«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νέος γεωπολιτικός ελιγμός της Άγκυρας: Για να εκβιάσει (;) τη Δύση, στρέφεται προς Ρωσία – Κίνα!!!

Άγκυρα: Μεταξύ Βρυξελλών και Σαγκάης;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι γνωστό από δεκαετίας και πλέον ότι η Ουάσιγκτον, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένοι πολιτικοί και κύκλοι “διανοουμένων” στη χώρα μας, που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν έχουν “ειδικούς” δεσμούς ή αν επιδιώκουν να αποκτήσουν τέτοιους με την υπερδύναμη, είναι φανατικοί υποστηρικτές της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ήταν δε τέτοια η ένταση με την οποία προσπαθούσαν να πετύχουν το στόχο τους, σαν να μην έδιναν σημασία στις ενστάσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών και διανοουμένων που έκρουαν τον κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ σε περίπτωση που γινόταν μέλος της μια χώρα που πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν είναι ευρωπαϊκή. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που επέρριπταν κατηγορίες στους υποστηρικτές αυτού του ρηξικέλευθου εγχειρήματος, ότι στην ουσία λειτουργούσαν ως «δούρειος ίππος» των αγγλοσαξωνικών γεωπολιτικών συμφερόντων, που ήθελαν με τον τρόπο αυτό, μέσω της χειραγωγημένης Τουρκίας, να ελέγχουν ή και να διαλύσουν την ΕΕ.
Τότε κανείς, ίσως, δεν φανταζόταν ότι το ρόλο αυτό, δηλαδή του «δούρειου ίππου» της διάλυσης της ΕΕ, θα έπαιζε η ίδια η Ελλάδα, όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας μια ομάδα πολιτικών και …κηπουρών, η οποίοι -όλως τυχαίως (;) διαπρύσιοι κήρυκες και υποστηρικτές της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ- ενώ θα μπορούσαν να πράξουν αλλιώς, μαγείρεψαν τα στοιχεία του ελληνικού ελλείμματος προς τα πάνω, πυροδοτώντας δυναμίτη στα ήδη σαθρά θεμέλια της Ευρώπης, τις αναταράξεις και καταστροφές του οποίου είναι αμφίβολο αν θα ξεπεράσει η Γηραιά Ήπειρος.
Για όσους αναρωτηθούν αν είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διογκώθηκε το έλλειμμα και η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, όπως επίσης είναι σε εξέλιξη ποινική διαδικασία εις βάρος του επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Γεωργίου, τον οποίον έσπευσαν να στηρίξουν (γιατί άραγε;) διεθνείς εφημερίδες τεράστιας παγκόσμιας επιρροής, μόλις ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών!
Εν πάση περιπτώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Τουρκία μπήκε στον ευρωπαϊκό δρόμο, ο οποίος όμως απαιτεί από την Άγκυρα επώδυνες προσαρμογές, όπως για παράδειγμα η αναγνώριση της Κύπρου και η άρση του casus belli, ασχέτως αν δεν το απαιτούμε με τον τρόπο που επιβάλλουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού!
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ιδιάζουσα εμπλοκή της Τουρκίας στο Κουρδικό, κατόπιν υποδείξεων ή πιέσεων της Ουάσιγκτον, δημιούργησε στην τουρκική κυβέρνηση την αίσθηση ότι θα πρέπει να αποκτήσει επί πλέον διαπραγματευτικά χαρτιά και έναντι των Βρυξελλών και έναντι της Ουάσιγκτον.
Για να ισορροπήσει, λοιπόν, η Άγκυρα, στράφηκε προς τη Ρωσία ή για να ακριβολογούμε, μέσω Ρωσίας προς την Κίνα και την Κεντρική Ασία, όπου οι «αδελφές» τουρκόφωνες δημοκρατίες, απ’ όπου ξεκίνησαν οι ορδές του Αρπαρσλάν, που έμελλε να εξελιχθούν σε «κατάρα της Ασίας», όπως τους χαρακτήρισε ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Χόρτον και όχι κάποιος …γραφικός Έλληνας εθνικιστής, όπως χαρακτηρίζουν όσους εκφέρουν ενοχλητικές απόψεις οι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και των κηπουρών τους!
Oι Μεζέντσνεφ και Νταβούτογλου, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας με την οποία η Τουρκία γίνεται Εταίρος – Συνομιλητής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης
Την προηγούμενη εβδομάδα (25 Απριλίου) ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, συναντήθηκε στην Άλμα Άτα του Καζακστάν με τον Γ.Γ. του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, Ντιμίτρι Μεζέντσεφ, και υπέγραψε τη συμφωνία με την οποία η Τουρκία γίνεται δεκτή ως «Συνομιλητής Εταίρος» στον ως άνω οργανισμό.
Για όσους, τυχόν, δεν γνωρίζουν, ο προαναφερθείς οργανισμός ιδρύθηκε το 1996 στη Σαγκάη, από τη Ρωσία, την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και την Κιργιζία (το 2001 έγινε πλήρες μέλος το Ουζμπεκιστάν), με σκοπό μέσα από τη συνεργασία τους οι χώρες μέλη να αποτρέψουν τη γεωπολιτική διείσδυση και επιρροή άλλων δυνάμεων στον κρίσιμο χώρο της Κεντρικής Ασίας.
Αφού σημειώσουμε και υπογραμμίσουμε την κίνηση της Άγκυρας, με την οποία έχει ως στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας και δημιουργία άλλου ενός διαπραγματευτικού χαρτιού απέναντι σε φίλους και συμμάχους*, εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε να πετύχει το εγχείρημα της Σαγκάης σε τέτοιο βαθμό, που θα προσανατολίσει τους Τούρκους προς την Κεντρική Ασία, απ’ όπου προήλθαν και ανήκουν, με την ελπίδα ότι θα έλθει η ώρα να μας αδειάσουν τη γωνιά, για να απαλλαγεί η Ανατολή από την «κατάρα της Ασίας»!
Σημείωση:
Η κίνηση της τουρκικής διπλωματίας θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης ανάλυσης από τους Έλληνες διπλωμάτες και πολιτικούς, αφού η Τουρκία, παρότι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος των ΗΠΑ και υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα, καταφέρνει να προσανατολίζεται γεωπολιτικά και προς άλλες κατευθύνσεις, χωρίς εμφανείς αναταράξεις, μπουρλότα στα δάση της και ανατροπές κυβερνήσεων …
Εκτός και αν οι Τούρκοι συνομιλητές της Ουάσιγκτον, έπεισαν τους Αμερικανούς ότι και στον Οργανισμό της Σαγκάης θα παίξουν τον ίδιο ρόλο που θα έπαιζαν ή θα παίξου στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην “κυριακάτικη δημοκρατία”
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>