«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νέα τεχνική για την “παραγωγή” μεταλλαγμένων ζώων

Νέα τεχνική για την "παραγωγή" μεταλλαγμένων ζώων
Μία νέα τεχνική παραγωγής μεταλλαγμένων ζώων, ανακάλυψαν οι ίδιοι οι δημιουργοί του πιο διάσημου πρόβατου. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρόσλιν στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, οι ίδιοι που δημιούργησαν το 1997 το πιο διάσημο πρόβατο στην ιστορία, την κλωνοποιημένη «Ντόλι», μετά από 17 χρόνια προχώρησαν πλέον σε ένα άλλο επίτευγμα, που ίσως αποδειχτεί εξίσου ορόσημο. Δημιούργησαν τον «Χοίρο 26», το πρώτο μεταλλαγμένο ζώο με μια νέα γενετική τεχνική, απλούστερη και ταχύτερη από την κλωνοποίηση.
Η νέα μέθοδος, που λέγεται «διόρθωση γονιδίων», μελλοντικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα ζώα, όπως πρόβατα και αγελάδες. Γι’ αυτό έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των εμπορικών εταιριών, καθώς ανοίγει το δρόμο για περισσότερα και ανθεκτικότερα γενετικά μεταλλαγμένα ζώα, το κρέας των οποίων στην πορεία μπορεί να καταλήξει και στα πιάτα μας.
Η νέα ανακάλυψη δεν είναι σίγουρο ότι θα χαροποιήσει τους απανταχού πολέμιους των μεταλλαγμένων, αν και η νέα μέθοδος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρησιμοποιεί γονίδια που ευνοούν την αντίσταση στα αντιβιοτικά, κάτι που έχει επικριθεί στο παρελθόν.
Το αρσενικό γουρουνάκι, με την ονομασία «Χοίρος 26», έχει τροποποιηθεί γενετικά με τη μικρότερη δυνατή μετάλλαξη στο DNA του, μόλις ένα «γράμμα» από τα περίπου τρία δισεκατομμύρια που περιέχει το γενετικό «αλφάβητό» του. Η εν λόγω μετάλλαξη το προστατεύει από έναν αφρικανικό ιό, ο οποίος σκοτώνει τους ευρωπαϊκούς χοίρους μέσα σε ένα μόλις 24ωρο μετά την μόλυνσή τους.
Έρχονται ζώα ανθεκτικά σε νόσους
Οι ερευνητές, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», τονίζουν ότι η νέα «μινιμαλιστική» τεχνική γενετικής παρέμβασης είναι υπερβολικά ακριβής και, παράλληλα, ικανή να υπερδεκαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα των τωρινών μεθόδων. Ο φιλόδοξος στόχος είναι η δημιουργία τροποποιημένων ζώων, που θα είναι πιο ανθεκτικά στις ζωονόσους.
Η νέα μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε γονιμοποιημένα ωάρια και δεν απαιτεί πολύπλοκες τεχνικές κλωνοποίησης. Ο καθηγητής Μπρους Γουάιτλο δήλωσε ότι η νέα τεχνική δημιουργεί γενετικά μεταλλαγμένα ζώα με αποδοτικότητα 10% έως 15% (σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των σχετικών προσπαθειών) έναντι κάτω του 1% για τη συνήθη μέθοδο γενετικής τροποποίησης σήμερα.
Όπως είπε, είναι τόσο αδιόρατη η σκόπιμη μετάλλαξη, που μπορεί να περάσει απαρατήρητη. «Μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αφήσουμε κανένα ίχνος. Εκτός και αν αφήσει κάποιος επί τούτου τα αναγκαία ίχνη, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να φανεί η μετάλλαξη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί με φυσικό τρόπο». Στην πραγματικότητα, η νέα τεχνική μιμείται τη φυσική εξελικτική διαδικασία των τυχαίων μεταλλάξεων που λαμβάνουν χώρα συνεχώς σε όλους τους οργανισμούς (και στους ανθρώπους).
Ο Γουάιτλο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη νέα μέθοδο θα εκλείψει η αντίσταση των ζώων στα αντιβιοτικά, ενώ σε σημαντικό βαθμό καθίσταται πλέον περιττή η κλωνοποίηση ή η τεχνική της πυρηνικής μεταφοράς. Όμως, όπως είπε, «εμείς ως επιστήμονες αισθανόμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από τη νέα τεχνική, επειδή επιτρέπει πολύ ακριβείς αλλαγές, και τη θεωρούμε πολύ ισχυρή, όμως κατά πόσο η κοινή γνώμη θα δει τη νέα μέθοδο ως κάτι το διαφορετικό, αυτό αποτελεί τελείως άλλο ζήτημα».
Ο μεταλλαγμένος σολομός
Υπενθυμίζεται ότι η αντίσταση στα μεταλλαγμένα τρόφιμα έχει καθυστερήσει ή σταματήσει την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία, ιδίως στην Ευρώπη. Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο που μπορεί να πάρει επίσημη έγκριση (από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ, την FDA) για κατανάλωση από τους ανθρώπους είναι πιθανό ότι θα είναι ο μεταλλαγμένος ατλαντικός σολομός της αμερικανικής εταιρίας Aquabounty Technologies, ο οποίος έχει ένα πρόσθετο γονίδιο, ώστε να αναπτύσσεται ταχύτερα όλο τον χρόνο και έτσι η υδατοκαλλιέργειά του να έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
Ήδη η FDA έχει ανακοινώσει προκαταρκτικά ότι ο εν λόγω σολομός δεν φαίνεται να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, ενώ η τελική απόφασή της θα εκδοθεί εντός του 2013. Αν όντως δοθεί αυτή η άδεια, άλλες 40 έως 50 αιτήσεις για μεταλλαγμένους οργανισμούς περιμένουν στη σειρά για να εγκριθούν.
Για παράδειγμα, οι επιστήμονες του βρετανικού Ινστιτούτου Ρόσλιν, πέρα από τον «Χοίρο 26», έχουν ήδη, με επικεφαλής την καθηγήτρια Έλεν Σανγκ, δημιουργήσει μεταλλαγμένα κοτόπουλα που έχουν μερική ανοσία στους ιούς της γρίπης, οι οποίοι συνιστούν ένα τεράστιο πρόβλημα για την πτηνοτροφία. Τα γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα μολύνονται με τους ιούς, αλλά δεν τους μεταδίδουν. Οι ερευνητές, όπως είπε η Σανγκ, ευελπιστούν ότι τελικά θα καταστήσουν τα κοτόπουλα απολύτως ανθεκτικά απέναντι σε όλα τα στελέχη της γρίπης, ενώ μελλοντικά η ίδια προστασία θα μπορούσε να επεκταθεί και στους μεταλλαγμένους χοίρους.
http://dailynews24.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>