«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Τσάβες

Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Τσάβες

Σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (10:30 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ GMT), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (10:30 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ GMT), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, η οποία επί 14 συναπτά έτη ζει την «σοσιαλιστική επανάσταση» του εκλιπόντος Τσάβες.

Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ήταν επιφορτισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, στα χιλιάδες εκλογικά κέντρα της χώρας, τα σύνορα της οποίας έχουν κλείσει από την αρχή της εβδομάδας, μετά από διαταγή των αρχών οι οποίες κατήγγειλαν «σχέδια αποσταθεροποίησης» υποκινούμενα από το εξωτερικό.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο 40χρονος δικηγόρος υπέρμαχος της φιλελεύθερης οικονομίας Ενρίκες Καπρίλες, κατήγγειλε με σημερινές δηλώσεις του (σ.σ.: διαρκούσης της ψηφοφορίας)  “καταχρηστικές πρακτικές” στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ζήτησε δε “αληθινή δημοκρατία” στη χρονική περίοδο, που έπεται του θανάτου του Ούγκο Τσάβες, από καρκίνο. 

Ταυτοχρόνως ο Ενρίκε Καπρίλες συνέστησε στους ψηφοφόρους του ανεξαιρέτως όλοι να επιτελέσουν το εκλογικό καθήκον, ώστε να αποτραπεί κατ’ αυτόν τον τρόπο τυχόν καλπονοθεία, όπως αυτός υποστήριξε.”Θέλουμε να μπορούμε να ασκούμε τα πολιτικά δικαιώματά μας χωρίς τον κίνδυνο αντιποίνων”, τόνισε ο ίδιος.

Κατηγόρησε, επιπλέον, την νυν κυβέρνηση ότι δια αλληλογραφίας έστειλε κείμενα στους δημόσιους υπάλληλους κι άλλες κατηγορίες ψηφοφόρων, προσκαλώντας τους να υπερψηφίσουν τον πολιτικό του αντίπαλο Νίκολα Μαδούρο, στον οποίο ο Τσάβες παραχώρησε εν μέρει προεδρικές εξουσίες στο τέλος της ζωής του.

Ο Νίκολα Μαδούρο έγινε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας όταν τον Μάρτιο απεβίωσε ο Τσάβες, μέχρι ο λαός να εκλέξει νέο πρόεδρο στην λατινοαμερικανική πετρελαιοπαραγωγό χώρα, μέλος του ΟΠΕΚ.     

«Η ψήφος μου θα είναι με το Μαδούρο αλλά η καρδιά μου θα είναι με τον Τσάβες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Αλεχάντρο Αλμέιδα, ένας 67χρονος συνταξιούχος εργάτης, συνοψίζοντας με λίγα λόγια το συναίσθημα της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.

Ο 50χρονος Νίκολα Μαδούρο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και πρώην οδηγός λεωφορείου «πιστώνεται» με μια υπεροχή 10 έως 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, καθώς εμφανίζεται ως «ο μόνος εγγυητής» των κοινωνικών προγραμμάτων που θέσπισε ο Τσάβες και χρηματοδοτούνται από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

Στα 14 χρόνια της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, το ποσοστό του πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια έχει μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. «Η εκστρατεία του Μαδούρο ήταν επικεντρωμένη στο γεγονός ότι είναι ο “γιος του κομμαντάντε” και ο θρίαμβός του θα είναι νίκη της μνήμης του Τσάβες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός επιστήμονας Ιγνάθιο Αβάλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό χάσμα μειώνεται με την ισχυρή ηγεσία και το πολιτικό θάρρος του Καπρίλες.

Ενωμένοι γύρω από αυτόν τον φιλόδοξο κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, είναι όλοι οι οπαδοί της αντιπολίτευσης. Ο 40χρονος δικηγόρος, οπαδός της οικονομίας της αγοράς, έχει δεσμευθεί να «τελειώσει τα δώρα» που προσφέρονται στην Κούβα και άλλους συμμάχους του καθεστώτος, που λαμβάνουν περισσότερα από 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, μέσω της αποκαλούμενης «πετρο- διπλωματίας » γύρω από την οποία η Βενεζουέλα έχει δημιουργήσει την περιφερειακή επιρροή της.

Ο Καπρίλες αντιμετώπισε τον Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, και έχασε με 11 μονάδες (55% έναντι 44%), επιτυγχάνοντας όμως το καλύτερο αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης εναντίον του «πρωταθλητή» της λατινοαμερικάνικης αριστεράς. Ο νικητής των εκλογών πάντως εκτός από βαριά κληρονομιά, θα κληρονομήσει μια εύθραυστη οικονομί

Μοιραστείτε το!

Ο σχολιασμός έχει κλείσει.