις κυρίως: Τον Δεκέμβριο 2011 οι δύο ειδαγγελείς με επιστολή τους δημοσιοποιούσαν την παραίτησή τους από το αξίωμα και κατήγγειλαν παρεμβάσεις από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και από πολιτικούς παράγοντες, εννοώντας τη διάταξη Βενιζέλου. Στην πορεία βέβαια ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η σχέση μάλλον πέρασε σε άλλη φάση. Οι δύο εισαγγελείς εκφράζονταν διαφορετικά για τον αρχηγό του ΠαΣοΚ, αφού η επαφή μαζί του τους αποκάλυψε άλλο πρόσωπο. Η αποκάλυψη άλλωστε της εμπλοκής του έτερου πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της διαχείρισης της λίστας έριξε άλλο φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το ανώτατο συμβούλιο του Αρείου Πάγου όμως με εισήγηση του αντεισαγγελέα κ. Γ. Κολιοκώστα ανανέωσε τη θητεία τους, παρά την κρίση και με τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ι. Τέντε.

 

 

Τον τελευταίο καιρό οι δύο εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων και επιχορηγήσεων εταιρειών, ενώ εκκρεμεί το πόρισμά τους για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και για τη δανειοδότηση των κομμάτων με εκατομμύρια ευρώ. Αμφότεροι αποφάσισαν ψύχραιμα την αποχώρησή τους. Έγραψαν σε μια σελίδα στις 2 Μαΐου ότι δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, χωρίς εξηγήσεις και παράτες.

 

 

Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ως απολύτως συκοφαντική τη διαρροή ότι δήθεν θα κατέβει ως υποψήφιος συντηρητικού μικρού κόμματος. Πράγματι το αριστερό παρελθόν εκείνου και της οικογενείας του μάλλον αποδεικνύει ως υποβολιμιαίο το όλο σκηνικό που φτιάχνεται από παράγοντες της εξουσίας.

 

 

Υπάρχουν πολλοί επικριτές τους, αλλά και πολλοί που θεωρούν ότι εκτέλεσαν το καθήκον τους μακριά από επιρροές και δεσμεύσεις. Θα μείνουν στην ιστορία της Δικαιοσύνης, έλεγε στο «Βήμα» παλαιός δικηγόρος και πολιτικός «ως μεμονωμένοι ρομαντικοί, που τα έβαλαν με το σύστημα και την εξουσία!»

http://www.tovima.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>