«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η εθελοτυφλία των ελλήνων για την Χρυσή Αυγή

Ντίνος Κουτσολιούτσος
Η εθελοτυφλία μίας μεγάλης μερίδας ελλήνων πολιτών, αλλά και μέσων μαζικής ενημέρωσης, με καταπλήσσει και με εξοργίζει συνεχώς. Και τώρα αρχίζει να μου λύνεται η απορία και να καταλαβαίνω την προέλευση της. Αυτή η εθελοτυφλία, αυτή η «αθώα» αναζήτηση, (που δεν βρίσκει την σωστή απάντηση), πως και γιατί υπάρχουν τέτοια πολιτικά και κοινωνικά κινήματα και επιλογές στην ελληνική κοινωνία, είναι η δίδυμη αδελφή της εθελοτυφλίας που διατηρούν οι ίδιοι αυτοί έλληνες περί της απίστευτης, αλλά εξίσου «αθώας» διαφθοράς που μαστίζει την ελληνική κοινωνία επί αιώνες. Αλλά αυτή η μάστιγα διαφθοράς, ενηλικιώθηκε και θέριεψε μέσα στην, και από την, γενεά της Μεταπολίτευσης, και μεταμορφώθηκε στο ελληνικό κρατισμό, που είναι και ο μεγαλειώδης, και εξαιρετικά θανατηφόρος, καρκίνος που καταστρέφει το έθνος. 

 

Οι ίδιοι έλληνες, πιστεύω, που δεν μπορούν να καταλάβουν την καταστροφική οργή του κινήματος της Χρυσής Αυγής, είναι οι ίδιοι έλληνες οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πόσο δηλητηριώδης, πόσο απεχθής, πόσο απίστευτη, πόσο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά καταστροφική είναι η κουλτούρα της διαφθοράς που διέπει την ελληνική κοινωνία, δηλαδή το τέρας του ελληνικού κρατισμού. Αυτοί οι έλληνες, η πλειοψηφία του έθνους, πηγαίνουν στην Επίδαυρο ή στο θέατρο της γειτονιάς τους και απολαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας παγκόσμιας καλλιτεχνικής και μορφωτικής εμβέλειας, και οι ίδιοι αυτοί έλληνες, πηγαίνουν στην δουλειά τους, την άλλη μέρα, και μετατρέπονται όλοι σε θύτες και σε θύματα μίας διεφθαρμένης καθημερινότητας, που η παγκόσμια έρευνα κατατάσσει στο ύψος, η μάλλον στο βάθος, της αφρικανικής Ζιμπάμπουε. Μίας χώρας δηλαδή, που βρίσκεται σε συνεχή εμφύλιο πόλεμο με άγριες ρατσιστικές και ταξικές προδιαγραφές, εδώ και δεκαετίες, και η  οποία προηγουμένως διένυσε αιώνες απόλυτης σκλαβιάς από το λευκό, αλλόθρησκο κατακτητή, κατά πολύ πιο άγριο και εκμεταλλευτικό από τον Οθωμανό.
Αλλά οι έλληνες βλέπουν στο καθρέπτη τους μόνο τους εαυτούς τους καθισμένους στα σκαλοπάτια της Επιδαύρου, ή έστω στο καφενείο με ένα καλό καφέ και μία καλή παρέα. Δεν βλέπουν τους εαυτούς τους όταν χρειάζονται να δώσουν ένα φακελάκι στον εξεταστή για να περάσουν το τέστ για το δίπλωμα οδήγησης, ή για να έχουν την δημόσια ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται. Η κοινωνική, ηθική κακομοιριά που ζει ο έλληνας, στην καθημερινότητα του, εξαιτίας του κρατισμού, και της διεφθαρμένης κουλτούρας, έχει καταστεί ένα τόσο βαθειά ριζωμένο, προσωπικό, αλλά και εθνικό βίωμα, που ο μέσος έλληνας, και η μέση ελληνίδα, δεν σταματάνε να σκεφτούν τι βιώνουν, και έχουν χάσει, τραγικά, οιαδήποτε ικανότητα να δουν τους εαυτούς τους και την κοινωνία τους με αντικειμενικότητα. Αυτή η αυτογνωσία έχει χαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν ξέρω σε ποιο ιστορικό σημείο, η εάν υπήρξε ποτέ μία τέτοια δόση αυτογνωσίας. Το να καταλαβαίνουμε και να φιλοσοφούμε για τα διλήμματα της Αντιγόνης η του Οιδίποδα, δεν έχει καμία σχέση με την αυτογνωσία του νεοέλληνα και των καθημερινών κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων. Ο έλληνας έχει πάθει μία πλήρη ανοσία ως προς της διαφθορά, διότι αυτό τον βοηθάει να μην αυτοκτονήσει, να μη σκοτώσει, η να μη μεταναστεύσει.
Οι Χρυσαυγίτες δεν ανήκουν, κατά την γνώμη μου, σε αυτή την κατηγορία, θα έλεγα, σε αυτήν τη πλειοψηφία των ελλήνων, με την εμβολιασμένη ανοσία στον ελληνικό κρατισμό. Ανήκουν στις άλλες κατηγορίες των Ελλήνων, που αντί να αυτοκτονήσουν, αντί να μεταναστεύσουν, αντί να σκοτώσουν, μετατρέπουν την απύθμενη οργή τους, της οποίας το απύθμενο βάθος είναι ανάλογο του απύθμενου βάθους του ελληνικού κρατισμού και του βολέματος του μέσου έλληνα πολίτη, σε ασυγκράτητη ενέργεια που παίρνει σβάρνα την κοινωνία με πολλές σωστές και κοινωνικά δημιουργικές και βοηθητικές ενέργειες, αλλά και σε πολλές καταστροφικές, και λόγω της ασυγκράτητης οργής, κοινωνικά άδικες, βάναυσες, και πρωτόγονες επιλογές.
Έτσι ο έλληνας που δεν κατορθώνει να ζει και να διαπραγματεύεται καθημερινά, όσο καλύτερα και βολικότερα μπορεί, με το παμφάγο, το λυσσαλέο τέρας του ελληνικού κρατισμού, χωρίς να χρειάζεται να αυτοκτονεί, να σκοτώσει τον πλησίον του, η να πάρει των οματιών του τα μάτια και φύγει από αυτήν την καταραμένη κατάσταση, επιλέγει, με ενθουσιασμό την Χρυσή Αυγή, διότι πιστεύει, τουλάχιστον, ότι πολεμάει ένα δίκαιο αγώνα αυτοσυντήρησης, όσο και εάν αυτός ο αγώνας δεν βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία των συμπολιτών του. Αλλά, το θέμα είναι, τραγικά, ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών του, έχει βρει με τον ένα τρόπο η τον άλλο, την δυνατότητα ενός κάποιου, έστω και ελάχιστου, βολέματος, η μίας ελάχιστης ανοχής, μέσα στην Κόλαση του Ελληνικού Κρατισμού. Και αυτή η πλειοψηφία, συνεχίζει να αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί οι Χρυσαυγίτες, και γιατί πρεσβεύουν αυτά που πρεσβεύουν, και γιατί ενεργούν όπως ενεργούν.
Και επίσης αξιοσημείωτο είναι, ότι μετά από μισό αιώνα παγκόσμιας μελέτης του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φαινομένου που έφερε στην ιστορία ένα Χιτλερ και ένα Ναζισμό, βρισκόμαστε στην παρούσα ιστορική συγκυρία, που η ιστορία επαναλαμβάνεται σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με την ακρίβεια του νι και του σίγμα, και εμείς οι Έλληνες επιμένουμε να αναρωτιόμαστε πως και γιατί. Εάν έχουμε εμείς τον Ευριπίδη και τον Σωκράτη, είχανε και οι Γερμανοί ένα Γκαίτε και ένα Καντ. 
dinokouts@gmail.com
Μοιραστείτε το!

1 comment to Η εθελοτυφλία των ελλήνων για την Χρυσή Αυγή

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>