«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έβρος: Στοπ σε εξοπλισμό για σύρους αντάρτες

Σύριοι προδότες με αγγλικά και ολλανδέζικα διαβατήρια έχουν  κάνει την Ελλάδα εχθρό της Συρίας! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Αποστολές οπλικού εξοπλισμού -κατά βάση εξαρτημάτων- που έχουν προορισμό τους αντάρτες της Συρίας μπλοκάρονται στα τουρκικά σύνορα και οι μεταφορείς τους συλλαμβάνονται στα ελληνικά.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Δύο τέτοια φορτία που κατασχέθηκαν στο τελωνείο των Κήπων και στην Αλεξανδρούπολη έχουν προκαλέσει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες, ενώ σε κινητικότητα βρίσκονται αστυνομικές και τελωνειακές αρχές. Τα φορτία, που δεν περιλαμβάνουν όπλα αλλά εξαρτήματα πολέμου και συγκεκριμένα διόπτρες, στρατιωτικές στολές, πομποδέκτες, κιάλια νυκτός, δορυφορικά τηλέφωνα και αντιασφυξιογόνες μάσκες, περνούν κρυφά από τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων, όμως στον δρόμο για το τουρκικό τελωνείο εντοπίζονται. Στην τουρκική πλευρά συμβαίνει το εξής παράδοξο: οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν κατάσχουν τα φορτία αλλά τα αφήνουν να παραμείνουν στη νεκρή ζώνη των συνόρων, ούτε συλλαμβάνουν τους μεταφορείς και ουσιαστικά τους αναγκάζουν να επιστρέψουν προς την Ελλάδα. Όταν γίνεται αυτό, συλλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, που πλέον κρίνουν ύποπτες τις μετακινήσεις και ανακαλύπτουν τον εξοπλισμό.
Μεταφορείς των φορτίων αυτών, οι οποίοι έχουν ομολογήσει ότι έχουν αποστολή να τα μεταφέρουν στους αντάρτες της Συρίας, είναι Σύροι οι οποίοι μένουν χρόνια στην Ευρώπη και έχουν στα χέρια τους κοινοτικά διαβατήρια. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε έναν 30χρονο κάτοχο βελγικού διαβατηρίου και η δεύτερη έναν 48χρονο κάτοχο βρετανικού διαβατηρίου. Υπό έρευνα βρίσκονται και οι κινήσεις δύο ακόμη Σύρων, 30 και 25 χρόνων, με ολλανδικά διαβατήρια, που είχαν συλληφθεί κοντά στον ποταμό Έβρο σε απαγορευμένη ζώνη, χωρίς όμως να έχουν τέτοια υλικά στην κατοχή τους.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Οι ελληνικές αρχές για πρώτη φορά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα στα μέσα Απριλίου. Οι τελωνειακοί των Κήπων έκαναν έλεγχο σε φορτηγό που οδηγούσε 30χρονος Βέλγος με συριακή καταγωγή, ο οποίος επέστρεφε από την Τουρκία, όπου όμως το αυτοκίνητο επισήμως δεν είχε εισέλθει ποτέ, αφού για δύο μέρες είχε μείνει στη νεκρή ζώνη των συνόρων.
Στον δεύτερο χώρο των καθισμάτων του ημιφορτηγού βρήκαν 281 διόπτρες που προσαρμόζονται σε πολεμικά όπλα και σε αντιαρματικά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και είναι ενδεικτικό πως η κατάσχεση του φορτίου επισήμως δεν ανακοινώθηκε ποτέ, όμως οι επιτελείς του τελωνείου επιβεβαίωσαν την κατάσχεση. Ο 30χρονος επικαλέστηκε διάφορες εκδοχές για τον προορισμό του φορτίου, λέγοντας άλλα στους τελωνειακούς και άλλα στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη κατοχή πολεμικού υλικού. Στο τέλος υποστήριξε πως είχε την εντύπωση ότι το φορτίο περιείχε ανθρωπιστική βοήθεια και ότι δεν γνώριζε ότι θα είχε πρόβλημα με την εξαγωγή του στην Τουρκία.
Ο μεταφορέας επιβεβαίωσε στις ελληνικές αρχές ότι το φορτίο είχε προορισμό τους σύρους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση ήταν η αντιμετώπιση που είχε από τους Τούρκους στο τελωνείο των Κήπων, οι οποίοι πρώτοι εντόπισαν το φορτίο. Όπως εξήγησε, δεν επέτρεψαν την είσοδο στη γειτονική χώρα, ούτε όμως τον συνέλαβαν, τόσο τον ίδιο όσο και ακόμη έναν ομοεθνή του, ο οποίος συνέχισε κανονικά το ταξίδι του χωρίς όμως τον εξοπλισμό. Αντίθετα του ζήτησαν να βρει τρόπο να εξαφανίσει τις διόπτρες και γι’ αυτό παρέμειναν στη νεκρή ζώνη.
Την ίδια αντιμετώπιση από τις τουρκικές αρχές είχε και 48χρονος Βρετανός, πάλι συριακής καταγωγής, που συνελήφθη από την αστυνομία κοντά στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο φορτηγό του τρεις διόπτρες, έντεκα φορητούς πομποδέκτες και 15 φορτιστές, τρία δορυφορικά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι κιάλια νυκτός, 15 αντιασφυξιογόνες μάσκες και εννέα στρατιωτικές στολές. Αυτό το φορτίο ήταν διανεμημένο σε έξι διαφορετικά αυτοκίνητα Ευρωπαίων συριακής καταγωγής που πέρασαν κομβόι τα ελληνικά σύνορα. Όταν όμως αυτά βρέθηκαν από τις τουρκικές αρχές, μεταφέρθηκαν στο φορτηγό του 48χρονου, που επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη κάνοντας βόλτες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όταν υποβλήθηκε σε αστυνομικό έλεγχο.
Τα περιστατικά, όπως και οι κινήσεις των δύο Ολλανδών στα τέλη Μαρτίου στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές, ενώ όσα συνέβησαν έχουν μεταφερθεί και στο υπουργείο Εξωτερικών. Πιστεύεται μάλιστα ότι στο επόμενο διάστημα οι αρχές θα συναντήσουν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες μεταφοράς εξοπλισμού, ίσως και από αφύλακτα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

http://www.makthes.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>