«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν φτιάχτηκε η Ελλάδα για τέτοιους ανθρώπους.

 

Η Ελλάδα φτιάχτηκε αληθινά-απέκτησε αξία  από τέτοιους ανθρώπους.

Όταν ήμουν παιδί [τέλος δεκαετίας 40, αρχές δεκαετίας 50]ο πατέρας μου Γυμνασιάρχης Παναγιώτης Ν. Αλευρομάγειρος κατά τη διάρκεια των διακοπών ευρισκόμενος στην εις τα σύνορα  Παγκρατίου-Καισαριανής  οικίαν μας [δεδομένου ότι ως Γυμνασιάρχης υπηρέτησε μόνιμος στην  επαρχεία [Αρεόπολη-Καστοριά-Κύθηρα-Φέρραι Αλεξανδρουπόλεως και τελικά
 στα Άγναντα Άρτης οπού και πέθανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 1962 εντός του γραφείου του Γυμνάσιου, σε ηλικία 61 ετών] εδέχετο συχνά  έναν παράξενο επισκέπτη ο οποίος [συνομήλικος του πατέρα  μου] ερχόταν ξυπόλητος και με σχεδόν ρακένδυτα ιμάτια.. Εκάθοντο στον κήπο επί ώρας και συζητούσαν..
 Ρώτησα περίεργος τον πάτερα μου. Ποίος είναι αυτός ο παράξενος  επισκέπτης;; Ο Πατέρας μου απάντησε.
 Αν είχαμε το 1/10 του μυαλού του και της εντιμότητας του θα είμεθα
 ευτυχείς..
 Περίεργος ζήτησα την Ιστορία αυτού του παράξενου επισκέπτου. 
 Ο επισκέπτης ήταν ο Αριστείδης Περιμένης [Μανιάτης όπως  και ο  πατέρας μου] της μεγάλης οικογένειας των Περιμένηδων γνωστή στην  Αθήνα Ν.Σμύρνη η στάση Περιμένη και η κλινική Περιμένη..] ο οποίος  ήταν Υπολοχαγός [νομίζω του Ιππικού ] απόφοιτος της ΣΣΕ [δεν μπορώ να  προσδιορίσω τάξη αλλά πιθανώς γύρω στη δεκαετία του 20] και απεστρατεύθη από τον Στρατό κατά τον εξής τρόπον.
 Υπηρετών στη Σχολή των Ευελπίδων ως Υπολοχαγός, ημέραν τινά και ενώ η  Σχολή ευρίσκετο σε θερινή διαβίωση-ασκήσεις, τον πλησιάζει ο  Αξιωματικός Υπηρεσίας και του μεταφέρει διαταγή του Διοικητού της  Σχόλης[δεν γνωρίζω όνομα] όπως στείλει μερικούς Ευέλπιδες στη σκηνή του Διοικητού για να την σκουπίσουν..
 Ο Υπολοχαγός Περιμένης  απαντά “‘Να αναφέρετε στον Κύριον Διοικητή ότι  δεν θα εκτελέσω την διαταγή του γιατί οι Ευέλπιδες δεν είναι σκουπιδιαραίοι..”  Μετ΄ ολίγον επιστέφει πάλι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και τον ενημερώνει
 ότι τον ζητά ο Διοικητής.
 Πράγματι παρουσιάζεται και ο Διοικητής του λέει “Από πότε οι πόδες  εγείρονται και κτυπούν την κεφαλήν κύριε Υπολοχαγέ;;’ για να λάβει την  απάντηση του Υπολοχαγού Περιμενη ‘Από τότε που η κεφαλή στερείται  εγκεφάλου”!!!!!!!!!!
 Αυτή ήταν και η αιτία της συνοπτικής αποστρατείας του…
 Μετά την αποστρατεία του ο ευφυής και έντιμος αυτός άνδρας σπούδασε  μαθηματικά και είχε φροντιστήριο για την εισαγωγή μαθητών στις  στρατιωτικές Σχολές με τον εξής τρόπον πληρωμής.
 Αν ο υποψήφιος εισήρχετο στην Σχολή τον επλήρωνεν με ένα προσυμφωνηθέν  πόσον , αν όχι δεν του έδιδεν καθόλου χρήματα..
 Ο Αριστείδης Περιμένης [ή όπως τον έλεγε ο πατέρας μου . ο δίκαιος  Αριστείδης] ήταν επίσης άριστος χειρίστης του λόγου και είχε την  ικανότητα να αναπτύσσει θέματα από στήθους, διετέλεσε δε κάποια  περίοδο[δεκαετία 30;;;] Δήμαρχος Καισαριανής.
 Όταν λοιπόν ήταν Δήμαρχος, συνάντα μιαν ημέρα μιαν πτωχή γυναίκα με 4  η 5 παιδιά στο δρόμο και προσπαθούσε να τα ελέγξει σε μια διασταύρωση .
 Την σταματά ο Περιμένης και τη ρώτα .
-Αυτά τα παιδιά είναι δικά   σου;;,
 -Μάλιστα κύριε Δήμαρχε του απαντά.
 – Ο άντρας σου τι δουλειά κάνει;;
 -Τον έχω χάσει Κύριε Δήμαρχε,
 -Και πως ζεις;
 -ξενοδουλεύω Κύριε Δήμαρχε.
 -Άκουσε με προσεκτικά , Εγώ είμαι ανύπαντρος έχω μισθό και δεν θέλω  να πάει χαμένη η σύνταξη μου, Θα με παντρευτείς λοιπόν και θα αναλάβω  εν ζωή και εάν πεθάνω εσύ ,με τη σύνταξη μου θα φροντίσεις, εσένα και
 τα παιδιά σου, Εννοείται ότι ο γάμος μας θα είναι λευκός .
 Πράγματι έτσι και έγινε..
 Αυτός ήταν ο Αριστείδης Περιμένης ο ξυπόλητος συνομιλητής του πατέρα  μου των παιδικών μου χρόνων.
 [υ.γ. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο Στρατό γνώρισα τον νυν
 Υποστράτηγο ε.α Μιχάλη Περιμενη [ΣΣΕ 1950] [Διατέλεσε και Διοικητής  Καταδρομών]και τον ερώτησα αν είχε συγγένεια με τον Αριστείδη Περιμένη  και αν αυτά που γνώριζα από τον πατέρα μου τα εγνώριζε.
 Μου τα επιβεβαίωσε πλήρως, επισημαίνοντας και την προσωνυμία “Ο  δίκαιος Αριστείδης”
 Δημήτρης Αλευρομάγειρος 
———————————–
Μάντζαρης  Γιώργος
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>